Eurobasket 2015

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

filip13

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la filip13 » 03 sep 2015, 22:03

huertel ipak u sastavu francuske umjesto povrijeđenog diota

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 03 sep 2015, 22:17

filip13 je napisao/la:
Kufur je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Francuska, Grcka, Spanjolska, Srbija, Hrvatska, Italija..

tu treba trazit osvajaca :mrgreen: :mrgreen:

:hmmmmm: :shifty: :eh: tesko ali ko zna vidjet cemo nego jel momci avdic komentarsie ili ne

da,komentarise
:clap: :clap: :clap: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :clap: :clap: :cool: :D hvala care
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 03 sep 2015, 22:24

Epidaurus je napisao/la: Evo odma razlika izmedju vas i Dpanaca je u tomesto oni imaju 5 ekstra klasa od kojih jedna bas odudara od svih igraca na prvenstvu (Pau). Vi u rangu njihovih 5 udarnih imate samo Bjelicu i Tea a meni licno su Mirotic i Llull/Chaco bolji igraci od njih. Da ne pominjem Rudyja kao ograca kakvog vi ni na vidiku nemate. Sto se sirine tice, tu ste vi i Spanci tu negdje, ni jedni ni drugi nemate neku ekstra sirinu. Sto se SPa tice, Teodosic ietekao zasluzan tu jer ste svaku ekipu momacki zatrpali. Ne sporim da je protiv Grka i Brazilaca odbrana bila odlicna al vas je protiv Francuza Teovo napadacko ludilo itekako izvuklo.
Opet, ne igraju imena na papiru nego tim.. a bolja imena su imali i na SP, domaci teren, pa nista ne uradise. I jos imaju veliki minus u vidu Skariola.
To sto ti rece, tebi su licno bolji njih dvojica.. a meni su bolji i Bjelica i Teo. I to bez sumnje, barem sto se mene tice.. mada, mozda je i subjektivno.

I trece.. moze se isto tako reci da je Francuze napadacko ludilo vratilo u igru, jer ako se ne varam u toj utakmici su Batum, Diaw i ekipa sipali trojke ko nikada.. i opet su izgubili.

Ja nisam jedan od onih sto misli kako smo glavni favoriti na EP.. ali da smo u uzem krugu (neke cetiri reprezentacije) - smatram da jesmo. Po imenima su dvije reprezentacije bolje od nas, vidicemo kakva je igra.. jer je to ono sto je bitno.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 sep 2015, 22:44

dscile je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Evo odma razlika izmedju vas i Dpanaca je u tomesto oni imaju 5 ekstra klasa od kojih jedna bas odudara od svih igraca na prvenstvu (Pau). Vi u rangu njihovih 5 udarnih imate samo Bjelicu i Tea a meni licno su Mirotic i Llull/Chaco bolji igraci od njih. Da ne pominjem Rudyja kao ograca kakvog vi ni na vidiku nemate. Sto se sirine tice, tu ste vi i Spanci tu negdje, ni jedni ni drugi nemate neku ekstra sirinu. Sto se SPa tice, Teodosic ietekao zasluzan tu jer ste svaku ekipu momacki zatrpali. Ne sporim da je protiv Grka i Brazilaca odbrana bila odlicna al vas je protiv Francuza Teovo napadacko ludilo itekako izvuklo.
Opet, ne igraju imena na papiru nego tim.. a bolja imena su imali i na SP, domaci teren, pa nista ne uradise. I jos imaju veliki minus u vidu Skariola.
To sto ti rece, tebi su licno bolji njih dvojica.. a meni su bolji i Bjelica i Teo. I to bez sumnje, barem sto se mene tice.. mada, mozda je i subjektivno.

I trece.. moze se isto tako reci da je Francuze napadacko ludilo vratilo u igru, jer ako se ne varam u toj utakmici su Batum, Diaw i ekipa sipali trojke ko nikada.. i opet su izgubili.
Jaci su i Grci po imenima od vas al kod njih veeliki problem moze biti nepouzdan sut
Ja nisam jedan od onih sto misli kako smo glavni favoriti na EP.. ali da smo u uzem krugu (neke cetiri reprezentacije) - smatram da jesmo. Po imenima su dvije reprezentacije bolje od nas, vidicemo kakva je igra.. jer je to ono sto je bitno.
Jaci su i Grci od vas po imenima al kod njih nekonstantan sut veliki problem bit
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 03 sep 2015, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 sep 2015, 22:45

dubrava je napisao/la:sva sreća pa je ovaj Turčin Demirel podsjetio da je Zagreb već jednom bio domaćin 1989.god., za razliku od domaćih idiota (ili ih je sram ili ne znaju, mislim ovo prvo)...

evo i predCjedniceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Imamo preCjednicu
[youtube][/youtube]
Inače,protiv Grčke je definitivno ključna utakmica.Ako se to dobije rapidno rastu šanse za eventualnu medalju.

