Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Emir Prledzic izabrao BIH! bravo patrioto! kapa dole! tako me obradovala ova vijest,ima da ne EP razvaljujemo!:)
svi su mislili da ce igrati za Tursku,ali je ovim pokazao sta za njega prestavlja njegova domovina,BIH!
svi su mislili da ce igrati za Tursku,ali je ovim pokazao sta za njega prestavlja njegova domovina,BIH!
Ko kaze da ce igarti za BIH? sc.sport?k_c je napisao/la:Emir Prledzic izabrao BIH! bravo patrioto! kapa dole! tako me obradovala ova vijest,ima da ne EP razvaljujemo!:)
ja vise vjerujem Avazu i njihovom intervju...
Preldzic ce igarti za Tursku, nazalost.
j.ebo lud zbunjenog...
HOĆE LI PRELDŽIĆ DA IGRA ZA BOSNU? MISLIM JEL TO NJEGOVA ŽELJA??
ili su samo završeni potrebni papiri da bi se to ostvarilo?
HOĆE LI PRELDŽIĆ DA IGRA ZA BOSNU? MISLIM JEL TO NJEGOVA ŽELJA??
ili su samo završeni potrebni papiri da bi se to ostvarilo?
Nil Satis Nisi Optimum
Prema ovome, Turci ga nemogu dobiti nikako, osim zaobilazenjem pravila. Ako zaista zaigra za Tursku bice to velika afera. Nas savez sigurno neca lako odustati.Naime, prema FIBA-inim propisima, igrač koji je nakon 17. rođendana nastupao za reprezentaciju, ne može mijenjati košarkaško državljanstvo, izuzev ako se vraća u matičnu državu (u Preldžićevom slučaju to je BiH) uz specijalnu dozvolu FIBA-e.

Prledzic ce igrati za BIH,potvrdio je to generalni sekretar KSBIH Mahmutovic! to je gotova prica,samo jos da se papirologija sredi a to ce ici brzo...jutros je sve dogovoreno hvala Bogu,jako dobra vijest za nasu ksoarku!
Odlično!
Ipak sam naslutio
Ipak sam naslutio

glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
-
- Kontakt:
Pratim BiH košarkašku reprezentaciju i zanima me kako ce izgledat po vama konacni spisak putnika za EP
Ovo s Prledzicem je odlicna vijest ,al kako sam shvatio ni na sirem spisku nema Veke Princa ???
Eto ako moze neko (po mogucnosti najveci poznavatelj neno) da postavi spisak bas me zanima
Ovo s Prledzicem je odlicna vijest ,al kako sam shvatio ni na sirem spisku nema Veke Princa ???
Eto ako moze neko (po mogucnosti najveci poznavatelj neno) da postavi spisak bas me zanima

Ne znam sta da ti kazem. Iskreno, Preldzic bi koristio nasem timu mnogo, u to nema sumnje. Takav jedan igrac nam treba strasno. Ali, opet ko zna sta ce ovdje jos da bude. Ja licno ne vjerujem dok ga ne vidim u dresu kada se nasa himna bude svirala u Litvaniji...felix123 je napisao/la:Pratim BiH košarkašku reprezentaciju i zanima me kako ce izgledat po vama konacni spisak putnika za EP
Spisak od 12 igraca bi trebao da ovakav bude:
PG Gordic, Vasiljevic
SG Domercant, Djedovic
SF Ikonic,
PF Teletovic, Bajramovic, Bavcic
C Varda
Ostaju jos dva upraznjena mjesta. Mjesto back - up centra, mislim da ce Kikanovic da dobije, i da li ce Preldzic da igra. Ako ne bude Preldzic onda ili Halilovic ili mozda Kojadinovic. Mada sam ja za ovu prvu opciju, zato sto moze decko da nauci jos neke stvari, da unaprijedi svoju igru, bez obzira na sve, a Feliks je vise star, istrosen. Ostaje pitanje da li ce Ikona moci da igra. Zbog svoje ozljede koljena.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Spominje se i Mesina, navodno zamjenit će Sabreta, zbog ,kako kažu iz našeg saveza djelomičnog uspjeha dotičnog.bosnas_ je napisao/la:Prledzic ce igrati za BIH,potvrdio je to generalni sekretar KSBIH Mahmutovic! to je gotova prica,samo jos da se papirologija sredi a to ce ici brzo...jutros je sve dogovoreno hvala Bogu,jako dobra vijest za nasu ksoarku!

