Adnan Catic alias Felix Sturm

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Adnan Catic alias Felix Sturm

Post Postao/la VanBasten » 26 jun 2011, 00:32

Bilal je napisao/la:
kumkalesic je napisao/la: Ma vjeruj da ne bi, gledao sam ja meceve kao mali Taysona i mogu ti reci da su mi zanimljiviji ovi mecevi Adnana (nije sto je nas :D )nego oni cuveni okrsaji Taysona sa Holifildon ili Lenoxom Luisom...
A to za Overema, pa ja se sjecam kad su ga u K-1 ljudi nabijali, sad se malo osilio, al' spustice opet njega netko na zemlju, previse je glup borac da bi ostao u vrhu, bez obzira na svu njegovu snagu, al' da ne pisemo vise ove gluposti koje nisu vezane za ovu temu...
Jos jednom: Svaka cast Adnane, jedva cekam sljedeci mec :)
Bas mi je maloprije pao na pamet Gokhan Saki. Kakav bi on bio bokser, yebote. Overeema razbi ljevicom. U mec usao sa povrijedjenom desnicom i borio se samo lijevom. Da ga Overeem nije udario nogom u povrijedjenu desnicu i da nije zbog toga morao odustati, razbio bi ga samo ljevicom. Kakvu samo boksersku tehniku ima. Pa svaki mu je udarac prolazio. :shock:
Overem jeste mašina...
Ali ako već pričamo o tehnici, ili kako narod voli reći ljepoti, onda su tu samo dva imena; pokojni Andy Hug i Ernesto Hoost.. pa 10 mjesta svi ostali. No sumnjam da se većina vas sjeća Hoosta iz najboljih godina, apogotovo Huga.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 jun 2011, 00:33

rogeRF je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Strauss je napisao/la:svabe znaju pokrasti ko niko :lol: adnan mi je mnogo drag, al treba biti realan i reci da je sudijska odluka lakrdija.
kako god cestitke bosancu na jos jednoj odbrani pojasa.
Nisu Švabe sudile :roll:
Slažem se, lakrdija što nije bila jednoglasna odluka.
Ma to je tek da ne bude toliko ubjedljiva pobjeda, sto govori cinjenica da je jedan sudija bodovao 114:115 za Irca!
Evo jos jednog moram ispravljat. Nije nikako moglo biti 114-115. Onaj prvi sudac je dosudio 113-115.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 26 jun 2011, 00:34

guber90 je napisao/la:Felixa su daleko vise pljackali, ovdje je presudilo to sto je on daleko skolovaniji borac i sto su njegovi udarci daleko razorniji nego ircevi, a i to sto je prvak, mada irac jeste mlatio ko lud, ali dosta udaraca je zavrsilo na bloku, tako da to i nema nekog efekta, te vecina udaraca nije bila takticka, kao kod Felixa, neg je mlati, pa gdje zavrsi.
Još uvijek boli krađa iz Vegasa protiv de al Hoye. Doduše, mislim da je to i Ado znao, da je taj meč mogao pobjediti samo nokautom. De la Hoya je ipak više od bokserskog šampiona...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 26 jun 2011, 00:34

slika

Sasvim zasluzeno.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 jun 2011, 00:36

Bilal je napisao/la: Onaj se vec bio istrosio poslije prvih 5 rundi.
Po njemu bi zavrsilo nerijeseno. Al dzaba onome sto je onako aktivan, kad je Adnan u jednoj rundi imao vise cistih udaraca, nego on u citavom mecu :D
Mora da se šališ ili si previše pristrasan.
Ovo je jedan od teže dobijenih mečeva. Ado kaže da nije očekivao da će Irac ovako boksati pa je to možda razlog njegove (slobodno mogu reći) pretjerane pasivnosti.
Bojao sam se da neće izgubiti pojas i nadao se (makar) nerješenom rezultatu.
Rezultat me iznenadio kao i samog Irca.

