SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

dinoze
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la dinoze » 04 sep 2017, 22:51

nokee95 je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Jedan off topic brzinski, neznam gleda li ko njemacka vs norveska. A ja sta Njemci uradise sa omladincima Norveskoj u pola sata, hvala Bogu pa nismo sa Njemcima u grupi. Koja je to moc, kakva ekipa, mi bi otisli sa 7-8 komada u nasoj mrezi kuci.
Kod Njemaca rezultat neigra nikakvu ulogu, vec je krenula borba za mjesto u timu na sp.
Eh moglo bi nas to zakaciti protiv Belgije, dokazivanje.
Kakvim omladincima? Skoro cijeli prvi sastav igra :hmmmmm:
Mislio sam po godinama starosti.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 sep 2017, 22:55

Raonffa je napisao/la:Jedini način da dobijemo Belgiju je taj da naguramo što više veznjaka u sredinu terena, te im tako agresivnom igrom onemogućimo posjed, i što je još važnije da im onemogućimo da nam trče kontre kao na treningu zbog propuha na sredini terena.
Mozes li se kandidovat za selektora? Ovo su osnove taktike, a to Mesa ne zna uradit... Ako cemo igrat 4-2-4 bolje da i ne igramo.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 sep 2017, 22:59

Trebaju nam tri cuda samo za baraz a kamoli sp. Pobjeda na grbavici, u estoniji i jedan poraz Svedske. U prevodu znaci ko je sljedeci selektor?

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 sep 2017, 23:00

Ali mi da uzmemo Belgiju... Ahahahaha...masakrirat Ce nas ljudi...izvest Ce neku kombinovanu ekipu ovih zvijezda i ovih budućih zvijezda zeljnih dokazivanja....Mimi nasem ludilu i euforiji tipa eto SAMO da uzmemo te nake belgijance i ljudi Ce nas ovjerit za poluvrijeme.... zapamtite....mi bi Mozda i mogli do boda uz neku strasnu euforiju i ludu sreću al da imamo trkacki masinu od ekipe....al uz ove manekenke,mrka kapa....bit Ce tu mahanja i sirenja rukama,padova i trazenja kartona,ljutnje i sebičnosti u igri ali kazem opet....vrlo,vrlo tesko mi mozemo i do boda
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2017, 23:12

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Jedini način da dobijemo Belgiju je taj da naguramo što više veznjaka u sredinu terena, te im tako agresivnom igrom onemogućimo posjed, i što je još važnije da im onemogućimo da nam trče kontre kao na treningu zbog propuha na sredini terena.
Mozes li se kandidovat za selektora? Ovo su osnove taktike, a to Mesa ne zna uradit... Ako cemo igrat 4-2-4 bolje da i ne igramo.
I meni nekad bude smiješno da mi obični gledatelji vidimo nešto što profesionalni, školovani trener ne vidi, da kažem "ne želi da vidi" nema mi logike da je to moguće, prosto odbijam takvu mogućnost.

Već sam pisao o tome na Mešinoj temi, njegovo je samo da stavi najbolje igrače u najboljoj formaciji koja će odgovarati okolnostima (tj. sistemu igre protivnika protiv kojeg igramo), a on ni to ne može. O taktičkim varijacijama, zamislima i ostalom ne treba ni govoriti, to već razumijem da je špansko selo za 95% naših "stručnjaka".

Al' prosta je logika da kad imaš ovakve igrače, samo ih postavi kako treba i pusti ih da igraju i imat ćeš sigurno drugo mjesto protiv ovakvih protivnika kakve imamo u grupi.

Yebem mu majku, čitava nacija vidi da Ibišević ne može igrati na ofanzivnom veznom, da nam fali još jedan veznjak na sredini gdje ne možemo kontrolisati sredinu protiv yebenog Kipra, a i protiv Gibraltara imamo problema u određenom periodu igre. Svi to vidimo, al' to Meša ne vidim, ponavlja iste stvari već dvije godine.

