marconato je napisao/la:Pricas gluposti!
Cuj Dinamo bi pobjegao nekom...nije da ne bi, vec bi se do zadnjeg kola vodila borba izmedju njega, Partizana i Zvezde, a Vodvodina ne bi zaostala vise od 7-10 bodova iza prvog, kao sto nije zaostala ni prije 2-3 sezone kada je Partizan bio i jaci nego Dinamo u zadnjih par god...
Pa uzmi koeficijent samo od ove sezone. Imaš ga par postova iznad. Evo i bodova, opet:Ja koliko sam shvatio mi ovde pricamo o trenutnom stanju fudbala u ove dve drzave, vec smo utvrdili da se koeficijenti prave na osovnu rezultata u zadnjih 5 godina.
Zapeo si za taj koeficijent kao da je to jedino merilo i nista osim toga. Evo npr. Dinamo je uzeo 10 bodova a u LS je obarao negativne rekorde, koji je to kvalitet?
I hoces reci da su Valensija, Lion, Marsej bolji od Juventusa, Mancester Sitija, PSG-a zato sto imaju bolji koeficijent?
Hrvatski klubovi: 17.50 bodova
Dinamo 10.5
Slaven 3.0
Hajduk 2.0
Osijek 2.0
Srpski klubovi: 12.00
Partizan 6.0
Zvezda 3.0
Vojvodina 2.5
Jagodina 0.5
Zašto sam zapeo za koeficijent? Pa zato što je on jedino mjerodavan. Sigurno nije mjerodavno nečije subjektivno mišljenje.
Koja je to kvaliteta? Pa kvaliteta da uopće dođeš u Ligu Prvaka. Zamisli ako te izbaci predstavnik Luksemburga, šta bi onda napravio jedan Real?
Juventus je bio u drugoj ligi, PSG i City su tek od nedavno postali ozbiljniji klubovi na europskom planu. A ako ćemo gledati koef. od ove sezone, kao što sam gore napisao za HNL i JSL, onda je Juventus na 23 boda, a Lyon na 12. Tako da ti to ne stoji uopće.
E sad, ti računaj kako to da su klubovi iz JSL-a ove sezone izborili samo 12 bodova, a ovi iz HNL-a 17.50...
Pomoći ću ti... Zato što su nekvalitetniji i ne mogu toliko dobro parirati klubovima u Europi kao ovi drugi.