SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DrFilgud
Kontakt:

Re: SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post Postao/la DrFilgud » 29 avg 2017, 14:41

Nazalost moram priznati da je Ciro najbolje rjesenje koje smo imali na klupi reprezentacije.
Ne zato sto je neki veliki trener, niti neki veliki covjek, nego sto je jedini on znao plivati u ovim prljavim vodama, a izvuci maksimum iz ekipe.
Kad se sjetim koliko sam navijao da ode i koliko sam bio sretan sto je Susic dosao... :roll:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 avg 2017, 15:04

DrFilgud je napisao/la:Nazalost moram priznati da je Ciro najbolje rjesenje koje smo imali na klupi reprezentacije.
Ne zato sto je neki veliki trener, niti neki veliki covjek, nego sto je jedini on znao plivati u ovim prljavim vodama, a izvuci maksimum iz ekipe.
Kad se sjetim koliko sam navijao da ode i koliko sam bio sretan sto je Susic dosao... :roll:
Ma to obično tako bude sa našim selektorima, svi su bili oduševlji dolaskom Ćire i Papeta, a još oduševljeniji njihovim odlaskom. Isto tako će ti biti i sa Mešom, mi smo takav narod jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 avg 2017, 15:09

Raonffa je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Nazalost moram priznati da je Ciro najbolje rjesenje koje smo imali na klupi reprezentacije.
Ma to obično tako bude sa našim selektorima, svi su bili oduševlji dolaskom Ćire i Papeta, a još oduševljeniji njihovim odlaskom. Isto tako će ti biti i sa Mešom, mi smo takav narod jbg.
Govorim o konkretnom trenerskom ucinku, o onome sto se vidjelo i postiglo na terenu. Mi jos uvijek jasemo na talasu koji je pokrenuo Ciro, s Cirom smo prvi put postali respektabilna selekcija i postigli neki rezultat. Mozemo o njemu misliti sta hocemo, da je ustasa, da je lazov, da je lopov... ali je trenerski za klasu ispred svih koji su vodili reprezentaciju. Mesa i Safet su trenerski u pet deka, s tim sto Mesa radi ozbiljnije po pitanju igrackog kadra.
I da dodam, ja se nisam obradovao Ciri, a jesam i Safetu i Mesi. Levat!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 avg 2017, 15:16

Ide Mesa, dolazi Mehmed Janjos :kafa:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 avg 2017, 15:18

kobe24 je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Da nemamo neku mega giga kvalitetnu ekipu ...nemamo što jest jest. Da može puno bolje od ovoga...ne da može nego mora.
Još prošle kvalifikacije su mnogi kritikovali mesu ali ovdje raja svrsavala na djurica i sretne pobjede...zaiskali ste ga eto vam ga ...što bi rekli TLN.
Ja imam osjećaj da su naše taktičke zamisli u fazonu: Džeko u napad, Beg na golu , ostli kud koji mili moji. Postavka igre: Hajde Džeko jbmu izađite trčite šta je rec.je.bo vas kipar.Ti pjanicu dodaji dzeki gledao sam na TV-u dobro ti to radiš..
Nemamo mega giga kvalitetnu ekipu, ali bi i sa ovakvim rosterom u ovakvoj grupi morali bez problema izboriti najmanje baraz. Sjecam se Belgije prije nekoliko godina, kad smo ih na celu sa Cirom u gostima uzeli 4-2 (nije mi namjera uporedjivati danasnju i tadasnju Belgiju). Tad su u prvih 11 bili: Supic, Berberovic, Pandza, Nadarevic, Spahic, Jahic, Muratovic, Rahimic, Ibricic, Misimovic i Dzeko. U to vrijeme smo igrali nevjerovatno lijep fudbal i stvarali pregrst prilika, bez obzira sto smo igracki bili daleko slabiji nego danas. Nismo imali ni pravog beka, ni pravog krila, ni golmana, a opet se igralo dobro. Unazad nekoliko godina, sa Begovicem, Spahicem, Kolasincem, Mujdzom, Besicem, Pjanicem, Lulicem, Ibisevicem i Dzekom, mi smo morali biljeziti bolje rezultate, a treneri su glavni razlog zasto to nije bio slucaj. Mi nismo nikakva fudbalska velesila, ali opet imamo ekipu koja se morala naci na ovom zadnjem evropskom prvenstvu.
Normalno da imamo ali to ti je mentalitet luzera...imali smo na SP i više nego realne sanse za prolaz grupe ali svi govore nema veze nek smo otišli . Ode tuka na olimpijadu očekuju svi da bude medju 5 frajer ispadne u polufinalu podbaci debelo...raja priča nema veze nek je on fatihu proučio pa makar zadnji bio. Hrvati pobjede 3:0 mediji ih razapnu jer je igra loša...
=\_1921_/=

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 avg 2017, 15:19

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Govorim o konkretnom trenerskom ucinku, o onome sto se vidjelo i postiglo na terenu. Mi jos uvijek jasemo na talasu koji je pokrenuo Ciro, s Cirom smo prvi put postali respektabilna selekcija i postigli neki rezultat. Mozemo o njemu misliti sta hocemo, da je ustasa, da je lazov, da je lopov... ali je trenerski za klasu ispred svih koji su vodili reprezentaciju. Mesa i Safet su trenerski u pet deka, s tim sto Mesa radi ozbiljnije po pitanju igrackog kadra.
Slažem se, u Ćirinom CV-u stoji treće mjesto sa Hrvatskom na '98 u Francuskoj, a to svakako nije slučajnost. Imao je još nekih uspjeha sa Dinamom, tako da je sigurno kvalitetniji trener od Meše i Papeta. Ako ništa ogroman je motivator i samo na tu motivaciju je znao izvući maksimum iz igrača, što Pape i Meša neće nikada moći.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 avg 2017, 15:22