Izbori :kafa:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 03 sep 2015, 22:58

Nije samo Teo trpao, trpao je i BB, napad je funkcionisao vrlo dobro, protok lopte savrsen, ali nama nikad napad nije bio veliki problem. Uvek smo imali jako potentne napadace i strasan kolektiv, odbrana je ono sto nas je krasilo u prva tri meca knock out faze i sto je bilo nesto "novo". I to ne pricamo o individualnim kvalitetima igraca, vec bas o onoj pravoj timskoj odbrani, gde se nedostaci pojedinih nulifikuju bar na neki minimum. Potpuno unisten tim Grcke i Brazila, jedino u slucaju Francuske se to nije materijalizovalo, jer je Batum imao sutersko vece kakvo mozda nece imati nikad i onakve suteve preko ruke, 8 trojki, tu nema pomoci.

Razlika je bas mizerna, nikad mizernija nije bila. Meni licno, samo Pau odudara daleko od svih nasih igraca, ostatak kompanije je blizu, neko vise, neko manje, ali nista drasticno. Realno, Tea ne bih menjao nikad za Llulla. Individualno svakako da im je prvih pet na prvi pogled jace, ali to u kosarci nekad nije najvaznija stvar.
Mene vise zanima timski kvalitet i to kako ce se Spanci odbraniti protiv jace unutrasnje linije, jer Pau-Mirotic kombinacija nije jaka defanzivno, i tu ce se videti veliki nedostatak Ibake, ali pre svega Marca, liniju koju ce cak i Raduljica onakav, izuzetno namuciti. A pogledaj im rezervu za Paua. Tanko.

U svakom slucaju, genericki gledano, nas roster u odnosu na 2014. je poboljsan bas drasticno pogotovo u fazi napada, gubitak je Krle, ali dobijas isto tako dva vrlo dobra centra koji ce svakako pruziti vecu podrsku nego li Rashkeem i Maskota repke.
Mada nikad nisam voleo ovaj optimizam i hype pred takmicenja kada je Srbija u pitanju jer sam cenio da uvek tada bolno dozivimo pad, sada se stvarno ne treba kriti i govoriti da smo neki favoriti iz senke ili slicne price.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 sep 2015, 23:19

dubrava je napisao/la:ma Srbija je imala i ima tim, nekad manje, nekad više uspješan, ali uvijek je to bio TIM. I zato je uvijek i dobra i uspješna.
Mogao je taj Teodosić trpati ne znam kolko, ali i obrana je morala nešto uraditi ;) u obrani igra TIM.

meni ih je uvijek bilo užitak gledati. Pogotovo onu Bodiroginu generaciju. bemti sunce kako su tada derali. Ja skako ko veliki. Umalo me ovi moji nisu upucali :D :D
vala i jesi čudan... u ono vrijeme navijati za srbiju... sumnjiv si. :mrgreen:

@dscile previše se kod nas pucamo optimizmom toga se bojim. tim je dobar ali ni blizu vrhunskii. čak i da igraju bobi, krle i lučić
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 04 sep 2015, 08:35

Pa "imenima" dva tima odudaraju a to su Francuzi i Spanci.Mi imamo vrlo dobar tim i po meni uz Grcku,Hrvatsku,Litvaniju i Italiju smo favorriti za odlicje i OI(direktno ili kroz kvalifikacije).
Mens sana in corpore sano.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 04 sep 2015, 12:28

Znam Dantes.. kao sto rekoh, po meni nismo glavni favoriti za osvajanje, ali da smo u krugu od kojeg se ocekuje polufinale, mislim da jesmo.. Isto tako ne smatram da je Grcka jaca po imenima od nas.

Ertel izgleda odbio igrati za Francuze, naknadno je pozvan Vesterman.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 sep 2015, 13:21

Srbiji realno fale Bobi i Jokic. Falio bi i Lučić, da je ostao zdrav.
Micov verovatno onda i ne bi imao mesta u 12.
Od 2002. pa do danas, nikada manje odustalih/odstranjenih/ozljeđenih vrhunskih ili dovoljno dobrih za repku igrača koji bi mogli da budu u rosterima SCG ili Srbije na najvažnijim turnirima.

