baltazar1 je napisao/la:
čestitam,ali to što neko održava teme o biciklizmu ne znači apriori da je najkompetentniji o biciklizmu isto ko što ništa ne znači što sam ja relativno frišak član foruma da veze nemam sa istim
Naravno da to apriori nista ne znaci, sem da je neko ko je ovde godinama pisao o biciklizmu po defaultu ne-frišak.
nebitno, nije mi bila namjera da se bilo skim svađam (raspravljam da

) samo za mene je totalno površno kad neko kaže da uspon na Alpe D Huez "nije bogzna šta"
Povrsno ili ne, tek dade se videti kontekst teme, sto ti nisi ni hteo, a ni zeleo. A evo sta sam napisao:
"Nije Alpe d'Huez toliko tezak koliko se misli i nema tu nesto mnogo prostora da se nekoga slomi na njemu. Daleko slabiji brdasi od Froomea, npr. Roche i Indurain, su na njemu uspevali da se odbrane od nominalno jacih od sebe - Delgada i Zullea&co."
Gde tu konkretno pise da Alpe d'Huez "nije bogzna sta" osim u tvojim fantazmagorijama
slažem se sa dijelom tvoga posta da ovo nije najekstremniji uspon, ima ih dosta žešćih ali na Alpe D Huezu i sličnim vrhovima itekako se osvaja ili gubi Tour
Osim situacije da Froome implodira (a ne "eksplodira", kako ovi sa ESa govore), nepostoji nikakva sansa da ga neko dobije na ovoj etapi, tolikom razlikom da mu uzme zutu ili je ugrozi. Najjaci je na trci, em mu konfiguracija ne smeta, em su jos 6 Skyevaca uz njega. Moze da se desi da mu neko da sitno (10-20 sec), ali da Froome ovde izgubi TdF - daj molim te.
a uz Tour sam otkad mi je satelitska poslije rata počela visit na balkonu i otkad sam memorisao Eurosport

dakle čak davno prije 2011. godine, pa čak i prije nego što je većina nas imala internet
Internet je relativno nova tehnologija - sa brzim netom sam poceo da se druzim pre 7-8 godina, ali sa satelitskom pre celih 20. Tako da ES, i biciklizam na njemu, nije nesto sto je bilo iskljucivo tvoja ekskluziva. Svi smo mi preko ESa zavoleli biciklizam, jer je to bio jedini nacin da se gleda ovaj sport, makar u njegovom najelitnijem nivou kvalitete.
Kada sam poceo da gledam TdF trke, jos je Indurain bio "Capo", za Lance Armstronga se smatralo da je 1 journeyman, a Jan Ullrich jos uvek nije debitovao na velikoj sceni. Toliko o ovoj temi.