Drago mi je za Adnana i vjerujem da će Macklinu vrlo brzo pružiti šansu za revanš.
Vom Jäger zum Gejagten

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 26 jun 2011, 00:39

Svaka cast Adnane !!
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 26 jun 2011, 00:39

Bilal je napisao/la:
Iker C je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Što jest, jest mora se priznati da je sudačka odluka lakrdija
Da li si prvi put gledao Felixa? U 90 % mečeva je na prvi pogled inferioran ali ima više preciznijih udaraca. Na Arena Sport čovjek sabirao poene i došao do 115:115,što je najrealnije.Ali svi koji prate boks znaju da po nepisanom pravilu u tom slučaju da je se prednost braniocu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prvo nikako nije moglo biti 115-115, nego 114-114. A ja sam se tome "strucnjaku" i njegovom bodovanju smijao cijeli mec. Lik uopste ne zna sta se boduje u boksu.
Al izleti mu jednom da kaze Adnan Catic, a citavo vrijeme ga zvao Felix Sturm :lol:
Čovjek eto fulio 2 boda i veze nema. Ja iskreno ne znam kako se boduje a komentator je bio objektivan i to jedino bitno.
Njegovo sportsko ime je Felix Sturm i tako ga treba zvati. Da li neko Dinu Merlina zove pravim imenom i prezimenom?
FEDERER= KLOC

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 26 jun 2011, 00:41

Biti aktivniji ne znaci biti i bolji. Adnan je zasluzeno odbranio titulu. Treba lijepo pregledati mec ,a ne kako ko mlati rukama.Nit jedan direkt Irac nije uputio,srljao cijelo vrijeme i udarci preko rukavica Adnana. Da ponovim Irac je duplo vise bio aktivniji od Adnana,ali to nista ne znaci. U boksu se racunaju cisti i direktni udarci.Prve 3 runde je dobio Irac,ostalo sve na strani Adnana.Nekom kome je tesko prtaiti boks dok traje,samo nek pregleda usporene snimke.Ljudi koji se bave borilackim vjestinama to ce primjetiti lakse.Uglavnom dovoljno je pogledati lica dvojice boksera,mislim da dovoljno govori.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 26 jun 2011, 00:43

VanBasten je napisao/la:
guber90 je napisao/la:Felixa su daleko vise pljackali, ovdje je presudilo to sto je on daleko skolovaniji borac i sto su njegovi udarci daleko razorniji nego ircevi, a i to sto je prvak, mada irac jeste mlatio ko lud, ali dosta udaraca je zavrsilo na bloku, tako da to i nema nekog efekta, te vecina udaraca nije bila takticka, kao kod Felixa, neg je mlati, pa gdje zavrsi.
Još uvijek boli krađa iz Vegasa protiv de al Hoye. Doduše, mislim da je to i Ado znao, da je taj meč mogao pobjediti samo nokautom. De la Hoya je ipak više od bokserskog šampiona...
htjeo ti priznati il ne, veceras se ista stvar desila samo je catic ovaj put na konju.
i upravu si. jedini nacin da irac ovo veceras dobije je bio nokaut. to je i sam znao i nije sam bas mnogo bunio(mada je vjerovatno potajno ocekivao cudo). tako veliko ime poput catica, na domacem terenu je skoro nemoguce na bodove uzeti, al to vise govori o boksu kao sportu. veceras se desila nova kradja u reziji njemackih organizatora. nista nova za svakog ko imalo prati boks.
toliko od mene, ko misli da je zasluzeno nek misli, ja ga necu ubijedjivati.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 jun 2011, 00:45

Nazalost sam propustio borbu, ali kako citam ovdje, Adnan je imao dobrog protivnika i borba je izjednacena bila, jer inace ih on samo siluje. :D

A ovi sto se jedu, nek se jedu. Svaka cast care.
BiH je ponosna na tebe, a bogami i Deutschland. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 26 jun 2011, 00:46

Drago mi je što svijet uvijek vidi "Pametnijeg i Jačeg" boksera na kraju meča...koji slavi sa BH zastavom svoje zaslužene i kristalno čiste pobjede i koji se ponosi BH porijeklom.

U svakom meču koji sam gledao, Adnan je pokazao nadmoć u inteligenciji, taktici, brzini i preciznosti...

A redom je Levatio: Amerikance, Švabe, Britance... svi ispadnu naivni, i slabi u poređenju sa Adom....

