FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 27 nov 2014, 22:49

Kolika je samo razlika izmedju nas i njih , to se rijecima jedva moze opisati . Mi i kada smo duple osvajali bili smo na zemlji , a oni kad su treci na tabeli lete , unaprijed se titula najavljuje i za sljedecu godinu a pogotovu ovu .
Ovi sto dosadjuju su , po komleksima racunajuci od po nekih 20-ak god ( 90-94 godiste ) jer najtezi kompleksi nastaju bas u toj dobi , od pete do desete godine . Zuban , jedna titula , druga , treca , Newcastle su ostavili tragove i trajne, duboke oziljke na mladim nerazvijenim pitarskim mozgovima , i vjerovatno su tada bili u nekoj moralnoj dilemi ; smiju li oni preci da navijaju za Zelju . Nije ni cudo sto nas ovoliko mrze nakon takvih trauma i emocionalnih sokova koje su prozivljavali kao djeca .
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 27 nov 2014, 22:52

Igrač mjeseca: Izaberite najboljeg za novembar

http://fkzeljeznicar.ba/igrac-mjeseca-i ... r-3/12611/" onclick="window.open(this.href);return false;

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 27 nov 2014, 22:55

fkzeljeznicarba je napisao/la:Igrač mjeseca: Izaberite najboljeg za novembar

http://fkzeljeznicar.ba/igrac-mjeseca-i ... r-3/12611/" onclick="window.open(this.href);return false;
Glas za Antolovica :) .Po meni je bio odlican u zadnjih par tekmi
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 27 nov 2014, 22:59

fkzeljeznicarba je napisao/la:Igrač mjeseca: Izaberite najboljeg za novembar

kad pogledaš da su tomiću i bajiću reference da budu igrači mjeseca to što su promašili stopostotne prilike, onda ti je sve jasno kako smo igrali.

moj glas hasanoviću. ne toliko zbog dobre igre, nego što je jedini igrač koji je popravio formu u zadnjem dijelu sezone. očekivao sam od svih igrača da podižu formu prema kraju sezone, a desilo se obratno. jedino je hasanović hrabrom i borbenom (ipak ne toliko znalačkom i pametnom igrom) igrom i pristupom osvojio moje simpatije.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 27 nov 2014, 23:31

Baja_Zvjerka je napisao/la:http://kakanjlive.com/vijestiPrikazM.ph ... 1417112175

Gostujemo u subotu u Kaknju. Ne znam koliko ste upoznati s tim da je Mladost otvorila svoje terene u sklopu kampa sad nedavno, a na kraju clanka se spominje da je ovo prvi korak buduce saradnje ova 2 kluba...
Mozemo tamo slati igrace na kaljenje, plus ne placat nista tim posudjenim igracima, takodjer sumnjam da ce ovi svoju djecu pustat u Zeljeznicar bez para, al sve u svemu bolje slati ove igrace na kaljenje u Doboj nego recimo u Visoko.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 27 nov 2014, 23:40

Eh eno sad :crazy:
Vi nemate svoj klub tamo, idete samo malo da se druzite nije to isto heboga ti :kafa:

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 27 nov 2014, 23:41

Glas Eldaru. Ali mislim da je i Zeljkovic zaslužio da bude na ovom spisku,momak je igrao lijevo i desno, sve utakmice je korekno odradio.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 27 nov 2014, 23:42

Neandertalac je napisao/la:Kolika je samo razlika izmedju nas i njih , to se rijecima jedva moze opisati . Mi i kada smo duple osvajali bili smo na zemlji , a oni kad su treci na tabeli lete , unaprijed se titula najavljuje i za sljedecu godinu a pogotovu ovu .
Ovi sto dosadjuju su , po komleksima racunajuci od po nekih 20-ak god ( 90-94 godiste ) jer najtezi kompleksi nastaju bas u toj dobi , od pete do desete godine . Zuban , jedna titula , druga , treca , Newcastle su ostavili tragove i trajne, duboke oziljke na mladim nerazvijenim pitarskim mozgovima , i vjerovatno su tada bili u nekoj moralnoj dilemi ; smiju li oni preci da navijaju za Zelju . Nije ni cudo sto nas ovoliko mrze nakon takvih trauma i emocionalnih sokova koje su prozivljavali kao djeca .
bravo momak.

samo bih jos dodao sto se tice ovog forumu tj. razlike izmedu nas i njih.

