SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

ZgemboAdislic
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la ZgemboAdislic » 06 dec 2013, 20:28

Sama grupa ko grupa uopste nije losa za borbe za drugo mjesto. Ono sto je lose je to sto se potrefi da nam prva utakmica bude bas protiv Argentine. Oni bi nas tu mogli lako sa 3-4 gola rasturit i totalno demoralizirat od prvog dana na prvenstvu. Pojeli su nas zive bez Messija, dok su bili na "cruise control". Da je bio neko drugi osim Begovica na golu primili bi jos 2-3 komada. Tako da cemo skoro sigurno poslje prvog dana biti na zadnjem mjestu u grupi i imat ogroman psiholoski Mount Everest koji ce se morat osvojit. Nista drugo nego se nadat da ce Iran i Nigerija igrat nerijeseno, to bi nam dalo najvecu motivaciju za drugu igru. A Argentinu necemo pobjedit niti igrat nerijeseno, nema teorije. Ako tu utakmicu izgubimo sa dva gola ili manje, ja cu to licno smatrat kao uspjeh.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 dec 2013, 20:29

Eto, sad su nam i kladare natovarile hipoteku favorita za drugo mjesto.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 06 dec 2013, 20:31

ZgemboAdislic je napisao/la:Sama grupa ko grupa uopste nije losa za borbe za drugo mjesto. Ono sto je lose je to sto se potrefi da nam prva utakmica bude bas protiv Argentine. Oni bi nas tu mogli lako sa 3-4 gola rasturit i totalno demoralizirat od prvog dana na prvenstvu. Pojeli su nas zive bez Messija, dok su bili na "cruise control". Da je bio neko drugi osim Begovica na golu primili bi jos 2-3 komada. Tako da cemo skoro sigurno poslje prvog dana biti na zadnjem mjestu u grupi i imat ogroman psiholoski Mount Everest koji ce se morat osvojit. Nista drugo nego se nadat da ce Iran i Nigerija igrat nerijeseno, to bi nam dalo najvecu motivaciju za drugu igru. A Argentinu necemo pobjedit niti igrat nerijeseno, nema teorije. Ako tu utakmicu izgubimo sa dva gola ili manje, ja cu to licno smatrat kao uspjeh.
ako pape skonta koliko je 2 i 2 pa odigra 4-5-1 :D onda bi mogli razmisljati i o bodovima

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 dec 2013, 20:33

Sad sam malo prelistao Argentinske portale.

Zadovoljni su žrijebom, Sabella je čvrsto na zemlji i više ga raduje kako mu se otvorio dalji žrijeb i ako Brazil i Argentina budu prvi u grupi, ne mogu se sresti do finala. Dakle, oni već razmišljaju na duže staze. Isto tako je rekao da Bosnu veoma dobro poznaje, dok za Nigeriju zna da su atletski veoma dobri, a o Iranu zna veoma malo. Kaže da se već danas počinje pripremati za utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom.
DukeOfWellington je napisao/la:Eto, sad su nam i kladare natovarile hipoteku favorita za drugo mjesto.
Breme je to, ali je opet poprilično realno, kao što je već sad sasvim realno da prođemo grupu, gledajući kvalitet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dinoze
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F

Post Postao/la dinoze » 06 dec 2013, 20:34

@yucca

Zambija je prvak Afrike ne Nigerija,jer se Nigerija nije ni plasirala na zadnji Africki kup nacija 2012 god da malo se informisite prije nego pocnete lupati :roll: :roll:[/quote]

Nema nista ljepse nego kada se neko ovako kao ti prospe pred rajom i pokaze svo svoje neznanje :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 dec 2013, 20:39

Micron je napisao/la:
ZgemboAdislic je napisao/la:Sama grupa ko grupa uopste nije losa za borbe za drugo mjesto. Ono sto je lose je to sto se potrefi da nam prva utakmica bude bas protiv Argentine. Oni bi nas tu mogli lako sa 3-4 gola rasturit i totalno demoralizirat od prvog dana na prvenstvu. Pojeli su nas zive bez Messija, dok su bili na "cruise control". Da je bio neko drugi osim Begovica na golu primili bi jos 2-3 komada. Tako da cemo skoro sigurno poslje prvog dana biti na zadnjem mjestu u grupi i imat ogroman psiholoski Mount Everest koji ce se morat osvojit. Nista drugo nego se nadat da ce Iran i Nigerija igrat nerijeseno, to bi nam dalo najvecu motivaciju za drugu igru. A Argentinu necemo pobjedit niti igrat nerijeseno, nema teorije. Ako tu utakmicu izgubimo sa dva gola ili manje, ja cu to licno smatrat kao uspjeh.
ako pape skonta koliko je 2 i 2 pa odigra 4-5-1 :D onda bi mogli razmisljati i o bodovima
Upravo...mislim da ih mozemo "iznenaditi", a pokazatelj je i prvo poluvrijeme u skorasnjoj prijateljskoj...gdje smo igrali bez zadnjeg veznog i desnog beka a opet se dobro nosili s njima...pogotovo kad bismo kojim slucajem poveli (kao sto je ovaj put vedo imao priliku za to)... sve je moguce...ovaj put ce svi ginuti na terenu...nece se pjanic cuvati duela...nije prijateljska..vec cijeli svijet gleda i valja se pokazati...a pogotovo sto i argentina nece srljati po pobjedu, ipak je i njima to prva tekma od 3, protiv najjaceg suparnika u grupi...itd itd.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 06 dec 2013, 20:39

