U Utah-i u uglavnom nebitni likovi. Tamo neki iz D-lige frajer ubada trice, Stocktonov sin pokušava da se nametne i tako to. Al uglavnom nemaju pravih talenata, bar ne u ovoj ekipi koja igra ljetnu ligu. Kanter stagnira. Tek na trenutak bljesne s ponekom finesom i igrom na post-u, al ne čini se kao da je puno napredovo. Doduše igra protiv Drummond-a pa mu je teško
NBA sezona 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2012/13
Eo gledam ljetnu ligu Utah-Detroit i nisam mogao odoliti da ovdje ne napišem neke utiske. Prvo: Andre Drummond je čista krađa drafta!!! Mrcina ima želju, igru u odbrani, atletičan je, pokretljiv. Pod košem hvata sve, Kantera doslovno jede. Samo što svako drugo slobodno ofula salu čitavu al naučiće. Drugo: Kim English (valjda se ovako piše) ima potencijal u ligi kao igrač uloge(ima šut za 3, a i agresivan je u napadu). Treće: Brandon Knight me je razočaro, nije previše napredovo. Doduše solidno vodi ekipu, možda sam samo ja previše očekivo. I četvrto: Kyle Singler je potcijenjen igrač. Čovjek radi sve pomalo, sve dovoljno dobro, samo eto ništa odlično. Bolji je od onog Daye-a.
U Utah-i u uglavnom nebitni likovi. Tamo neki iz D-lige frajer ubada trice, Stocktonov sin pokušava da se nametne i tako to. Al uglavnom nemaju pravih talenata, bar ne u ovoj ekipi koja igra ljetnu ligu. Kanter stagnira. Tek na trenutak bljesne s ponekom finesom i igrom na post-u, al ne čini se kao da je puno napredovo. Doduše igra protiv Drummond-a pa mu je teško
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
- adriano_leite
- Kontakt:
Howard, Jason Richardson and Earl Clark would be sent to Brooklyn, and the Magic would receive the Nets' Brook Lopez, Damion James, Sheldon Williams, Cleveland's Luke Walton and three future first-round picks, **** said. Cleveland would receive Orlando's Quentin Richardson, Brooklyn's Sundiata Gaines, Kris Humphries (on a one-year guaranteed deal), a first-round pick and $3 million from the Nets. Brooklyn also would send Brooks to a fourth team to get them an additional first-round pick to send to the Magic.
Dobar trade za sve, plus vjerovatno ova cetvrta ekipa je LAC kao sto NEZALAGANJE rece. Vjerovatno ce tako Teletovic na klupu, a J-Rich ce na SF, Gerald na PF. Strasna ekipa Netsa, strasna! Ja sam zadovoljan da cemo dobiti Gainesa, dobar je to igrac da bude backup Irvingu, kao i Kris koji moze sa klupe da donese energiju. Orlando, dobio najbolje sto je mogao da dobije, 4 picka prve runde su velika stvar za Magic.
