badboy je napisao/la:Drug I ja gotivim Balju i gledao sam ga od kad je poceo. Njegovi transferi (ne samo onaj u Real) su bili ogromani al ne mogu se nikako otet utisku da je on uvijek bio mnogo, mnogo precijenjen igrac. Neki kazu da nije bilo povrede bilo bi drugacije, a ja opet da je Balja bio malo veci profesionalac i volio loptu vise od kafane tek bi tad bilo drugacije. Komotno bi onaj transfer u Real mogao uci u spisak Realovih top 10 pogresnih transfera svih vremena. U svakom slucaju nije Balja za BiH All Time ekipu.
Cuj druze, te godine su doveli Balju i Anelku za oko 70 miliona zajedno ako se ne varam i obojica se opustili, dali se raskalasenom zivotu, ostatak znamo
Balju pratim jos dok je igrao u Bursasporu, u Turskoj je bio ne legenda nego kao mali Tito, u Feneru dok je igrao je bio za 6 klasa bolji od ostalih, kad je Sainz, predsjednik Reala dosao da ga gleda u proljece 1999. godine, na toj utakmici je dao 2 gola, jedan iz mrtvog ugla i tu noc su sve rijesili, ja mislim.
Sto se tice tehnike, po meni daleko najjaci iza Misimovica, sut iz igre jaci od Salihovica ali slabiji iz slobodnog, a ostali mu nisu ni do koljena
Uvijek se odazivao, nikad nije bacao dres, sutio je i trpio sve, Tursku je odbio a 1996. godine je mogao ici na EP u Englesku, a da je zaigrao bio bi im ko Hakan Sükür.
On definitivno po ljudskim i fudbalerskim osobinama zasluzuje mjesto cak i u top 3 najbolja igraca koje smo imali
Njegovi transferi su 1998 iz Burse u Fener za 12 miliona i 1999. godine iz Fenera u Real za ja mislim 34-35 miliona
Velemajstor, a ljudina, steta samo sto svi oni koji su ljudine i nisu supci vole kafanu i opusten zivot a ne da vrte krugove po stadionu...