Ali nesmijemo zaboraviti da smo mi bili redovne musterije Iranu, mislim da imamo negativan skor sa njima. Nesmijemo ih olako uzeti

TonnyMontana
Kontakt:

Post Postao/la TonnyMontana » 06 dec 2013, 20:40

:| Ja realno ocekujem ovo
prvo kolo: Arg 3pts Nig 1pts Iran 1pts BiH 0 pts, drugo kolo: Arg 6pts Nig 2pts BiH 1pts Iran 1pts, trece kolo: Arg 9pts, BiH 4pts, Nig 2pts i Iran 1pts
Interista al 100 %

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 06 dec 2013, 20:42

[youtube][/youtube]

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 dec 2013, 20:43

Niste ni svjesni koliko cemo se namuciti u ovoj grupi...

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 06 dec 2013, 20:45

Goalgetter je napisao/la:Niste ni svjesni koliko cemo se namuciti u ovoj grupi...
Da je proć' pa ni po jada :roll:
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 06 dec 2013, 20:49

http://bleacherreport.com/articles/1874 ... aw/page/25" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosnia-Herzegovina are into the World Cup finals for the first time in their relatively short history but should be rightly ambitious when assessing their objectives for their maiden voyage to compete with the world's best.

They have enough to get through the group stage past Nigeria or Iran but might find it hard to top Group F ahead of Argentina.

That would mean a potential meeting against the likes of France, which could be a step too far. Still, a last 16 place in the debut tournament would be an excellent display.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 06 dec 2013, 20:49

Sad je vazno odgovarajuci trening centar izabrati ... :arrow:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 dec 2013, 20:49

Fecox je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Niste ni svjesni koliko cemo se namuciti u ovoj grupi...
Ja vjerujem u prolaz, i da to mozemo sa pravim pristupom. Ali odemo li kao turisti, ispijati kafe, i setkati se po terenu, obrukace nas i Iran, a kamoli Argentina. Treba sve maksimalno organziovati, od Susica, koji mora spremiti jako dobru taktiku, do fizicke i psihicke spremnosti igraca.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 06 dec 2013, 20:50

Ovdje izgleda niko nije svjestan, kako je Nigerija zajebana ekipa.
Mi smo se definitivno previse digli.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 06 dec 2013, 20:51

Goalgetter je napisao/la:
Fecox je napisao/la:
Ja vjerujem u prolaz, i da to mozemo sa pravim pristupom. Ali odemo li kao turisti, ispijati kafe, i setkati se po terenu, obrukace nas i Iran, a kamoli Argentina. Treba sve maksimalno organziovati, od Susica, koji mora spremiti jako dobru taktiku, do fizicke i psihicke spremnosti igraca.
Ja vjerujem u prolaz samo ako niko ne bude povrijedjen, i osiguramo do Brazila jos 2 igraca koji mogu bit dostojna zamjena ili prva postava.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 dec 2013, 20:51

vedator je napisao/la:[youtube][/youtube]
koja je gromada ovaj osim
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 dec 2013, 20:53

Volvic je napisao/la:Ovdje izgleda niko nije svjestan, kako je Nigerija zajebana ekipa.
Mi smo se definitivno previse digli.
Svi mi znamo da je Nigerija opasna, ali isto tako znamo da smo bolji od od njih. Digli se nismo, ali drugo mjesto pored Irana i Nigerije uopšte nije tako daleko.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 dec 2013, 20:54

cuj digli se jer u ovakvoj grupi ocekujemo drugo mjesto, pa ako ne uspijemo uzeti drugo mjesto u ovakvoj grupi onda je to stvarno jadno i zalosno :evil:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 06 dec 2013, 20:55

Realno mozemo biti vise nego zadovoljni, jer smo vise ili manje dobili najbolju grupu koju smo mogli dobiti. :D

Jeste Argentina je mnogo bolja od Belgije i Svajcarske, ali zato smo dobili Iran, reprezentacija koja je najlosija tehnicki od svih i najlaksi protivnik iz 3 sesira.
A iz drugog sesira smo dobili Nigeriju, repka koja ima vrlo mladu ekipu, i realno jedino je Alzir slabiji od Nigerije iz drugog sesira.

Mozemo sigurno do drugog mjesta u grupi, cak mozemo remi dobiti protiv Argentine, prva tekma za njih i sigurno ce nas podcijeniti i bice trema za njih i nas.

Mozemo pobjediti i Nigeriju i Iran i cak ako izgubimo protiv Argentine, mozem dalje ici sa 6 poena.

Prijateljske tekme vjerovatno protiv Kameruna 5. marta jer su u grupi sa Hrvatskom, i u junu eventualno protiv Kolumbije, jer su oni u grupi za Grckom, a 4. su na ranglisti a Argentina je 3.

5.3.2014
BIH - Kamerun
juni 2014
Kolumbija - BIH

HAJMO BOSNO 8-)
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.