18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

trxel
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la trxel » 19 nov 2013, 15:37

pisac je napisao/la:I predtstavljati onu Argentinu od sinoc kao aman zaman ekipu je smijesno.
Za golamana je vjerovatno malo ko i cuo, u odbrani Zabaleta jedini poznat igrac koji igra u jacim ekipama. Otamnedi prosijecan igrac Porta, Fernandez klupa Napolia, Rojo prosjecan igrac u Portugalu.
Sredina bez iti jedne svjetske klase gdje je Maskerano glavni igrac a covjek tri godine igra stopera.
Maxi nije bio neka klasa u Evropi kad je igrao, a odavno je protjeran u Argentinu.
Palacio nista vise od solidnog igraca u groznom Interu.
Di Maria svaka cast, on od svih nabrojanih je jedini blizu svjetskoj klasi.
Napad jedino Aguero, bez Messia, bez Higuaina, Teveza, Levazia.
Od one Argentine sicnoc ima bar 10 boljih reprezentacija (Spanija, Njemacka, Italia, Brazil, Holandija, Belgija, Kolumbija, Urugvaj, Cile...).
Nije stos poslati na teren 11 najzvucnijih imena, i eto ekipe. Treba vidit kako pojedini igraci funkcionisu zajedno, da li ce dati igrac ispnjavati odredjene zadatke, itd.. Fernandez zadnje 4 utakmice u prvoj ekipi Napolija, istina nema Britosa. Ottamendi u Portu napreduje, postao skoro nezamjenjiv igrac, od kako je dosao iz Veleza. Maskerano je polivalentan igrac, istina u Barci igra stopera, ali mu nije strana ni veza. Palacio dobar napadac... Aguero medju pet najboljih svjetskih napadaca.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 19 nov 2013, 15:38

sta je pisac htio reci ?[/quote]

To da nas je sinoc ponizila dobra a ne vrhunska reprezentacija.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 15:41

pisac je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:
pisac je napisao/la:I predtstavljati onu Argentinu od sinoc kao aman zaman ekipu je smijesno.
Za golamana je vjerovatno malo ko i cuo, u odbrani Zabaleta jedini poznat igrac koji igra u jacim ekipama. Otamnedi prosijecan igrac Porta, Fernandez klupa Napolia, Rojo prosjecan igrac u Portugalu.
Sredina bez iti jedne svjetske klase gdje je Maskerano glavni igrac a covjek tri godine igra stopera.
Maxi nije bio neka klasa u Evropi kad je igrao, a odavno je protjeran u Argentinu.
Palacio nista vise od solidnog igraca u groznom Interu.
Di Maria svaka cast, on od svih nabrojanih je jedini blizu svjetskoj klasi.
Napad jedino Aguero, bez Messia, bez Higuaina, Teveza, Levazia.
Od one Argentine sicnoc ima bar 10 boljih reprezentacija (Spanija, Njemacka, Italia, Brazil, Holandija, Belgija, Kolumbija, Urugvaj, Cile...).
pasa jesu tebi nepoznati jer ne pratis fudbal,cuj Otamendi i Portovi igraci prosjecni haha pa to je klub koji je najvise para uzeo na tim"prosjecnim" igracima i Falkao,Hulk i mnogi drugi su bili prosjecni tj tebi slicni su mislili da su prosjecni pa dok nisu otisli u velikane pa su odma postali klase,sta lazemo sami sebe i zivimo u zabludi da mi moramo Argentinu pobjediti to je vec nas problem,protiv Argentine niko nemoze da kaze da je favorit i da ce ih dobiti i neki se ibrete sto su nas pobijedili,a ljudi su sila na svim pozicijama veliki tehnicari,brzi,i sve ostalo jednoj Srbiji na svjetskom petardu utrpaju a mi se kao zalimo 2-0 smo zijanili haha