Ajd da vidim petorku:
Gordić,Djedović,Teletović,Kikanović,Varda -moRe 'vako?

I klupa iole kvalitetni Domerkant,Milošević i Nešović...ostali su za šaban lige.

Naravno, naš savez zato neprestano radi na dizanju kvaliteta igre, zato su i na klupu postavili Mesinu.

(primite ovo sa dozom 'umora

btw. Uopće ne znam jesu li ovi svi pozvani.

A realno protiv Hrvata ići na bod (znači boriti se),mada čemo izgubiti,CG treba dobiti, jer nisu puno kvalitetniji (ako su i uopće?

Znate ko bi ovoj Bosni sjeo k'o trener? Sagadin

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Nemoj vise, molim teArnelinho je napisao/la:Spominje se i Mesina, navodno zamjenit će Sabreta, zbog ,kako kažu iz našeg saveza djelomičnog uspjeha dotičnog.bosnas_ je napisao/la:Prledzic ce igrati za BIH,potvrdio je to generalni sekretar KSBIH Mahmutovic! to je gotova prica,samo jos da se papirologija sredi a to ce ici brzo...jutros je sve dogovoreno hvala Bogu,jako dobra vijest za nasu ksoarku!![]()
Ajd da vidim petorku:
Gordić,Djedović,Teletović,Kikanović,Varda -moRe 'vako?![]()
I klupa iole kvalitetni Domerkant,Milošević i Nešović...ostali su za šaban lige.![]()
Naravno, naš savez zato neprestano radi na dizanju kvaliteta igre, zato su i na klupu postavili Mesinu.![]()
(primite ovo sa dozom 'umora)
btw. Uopće ne znam jesu li ovi svi pozvani.![]()
A realno protiv Hrvata ići na bod (znači boriti se),mada čemo izgubiti,CG treba dobiti, jer nisu puno kvalitetniji (ako su i uopće?), onda protiv Grka se ne treba samo osramotiti, sve drugo je super, a na Makedoncima nabijat gol razliku.
![]()
Znate ko bi ovoj Bosni sjeo k'o trener? Sagadin

