fks74 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 22:04
Kako sam nerealan ? Nerealno je što ulažu u Grbavicu a ne ulažu u Koševo, to je nerealnost. Eto neka Koševo daju Sarajevu u trajno vlasništvo i ne moraju ništa ulagati, mi ćemo ga obnoviti bez države. J.bi ga vi uvijek tražite neku guzovaču.
Pazi, ti ove stvari ne kapiraš baš najbolje, to je tvoj problem, a silno želiš da nešto mlatiš, pa to obično ispadne tragikomično.
Koševo nikad niko neće dati Sarajevu i to je nešto najgluplje što neko može izgovoriti. To je gradski stadion, olimpijski, koji je u vlasništvu Opštine Centar. Ista prava na taj stadion polažu svi gradski klubovi, od Želje, preko Olimpika, do Vrbanjuše, itd. Svi mi sutra možemo odigrati utakmicu na tom stadionu, platimo i to je to.
FK Sarajevo ne može obnoviti Koševo, jer da ima toliko para - davno bi napravili svoj, novi stadion.
Jedino ispravno rješenje za stadion Koševo je
RUŠENJE i pravljenje novog stadiona. Ovaj stadion je dotrajao, oronuo, ima atletsku stazu, neuslovan je i na tom mjestu se treba praviti novi, nacionalni stadion na kojem će igrati reprezentacija. Svaka marka koju ulože u sanaciju ovog stadiona je bačena marka, odnosno politički trik. Sve što urade na njemu je kozmetika, ali konstrukcija će vremenom biti sve slabija i slabija, do ne daj Bože neke katastrofe.
Sarajevo može, rekao bih - mora, igrati na tom novom stadionu. Taj stadion treba biti multifunkcionalan, koncertni, odnosno prilagođen modernim trendovima.
Ponoviću po ko zna koji put, FK Sarajevo treba naći zemljište za svoj novi stadion i krenuti u proces projektovanja, a kasnije i dobijanja svih potrebnih dozvola i saglasnosti. Tek onda može dobiti pare od države, kao što smo dobili Velež i mi. Malo vlasnici kluba, malo institucije, pa zašto da ne i malo navijači i kroz par godina bi dobili svoj dom.
To je jedini ispravan put. Drugi ne postoji.