Dobar trade za sve, plus vjerovatno ova cetvrta ekipa je LAC kao sto NEZALAGANJE rece. Vjerovatno ce tako Teletovic na klupu, a J-Rich ce na SF, Gerald na PF. Strasna ekipa Netsa, strasna! Ja sam zadovoljan da cemo dobiti Gainesa, dobar je to igrac da bude backup Irvingu, kao i Kris koji moze sa klupe da donese energiju. Orlando, dobio najbolje sto je mogao da dobije, 4 picka prve runde su velika stvar za Magic.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- delpiero20
- Kontakt:
Ako je on drugi najbolji centar lige sto ga se onda toliko zele rijesiti?Zeljovac_1921 je napisao/la:Kako jarane neki treci igrac, lik je drugi najbolji centar lige, jedini problem je sto je rekao da nebi produzio ugovor inace bi Orlando a i svaki drugi tim odradili taj trade bez razmisljanja. Mjenjas superstara za superstara i nastavljas, dok kroz draft je pitanje koji ces pick dobiti, koga ces draftovati, kakvi ce biti, a i onda ti treba par godina da se razviju ako ti se sve potrefi.delpiero20 je napisao/la: Po meni je jedini nacin da oni naprave nesto preko drafta, Orlando tesko da ce moci dovesti cijenjenijeg u ovo vrijeme. Bynum bi otisao od njih 100%.A i ne lici mi na nekog oko koga treba graditi tim, mozda se oko njega moze graditi tim za 7-8 mjesto u PO, ali ovako je treci igrac u ekipi koja gadja na nesto. Oni bi i sa njim i sa Lopezom imali dvije-tri sezone bez PO. Oni mogu preko drafta jedino uzeti kao sto su uzeli Howarda i tako neke dvije godine drafta pokust ubost sta i razvijati mladje. Ovako ce dobiti 3-4 picka od Netsa i jos ce imati svoje pickove koji ce sigurno biti nizi, rijesiti se nekih ugovora i to je to.
Ni Cleveland poslije Jamesa nije imao nikoga pa sad 2 godine nakon toga imaju solidnu ekipicu, za dvije godine ce biti odlicni...
Isto tako ako je drugi najbolji centar lige zasto ga niko ne trazi za trade nego je jedina opcija Orlando...
On jeste odlican kosarkas ali nema nikakve liderske osobine i nema ga u velikim utakmicama i zato je on u jednom timu koji gadja finale konferencije treci igrac. U timu koji gadja osmo ili sedmo mjesto on bi bio prvi igrac.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
pa to sam i rek'o "jedini problem je sto Bynum nebi produzio ugovor", a u slucaju da je htio pristati, Orlando bi uzeo taj trade. Ovako nema smisla, ako ce lik napustiti nakon godinu dana, pa isto im dodje da zadrze Howarda godinu pa da ode djaba.adriano_leite je napisao/la: Pa problem je sto Orlando nece Bynuma jer covjek ne zeli da igra za Orlando, ne mozes ga na silu dovesti i instalirati u roster narednih 5 godina, nije NBA 2k12. Kada se sve poslozi, ovo je najbolje sto mogu uraditi, plus vjerovatno ce neki los ugovor zavrsiti kod nas, a ta 4 picka itekako mogu da poprave stanje u Orlandu i donese im superstara, mozda uzmu Shabazza koji ce sigurno biti superstar ove lige.
Meni je najjace to sto svaki deal je smijesan navijacima Lakersa jer oni vjeruju da uvijek oni najbolje salju i da oni ne zakidaju ekipu sa kojom rade trade. Slanje Bynuma, koji ne zeli produziti ugovor, svjetska je kradja i Orlando to sebi ne moze priustiti. Naravno iz perspektive Lakersa to je sasvim normalno dati Bynuma za Howarda, iako Bynum nece da produzi ugovor, pa on je ipak drugi centar lige, ne znam zasto nece da ga zadrze ako je takva zvijer kao Howard
.
Pickovi i ciscenje salary capa je nesto najbolje sto Orlando moze da dobije. Waltonu istice ugovor tako da ga mogu kada dodje trade deadline dati za TPE i pick, sto im je svakako dobro. Imat ce mnogo prostora u salary capu i mnogo bolju buducnost tako nego sa Bynumom koji ce nakon godinu dana otici.
Trenutno je Orlandu deal sa Netsima i najbolja opcija sto imaju. Za pickove niko ne moze grantovati, prvenstveno sto ne znaju koji ce pick dobiti, Shabazz ce biti igracina ukoliko mu karijera nastavi ovakvim tokom, ali vidjet cemo. Draft je lutrija, Thabeet je bio drugi pick pa vidi ga. Nikad ne znas.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Pa jeste drugi najbolji centar lige, samo je Howard bolji od njeg. Zele ga se rijesiti jer ih lik ****, vidio je da je on potrebniji njima nego oni njemu, pa to koristi.delpiero20 je napisao/la: Ako je on drugi najbolji centar lige sto ga se onda toliko zele rijesiti?
