OI London 2012 - Košarka

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Ko ce osvojiti muski kosarkaski turnir ?

USA
126
80%
Spanija
12
8%
Francuska
0
Nema glasova.
Litvanija
1
1%
Rusija
5
3%
Nigerija
6
4%
Argentina
3
2%
Brazil
0
Nema glasova.
Australija
0
Nema glasova.
Tunis/Kina/V.Britanija
4
3%

Ukupno glasova: 157

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Košarka

Post Postao/la Emir ZENICA » 30 jul 2012, 01:37

bgm Argentina odlicna,mislim da mogu do medalje :D
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jul 2012, 01:44

Jesu ovo igrali Spursi il' Argentina :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jul 2012, 01:48

rio_Ferdy88 je napisao/la:Jesu ovo igrali Spursi il' Argentina :mrgreen:
Dokaz da godine nisu bitne! :mrgreen:

High

Post Postao/la High » 30 jul 2012, 02:44

Al' ih Amerikanci nabiše, očekivano.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jul 2012, 08:57

Argentina odlična.
Starci fakat igraju kao sat. 8-) Manu leti terenom, Prigioni odlično kontroliše igru, Delfinu ne smiješ ostaviti ni milimetar prostora, a Scola školski ubija svoje čuvare. Nema šta, jučer su prosto gospodarili terenom. Litvanci su bili konkurentni samo u prvoj četvrtini, a poslije se nije moglo. Klupa je najveći problem ove Argentine, a vjerujem da je to razlog što su se minute onako rasporedile i što je Manu igrao 30+ minuta. Jbg, ipak će biti utakmica (prvenstveno mislim na SAD) na kojima neće biti onako lako dolaziti do poena, stoga je i razumljivo ovo "miješanje" protiv ekipe gdje je već na poluvremenu riješeno pitanje pobjednika.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 30 jul 2012, 12:03

Onaj Delfino leader teški. :) Gledam i ne mogu da verujem kako su litvance rastavili na proste faktore,bojim se da će ih protiv Amera koštat isključivo starost,teško je trčati 40 minuta protiv dream tima.

Pogledah malo i Hrvatsku žensku ekipu.... Očekivan poraz od košarkašica Kine,kao što sam i mislio, Češka i Angola (ako ne grešim su velika šansa Hr),ubeđen sam da komšinice mogu ostvariti te dve pobede,koje bi trebale bit dovoljne. Tanka klupa izgleda glavni razlog ovih poraza,uz nesumnjiv kvalitet protivnica....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 30 jul 2012, 12:18

Argentinci odlični mislim da bi mogli do medalje kako su samo izdominirali Litvance Scola i Ginobili dali više od pola poena Argentine.Scola razvalio Valančiunasa.Svaka čast Argentini mogli bi do medalje imaju dobru ekipu.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2012, 12:48

Samo je pitanje da li ce Delfina sut sluziti u svakoj utakmici, sto je prakticno nemoguce. Ako on bude suterski raspolozen Argentina ce uzeti medalju vjerovatno. Jedine dvije reprezentacije koje igraju sa sistemom ovdje su Rusija i Argentina.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 30 jul 2012, 14:02

Svaka čast jučer Argentini,stvarno borbeno odigrali,nadasve čestitam ˝starcima˝ koji su se bacali po parketu kako bi uzeli protivniku loptu.Litva me razočarala,očekivao sam mnogo veći otpor,ali eto što je tu je,jedan kandidat po meni manje za medalju :D
Bile su ovdje svakakve ˝legende˝,koje su se ˝klele˝ u veliku ˝ljubav˝ prema Arsenalu,ali na kraju se pokazalo ono što je istina,a to je da navodne ˝legende˝ odlaze,ali klub ostaje tamo gdje je i bio!
Uzmite mi sve,ali ARSENAL mi ne dirajte!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 jul 2012, 17:13

neno#4 je napisao/la:Samo je pitanje da li ce Delfina sut sluziti u svakoj utakmici, sto je prakticno nemoguce. Ako on bude suterski raspolozen Argentina ce uzeti medalju vjerovatno. Jedine dvije reprezentacije koje igraju sa sistemom ovdje su Rusija i Argentina.

Kao sinoc nece imati procente ali ne treba njima maestralna partija Delfina da uzmu medalju...neka njegova prosjecna partija bi bila dovoljna,naravno uz standardne Nocionija,Manu-a,Pabla i Scolu.Uvjeren sam da ce uzeti medalju a ne bi ih otpisao ni u duelu sa Spanijom.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 jul 2012, 17:18

Španija im namanje odgovara od svih,pa cak i od Amera.
to se dobro vidjelo i u barceloni(-20)..