Pa Pape je skontao da treba igrati sa jednim špicem pred Svjetsko, da treba gurnuti još jednog veznjaka u sredinu, a objektivno više je on "prava" imao da igra sa dva napadača, prvo zbog toga što smo bili nevjerovatno efikasni u tom sistemu, a druga stvar što nije imao pravog veznjaka (do dolaska Bešića) koji bi nam mogao dati tu novu dimenziju u veznom redu.

Meša bar danas ima mnogo veznjaka približnog kvaliteta, pa bilo koju dvojicu da stavi sa Pjanićem, bolje će izgledati nego sa samo jednim igračem u paru sa Miralemom. Sa druge strane, što se tiče igre sa dva napadača, igra mu je toliko "teškaška" da prosto nema načina da igra efikasno i lijepo tamam da nagura pet napadača u prvih 11, al' on i dalje ide kontra svih na i fura svoju "taktiku".

I ono što je meni najapsurdnije, što ti njemu po izjavama vidiš da je fudbalski pismeniji od Papeta, al' očigledno da jedno priča, drugo misli, treće radi, i u konačnici kad to sve zbrojiš i oduzmeš dobiješ nekog ko je gori od Papeta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 sep 2017, 23:17

Mozda mu je Ibisevic platio da igra :kafa:

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 04 sep 2017, 23:27

Gledam malo raspored ostalih drugoplasiranih i mislim da uz dvije pobjede do kraja idemo u baraž. Previše toga bi se moralo poklopiti da ne odemo.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 sep 2017, 23:34

jasta je napisao/la:Gledam malo raspored ostalih drugoplasiranih i mislim da uz dvije pobjede do kraja idemo u baraž. Previše toga bi se moralo poklopiti da ne odemo.
Iz ove grupe gdje su Skotka,Slovenija,Slovacka gotovo pa sigurno ce neko bit gori od nas ako uzmemo Belgiju
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 04 sep 2017, 23:41

Slovačka bi morala dobiti Škote vani, a i oni su u igru kao i Slovenci, Slovačka igra sa Maltom al to im se ne racuna ovdje, Slovenci i Škoti teško da mogu ispred nas. Ukrajinci pobjedom nad Islandom i remijem sa Hrvatima su ispred nas. S. Irska bi morala dobiri i Njemce i Norvežane da bude sigurni ispred ( sa 4 boda smo u egalu). Sa Švedima je zeznuto kalkulisat je ne zna se ko je zadnji u toj grupi (bijeli rusi ili lux), vjerovatno bi morali dobiri holanđane vani, Italijani, Portugalci su ispred nas. Danci bi trebali dobiti i CG i Rumune da budu ispred (sa 4 boda su egal). Grupa sa Ircima je dosta komplikovana, vise ce se znati sutra.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2017, 23:44

Vucevich je napisao/la:Mozda mu je Ibisevic platio da igra :kafa:
A nije problem što Ibišević igra, problem je u kakvoj postavci i na kojoj poziciji on igra.

Kad igra, onda neka barem igra napadača, a ne ofanzivnog veznog, jer ne mogu da vjerujem da neko misli da Vedo može biti igdje koristan osim u šesnaestercu (gdje može biti odličan uz kvalitetne centaršuteve kojih mi nemamo, al' to je već druga tema).

Pa bolje da mu Džeko igra tog povučenijeg napadača, prvo što i u Romi zna da se vrati malo u sredinu po loptu, zna je primiti, što je vrlo važno zna izdržati nalet protivničkog igrača s leđa (ne da odmah gubiš napad koji će biti završen faulom, ili u još goroj situaciji da izgubiš čisto loptu), i onda se može okrenuti licem prema golu ili proslijediti loptu na krilo eventualno neki kratki pas u sredinu terena (kao što radi sa Radjom). To su eto odmah dvije stvari koje Vedo ni u ludilu ne može uraditi kao Džeko, niti ima tu fizičku snagu da izdrži kontakt sa protivničkim igračem, niti ima tehniku da primi i proslijedi kvalitetno loptu.