Naravno da je prosijecan, ako igra i dalje u Portu sa 30 godina. Oni malo bolji su se prodali puno prije tih godina.
Da se razumijemo, ne kazem ja da su to losi igraci, ali nisu najveci nivo kakva recimo imaju Spanija, Njemacka i slicni.
Ona sinoc argentina je imala 2 mozda 3 igraca sa tog najveceg nivoa, a dok recimo Spanija, Njemacka izadju na teren za 7,8 takvih. O tome ja govorim.
Pasa Otamendi nema 30 godina lik je 88 godiste pod broj jedan,Argentina je uvijek imala top igrace osim odbrane i golmana,od kad ih pratim a to je od 90-tih godina od Kanidje,Maradone,pa do Batija Ortege,i ostalih ona ekipa juce je sila,poslozena uigrana ekipa,jos dodaj Mesija i Teveza i jos mnoge druge al nebitno,mi im juce napravimo par dobrih prilika koje moras iskoristiti ako mislis da ih iznenadis,jer na ovakvim tekmama mozda dobijes 2 sanse i to je to,a imali smo al niko nije kriv sto Ibisevic nezna da primi loptu il ko sto protiv Portugala u Zenici promasi cistu sansu sto je i juce slucaj bio! I ovi sto kazu da Argentina nije vrhunska ekipa haha su smijesni

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 15:43

pisac je napisao/la:sta je pisac htio reci ?
To da nas je sinoc ponizila dobra a ne vrhunska reprezentacija.[/quote]
znas kako oni kazu nasa Argentina je pobijedila samo 2-0 neku repku Bosne koja nevrijedi kao jedan nas igrac,sta se mi nesto digli i stavljamo u kos sa Argenticima mi smo za njih smijesni i po njima totalni autsajderi,sto se vidjelo jer su se svi zalili da protiv neke Bosne igra sa 5 u odbrani ti zivi jos u filmu da cemo nekad dobit Argentinu

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 19 nov 2013, 15:46

Ne poredim argentinu u opste sa nama, to je nerealno, nego poredim onu Argentinu sinoc sa najacim reprezentacijama na svijetu.
Reci da je onakva Argentina top reprezentacija je suludo.
Bilo je sinoc vrhunskih igraca u ekipi naravno, ali i onih koji ne bi prismrdili sastavu iole ozbilje ekipe tipa Spanija, Njemacka, Brazil...

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 nov 2013, 15:48

Polako ljudi, Arg je sila, i to bez
Messija,
Teveza,
Gaga,
Zanettija,
Higuaina
Lavezzija

Jos imaju igrace poput Aimara, Saviole, Zaratea, braca Milito, braca Burdisso, Cambiassa, Pastorea, koji ne mogu ni primirisati repci.
Da je nama samo jedan od tih bili bi na konju.

Eto cak i jedan "anonimus" poput Maxi Lopeza (ex Barca,MIlan, i sad Serie A) bi nama bio od velike koristi.
Zadnja izmjena: Zenga, dana/u 19 nov 2013, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 15:49

pisac je napisao/la:Ne poredim argentinu u opste sa nama, to je nerealno, nego poredim onu Argentinu sinoc sa najacim reprezentacijama na svijetu.
Bilo je sinoc vrhunskih igraca u ekipi naravno, ali i onih koji ne bi prismrdili sastavu iole ozbilje ekipe tipa Spanija, Njemacka, Brazil...
nabrojao si 3 ekipe i jos dodaj Holandiju i to je to i Argentina to je top sa onakvim sastavom su pakleni,cuj top pa nisu top 3 ekipe haha njima bolan da igra 3 tim oni su top jer imaju toliko igraca da mogu sastaviti 6 timova i taj 6 tim bi im se prosteo kroz kvalifikacije kad bi igrali u evropi

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 19 nov 2013, 15:52

ja sam zadovolja igrom do 70 minute , kad su se izmjene uradile onda je bas prikraju pad se desio veliki. meni nasa repke uopste nije lose djelovala, bilo je tu dobrih pasova i prodora i suteva prema njihovom golu, ali sama cinjenica da smo dobili novog standardnog igraca u odbarni , sea, nema dalje. a jos kad nam dodju mujdza a izadje vrsajevic, ubacimo salhovica i lulica bit ce to dobro samo da se sto vise prijateljskih odigra do SP da se sto vise uigraju.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 nov 2013, 15:52

bacelonafan je napisao/la:imaju toliko igraca da mogu sastaviti 6 timova i taj 6 tim bi im se prosteo kroz kvalifikacije kad bi igrali u evropi
...kao sto su se sa najjacim timom prosetali kroz svoje kvalifikacije za proslo svjetsko prvenstvo?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 nov 2013, 15:56

Koje ste vi budale.. Pa znate li koliku bazu igraca ima Argentina ?