mi imamo boccaccio :thumbup: a oni imaju fcsforever :urnebes:

kad poredis ta dva intelekta vidis gdje smo mi a gdje oni.
u svemu i svugdje najbolji!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 nov 2014, 23:44

joker90 je napisao/la:A i evo samo par zadnji stranica te teme ti si redovan!
Prelistah zadnjih 4-5 stranica i nisam vidio svoje postove, dalje nisam gledao. Možda si mislio na temu Safet Sušić :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Western
Kontakt:

Post Postao/la Western » 27 nov 2014, 23:52

Ne treba se zamarati provokacijama. Zeljini navijaci neka mole Boga da Amar ne postane selektor inace sve ovo sto se radi dzaba se radi ako ostane na Gredicu i Siljku da vode klub. Siljak je sa 5 generalnih sponzora pregovarao i svi iste uslove posavili a on jos nije uspio potpisati jednog od tih 5.

A ko god se nasladjivao Zelji uvijek je na kraju imao gorak ukus u ustima na kraju. A to je dva puta do sad osjetio autor knjige Napacki Nogmet a sve su sanse da ce opet.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 28 nov 2014, 00:01

sergejevic je napisao/la:
ficobahtic je napisao/la:Meni su neshvatljive neke stvari i ako moze neko ovo da objasni ali iskreno bez neke demagogije?

"Ja nafatam sad nekog milijardera i on mi nako na lijepe oci kupi stan u Parizu 120 kvadrata, kucu na moru, luksuznu jahtu, jedem kavijar i zaljevam sampanjcem a ja i pored svog tog luksuza i dalje provirujem preko ograde i gledam kako zivi neki moj komsija koji nema ni internet ni kablovsku ne placa ni rezije, prodaje cvike za cvaju da prezivi do prvog i ne dobije malo neke crkavice...Isto tako znam da me taj moj komsija redovno zaebavo dok ni ja nisam imao nista i nasladjivo se zato sto on ima te neke pehare i sto je bio uspjesniji u svakom pogledu od mene"

Da li je ovo normalno ponasanje ili sam ja bas iskompleksiran ovim mojim komsijom a da toga mozda nisam ni svjestan???

Znate sta mene iskreno ali najiskrenije zaboli neka stvar sto imate Tana i sto imate para...Da sad osvojite 100 titula prvaka za redom ja cu i dalje svim srcem da volim samo jedan klub na dunjaluku, sve i da ispadne u trecu ligu on ce za mene biti i ostati Sampion jer mi je toliko srece i veselja podario svih ovih godina a takvi predivni osjecaji se ne mogu kupiti ni na koji nacin niti je izmisljena novcanica sa kojom se to moze platiti...

Zato vam savjetujem da se okrenete sebi i da i dalje tezite da nas dostignete a mi cemo svakako raditi na tome da svima pa tako i vama pobjegnemo kilometrima i da nama nikad niko ne pridje ni blizu...To je nasa racunica i sigurno smo sposobni za tako nesto jer imamo tu nasu ljubav koja nas spaja i tjera da svakim danom budemo jos jaci i jos bolji...

Zar mislite da smo sad u tezoj situaciji nego sto smo bili 46', kad nam je oteto vise od pola tima, ili kad smo tavorili u drugoj ligi, ili kad nam je 92' gorio stadion i spaljena gotovo sva dokumentacija? Naravno da nismo! Mi smo se izborili sa svim tim problemima i nakon njih izasli jos jaci a vidjeli ste 98' kako to izgleda kad se Zeljo vrati i izdigne iznad svega...

Zato dragi pitari, ostavite se sizifovskog posla i dokazivanja nama samima kako smo dotakli dno i zapamtite jednu stvar Mi nikad necemo biti kao vi a vi nikad necete biti kao Mi! To je tako zapisano jos od kad je Dimitrije Dimitrijevic zajedno sa ostalim radnicima poceo skupljati lovu da kupe loptu i pokazu cijelom svijetu da jedan tad mali sicusni klub moze da se izbori sa svim nedacama i jednog dana zasija u svom najljepsem svijetlu!
Ma dzaba se trudis, prijatelju. Ne treba sada generalizovati stvari, ovdje pise nekoliko likova koji su zeljni paznje i to je to. Samo mi zao par ovih nasih koji se trude da objasne neke stvari, a ne shvataju da ih ovi i ne citaju jer im je cilj samo da provociraju. Ne mozes ti njima objasniti. Ipak, nevjerovatna je tolika razlika u razmisljanjima medju navijacima ova dva kluba iako djelimo isti grad, iako smo iste krvi( rodjaci, braca) opet tu ima nesto sto nas cini drugacijim od ovih samoprozvanih sampiona. Ispred nas su na tabeli, imaju pare, imaju najbolje igrace na svakoj poziciji, imaju stadion, imaju sve sto pozele....samo ne znam sta onda zele od nas. Mozda da otjeramo Amara, da udaramo igrace, da ih skidamo na trenizima, da srusimo gradski stadion ili dvoranu ? :roll:
Vjerovatno je to mahom mladja raja koja ne konta nasu staru sarajevsku zaebanciju.. ;) Ovdje su sad neki pokusaji provociranja na nivou osnovne skole, ali sta mozes kad moderacija tolerise...