I šta onda da mi pričamo o selektoru? Pa frajer ne vidi ono što vidi svaka, al' bukvalno svaka, budala koja imalo prati našu repku i naše igrače u svojim klubovima.

Samo ovoliko apsurdnosti oko jedne pozicije i jednog igrača, a gdje je još deset igrača i njihovih deset uloga na terenu...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 04 sep 2017, 23:47

DevilsAdvocate je napisao/la:
jasta je napisao/la:Gledam malo raspored ostalih drugoplasiranih i mislim da uz dvije pobjede do kraja idemo u baraž. Previše toga bi se moralo poklopiti da ne odemo.
Iz ove grupe gdje su Skotka,Slovenija,Slovacka gotovo pa sigurno ce neko bit gori od nas ako uzmemo Belgiju
Nece ni iz grupe A jer nisam siguran da Svedska moze pobijediti Holandiju u gostima.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 sep 2017, 23:51

Al dzaba nama kalkulisat kad ce onaj levat kako gledam evo opet 4 4 2 poceti jer ''moramo napast''...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 04 sep 2017, 23:53

DevilsAdvocate je napisao/la:Al dzaba nama kalkulisat kad ce onaj levat kako gledam evo opet 4 4 2 poceti jer ''moramo napast''...
nije to 4-4-2. to je lazna 4-4-2 a u stvarnosti je 4-1-1-4

pa da ponovimo gradivo

slika

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2017, 23:54

jasta je napisao/la:Slovačka bi morala dobiti Škote vani, a i oni su u igru kao i Slovenci, Slovačka igra sa Maltom al to im se ne racuna ovdje, Slovenci i Škoti teško da mogu ispred nas. Ukrajinci pobjedom nad Islandom i remijem sa Hrvatima su ispred nas. S. Irska bi morala dobiri i Njemce i Norvežane da bude sigurni ispred ( sa 4 boda smo u egalu). Sa Švedima je zeznuto kalkulisat je ne zna se ko je zadnji u toj grupi (bijeli rusi ili lux), vjerovatno bi morali dobiri holanđane vani, Italijani, Portugalci su ispred nas. Danci bi trebali dobiti i CG i Rumune da budu ispred (sa 4 boda su egal). Grupa sa Ircima je dosta komplikovana, vise ce se znati sutra.
Ta grupa gdje je Slovačka, jedino bi bili gori od njihove drugoplasirane, ukoliko bi ta drugoplasirana (Škotska, Slovenija ili Slovačka) dobila obje tekme do kraja, što je s obzirom na raspored sve tri selekcije veoma veoma teško očekivati. Najbolje bi bilo da Škoti i Slovaci odigraju x, Slovaci dobiju kući Maltu i oni su drugi, a lošiji su od nas i boli nas qrac :lol: :mrgreen:

A ima i ta grupa Švedskom, i ta će drugoplasirana biti lošija od naše.

Al' da je nama uzeti Belgiju nekako, ostalo će doći samo od sebe :D

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 00:08

Navodno je Mesa danas najavio Jozu u startnoj postavi protiv Belgije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 00:16

Ne bi me to iznenadilo, koliko god je Meša ziheraš opet je imao nekih poteza ne toliko ziheraških i tipičnih.

Naprimjer, guranje Višće protiv Izrala (možda ne toliko revolucionarno, al' da tu nismo pobjedli bilo bi nam vjerovatno pa-pa baraž), stavljanje "zaboravljenog" Salihovića od prve minute protiv Velsa gdje su nam se lomile kvale (kao što će se lomiti protiv Belgije), pa onda u istoj tekmi izmjena Cocalić-Spahić na poluvremenu, Cocalić je odigrao super drugo poluvrijeme.

To bi bilo to od nekih pozitivnih poteza, negativni su guranje Jajala u vatru protiv Belgije, stavljanje Cocalića u vezni red protiv Irske...