Pa ljudi da sastave ekipu od domacih igraca samo to bi bila jaca reprezentacija i od Slovacke i Grcke..

Imena ne znace nista... Presao je i Lamela u Totenhem pa nigdje ga a razbija "tamo neki " Townsend...

Njihov trener je sastavio tim a ne individualce

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 15:58

Zabaleta(Man City),Otamendi(Porto),Fernandez(Napoli),Rojo(Sporting Lisabon),Maskerano(Barsa),Di Maria(Real),Palacio(inter),Aguero(City) ovo je juce sto je igralo i sa takvim timom su top,dodaj jos Lamelu,Teveza,Mesija,Garaya,Lavezija,Iguaina,Alvareza iz Intera, sto znaci da su ljudi sto je normalno juce u prijateljskoj kombinirali i mjenjali taktike sto je i svrha ovakvih tekmi rez je u drugom planu i strucnjaci Argentina ja cu sad sastaviti bolji tim nego nas a ti igraci im uopste nece ni biti u rosteru za svjetsko,a igraju ljudi u vecim timovima nego nasi igraci i ako nisu u opticaju za repku de nemojte da pisete gluposti,imaju registrovanih igraca vise nego sto mi imamo stanovnika,najveci rasadnik talenata pored Brazila

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 16:02

Njemacka(top topova sto neki kazu da je Njemacka a Argentina je 0)-Argentina u Frankfurtu hladno 1-3 za Argentinu pa svabe nisu kukale koliko mi kukamo idemo dalje
Brazil-Argentina 3-4 tekma igrana u New Jersiju
Svedska-Argentina 2-3
Italy-Argentina u Romi 1-2
neke od prijateljskih toliko o tome

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 nov 2013, 16:03

bacelonafan je napisao/la:Zabaleta(Man City),Otamendi(Porto),Fernandez(Napoli),Rojo(Sporting Lisabon),Maskerano(Barsa),Di Maria(Real),Palacio(inter),Aguero(City) ovo je juce sto je igralo i sa takvim timom su top,dodaj jos Lamelu,Teveza,Mesija,Garaya,Lavezija,Iguaina,Alvareza iz Intera, sto znaci da su ljudi sto je normalno juce u prijateljskoj kombinirali i mjenjali taktike sto je i svrha ovakvih tekmi rez je u drugom planu i strucnjaci Argentina ja cu sad sastaviti bolji tim nego nas a ti igraci im uopste nece ni biti u rosteru za svjetsko,a igraju ljudi u vecim timovima nego nasi igraci i ako nisu u opticaju za repku de nemojte da pisete gluposti,imaju registrovanih igraca vise nego sto mi imamo stanovnika,najveci rasadnik talenata pored Brazila
Ma sha ba, imamo Medunjanina & Ibricica jarane koji su bar na nivou Banege & Gaga :?

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 16:04

KK_Bosna je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:imaju toliko igraca da mogu sastaviti 6 timova i taj 6 tim bi im se prosteo kroz kvalifikacije kad bi igrali u evropi
...kao sto su se sa najjacim timom prosetali kroz svoje kvalifikacije za proslo svjetsko prvenstvo?
Te ekipe tamo od Kolumbije .Paragvaja,Urugvaja itd su sile i Ekvador i ostali ni Brazil lako ne prolazi kvalifikacije

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 16:06

Zenga je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:Zabaleta(Man City),Otamendi(Porto),Fernandez(Napoli),Rojo(Sporting Lisabon),Maskerano(Barsa),Di Maria(Real),Palacio(inter),Aguero(City) ovo je juce sto je igralo i sa takvim timom su top,dodaj jos Lamelu,Teveza,Mesija,Garaya,Lavezija,Iguaina,Alvareza iz Intera, sto znaci da su ljudi sto je normalno juce u prijateljskoj kombinirali i mjenjali taktike sto je i svrha ovakvih tekmi rez je u drugom planu i strucnjaci Argentina ja cu sad sastaviti bolji tim nego nas a ti igraci im uopste nece ni biti u rosteru za svjetsko,a igraju ljudi u vecim timovima nego nasi igraci i ako nisu u opticaju za repku de nemojte da pisete gluposti,imaju registrovanih igraca vise nego sto mi imamo stanovnika,najveci rasadnik talenata pored Brazila
Ma sha ba, imamo Medunjanina & Ibricica jarane koji su bar na nivou Banege & Gaga :?
ma sta ti je Njemacku dobiju u Frankfurtu 1-3 pa svabe nisu kukale ovoliko jos na svom terenu,a Banega i Gago im nisu ni u opticaju hahha eto sad zamisli