Isto tako ako je drugi najbolji centar lige zasto ga niko ne trazi za trade nego je jedina opcija Orlando...
On jeste odlican kosarkas ali nema nikakve liderske osobine i nema ga u velikim utakmicama i zato je on u jednom timu koji gadja finale konferencije treci igrac. U timu koji gadja osmo ili sedmo mjesto on bi bio prvi igrac.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
- adriano_leite
- Kontakt:
Nemoj takoZeljovac_1921 je napisao/la:Pa jeste drugi najbolji centar lige, samo je Howard bolji od njeg. Zele ga se rijesiti jer ih lik ****, vidio je da je on potrebniji njima nego oni njemu, pa to koristi.delpiero20 je napisao/la: Ako je on drugi najbolji centar lige sto ga se onda toliko zele rijesiti?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Ma sta ce mu, ne mogu mu nista, pa lik je cijelu proslu sezonu radio sta je htio. igro kako je htio, **** managment i Browna kako je htio, dolazio na treninge kad mu je bio cejf, kad nije, nije ni iso, pa mu nista nisi mogli. Problem Lakersa je sto misle da svaki igrac pati za spotlightom, za paparicijma, za autogramima tv-om itd. Ima igraca poput Duranta koji recimo uziva u malom gradicu Oklahomi i nebi je mjenjo ni za LA, ili Bynuma kojeg libo racku, on ce svoj max dobiti negdje drugo, ali im nece lizati paksuadriano_leite je napisao/la: Nemoj takokaze neno#4 kako ce imperija da kara Bynuma, da postoji mnogo nacina kako da ga karaju jer im je okrenuo ledja a oni ga stvorili. Ja jos cekam da mi neno#4 odgovori na koji nacin Lakersi mogu da karaju covjeka koji je u zadnjoj godini ugovora, nadam se da cu odgovor dobiti prije nego dobijem bijele na glavi
.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
andre drummond i slobodna bacanja...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Ma nije Gerald nikad igrao PF, a i ne moze, totalno je undersized..on je 201 ako se ne varam, koji PF?? Sto je super, to bi Mirzi dalo pravu priliku da igra.. mozda cak i da bude starter u toj ekipi Netsaadriano_leite je napisao/la:Howard, Jason Richardson and Earl Clark would be sent to Brooklyn, and the Magic would receive the Nets' Brook Lopez, Damion James, Sheldon Williams, Cleveland's Luke Walton and three future first-round picks, **** said. Cleveland would receive Orlando's Quentin Richardson, Brooklyn's Sundiata Gaines, Kris Humphries (on a one-year guaranteed deal), a first-round pick and $3 million from the Nets. Brooklyn also would send Brooks to a fourth team to get them an additional first-round pick to send to the Magic.
- adriano_leite
- Kontakt:
Onda ti nisi nikad gledao kako igra Crash, lik je igrao gdje god je trebalo i igrao je upravo kao PF nebrojeno puta, doduse tada je bio i mladji i atletski mocniji nego sada, ali ta mu pozicija nije strana. Mislis da ce Wallace da sjedi na klupi? Mislis da ce J-Rich da sjedi na klupi? Mislis da ce JJ da sjedi na klupi?sejo90 je napisao/la:Ma nije Gerald nikad igrao PF, a i ne moze, totalno je undersized..on je 201 ako se ne varam, koji PF?? Sto je super, to bi Mirzi dalo pravu priliku da igra.. mozda cak i da bude starter u toj ekipi Netsaadriano_leite je napisao/la:Howard, Jason Richardson and Earl Clark would be sent to Brooklyn, and the Magic would receive the Nets' Brook Lopez, Damion James, Sheldon Williams, Cleveland's Luke Walton and three future first-round picks, **** said. Cleveland would receive Orlando's Quentin Richardson, Brooklyn's Sundiata Gaines, Kris Humphries (on a one-year guaranteed deal), a first-round pick and $3 million from the Nets. Brooklyn also would send Brooks to a fourth team to get them an additional first-round pick to send to the Magic.