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
PF stvarno jaki ,samo da Teletovic u zadnji tren "ne slomi prst"neno#4 je napisao/la:Ne znam sta da ti kazem. Iskreno, Preldzic bi koristio nasem timu mnogo, u to nema sumnje. Takav jedan igrac nam treba strasno. Ali, opet ko zna sta ce ovdje jos da bude. Ja licno ne vjerujem dok ga ne vidim u dresu kada se nasa himna bude svirala u Litvaniji...felix123 je napisao/la:Pratim BiH košarkašku reprezentaciju i zanima me kako ce izgledat po vama konacni spisak putnika za EP
PG Gordic, Vasiljevic
SG Domercant, Djedovic
SF Ikonic,
C Varda
Ostaju jos dva upraznjena mjesta. Mjesto back - up centra, mislim da ce Kikanovic da dobije, i da li ce Preldzic da igra. Ako ne bude Preldzic onda ili Halilovic ili mozda Kojadinovic. Mada sam ja za ovu prvu opciju, zato sto moze decko da nauci jos neke stvari, da unaprijedi svoju igru, bez obzira na sve, a Feliks je vise star, istrosen. Ostaje pitanje da li ce Ikona moci da igra. Zbog svoje ozljede koljena.
Kojadinovic je istrosen igrac i dok je u Bosni bio nije puno pokazao ,usporava igru
Kikanovic je pauziro godinu rana malo ga je rizicno vodit ,al eto opet moze posto je mali izbor igraca na toj poziciji
PG Gordic, Vasiljevic,Princ
SG Domercant, Djedovic
SF Ikonic,Prledzic
C Varda,Kikanovic
Mislim da je Princ odlican back-up play i onaj igrac za prljave poslove ,u obrani vrlo koristan
Ikonic je pod velikim upitnikom i pitanje je i ako zalijeci tu ozlijedu koliko ce takav "skrpan" bit koristan repki
Inace, Hadzic meni kao trener ne ulijeva neko povjerenje
S obzirom da je ovo ipak eurobasket gdje je svima stalo da nastupe,nadati se da nece biti neopravdanih otkaza,te nadati se da ce K.Bajramovic igrati onako kako se i ocekuje od njega a ne..ma znate vec na sta mislim
Takodjer,nadati se da Jazvina uopce nece biti,njeg ne mogu smisliti,koja taraba
Petorka: Vasiljevic,Domercant,Teletovic,Preldzic,Varda
Vasiljevica nisam gledao jos od kako je otisao iz KK Bosne,ali ako je ostao na istome nivou,za nase standarde imamo odlicnoga playa..
Gordic je takodje kvalitetna zamjena,mozda on bude i prva opcija,ja licno vise vjerujem Vasiljevicu,ali mislim da bi obojica dobivala solidnu minutazu na utakmicama..
Domercant i Djedovic na "dvici",tu je i Ikonic,ma superiska
Teletovic na trojci,malo koja ekipa ce imati boljeg na toj poziciji,samo ne znam ko ce ga mjenjati,mi osim njega nemamo "normalne" trojke u konkurenciji,pod normalnom svakako ne mislim na Milosevica,daleko mu put od nacionalnoga tima..Mozda to Gordic i Djedovic mogu odigrati,barem onih par minuta sto ce Mirza odmarati..
Na cetvorci imamo Bavcica,koji se razvio u sasvim korektnog kosarkasa,Bajramovica koji hmm..pa moze biti nas najbolji igrac a i najgori,sa njim se to ne zna
Ako zaista dodje Preldzic,onda se automatski pretvaramo u nagaznu minu ovoga turnira,niko nece moci ocekivati laku pobjedu protiv nas,dobivamo igraca s kojim smo 30% jaca ekipa..On i na trici moze uspjesno igrati,recimo kada Teletovic odmara..
Varda je centar kakvog nismo imali do sada,dobar i u napadu i u odbrani,vjerujem da ce biti medju nasa 3 najbolja igraca na turniru,valjda ga Bavcic sa svojih 2:10 moze ponekad zamjeniti,a tu ce nadam se biti i Kikanovic,i sa dugorocnom pauzom bez profesionalnoga igracnja bolji je od Jazvina..
Sve u svemu,pa ovo ne izgleda nimalo lose,cak suprotno,izgleda odlicno,mogli bi mozda biti i iznenadjenje turnira

Takodjer,nadati se da Jazvina uopce nece biti,njeg ne mogu smisliti,koja taraba

Vasiljevica nisam gledao jos od kako je otisao iz KK Bosne,ali ako je ostao na istome nivou,za nase standarde imamo odlicnoga playa..
Gordic je takodje kvalitetna zamjena,mozda on bude i prva opcija,ja licno vise vjerujem Vasiljevicu,ali mislim da bi obojica dobivala solidnu minutazu na utakmicama..
Domercant i Djedovic na "dvici",tu je i Ikonic,ma superiska

Teletovic na trojci,malo koja ekipa ce imati boljeg na toj poziciji,samo ne znam ko ce ga mjenjati,mi osim njega nemamo "normalne" trojke u konkurenciji,pod normalnom svakako ne mislim na Milosevica,daleko mu put od nacionalnoga tima..Mozda to Gordic i Djedovic mogu odigrati,barem onih par minuta sto ce Mirza odmarati..
Na cetvorci imamo Bavcica,koji se razvio u sasvim korektnog kosarkasa,Bajramovica koji hmm..pa moze biti nas najbolji igrac a i najgori,sa njim se to ne zna

