Tour de France 2013

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Tour de France 2013

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jul 2013, 00:23

Froome suggested anti-doping organisation Wada could be given full access to all the team's information.
"They can have everything we've got," he said. "They can come and live with us. They can see all of our data, have access to every single training file we've got.
"They can then compare that data on a consistent basis. And they could then tell the world whether they think this is credible or not."
Froome told BBC Sport: "I can understand why people are asking [about doping], given the history of the sport - they have been let down so many times before.
"But I'm also one of those people who's been let down. I've also believed in people who have turned out to be cheats and liars. But I can assure you, I'm not."
Pored toga:

http://www.guardian.co.uk/sport/2013/ju ... -de-france
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 jul 2013, 00:29

Pa i Lance je svakog zivog napadao , na sud vodio ako treba da dokaze da je cist..

Opet , brz covjek(iznad prosjecno) uvijek ce izazivati sumnje
pogotovo ako sa 26/27 god. se tek pojavi na sceni.

Vrijeme ce pokazati , a da je on(ne SKY) najaci trenutno nema dileme.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 18 jul 2013, 00:38

Raul_64 je napisao/la:Pa i Lance je svakog zivog napadao , na sud vodio ako treba da dokaze da je cist..

Opet , brz covjek(iznad prosjecno) uvijek ce izazivati sumnje
pogotovo ako sa 26/27 god. se tek pojavi na sceni.

Vrijeme ce pokazati , a da je on(ne SKY) najaci trenutno nema dileme.
Pa nije se čovjek tek pojavio na sceni, pogledaj rezultate, lani drugi na Vuelti i Touru, bronca na OI. Pa informirajte se malo ljudi
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 jul 2013, 00:43

Ha , govori meni da se informiram oko kolesarstva.

Primjetit ces da Froome ima 28 godina
primjetit ces da sam rekao oko 26/27 god , primjetit ces da se ti tvoji rezultati podudaraju sa mojim godinama.
Zar je tesko citati?!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 jul 2013, 00:50

Raul_64 je napisao/la:Ha , govori meni da se informiram oko kolesarstva.

Primjetit ces da Froome ima 28 godina
primjetit ces da sam rekao oko 26/27 god , primjetit ces da se ti tvoji rezultati podudaraju sa mojim godinama.
Zar je tesko citati?!
bolje citaj @sportfanatik :mrgreen:

PA do prije dvije godine kad je Froome bio drugi na vuelti, prije toga covjek je bio anonimus totalni, svi vozaci sky-a tada na trci su bili poznatiji od njega i puf! drugi, jaci od wigginsa ;)

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 18 jul 2013, 00:51

Momci sorry, mislio sam da Froome ima sada 26god
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 jul 2013, 00:56

Mora da mu je Armstrong mentor :mrgreen:

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 18 jul 2013, 11:55

zanimljivo, od 200 vozača njih 190 će reći da je Alpe D Huez pakao, a vidim ovdje neki drže predavanja kako to i nije strašno brdo

sigurno su ga vozili nekoliko puta pa imaju argumente iz prve ruke

sve drugo bilo bi smiješno
Undici stelle - ACM 1899

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 jul 2013, 12:05

I krece trka :mrgreen: vatromet u Alpama :mrgreen: Treba se sky-a rijesit na prvom Ale d'Huezu i izlorit Froomića :mrgreen:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 jul 2013, 12:11

Kad nema onog sto misli da ce dovesti princa od Velsa :roll:

slika
slika

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 18 jul 2013, 12:21

svi oni koji misle da ovih 5-6-7-8-9 i više procenata nije bogzna nešto, predlažem da sjednu na biciklo ili da vide kakva je razlika voziti se automobilom sa ravne ceste na nagib od ovih nekoliko procenata

skoro sam pičio preko Rostova i Kupresa, pa se penjao na 6-7%, pa da vidite kako se auto napreže

o ovim dečkima sa Toura da i ne govorim ;)
Undici stelle - ACM 1899

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jul 2013, 12:55

Raul_64 je napisao/la:Kad nema onog sto misli da ce dovesti princa od Velsa :roll:
Ko to misli :roll:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 jul 2013, 13:04

@baltazar1

Wow, kako zracis inteligencijom, vidim... :roll:

Niko nije rekao da je Alpe d'Huez 1 3.14ckin dim od uspona, ali kada treba da slomis coveka koga nisi mogao da slomis na AX3 ili Mont Ventoux - onda je AdH slaba nada jer je uspon u toj kategoriji ili jos slabiji.
Da se vozi po Mortirolu, Stelviu, Etni, Zoncolanu ili Angiliruu, pa da se kaze da je to nesto sto daje prednost cistim climberima u odnosu na Froomea, ali sa AdHom polagati nade u rusenje Froomea, nakon 1 merckxovskog izdanja istog na ovom Touru - malo mi to ne deluje logicno. Ali, videcemo.