Cuj Wallace nije nikada igrao PF, pa igrao je to u Bobcatsima mali milion puta. Eto ovi koji malo vise prate NBA i duze,mogu to da potvrde da je mnogo puta igrao kao PF, jer je lik bio atletski freak, zivotinja, letio po terenu, krpao sva mjesta. Danas da ga se stavi na tu poziciju sigurno bi opet odbranu bolje igrao od naseg Mirze.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Gerald je igrao sve osim PG-a i centra
Za Mirzu se ne bojim može biti 6. igrač 
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- delpiero20
- Kontakt:
Wallace je najzahvalniji igrac u NBA 
- adriano_leite
- Kontakt:
Ma normalno da moze biti 6. igrac, stoji to sve, ali kada mi dodje neko tipa ovog lika i kaze nije nikada Crash igrao PF, pa pucao bih sebi u nogeLBJ MVP je napisao/la:Gerald je igrao sve osim PG-a i centraZa Mirzu se ne bojim može biti 6. igrač
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
pa nije nikada igrao PF, u starting lineup je uvijek bio 3ica, slazes se? Znam da je cesto pokrivao poziciju,tu stvarno imas pravo, ali to je bilo bas ranije jer znam da je u bobcatsima tu bio i diaw i thomas na PF,a znas i sam koilko je covjek imao povreda, tako da realno, moze li igrat krilnog centra?adriano_leite je napisao/la:Ma normalno da moze biti 6. igrac, stoji to sve, ali kada mi dodje neko tipa ovog lika i kaze nije nikada Crash igrao PF, pa pucao bih sebi u nogeLBJ MVP je napisao/la:Gerald je igrao sve osim PG-a i centraZa Mirzu se ne bojim može biti 6. igrač
.
J-Rich bi meni najbolja opcija bio kao šesti igrac, da promjeni ritam nekom brzom trojkom, šutem iz tranzicije i slicno. nešto slicno kao sto radi harden u oklahomi
wiliams-jo-wallace-mirza-howard
wiliams-jo-wallace-mirza-howard
nema potpisa
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- adriano_leite
- Kontakt:
2009. i 2010. godine je igrao sa Diawom, a s Thomasom mozda jednu godinu da je igrao i to se Thomas povrijedio.sejo90 je napisao/la:pa nije nikada igrao PF, u starting lineup je uvijek bio 3ica, slazes se? Znam da je cesto pokrivao poziciju,tu stvarno imas pravo, ali to je bilo bas ranije jer znam da je u bobcatsima tu bio i diaw i thomas na PF,a znas i sam koilko je covjek imao povreda, tako da realno, moze li igrat krilnog centra?adriano_leite je napisao/la:Ma normalno da moze biti 6. igrac, stoji to sve, ali kada mi dodje neko tipa ovog lika i kaze nije nikada Crash igrao PF, pa pucao bih sebi u nogeLBJ MVP je napisao/la:Gerald je igrao sve osim PG-a i centraZa Mirzu se ne bojim može biti 6. igrač
.
2004-2005 godine od visokih igraca Bobcatsi imali Brezeca, M. Elya, Sampsona, Okafora, Allena i Whitea. Okafor, Ely, Brezec su jedini igraci koji su odigrali oko 70+ tekmi, dok ovo ostalo sve ispod 20 tekmi, ko je tu popunjavao rupe, nego Wallace?
05-06 Visoki igraci odigrali ispod 50 tekmi, Brezec odigrao 79 tekmi, Wallace igrao 55 tekmi i zadesila ga povreda.
06-07 Okafor, Herman, Ely, Voskhul, Hollins, svi imali nesto malo tekmi dok Brezec, Okafor i Voskhul preko 50. Trebao je neko krpati te rupe.