Varda je centar kakvog nismo imali do sada,dobar i u napadu i u odbrani,vjerujem da ce biti medju nasa 3 najbolja igraca na turniru,valjda ga Bavcic sa svojih 2:10 moze ponekad zamjeniti,a tu ce nadam se biti i Kikanovic,i sa dugorocnom pauzom bez profesionalnoga igracnja bolji je od Jazvina..
Sve u svemu,pa ovo ne izgleda nimalo lose,cak suprotno,izgleda odlicno,mogli bi mozda biti i iznenadjenje turnira

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Gordic ce ti biti prvi play repke sigurno.Dylan Dog je napisao/la:S obzirom da je ovo ipak eurobasket gdje je svima stalo da nastupe,nadati se da nece biti neopravdanih otkaza,te nadati se da ce K.Bajramovic igrati onako kako se i ocekuje od njega a ne..ma znate vec na sta mislim![]()
Takodjer,nadati se da Jazvina uopce nece biti,njeg ne mogu smisliti,koja taraba![]()
Domercant i Djedovic na "dvici",tu je i Ikonic,ma superiska![]()
Na cetvorci imamo Bavcica,koji se razvio u sasvim korektnog kosarkasa,Bajramovica koji hmm..pa moze biti nas najbolji igrac a i najgori,sa njim se to ne znaAko zaista dodje Preldzic,onda se automatski pretvaramo u nagaznu minu ovoga turnira,niko nece moci ocekivati laku pobjedu protiv nas,dobivamo igraca s kojim smo 30% jaca ekipa..
Teletovic je klasicni krilni centar, sa izrazenim vanjskim sutem. Suvise je on spor da igra trojku.
Bavke je dosta napredovao, nabio masu, sazrio dosta u glavi. Tako kazu.
Keno Bajramovic u pravom sistemu, gdje se zna ko sta radi, funkcionira perfektno. Gdje je on 3 - 4 opcija u napadu, on je za 10.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Slazem se. Sve je tako. Ikonic ako dodje Preldzic nece biti potreban za neko veliko vrijeme. Nego ce biti rutiner sa klupe da pogodi par bacanja, opali 1 - 2 trojke i to je to.felix123 je napisao/la:PF stvarno jaki ,samo da Teletovic u zadnji tren "ne slomi prst"neno#4 je napisao/la:Ne znam sta da ti kazem. Iskreno, Preldzic bi koristio nasem timu mnogo, u to nema sumnje. Takav jedan igrac nam treba strasno. Ali, opet ko zna sta ce ovdje jos da bude. Ja licno ne vjerujem dok ga ne vidim u dresu kada se nasa himna bude svirala u Litvaniji...felix123 je napisao/la:Pratim BiH košarkašku reprezentaciju i zanima me kako ce izgledat po vama konacni spisak putnika za EP
PG Gordic, Vasiljevic
SG Domercant, Djedovic
SF Ikonic,
C Varda
Kojadinovic je istrosen igrac i dok je u Bosni bio nije puno pokazao ,usporava igru
Kikanovic je pauziro godinu rana malo ga je rizicno vodit ,al eto opet moze posto je mali izbor igraca na toj poziciji
PG Gordic, Vasiljevic,Princ
SG Domercant, Djedovic
SF Ikonic,Prledzic
C Varda,Kikanovic
Mislim da je Princ odlican back-up play i onaj igrac za prljave poslove ,u obrani vrlo koristan
Ikonic je pod velikim upitnikom i pitanje je i ako zalijeci tu ozlijedu koliko ce takav "skrpan" bit koristan repki
Inace, Hadzic meni kao trener ne ulijeva neko povjerenje
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Realno izgledaju ovi sastavi koje ste iznjeli,samo me zanima sta je sa nekim igracima.Ja bih iskreno volio vidjeti onog Kapela,takodjer ne bih nikako volio vidjeti Jazvina,bez obzira na deficit na toj poziiciji.Zanima me sta je sa onim momkom iz Amerike,nisam siguran kako se zove,igra na poziciji 4,imao je jako dobru statistiku.Nije Goran Suton,mislim da se zove Adnan Hodzic,tako nesto.Da li je dobio poziv i moze li biti od koristi.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Jer nisam pratio situaciju oko Preldzica, zanima me na osnovu cega bi on kao mogao zaigrati u Turskoj? Na osnovu godina koje je proveo tamo, ili samo fazon oko državljanstva?
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
1:Vasiljević, Gordić
2:Domercant, Ikonić, Kapelan
3:Đedović,Preldžić
4:Teletović.Bajramović,Hodžić
5:Varda,Kikanović ili Bavčić
Ovo je po meni najrealnijih 12 igrača.
2:Domercant, Ikonić, Kapelan
3:Đedović,Preldžić
4:Teletović.Bajramović,Hodžić
5:Varda,Kikanović ili Bavčić
Ovo je po meni najrealnijih 12 igrača.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Š'a fali mojim pulenima? Ta , ostalli igrači,pored pobrojanih nisu pomena vrijedni...Mi imamo 7-8 igrača,ostalo je sve propast.neno#4 je napisao/la:Nemoj vise, molim teArnelinho je napisao/la:Spominje se i Mesina, navodno zamjenit će Sabreta, zbog ,kako kažu iz našeg saveza djelomičnog uspjeha dotičnog.bosnas_ je napisao/la:Prledzic ce igrati za BIH,potvrdio je to generalni sekretar KSBIH Mahmutovic! to je gotova prica,samo jos da se papirologija sredi a to ce ici brzo...jutros je sve dogovoreno hvala Bogu,jako dobra vijest za nasu ksoarku!![]()
Ajd da vidim petorku:
I klupa iole kvalitetni Domerkant,Milošević i Nešović...ostali su za šaban lige.![]()
Naravno, naš savez zato neprestano radi na dizanju kvaliteta igre, zato su i na klupu postavili Mesinu.![]()
A realno protiv Hrvata ići na bod (znači boriti se),mada čemo izgubiti,CG treba dobiti, jer nisu puno kvalitetniji (ako su i uopće?), onda protiv Grka se ne treba samo osramotiti, sve drugo je super, a na Makedoncima nabijat gol razliku.
![]()
Znate ko bi ovoj Bosni sjeo k'o trener? Sagadin![]()
![]()
![]()