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 19 nov 2013, 16:08

Ma jedini problem je sto smo u posljednje vrijeme navikli na pobjede i onda nas umaze i ocekujemo da valjamo ,,svjetsku kremu" :D . Tako je bilo i prosle 2 kvalifikacije bas u ovom terminu, dignemo se i odjednom Portugal, pa opet Portugal, pa sad Argentina. Ne odgovara nam nikako ovaj termin u novembru, ni baraz ni nista :D. Sto prije shvatimo da nemamo sta ocekivat protiv takvih reprezentacija bice nam lakse, ovako samo stavljamo teret i pritisak na igrace, treba biti realan.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 nov 2013, 16:12

bacelonafan je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
Te ekipe tamo od Kolumbije .Paragvaja,Urugvaja itd su sile i Ekvador i ostali ni Brazil lako ne prolazi kvalifikacije
U Juznoamerickim kvalifikacijama nema nijedne reprezentacije koja u Evropskim ne bi bila najmanje u 3 jakosnoj skupini al vecinom u prvoj i drugoj. Evo Cile podero Engleze, sa Spanjolcima 2 : 2 odigrali, Kolumbija uzela Belgijance.

Mi smo kantali Litvaniju i Latviju a svaka reprezentacija u Juznoj Americi je jaca od te 2 reprezentacije

Jedan Paragvaj je zavrsio kao zadnji.. Sve ti je jasno

Juznoamericke lige su bolje nego sto neki misle, pa ovako raja kad vidi da nema neka repla puno igraca iz Evrope konta los tim..

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 16:14

bacelonafan je napisao/la:Uglavnom prijateljske utakmice sluze za uigravanje i test nekih igraca,kombinacije sa formacijom itd. pisem zbog ovih koji ocigledno nisu znali za sta sluzi prijateljska tekma,dobitak veliki je Kolasinac kojeg sam i prije spominjao,mlad je igrac ima pravo da grijesi al covjek je poslije povrede odigrao strasno,njegovom stranom ja nisam vidio da je iko prosao,Aguero u jednom naletu je pokusao da ga predribla odbio se od njega kao mala beba ako ima neko to da postavi! Covjek moze da igra sve pozicije u odbrani treba ga uigrat na jednu poziciju,jos kad se vrati Vranjes koji je za razliku od Spahica i Bicakcica dosta brzi moze se rotirati i na bekove,a kolasinca probat na dm-u,i Hajrovic mladji moze komotno u skorije vrijeme umjesto Spahica igrat!
A sta smo mi to sinoc uigravali, sta smo mi to sinoc saznali, a da nismo znali ranije ?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 19 nov 2013, 16:15

Dzeko, Spahic, Misimovic, Pjanic, Ibisevic, Vrsajevic, Medunjani bez volje i zelje(previse seru na prijateljskim utakmicama). Bicakcic nema jos tog kvaliteta da parira igracu kakav je Aguero, ali nadocice on. Visca mora bjezati iz turske u neku od lige 5. Kolasinac jak ko zemlja jos da popravi igru naprijed i u kratko vrijeme ce postati jedan od glavnih reprezentativaca. Begovic kao i uvijek odlican.
NO PYRO NO PARTY

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 nov 2013, 16:20

pisac je napisao/la:Ne poredim argentinu u opste sa nama, to je nerealno, nego poredim onu Argentinu sinoc sa najacim reprezentacijama na svijetu.
Pa jedan Klose je derao u Njemackoj a u Bajernu klupa bio..Gomez takodjer igrao u Njemackoj a Olic igrao u prvoj umjesto njega. Podolski igrao prvu postavu a igrao u davljeniku Kolnu.

Pa koliko igraca je igralo u Njemackoj koji su igrali u osrednjim njemackim klubovima ?

Njemacka je jaka zbog te discipline u igri i fizicke spreme a ne zbog nekih velikih imena

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.