Mrsko mi sada izvlaciti Bobcatsa, ali poenta je da je Wallace milion puta igrao tu poziciju i ne trebas biti u starting line up na toj poziciji da bi znao igrati tu poziciju. Nije ni James nikada bio PG, pa je opet lopta stalno u njegovim rukama
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
pa nije nikada igrao PF, u starting lineup je uvijek bio 3ica, slazes se? Znam da je cesto pokrivao poziciju,tu stvarno imas pravo, ali to je bilo bas ranije jer znam da je u bobcatsima tu bio i diaw i thomas na PF,a znas i sam koilko je covjek imao povreda, tako da realno, moze li igrat krilnog centra?[/quote]
2009. i 2010. godine je igrao sa Diawom, a s Thomasom mozda jednu godinu da je igrao i to se Thomas povrijedio.
2004-2005 godine od visokih igraca Bobcatsi imali Brezeca, M. Elya, Sampsona, Okafora, Allena i Whitea. Okafor, Ely, Brezec su jedini igraci koji su odigrali oko 70+ tekmi, dok ovo ostalo sve ispod 20 tekmi, ko je tu popunjavao rupe, nego Wallace?
05-06 Visoki igraci odigrali ispod 50 tekmi, Brezec odigrao 79 tekmi, Wallace igrao 55 tekmi i zadesila ga povreda.
06-07 Okafor, Herman, Ely, Voskhul, Hollins, svi imali nesto malo tekmi dok Brezec, Okafor i Voskhul preko 50. Trebao je neko krpati te rupe.
Mrsko mi sada izvlaciti Bobcatsa, ali poenta je da je Wallace milion puta igrao tu poziciju i ne trebas biti u starting line up na toj poziciji da bi znao igrati tu poziciju. Nije ni James nikada bio PG, pa je opet lopta stalno u njegovim rukama
.[/quote]
OK, moja poenta je da Netsi nece bas koristiti Geralda na toj poziciji, nije bas da imaju puno izbora i na SF.. u svakom slucaju, slazete se da bi dolazak Howarda mnogo koristio Teletovicu jer to automatski znaci da nema Humphriesa, to znaci i udvajanje na Howarda i slobodne trice za Mirzu koji bi imao solidnu minutazu.. i takvi Netsi ( sa Howardom) su po meni kandidat za naslov, uz Heat, Thunder i LAL?
2009. i 2010. godine je igrao sa Diawom, a s Thomasom mozda jednu godinu da je igrao i to se Thomas povrijedio.
OK, moja poenta je da Netsi nece bas koristiti Geralda na toj poziciji, nije bas da imaju puno izbora i na SF.. u svakom slucaju, slazete se da bi dolazak Howarda mnogo koristio Teletovicu jer to automatski znaci da nema Humphriesa, to znaci i udvajanje na Howarda i slobodne trice za Mirzu koji bi imao solidnu minutazu.. i takvi Netsi ( sa Howardom) su po meni kandidat za naslov, uz Heat, Thunder i LAL?
volio bih da dođe jer mi je jedino Houston drag od ostalih timova lige, iako mi historija ne bi trebala dozvoljavati toTommy Beer @TommyBeer
Still feel Houston is logical landing spot for Dwight. They have everything that Orlando SHOULD want (prospects, picks, expiring contracts)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- adriano_leite
- Kontakt:
Caka je sto ce se Houston zajebati ako daju sve sto imaju samo da ga rentaju, medjutim kako su draftovali nakon Lamba, ne bi me nista cudilo, te onaj trejd Lowrya u Toronto, koji je nelogican u najmanju ruku.Carlo je napisao/la:volio bih da dođe jer mi je jedino Houston drag od ostalih timova lige, iako mi historija ne bi trebala dozvoljavati toTommy Beer @TommyBeer
Still feel Houston is logical landing spot for Dwight. They have everything that Orlando SHOULD want (prospects, picks, expiring contracts)
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.