Poplave i Nepogode sirom BiH
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Poplave i Nepogode sirom BiH
Dosla struja, stigo net, kod nas najavljuju neke valove stalno, danas najavili 6 metara, al supljak. U gradu ogromne kolicine blata i mulja a glavni gradski most malo odignut od vode
da, bi, tvoja je stvar da li ces ti vjerovati meni ili ne, to me apsolutno ne zanimadr.van nostrand je napisao/la:ti bi udario, hajd suti Boga ti...LenBias je napisao/la:
sto se tice tih sto prodaju nikakvu inspekciju ne treba cekati, takvi se udaraju na licu mjesta![]()
Ljudi u ratu to radili uz onoliko naoruzanja pa se nije nista znacajno cinilo a da se sad mlati i udara
Ne kupuj i gotovo! To su bas izuzetci, imas gro ducana u kojima mozes normalno kupiti sta zelis, naravno one najjeftinije stvari su vec ugl pokupovane, kupi preostale i furaj
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Kod nas svijece prodaju po 2KM a inace nisu skuplje od pola marke. Mesni proizvodi takodjer skocili
Murija prodaje svijećetruts je napisao/la:Kod nas svijece prodaju po 2KM a inace nisu skuplje od pola marke. Mesni proizvodi takodjer skocili
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Kod nas nema problema sa opskrbom,inače je cijeli grad ili pod vodom ili pun mulja/smeća/blata gdje se voda već povukla.. 
vijest od maloprije:
Pokrenulo se kliziste u jednom dijelu grada, u opasnosti velik broj stanova. :O
Gdje je to?truts je napisao/la:vijest od maloprije:
Vodostaj Une iz sata u sat raste Beton se skoro spojio sa vodom u naselju Ripac jedan dio poplavio
@cap17an Zavidovici
Opet da odrade stanove il stvarno ybte, znaš da ako ja budem gino, i ti ćeštruts je napisao/la:vijest od maloprije:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Za Mostarce ko moze..Caritas Mostar pokreće akciju prikupljanja novčanih i materijalnih sredstava i pomoći poplavljenima u kriznim područjima BiH. Novčana sredstva možete uplatiti na žiro-račun Caritasa BK BiH 338 690 221 206 2902 kod UniCredit banke d.d. Sarajevo.
Materijalna pomoć (voda, konzervirana i druga nekvarljiva hrana, higijenski artikli, vreće za spavanje, jakne, čizme, svijeće i baterije) prikuplja se u župi Svetog Ivana u Centru II po sljedećem rasporedu:
- Subota 17. svibnja od 9 do 18 sati
- Nedjelja 18. svibnja i ponedjeljak 19. svibnja od 16 do 18 sati.
Prikupljena sredstva predat će se Biskupijskim Caritasima u Sarajevu i Banjaluci.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neki humanitarni broj za Maglaj, Doboj, Zivinice, Zavidovice. Tuzlu?
Ako je bilo pogledat cu ranije stranice, ne zamjerite
Ako je bilo pogledat cu ranije stranice, ne zamjerite
Dex nije ba kod nas, na sutjesci, ja bio i brdo gdje su oni dalekovodi se pokrenulo. A voda se gore i dalje slijeze.
- Centre forward
- Kontakt:
Klizišta su sad ipak po meni najveći problem ako se može izdvojit hijerarhija problema. U slučaju naglog povlačenja vode zemljište zasićeno vodom se u većini slučajeva odvaja od nazovi ga matičnog supstrata i eto klizišta. S' obzirom da velike površine naše zemlje imaju takve, specifične, geomorfološke uslove to bi moglo da izazove velike belaye, i poslije padavina. Deformisana su i korita rijeka što bi takođe kasnije moglo da stvori određene probleme. Još jedan veliki problem koji je čini mi se @DD spomen'o su i velike količine explozivnih naprava, ponajviše mina, koje nosi voda i koje će se stacionirati bilo gdje. Ovo nećemo moć iznijet' sami, treba nam Evropa, htjeli ne htjeli kad sve ovo prestane. Sav taj mulj, blato i organski otpad + pesticidi bi mogli da izazovu biološke katastrofe i bolesti. Gledam i ne vjerujem šta se dešava mojoj domovini....
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- Donnie Darko
- Kontakt:

Cijelo selo izbrisano
Nas nazalost samo ovako nesto moze ujediniti kad su uvijek neke strahote tad smo jedino solidarni a ovako..
Na sastanku održanom u Lukavcu, donešeni su slijedeći zaključci:
- obavezuje se direktor JP Spreča Tuzla da svakih 30 minuta dostavlja informaciju o stanju na brani,
- zadužuju se opštinski štabovi CZ-a da prate stanje i na osnovu informacija preduzimaju mjere,
- da Kantonalni štab CZ u suradnji sa opštinskim štabom CZ u slučaju neophodne evakuacije pomogne sa smještanijm kapacitetima.
- Stanje na brani je pod kontrolom. Granične vrijednosti su dostignuti a mi ćemo na bazi parametara koje nam dostavi JP Spreča donositi odluke. Nadamo se da do evakuacije neće doći, ali ćemo preventivno djelovati i biti u pripravnosti. Građani moraju biti svjesni ove situacije, ovo nije zapamćeno, treba biti spreman za evakuaciju a nadamo se da do nje neće doći.
Nivo preljeva preko brane Modrac je SMANJEN i iznosi 3.41 metar. Povećan je nivo isticanja nivoa u Spreču.
Vala nikako da opadne preljev a i ponovo je počela kiša u Lukavcu ... Samo ukoliko dođe do napuknuća brane da se to uoči na vrijeme ...
- obavezuje se direktor JP Spreča Tuzla da svakih 30 minuta dostavlja informaciju o stanju na brani,
- zadužuju se opštinski štabovi CZ-a da prate stanje i na osnovu informacija preduzimaju mjere,
- da Kantonalni štab CZ u suradnji sa opštinskim štabom CZ u slučaju neophodne evakuacije pomogne sa smještanijm kapacitetima.
- Stanje na brani je pod kontrolom. Granične vrijednosti su dostignuti a mi ćemo na bazi parametara koje nam dostavi JP Spreča donositi odluke. Nadamo se da do evakuacije neće doći, ali ćemo preventivno djelovati i biti u pripravnosti. Građani moraju biti svjesni ove situacije, ovo nije zapamćeno, treba biti spreman za evakuaciju a nadamo se da do nje neće doći.
Nivo preljeva preko brane Modrac je SMANJEN i iznosi 3.41 metar. Povećan je nivo isticanja nivoa u Spreču.
Vala nikako da opadne preljev a i ponovo je počela kiša u Lukavcu ... Samo ukoliko dođe do napuknuća brane da se to uoči na vrijeme ...
Ljudi bolje da se uplacuje na racune pa koliko god nego preko telekoma koji sebi uzima 60 % pluS PDV!NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Hajmo hercegovci moji zovite ovr brojeve. To je najmanje sto mozemo uraditi. Ne stedite
http://rokaj.ba/39266/humanitarne-akcij ... ajine.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
jel to ono dole kod pritoke? zna dole uvjek nadoci una, ali u granicamaInterista je napisao/la:Vodostaj Une iz sata u sat raste Beton se skoro spojio sa vodom u naselju Ripac jedan dio poplavio
Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, Huske, OldTownDistrict, rio_Ferdy88 i 13 gostiju.