Uglavnom, poenta je da apsolutno sa njim nikad ne znaš šta će uraditi, može protiv Belgijanaca staviti Šimunovića, a može i Zukanovića (odnosno teoretski bi mogao, al' ovaj je suspendovan za Belgiju) koji možda neće odigrati meča u Genovi do te tekme sa Belgijancima.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 05 sep 2017, 00:17

ma i ova grupa irska - vels je realno da bude 2. iza nas. Irska do kraja sa srbijom kuci i velsom u gostima, a trebalo bi ima bar 4 boda - po meni prilicno nerealno al eto, a vels bi morao dobiti sve 3 (ukljucujuci i moldaviju da bi bio 2. , al se nece racunati), pri cemu za sada imaju gol razliku +1 što će i ostati nakon sutra. Po meni ta grupa mi djeluje najrealnije da će dati najlošijeg drugog.

Al koliko mi ovdje kalkulacija napravismo oko tog 2. i baraža, daBogdom ovoliko vremena provede selektor mozgajuci o taktici za Belgiju ...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 00:23

Raonffa je napisao/la:Ne bi me to iznenadilo, koliko god je Meša ziheraš opet je imao nekih poteza ne toliko ziheraških i tipičnih.

Naprimjer, guranje Višće protiv Izrala (možda ne toliko revolucionarno, al' da tu nismo pobjedli bilo bi nam vjerovatno pa-pa baraž), stavljanje "zaboravljenog" Salihovića od prve minute protiv Velsa gdje su nam se lomile kvale (kao što će se lomiti protiv Belgije), pa onda u istoj tekmi izmjena Cocalić-Spahić na poluvremenu, Cocalić je odigrao super drugo poluvrijeme.

To bi bilo to od nekih pozitivnih poteza, negativni su guranje Jajala u vatru protiv Belgije, stavljanje Cocalića u vezni red protiv Irske...

Uglavnom, poenta je da apsolutno sa njim nikad ne znaš šta će uraditi, može protiv Belgijanaca staviti Šimunovića, a može i Zukanovića (odnosno teoretski bi mogao, al' ovaj je suspendovan za Belgiju) koji možda neće odigrati meča u Genovi do te tekme sa Belgijancima.
Ta utakmica protiv Velsa je mozda jedina dobra do sad od kako je selektor.

Ali, ako cemo realno, Simunovic je jedan od 4 nasih igraca u LP (a Sehic je golman, nece poceti prije Asmira), i zasluzuje biti u pocetnoj postavi.

Meni Cocalic uvijek djeluje solidan u odbrani, ne kiksa puno za razliku od Zukanovica ili Vranjesa. A to sto se tice Cocalica i Medunjanina u veznom redu protiv Irske :rol: :njanjanja: :facepalm: :damn:

Nadam se samo da Visca nece igrati protiv Belgije. To je sve.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 00:25

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ne bi me to iznenadilo, koliko god je Meša ziheraš opet je imao nekih poteza ne toliko ziheraških i tipičnih.

Ali, ako cemo realno, Simunovic je jedan od 4 nasih igraca u LP (a Sehic je golman, nece poceti prije Asmira), i zasluzuje biti u pocetnoj postavi.

Meni Cocalic uvijek djeluje solidan u odbrani, ne kiksa puno za razliku od Zukanovica ili Vranjesa. A to sto se tice Cocalica i Medunjanina u veznom redu protiv Irske :rol: :njanjanja: :facepalm: :damn:

Obzirom da je Jajala gurnuo protiv Belgije, vjerujem da će isto uraditi i sa Jozom, tim više jer sa Šimunovićem možemo dobiti puno više nego što smo i što ćemo ikad sa Jajalom.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 00:29

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Obzirom da je Jajala gurnuo protiv Belgije, vjerujem da će isto uraditi i sa Jozom, tim više jer sa Šimunovićem možemo dobiti puno više nego što smo i što ćemo ikad sa Jajalom.
Dobro. Sad, ako moze samo sjetit da stavi 3 igraca u veznom redu...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BOSNAAAMOJAAA i 8 gostiju.