Španjolci drastično skraćenog rostera, kao i Litva.

Grčka i Francuska gotovo u najjačim mogućim sastavima.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 04 sep 2015, 14:17

filip13 je napisao/la:huertel ipak u sastavu francuske umjesto povrijeđenog diota
Ili ipak ne
Thomas Heurtel ipak neće ići na EuroBasket,jer se nije odazvao pozivu izbronika Colleta.
Heurtela će zamjeniti bivši igrač Partizana Leo Westermann.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 04 sep 2015, 15:10

Ertel je sebi zatvorio vrata reprezentacije dok god je Kole selektor,a bice vjerovatno i na OI.
Mens sana in corpore sano.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 sep 2015, 15:23

Po meni, francuzi su najveci favoriti za 1st. Ekipa koja ima Parkera, Batuma i Diawa moze se nadati samo pobjedama mada kod ove ekipe je najveci hendikep motivacija tako da mogu jako brzo i ispasti ali ponavljam PO MENI najvece šanse za titulu...
Dalje, Spanija, Italija i Litva.
Španci konstantno imaju beton ekipu. Meni su vec dosadili kao tim narocito Rudy Fernández. Napokon su promjenili selektora. Ovo je pomak na bolje. Finale...
Navijat cu za Italijane, evo su skupili NBA igrace. Bargnani, Belinelli, Gallinari plus Gentile, uhhhh, run and gun! I na klupi Simone Pianigiani. Mislim da ce igrati ludu i gledljivu kosarku.
Litva, trofejni Jonas Kazlauskas i dalje komanduje. Dobro ce komandovati i dobro ce sloziti ekipu. I imat ce opet podrsku navijaca. Domantas Sabonis, sin Arvidasa je u ekipi... :)
Njemci, samo zbog Dirka, bi mogli daleko ali ne i predaleko. Limitirana ekipa. Meni nesimpaticna kao i Grčka.
Hrvatska ima kvalitetnu ekipu. Gledao sam ovaj turnir u Zgb. Jedino su ''tanki'' na jedinici i petici. Tomic jeste klasa ali je i mekan. Moze i mora bolje. Stata sto nema backup. Jedinica je Roko Ukic. OK. Ali nema ni on kvalitetnu zamjenu. Ovog Drapera ne gotivim, a Rok Stipcevic hm, ne znam, moze pogoditi ali i fuliti u serijama. Hezonja, Šaric, Bogdanovic, NBA trio. I jugoplastikin zlatni dvojac za kormilom, Velimir Perasović & Aramis Naglic...
Srbija moze pobjediti svakoga i izgubiti od svakoga. Svjetsko prvenstvo su lose otvorili sa porazima a dogurali do finala. Sa njima je svasta moguce.
BiH, na papiru los roster. Tesko da mozemo doci i do jedne pobjede. Daj Bože da se varam...
Ekipe koje bi mozda mogle iznenaditi: Ukraina i Turska...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 sep 2015, 17:45

MaGiCa je napisao/la:Srbiji realno fale Bobi i Jokic. Falio bi i Lučić, da je ostao zdrav.
Micov verovatno onda i ne bi imao mesta u 12.
Od 2002. pa do danas, nikada manje odustalih/odstranjenih/ozljeđenih vrhunskih ili dovoljno dobrih za repku igrača koji bi mogli da budu u rosterima SCG ili Srbije na najvažnijim turnirima.

Španjolci drastično skraćenog rostera, kao i Litva.

Grčka i Francuska gotovo u najjačim mogućim sastavima.

francuzima fale noah,ajinca,seraphine,mahinmi,heurtel,diot

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 sep 2015, 18:13

dscile je napisao/la:Znam Dantes.. kao sto rekoh, po meni nismo glavni favoriti za osvajanje, ali da smo u krugu od kojeg se ocekuje polufinale, mislim da jesmo.. Isto tako ne smatram da je Grcka jaca po imenima od nas.

Ertel izgleda odbio igrati za Francuze, naknadno je pozvan Vesterman.

zbog čega?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 04 sep 2015, 18:25

Nisam nigdje procitao zvanicno zbog cega.. ali s obzirom da nije povrijedjen, vjerovatno je uvrijedjen sto nije bio na prvobitnom spisku.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 04 sep 2015, 19:01

Da nastavim sa najavama meceva selekcija sa ovih prostora, odnosno da polako prelazim na drugo kolo koje se igra u nedelju.