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
Može li neko od ovih forumaša koji su u prijateljskim vezama sa ljudima bliskim KSBiH(nermin, neno, target) provjeriti ovu vjest za Preldžića, ja sam stvarno pozitivno iznenađen i smatram da bi za 30% bili jači sa njim, al prosto nevjerujem nakon svega što se izdešavalo, hoće-neće-neće-nejavlja se, sav sam net pregledao i zvao neku raju, al osim portala koji je vijest objavio, nisam uspio doći do druge informacije, tako da molim ukoliko je neko ima, da je podijeli sa nama.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Preldžić (ako bude došao) nije dobar, BAjramović, Vasiljević , Ikonić...Obavezno počni pratiti košarku.Arnelinho je napisao/la:Š'a fali mojim pulenima? Ta , ostalli igrači,pored pobrojanih nisu pomena vrijedni...Mi imamo 7-8 igrača,ostalo je sve propast.neno#4 je napisao/la:Nemoj vise, molim teArnelinho je napisao/la: Spominje se i Mesina, navodno zamjenit će Sabreta, zbog ,kako kažu iz našeg saveza djelomičnog uspjeha dotičnog.![]()
Ajd da vidim petorku:
![]()
Znate ko bi ovoj Bosni sjeo k'o trener? Sagadin![]()
![]()
![]()
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.