Inace, bicikl sam vozio i na usponima vecim od 10% i tu noge ostaju kamene, ali jedno smo mi obicni ljudi, a drugo su profi biciklisti koji svaki dan prelaze 120-150 kma u proseku.

A jedno pitanje za tebe, bolje reci 1 molba: odi u arhivu ovog foruma, pa pogledaj ko je i kako odrzavao teme za TdF2011 i TdF2012 tj. od momenta kada se registrovao na ovaj forum. Znam da te na istim nisam vidjao. Toliko o diletantizmu. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jul 2013, 13:42

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 18 jul 2013, 14:23

MaGiCa je napisao/la:A jedno pitanje za tebe, bolje reci 1 molba: odi u arhivu ovog foruma, pa pogledaj ko je i kako odrzavao teme za TdF2011 i TdF2012 tj. od momenta kada se registrovao na ovaj forum. Znam da te na istim nisam vidjao. Toliko o diletantizmu. ;)
čestitam,ali to što neko održava teme o biciklizmu ne znači apriori da je najkompetentniji o biciklizmu isto ko što ništa ne znači što sam ja relativno frišak član foruma da veze nemam sa istim

nebitno, nije mi bila namjera da se bilo skim svađam (raspravljam da :) ) samo za mene je totalno površno kad neko kaže da uspon na Alpe D Huez "nije bogzna šta"

slažem se sa dijelom tvoga posta da ovo nije najekstremniji uspon, ima ih dosta žešćih ali na Alpe D Huezu i sličnim vrhovima itekako se osvaja ili gubi Tour

a uz Tour sam otkad mi je satelitska poslije rata počela visit na balkonu i otkad sam memorisao Eurosport ;) dakle čak davno prije 2011. godine, pa čak i prije nego što je većina nas imala internet
Undici stelle - ACM 1899

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 jul 2013, 14:43

baltazar1 je napisao/la:zanimljivo, od 200 vozača njih 190 će reći da je Alpe D Huez pakao, a vidim ovdje neki drže predavanja kako to i nije strašno brdo

sigurno su ga vozili nekoliko puta pa imaju argumente iz prve ruke

sve drugo bilo bi smiješno
Ja sam ga vozio vise puta (sa kamionom :) ) i mogu reci da je jednostavno nevjerovatno kako izgleda uzivo taj Alpe d'Huez, pa ljudi moji sa kamionom idem treca-cetvrta, ne moze brze, malo malo pa krivina, a uz sve to kad dodas ovu vrucinu (iako danas kod nas i nije toliko vruce) onda je to pravi pakao. Prekosutra mi prolaze kraj stana takoreci, idem da ih gledam, ako ugledate BiH zastava znajte cija je :D
Anfernee "Penny" Hardaway #1

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 jul 2013, 15:49

baltazar1 je napisao/la: čestitam,ali to što neko održava teme o biciklizmu ne znači apriori da je najkompetentniji o biciklizmu isto ko što ništa ne znači što sam ja relativno frišak član foruma da veze nemam sa istim
Naravno da to apriori nista ne znaci, sem da je neko ko je ovde godinama pisao o biciklizmu po defaultu ne-frišak. ;)
nebitno, nije mi bila namjera da se bilo skim svađam (raspravljam da :) ) samo za mene je totalno površno kad neko kaže da uspon na Alpe D Huez "nije bogzna šta"
Povrsno ili ne, tek dade se videti kontekst teme, sto ti nisi ni hteo, a ni zeleo. A evo sta sam napisao:
"Nije Alpe d'Huez toliko tezak koliko se misli i nema tu nesto mnogo prostora da se nekoga slomi na njemu. Daleko slabiji brdasi od Froomea, npr. Roche i Indurain, su na njemu uspevali da se odbrane od nominalno jacih od sebe - Delgada i Zullea&co."

Gde tu konkretno pise da Alpe d'Huez "nije bogzna sta" osim u tvojim fantazmagorijama :?:
slažem se sa dijelom tvoga posta da ovo nije najekstremniji uspon, ima ih dosta žešćih ali na Alpe D Huezu i sličnim vrhovima itekako se osvaja ili gubi Tour
Osim situacije da Froome implodira (a ne "eksplodira", kako ovi sa ESa govore), nepostoji nikakva sansa da ga neko dobije na ovoj etapi, tolikom razlikom da mu uzme zutu ili je ugrozi. Najjaci je na trci, em mu konfiguracija ne smeta, em su jos 6 Skyevaca uz njega. Moze da se desi da mu neko da sitno (10-20 sec), ali da Froome ovde izgubi TdF - daj molim te. :lol:
a uz Tour sam otkad mi je satelitska poslije rata počela visit na balkonu i otkad sam memorisao Eurosport ;) dakle čak davno prije 2011. godine, pa čak i prije nego što je većina nas imala internet
Internet je relativno nova tehnologija - sa brzim netom sam poceo da se druzim pre 7-8 godina, ali sa satelitskom pre celih 20. Tako da ES, i biciklizam na njemu, nije nesto sto je bilo iskljucivo tvoja ekskluziva. Svi smo mi preko ESa zavoleli biciklizam, jer je to bio jedini nacin da se gleda ovaj sport, makar u njegovom najelitnijem nivou kvalitete. ;)
Kada sam poceo da gledam TdF trke, jos je Indurain bio "Capo", za Lance Armstronga se smatralo da je 1 journeyman, a Jan Ullrich jos uvek nije debitovao na velikoj sceni. Toliko o ovoj temi.

