Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

D1n0
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la D1n0 » 07 dec 2010, 17:53

"Promoted as "The Greatest Show On Earth", the Premier League is the world's most popular and most watched sporting league, followed worldwide by over half a billion people in 202 countries"
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 17:56

Mandrak je napisao/la:Atletico M. aktuelni prvak kupa UEFA, a Juve ne može biti ni drugi u grupnoj fazi te iste lige.
Zapravo cinjenicno stanje je Lech < Juve, s tim Juve ispada a dalje idu Man.City i Lech.
To je pitanje odnosa prema LE, a ne pitanje suvog kvaliteta. Atletico bi sad u LS u sudaru sa Juventusom, sasvim sigurno ispao.

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 07 dec 2010, 17:56

Espanyol ili Getafe bi ladno tukli Juventusa i Romu, ali nekima tu nema te neke "dubine" ;)
da, zato Getafe u svojim redovima ima igrace tipa Mexes, Juan, Totti, Vucinic, De Rossi, pa samo jedan od njih vrijedi ko Getafe

zato velesila Dinamo trese Villareala :roll:

hajte malo realni budite, @MaGiCa sve to fino objasnjuje
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 dec 2010, 17:58

MaGiCa je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Atletico M. aktuelni prvak kupa UEFA, a Juve ne može biti ni drugi u grupnoj fazi te iste lige.
Zapravo cinjenicno stanje je Lech < Juve, s tim Juve ispada a dalje idu Man.City i Lech.
To je pitanje odnosa prema LE, a ne pitanje suvog kvaliteta. Atletico bi sad u LS u sudaru sa Juventusom, sasvim sigurno ispao.
Oni (Juve) da nemaju odnosa i motiva prema LE, nebi se ni takmicio u njoj (niko ih nije tjerao puškom da igraju u njoj) - to je sasvim logicno...problem je sto trenutno nemaju kvaliteta za nje dok gledaju u leđa poljskom Lechu.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 17:58

MaGiCa je napisao/la:
Ne bi jer Atletico ima Aguera i Forlana dok ovi imaju penzionera i par panjeva pa dalje ne nabrajam po pozicijama ostalim i da btw Atletico ima boljeg trenera 8-)
Dajte molim vas pa u Španiji trenutno imate minimalno 3 tima koji su bolji od Milana i još 3 koji su druga dimenzija za sve ostale Italijanske timove
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 07 dec 2010, 17:59

cinjenica je da je aris <atl.mad s tim da atl madrid ispada :roll:
Rođen s tobom da budem

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 07 dec 2010, 18:00

Cinjenica je da je ovo tema za djecija prepucavanja
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 dec 2010, 18:00

Ti razni Espaynoli kako lik rece su igrali prije 3 god finale Evropa lige ;) kakav bolan Palermo dojucerasnji drugoligas ,Getafe je imao 2 finala kupa Kralja i cetvrfinale Kupa Uefa kada su nesretno ispali od Bayerna 8-) . Kakve rezultate ima Palermo :shock: : Nevjernik@ Izgubi i Barca od Herulesa pa sta ? Villareal je jaci od svakog Italijanskog kluba .
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 07 dec 2010, 18:18, ukupno mijenjano 2 puta.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 dec 2010, 18:04

juznjak> je napisao/la:Ti razni Espaynoli kako lik rece su igrali prije 3 god finale Evropa lige ;) kakav bolan Palermo dojucerasnji drugoligas ,Getafe je imao 2 finala kupa Kralja i cetvrfinale Kupa Uefa kada su nesretno ispali od Bayerna sta . Kakve rezultate ima Palermo :shock: : Nevjernik@ Izgubi i Barca od Herulesa pa sta ? Villareal je jaci od svakog Italijanskog kluba .
aj ne rise da izvines, kakve samo gluposti samo ovdje covjek moze procitati to je za nepovjerovati, a sto je najgori oni mrtvi-ozbiljni :oops: :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 dec 2010, 18:04

Villareal je klasa za sebe, ljudi bi pojeli za dorucak vecinu engleskih timova a o talijanskim je suvišno pricati (isto to važi i za Valenciu i Sevillu, pa i Atletico M.)... Getafe,Mallorca,Hercules,Bilbao bi se ravnopravno borili za naslov u Italiji...to je tako, jednostavno...na jednoj strani imas kvalitet, na drugoj kvantitet.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 18:24

Glasao sam za Englesku naravno..nema sta, najbolja i najkvalitetnija liga danasnjice...drugo je kad govorimo o stilu i industrijskom fudbalu koji se tamo igra,pa se nekome ne svidja..al tempo igre,najveci broj kvalitetnih timova i samo znacenje fudbala u Engleskoj je dovoljno da se sa sigurnoscu kaze da je EPL najbolja liga...

Spanija ima dva najjaca kluba al ostatak je nekonkurentan...liga najbliza Brazilskoj sto se tice ljepote igre i stila..i zato je i lijepo gledat...nazalost, ostali nisu konkurentni i u podredjenom polozaju su...tako da je ipak EPL jaca,kod njih svako svakoga moze dobit...