Francuska - Bosna

Prvi mec ove dve selekcije odigrale su '93 u Minhenu, u borbi za 7. mesto. Slavila je Francuska sa 83-75.

Kod pobednika najbolji Rigaudeau sa 23 poena, 21 poen Ostrowski, 15 poena Bonato. Ostatak tima cinili su: Forte, Allinei, Soule, Risacher, Coqueran, Courtinard, Adams, Gadou i Bilba. Selektor je bio Francis Jordane.

Kod porazenog najbolji Bilalovic sa 24 poena, 17 poena Halimica, po 12 poena Primorac, Avdic i Aydin. Ostatak tima cinili su: Seleskovic, Firic, Beciragic, Begovic, Masnic, Mutapcic i Bekir. Selektor je bio Ibrahim Krehic. Sabahudin Bilalovic je bio, ne samo najbolji pojedinac meca sa Francuskom, nego i najbolji strelac tog Eurobasketa sa 24.6 poena po mecu.

Francuska je u 1/4 finalu porazena od Grcke, a Bosna od Hrvatske.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sledeci mec odigran je na Eurobasketu u Svedskoj 2003. godine, u 1. kolu grupe A. Slavila je Francuska sa 98-76.

Za Francusku su igrali: Parker, Diaw, Moiso, Foirest, Abdul Wahad, Sonko, F. Pietrus, Julian, Dioumassi, Digbeu, Rupert i Turiaf.

Za Bosnu su igrali: Castle, Mrsic, Mujezinovic, Hukic, Krasic, Krupalija, Leric, Ovcina, Bajramovic, Kovacevic, Stevanovic i Teletovic.

Selektor Francuske bio je Alain Weisz, a selektor Bosne - Drasko Prodanovic.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mec 2. kola grupe C na Eurobasketu u SCG 2005. godine, dobila je Francuska u Pioniru sa 79-62. Bosna je dobila 1/4 22-16 i imala 5 poena prednosti na poluvremenu, 36-31.

Kod pobednika najbolji Diaw sa 23 poena i po 7 skokova i asistencija, 22 poena i 7 skokova M. Pietrusa, Julian 11 poena i 6 skokova, Gelabale 8 poena i 6 skokova. Igrali su jos: Fauthoux, Rigaudeau, Parker, F. Pietrus, Schmitt, Weis i Giffa. U igru nije ulazio jedino Diarra, a selektor je bio ponovo Alain Weisz.

Kod porazene ekipe najbolji Mrsic sa 24 poena i 8 skokova, 13 poena Domercanta, 8 poena i 7 skokova Hukica. Igrali su jos: Ovcina, Teletovic, Leric, Kovacevic, Tuljkovic, Radojevic i Bajramovic. U igru nisu ulazili Princ i Bavcic, a u odnosu na prethodni EB, Draska Prodanovica na klupi je zamenio Mensur Bajramovic.
I think I'm a pussy one.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 04 sep 2015, 19:20

Texi je napisao/la:Kod porazene ekipe najbolji Mrsic sa 24 poena i 8 skokova, 13 poena Domercanta, 8 poena i 7 skokova Hukica. Igrali su jos: Ovcina, Teletovic, Leric, Kovacevic, Tuljkovic, Radojevic i Bajramovic. U igru nisu ulazili Princ i Bavcic, a u odnosu na prethodni EB, Draska Prodanovica na klupi je zamenio Mensur Bajramovic.

Domercant 2005. igrao za BiH na Evrobasketu? :hmmmmm:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 sep 2015, 19:41

gledam sastav hrvatske na sluzbenom siteu i za tomasa pise da je visok 206,mislim koji amateri to napisase?

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 sep 2015, 19:44

alan_kardec je napisao/la:
Texi je napisao/la:Kod porazene ekipe najbolji Mrsic sa 24 poena i 8 skokova, 13 poena Domercanta, 8 poena i 7 skokova Hukica. Igrali su jos: Ovcina, Teletovic, Leric, Kovacevic, Tuljkovic, Radojevic i Bajramovic. U igru nisu ulazili Princ i Bavcic, a u odnosu na prethodni EB, Draska Prodanovica na klupi je zamenio Mensur Bajramovic.

Domercant 2005. igrao za BiH na Evrobasketu? :hmmmmm:

mislim da jeste

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.