A onaj "Vrli pitac neki", ako pita
"Kto je ta, odakle je ta....Bosna rekti?"
"A zapitan odgovor, njemu tad hitar dade"

slika
Eto to je Bosna!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 26 jun 2011, 00:48

Principatus je napisao/la:Nazalost sam propustio borbu, ali kako citam ovdje, Adnan je imao dobrog protivnika i borba je izjednacena bila, jer inace ih on samo siluje. :D

Adnan je uvijek bio faca,a ne pi.cka kao Klicke koji su uvijek dovodili protivnike za glavu manje i 20 kila lakse. Kod Catica nema toga,vec trazi najbolje protivnike.Catic je imao tezak mec,ali zasluzeno odbranio titulu.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 26 jun 2011, 00:49

Strauss je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
htjeo ti priznati il ne, veceras se ista stvar desila samo je catic ovaj put na konju.
i upravu si. jedini nacin da irac ovo veceras dobije je bio nokaut. to je i sam znao i nije sam bas mnogo bunio(mada je vjerovatno potajno ocekivao cudo). tako veliko ime poput catica, na domacem terenu je skoro nemoguce na bodove uzeti, al to vise govori o boksu kao sportu. veceras se desila nova kradja u reziji njemackih organizatora. nista nova za svakog ko imalo prati boks.
Totalno dva različita meča.
Nego s mirom pogledati snimak pa brojati čiste udarce. Od 5 runde u svakoj ga je im'o.
Ado pojas ako ga izgubi, neće izgubiti protiv tipa boksera kakav je Macklin, klasičnog udarača. On pojas može izgubiti samo protiv boksera kakav ej i sam; inteligentnog iskusnog tehničara. Zapamtite to.
Ja se ni u jednom trenutku nisam prepao za ishod meča, da je trajao još minutu Irac bi bio na podu.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 26 jun 2011, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 26 jun 2011, 00:50

Strauss je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Nemoj ti nikoga ubjedivati rodila te majka. Nemas ti blage veze...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 jun 2011, 00:51

Pasodzigera je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Nazalost sam propustio borbu, ali kako citam ovdje, Adnan je imao dobrog protivnika i borba je izjednacena bila, jer inace ih on samo siluje. :D

Adnan je uvijek bio faca,a ne pi.cka kao Klicke koji su uvijek dovodili protivnike za glavu manje i 20 kila lakse. Kod Catica nema toga,vec trazi najbolje protivnike.Catic je imao tezak mec,ali zasluzeno odbranio titulu.
A zasto ja onda bas stalno vidim kritike na njegov racun da se ne bori sa najboljima :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 26 jun 2011, 00:52

VanBasten je napisao/la: Totalno dva različita meča.
Nego s mirom pogledati snimak pa brojati čiste udarce. Od 5 runde u svakoj ga je im'o.
Ado pojas ako ga izgubi, neće izgubiti protiv tipa boksera kakav je Macklin, klasičnog udarača. On pojas može izgubiti samo protiv boksera kakav ej i sam; inteligentnog iskusnog tehničara.
Ja se ni u jednom trenutku nisam prepao za ishod meča, da je trajao još minutu Irac bi bio na podu.
Ma 5 sekundi da je potrajala duze,pao bi Irac,covjek nije uputio jedan kako treba direkt.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 jun 2011, 00:53

geronimo je napisao/la:
Bilal je napisao/la: Onaj se vec bio istrosio poslije prvih 5 rundi.
Po njemu bi zavrsilo nerijeseno. Al dzaba onome sto je onako aktivan, kad je Adnan u jednoj rundi imao vise cistih udaraca, nego on u citavom mecu :D
Mora da se šališ ili si previše pristrasan.
Ovo je jedan od teže dobijenih mečeva. Ado kaže da nije očekivao da će Irac ovako boksati pa je to možda razlog njegove (slobodno mogu reći) pretjerane pasivnosti.
Bojao sam se da neće izgubiti pojas i nadao se (makar) nerješenom rezultatu.
Rezultat me iznenadio kao i samog Irca.

Drago mi je za Adnana i vjerujem da će Macklinu vrlo brzo pružiti šansu za revanš.
Slazem se da mu je ovo jedna od najtezih odbrana naslova. Primjetio sam da je poslije 6-te runde ovaj dosta opao. Nije bilo vise onoliko udaraca u tijelo kao na pocetku. Ali me je iznenadilo koliko mu je ostalo snage i na kraju meca.
Mene nije iznenadio rezultat. I po meni je bas bilo 116-112. A isto mislim da ga je Adnan napao u 6-oj rundi da ga je mogao zavrsiti. Ali nisam to ni ocekivao, znajuci Adnanov stil ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 jun 2011, 00:54

Pricajte sta god hocete, Ado je sampion 8-) 8-) .

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 26 jun 2011, 00:55

Dylan Dog je napisao/la:A zasto ja onda bas stalno vidim kritike na njegov racun da se ne bori sa najboljima :mrgreen:
Ko je to rekao,nije sav svoj!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 jun 2011, 00:56

Adnane, koja si ti mašina čovječe :D 8-)

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.