Scola kao primarna napadacka opcija nema sta traziti pored unutrasnje linije Spanije.
doduse na jednu sve je moguce al tu vidim veliku prednost za furiju.

kako se otvori žrijeb možda nece morati ni igrati s njima svakako.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 jul 2012, 17:21

Raul_64 je napisao/la:Španija im namanje odgovara od svih,pa cak i od Amera.

Scola kao primarna napadacka opcija nema sta traziti pored unutrasnje linije Spanije.
doduse na jednu sve je moguce al tu vidim veliku prednost za furiju.

kako se otvori žrijeb možda nece morati ni igrati s njima svakako.
Spanija i Brazil, dva tima sa najboljom unutrasnjom linijom. Njih ne pokusaju izbjeci, jer Scola tesko moze takav napor iznijeti.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 jul 2012, 17:28

Raul_64 je napisao/la:Španija im namanje odgovara od svih,pa cak i od Amera.

To stoji ali opet prije ce pobjediti Spaniju nego USA.

Spanci ako odigraju na svom nivou onda ni Argentina nema sta traziti ali pod odredjenim okolnostima mogu ih dobiti...amerikance tesko,bez obzira na dobar ili los dan protivnika.

Slazem se i za Brazil koji je poprilicno jak ali Argentina je za klasu bolji tim...dao bi Scola i njima dosta poena,bez obzira na kvalitetne centre Brazila.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 jul 2012, 02:41

Spanija je totalno van forme ili tankiraju i na pocetku igraju smuseno. Mada mislim da je ovo prvo. Navarro i Rudy su u kanalu, Sada i Llull nisu ozbiljni igraci za ovaj nivo, a Sergio jednostavno nema snage da u kontinuitetu igra dobro. Mozda ce dici formu do kraja, ali ovo za sada izgleda vrlo lose.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 31 jul 2012, 02:56

neno#4 je napisao/la:Spanija je totalno van forme ili tankiraju i na pocetku igraju smuseno. Mada mislim da je ovo prvo. Navarro i Rudy su u kanalu, Sada i Llull nisu ozbiljni igraci za ovaj nivo, a Sergio jednostavno nema snage da u kontinuitetu igra dobro. Mozda ce dici formu do kraja, ali ovo za sada izgleda vrlo lose.
Slazem se, ja sam rekao i prije utakmice s Kinom da ce oni biti najvece razocaranje turnira. Protiv Kine im je sve ulazilo, pogotovo braci Gasol i Navaru, tesko da ce im svaku tekmu tako ulaziti :roll:
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 jul 2012, 08:41

danas zanimljivo:

Lithuania-Nigeria
France-Argentina
Tunisia-United States
China-Russia
Australia-Spain
Great Britain-Brazil
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 jul 2012, 12:50

Španija definitivno nije na nivou. No, vjerujem da će se njihova forma dizati u nastavku takmičenja. Australija bolje ušla u meč i konstantno je u vodstvu. Ne znam šta je sa Navarrom, al' haman neće igrati danas (prikazali su ga u "opuštenom" izdanju).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 31 jul 2012, 12:54

Monolog je napisao/la:Španija definitivno nije na nivou. No, vjerujem da će se njihova forma dizati u nastavku takmičenja. Australija bolje ušla u meč i konstantno je u vodstvu. Ne znam šta je sa Navarrom, al' haman neće igrati danas (prikazali su ga u "opuštenom" izdanju).

izgleda mrsko im igrat :roll: :roll:
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 jul 2012, 13:01

Monolog je napisao/la:Španija definitivno nije na nivou. No, vjerujem da će se njihova forma dizati u nastavku takmičenja. Australija bolje ušla u meč i konstantno je u vodstvu. Ne znam šta je sa Navarrom, al' haman neće igrati danas (prikazali su ga u "opuštenom" izdanju).
Spanci nmg bunara da pogode u igri ih drzi ofanzivni skok,bas kao i neki dan VB protiv Rusije,samo sto ce se sada obrnuti uloge,skok ce pomoci Spancima da pobjede...Al moglo bi ih ovo kostati srebra,jer ako budu drugi valja u 1/2 finala na USA i to je to...Mislim da ih Rusija moze pobjediti,samo da im Ponkrashov nije back-up play smio bi se i kladiti na to...Khryapa danas proradio,imao 12 skokova,jest da su mu poeni i dalje slabi al dobro je to...Khvotsov bolji bio prije 4 godine na EP-u nego sada,nece biti faktor kao sto sam ocekivao...Al AK47 drzi nivo,jede i malu i veliku djecu :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 31 jul 2012, 16:16

Kako su samo borbeni ovi Nigerijici, mozda na to i uzmu Litvu, ali nevjerujem, sad se ocekuje da proradi Litvanski sut.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.