Raonffa je napisao/la: Slažem se, u Ćirinom CV-u stoji treće mjesto sa Hrvatskom na '98 u Francuskoj, a to svakako nije slučajnost. Imao je još nekih uspjeha sa Dinamom, tako da je sigurno kvalitetniji trener od Meše i Papeta. Ako ništa ogroman je motivator i samo na tu motivaciju je znao izvući maksimum iz igrača, što Pape i Meša neće nikada moći.
A tamo gdje nema sistema, discipline, odgovornosti, motivacija je 90%.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 avg 2017, 15:23

Raonffa je napisao/la:
babino je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma ja, pobjede protiv ove sitne boranije ne donose ništa, mora se dobiti neka jača reprezentacija da bi napravio neki određeni napredak na ovoj listi.
naravno da moras klepiti belgiju npr da bi napredovao vise na listi ali sada bi nam odredjeni napredak donijele i ove 2 pobjede, vjerujem da sa 3 pobjede i remijem protiv belgije mozemo nekako do nosioca u barazu...ali opet i da bude tako, mi bi ispali i od slovenije u barazu :D
Misliš da ćemo ostvariti neki napredak u slučaju pobjede protiv Kipra i Gibraltara? Ja mislim da će to biti mizerno, jedno ili dva mjesta iznad, ako i toliko :D
trenutno smo na 815 bodova a sa 2 pobjede trebali bi imati 860...ovisno o rezultatima drugih, ja se nadam da ce biti dovoljno za napredak od neka 3-4 mjesta...ali hajmo mi prvo uhvatiti zeca pa cemo onda o nacinu pripreme :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 avg 2017, 15:27

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Slažem se, u Ćirinom CV-u stoji treće mjesto sa Hrvatskom na '98 u Francuskoj, a to svakako nije slučajnost. Imao je još nekih uspjeha sa Dinamom, tako da je sigurno kvalitetniji trener od Meše i Papeta. Ako ništa ogroman je motivator i samo na tu motivaciju je znao izvući maksimum iz igrača, što Pape i Meša neće nikada moći.
Tako je :thumbup:

@babino

Onda smo do novembra glat u TOP 20 :kafa:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 avg 2017, 15:32

Raonffa je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
Tako je :thumbup:

@babino

Onda smo do novembra glat u TOP 20 :kafa:
sjeca li se neko koju su listu uzimali za baraz zadnji put? nama bi odgovaralo, naravno ukoliko bi izborili uopste to drugo mjesto, da bude ona sto kasnija, po mogucnosti neka novembarska :D . Do tada bi se mozda nekako i mogli usunjati u nosioce..onda izvuci sloveniju ili slovacku npr i glatko ispasti :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 avg 2017, 15:36

babino je napisao/la: sjeca li se neko koju su listu uzimali za baraz zadnji put? nama bi odgovaralo, naravno ukoliko bi izborili uopste to drugo mjesto, da bude ona sto kasnija, po mogucnosti neka novembarska :D . Do tada bi se mozda nekako i mogli usunjati u nosioce..onda izvuci sloveniju ili slovacku npr i glatko ispasti :D
Mislim da se gleda oktobarska lista, jer žrijeb bude par dana nakon završetka kvalifikacija u oktobru.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 avg 2017, 15:46

da, i ta ista lista se onda računa za određivanje nosioca na žrijebu (ovaj puta 1.12)

jedan od omiljenih termina svake 4 godine :mrgreen:

slika

slika

slika

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 29 avg 2017, 16:06

Atmosfera je kao da ne igra reprezentacija, gledam po medijima jedva po jedan-dva clanka.

Nakon Brazila i proaplog baraza za Europ skroz je opalo interesovanje za istu.
- Zeljeznicar -

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 avg 2017, 16:09

Ne mogu vjerovat da je samo 2 dana do utakmice, jednostavno nemam taj osjecaj. Kao da igramo prijateljsku.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 29 avg 2017, 16:17

Očajna igra pod palicom stratega, ubija želju za gledanjem utakmica............

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 avg 2017, 16:18

Zenzo je napisao/la:Atmosfera je kao da ne igra reprezentacija, gledam po medijima jedva po jedan-dva clanka.

Nakon Brazila i proaplog baraza za Europ skroz je opalo interesovanje za istu.
Nazalost vecina navijaca reprezentacije su "glory hunter" navijaci, samo prate reprezentaciju kad je to pomodno.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 29 avg 2017, 16:27

Esport je napisao/la:Očajna igra pod palicom stratega, ubija želju za gledanjem utakmica............
Polahko, sada fino pobjediti i pred revans sa grcima ce sve doc opet na svoje mjesto. Bitno je da stabiliziramo odbranu i krila.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 29 avg 2017, 16:30

:o
Volvic je napisao/la:
Esport je napisao/la:Očajna igra pod palicom stratega, ubija želju za gledanjem utakmica............
Polahko, sada fino pobjediti i pred revans sa grcima ce sve doc opet na svoje mjesto. Bitno je da stabiliziramo odbranu i krila.

Kakvim grcima moj sinko?

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 29 avg 2017, 16:32

sedra je napisao/la::o
Volvic je napisao/la:

Kakvim grcima moj sinko?
Druze, zar neigramo jos kasnije sa Grcima jednu i ovom ciklusu?

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 avg 2017, 16:33

Volvic je napisao/la:

Druze, zar neigramo jos kasnije sa Grcima jednu i ovom ciklusu?
:rol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], torbica i 10 gostiju.