Talijanska liga...objektivno nigdje nemaju tako tri velika i jaka kluba,sto je posebna draz i poseban rivalitet...da ne nabrajam ostale Lazio,romu,sampdoriu,genou,napoli..sve timovi sa velikom tradicijom..nijedna liga to nema.Al sva ona desavanja nakon 2006. su umnogome promjenila Calcio....pa cak i navijacka scena je promjenjena,nesto po cemu su talijani bili prepoznatljivi....ukoliko budu pametno radili u buducnosti i iskoristili sav klupski i najvijacki potencijala,koji drugi realno nemaju,izuzev engleske...italija ce se vratiti gdje joj je i mjesto..na sami vrh...al postojece stanje nije dobro nikako..potrebne su drasticne promjene...

Bundesliga....puni i moderni stadiono koje imaju su osnovni preduslov za jacanje lige...oni to imaju i napredovali su.Al nazalost kod njih postoji samo bayern..dok su ostali nijemi posmatraci vecinom slucajeva...kao i u spanskoj ligi...sav kvalitet je skoncentrisan u par klubova,kod njih konkretno bayern...i to nije dovoljno za neki veci evrospki iskorak...

al sve je relativno i mijenja se...tako da se stvari lako mogu u buducnosti promijeniti,jer svaka od navedenih liga ima soje prednosti ;)

Za sve ostalo..ja vam preporucujem Brazilsku ligu... :mrgreen: al ozbiljno...Brazil je Brazil...sto se samog fudbala tice,svega onoga sto predstvalja i uzivanja u toj igri...nedostizni
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Facasplaca
Kontakt:

Post Postao/la Facasplaca » 07 dec 2010, 18:24

a dobro mandrak bila je u pocetku dobra fora i nasjeli smo, al sad samo ispadas glup :lol:

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 dec 2010, 18:29

Facasplaca je napisao/la:a dobro mandrak bila je u pocetku dobra fora i nasjeli smo, al sad samo ispadas glup :lol:
Dobro care, eto popljuvao si me, ispao si faca sa placa, ispoštovao sam te...ali sad sam te prijavio pa ces zbog uvreda malo na ekskurziju u Banovice ;) ...ja tebe ne vrijeđam niti nazivam glupanom.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 dec 2010, 18:35

Mandrak je napisao/la:Villareal je klasa za sebe, ljudi bi pojeli za dorucak vecinu engleskih timova a o talijanskim je suvišno pricati (isto to važi i za Valenciu i Sevillu, pa i Atletico M.)... Getafe,Mallorca,Hercules,Bilbao bi se ravnopravno borili za naslov u Italiji...to je tako, jednostavno...na jednoj strani imas kvalitet, na drugoj kvantitet.
Znaci brate ja ne verujem da ovo citam,probudite me. :lol: :roll: :oops:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 07 dec 2010, 18:39

@juznjak
Daj molim te, i sam si rekao da si subjektivan.. Mislim da je glupost reci da je Primera najbolja liga na svijetu. (ako je to ono sto si htio reci). @sarajlija je to najbolje pojasnio i slazem se sa svakom njegovom recenicom.
Forma je trenutna, al' klasa je vjecna.
Mislim da su neki zaboravili onih ukupnih 5:0 sto je Liverpool Realu uvalio. ;)

Edit: njegov post je izbrisan, al' nebitno..
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 07 dec 2010, 18:44

Lily je napisao/la:@juznjak
Daj molim te, i sam si rekao da si subjektivan.. Mislim da je glupost reci da je Primera najbolja liga na svijetu. (ako je to ono sto si htio reci). @sarajlija je to najbolje pojasnio i slazem se sa svakom njegovom recenicom.
Forma je trenutna, al' klasa je vjecna.
Mislim da su neki zaboravili onih ukupnih 5:0 sto je Liverpool Realu uvalio. ;)

Edit: njegov post je izbrisan, al' nebitno..
Tako je npr. Celzi imao klasu i prije Rusa :lol:
Trenutno stanje.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 dec 2010, 18:46

Ok skontali smo,Villareal je 3 puta slabiji od Reala i Barcelone,ali je isto tako bolja ekipa od ostatka Evropske elite.Bilbao je u rangu sa najacim timovima Italije i Engleske :geek:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 07 dec 2010, 18:47

Dylan Dog je napisao/la:Ok skontali smo,Villareal je 3 puta slabiji od Reala i Barcelone,ali je isto tako bolja ekipa od ostatka Evropske elite.Bilbao je u rangu sa najacim timovima Italije i Engleske :geek:
A Ruska liga je jaca od Francuske :D
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 18:47

pošteno, ja nisam ni rekao da si ti glup, al da pišeš gluposti je činjenica, barem ovih par zadnjih, do juče nisi znao da hercules postoji a kamoli da si znao kojeg igrača, a sad su za tebe već kvalitet za šampiona italije ili njemačke, ako to za tebe nije glupost onda nemam riječi
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 07 dec 2010, 18:54

Evo sad će prepucavanje jel bolja Primera ili Seria A ? :lol: :lol: :lol:
FK Pjetlovi

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.