:arrow:

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 18 jul 2013, 16:16

magica ljudino, obožavam ovakve hard core forumaše poput tebe (u realnom životu rekao bih tvrdoglavce) koji niti u jednom trenutku ne bi priznali svoju grešku ili bi se solidarisali, podržalo nečije drugo mišljenje (nebitno čije)

još mi je moćnije kako neki ljudi na forumu, samo da bi dokazali da su u pravu a neko drugi u krivu, razlože jedan manje-više kompleksan post na više manje sastavnih dijelova, dakle izvade iz konteksta po jednu rečenicu i onda sve to uredno citiraju i "pobijaju" i osjećaju se zadovoljno svojim uspjehom :o

kad si tako pedantan, gdje sam ja napisao da će Froom izgubiti ili neko drugi pobijediti (iako je sve moguće, da npr. Froom nedaj bože padne na spustu ili nešto sl)

ja sam samo rekao da je površno okarakterisati Alpe D Huez kao "jedan od mnogih ostalih" uspona kad je činjenica da se na ovom, ovakvim i sličnim usponima rješava pitanje pobjednika

jel želiš sad da dokažeš cijelom svijetu da Alpe D Huez nije ništa posebno samo zato što ti tako misliš i što si ti u pravu, a svi ostali baš i nisu

ali svejedno nebitno je sve, uživajmo do kraja etape i u ostala 2 dana ;)

.............
.............

a za ovog kamiondžiju, pa naš su čoek, izbori se 5 sekundi na kameri :D
Undici stelle - ACM 1899

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 jul 2013, 16:35

baltazar1 je napisao/la:magica ljudino, obožavam ovakve hard core forumaše poput tebe (u realnom životu rekao bih tvrdoglavce) koji niti u jednom trenutku ne bi priznali svoju grešku ili bi se solidarisali, podržalo nečije drugo mišljenje (nebitno čije)

još mi je moćnije kako neki ljudi na forumu, samo da bi dokazali da su u pravu a neko drugi u krivu, razlože jedan manje-više kompleksan post na više manje sastavnih dijelova, dakle izvade iz konteksta po jednu rečenicu i onda sve to uredno citiraju i "pobijaju" i osjećaju se zadovoljno svojim uspjehom :o

kad si tako pedantan, gdje sam ja napisao da će Froom izgubiti ili neko drugi pobijediti (iako je sve moguće, da npr. Froom nedaj bože padne na spustu ili nešto sl)

ja sam samo rekao da je površno okarakterisati Alpe D Huez kao "jedan od mnogih ostalih" uspona kad je činjenica da se na ovom, ovakvim i sličnim usponima rješava pitanje pobjednika

jel želiš sad da dokažeš cijelom svijetu da Alpe D Huez nije ništa posebno samo zato što ti tako misliš i što si ti u pravu, a svi ostali baš i nisu

ali svejedno nebitno je sve, uživajmo do kraja etape i u ostala 2 dana ;)
slika

Evo da ti ne razbijam post, vec da odgovorim holisticki:

Prijatelju, uleteo si kao padobranac i prosuo pricu kako neki "strucnjaci" veze nemaju i da treba da voze 7-8% uspone da bi skapirali bit biciklizma.
I kada ti se objasni poenta tog posta i sva besmislenost tvog nastupa ovde - ti se nesto kao satro osecas prozvanim ili napadnutim.

Alpe d'Huez je "brdo svih brda" zbog istorije, a ne zbog tezine samog uspona, jer ima dosta tezih i zahtevnijih brda. Naravno da uspon nije lak, ali ni Mont Ventoux nije bio lak, stavise se smatra tezim zbog meteoroloskog efekta indukovanog vazdusnim strujama na Centralnom masivu. Toliko i o AdHu.

Moja teza je bila da ako se neko ne moze slomiti na AX3 i MtVentouxu, ako je ubedljivo najjaci na hronometrima - onda se takvog ne moze dobiti na AdHu radi samog AdHa. Naravno, 1 pad, 1 defekt, 1 krizni dan su nesto sto ne treba iskljuciti, ali to ne zavisi od konkurencije, vec od samog Froomea. Ako mu se defekt ili pad ne dogode - nema sanse da ga neko danas ugrozi.

I to je sva bit mog posta. Ali, 1 @baltazar1 se nasao da ustvrdi kako je neko ovde diletant jerbo smatra da "AdH nije bogzna sta".

Ooo yeah. 8-)

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 18 jul 2013, 17:14

Froome i Sky dominiraju. Valjda je ovo danas gotovo, još ovo privest mirno do kraja do nedjelje
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.