Inace pratim tvoje postove i sa velikim uzivanjem citam jer si nevjerovatno realan i pronicljiv da pogodis u sam srz problema, budi mi pozdravljen i dobro bi bilo kad bi mogao cesce da se javis i napises koju pametnu.. :)

Volio bih i kad bi se ona stara raja vratila na forum: SejoTM, Čamac, Stole iz Bora, Drop, Zeljovac, Muxmania, EdinTM87, Strauss, MamaSmurf, Iker C, Grbavica moj zivot, Isnar, Arogantni, Avanes, 1921, nikad_izvini...i mnogi mnogi drugi pa da sa ovom trenutnom ekipom na forumu napravimo mnogo kvalitetniji sadrzaj teme u kojoj bi se uvijek imalo sta procitati.. Kad se sjetim zaebancija sa NB, pa to je bilo za plakati od smijeha :urnebes: :thumbup:

Evo jedan post iz tog vremena :mrgreen:
19TM87 je napisao/la:Kazu da su cuda svijeta manijaci s Grbavice,kazu da su cuda svijeta svete boje Željine, al nijedno cudo nije bilo ravno onome kad ga zabi Hadis Zuban a jug i zapad poludise!!! Skupio se cijeli seher i ono malo pitarije,ono pola nije moglo,nije moglo od muke... Stara napravila mezu narezala sudzuke,stari otiso u granap po pive Sarajevske...

:D
Glasat cu i ja za Eldara on ne ide nigdje i da mu dam malo morala da bude bolji na proljece..:)
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 28 nov 2014, 00:03

a sve su sanse da ce opet
:kafa: :kafa:

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 28 nov 2014, 00:18

Po ko zna koji put vas molim, apeliram, savjetujem... ne odgovarajte ovim indijancima na ove neinteligentne pisarije.
Nisu zasluzili da ih se cita. Zaboli me prst od rolanja misa da preskocim njihove gluposti.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 28 nov 2014, 00:34

;)

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 28 nov 2014, 01:01

Evo upravo ova dva videa sto je @fico postavio dovoljno govore o razlici izmedju nas i njih. New primitives pokret je citav navijao za Želju. Nije to bio samo rock, nije to samo humor, to je nesto sto grad Sarajevo cini razlicitim od drugih gradova, to je neki duh koji malo koji grad na svijetu ima, mi moramo biti sretni i ponosni jer je Željo dio tog pokreta, dio tog gradskog, sarajevskog duha. I u tome je razlika izmedju nas i njih. Jos kad na to dodamo titule i opcenito klupske uspjehe, mislim da je suvisno o bilo cemu raspravljati...
FKŽ !

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 28 nov 2014, 01:28

Jedno veliko BRAVO za pravog Manijaka i Zeljino dijete, Ibrahima Šehića, zbog večerašnje partije u EL !! :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 28 nov 2014, 01:32

Dobar Seha pravo veceras :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nadam se da cete konacno naplatiti sav znoj i krv koju ste prolili bruseci ga

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 28 nov 2014, 02:03

Pa nasi ce svi da igraju ova takmicenja za koju godinu, vrlo vazno :kafa:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 28 nov 2014, 02:15

Nas budzet jednostavno nece moci trpiti loptanje po ovim lokalnim gudurama :kafa:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 28 nov 2014, 02:25

Nema potrebe EL je sasvim dovoljna za pocetak, procepit ce iz par pokusaja sigurno :thumbup:
mi nismo ko oni sto pokusavajuci dovedu opstanak svoga kluba u pitanje :nene:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Amazon [Bot], Argentina, Cwirek, ELDIABLO20, MukiBek, Nekadasiigrostarsno, Sarun, Travnik1921, xFrAg i 96 gostiju.