FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Hare_BvB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Hare_BvB » 07 maj 2011, 17:57

Saurman je napisao/la:Nebi loše bilo kad bi Hoeneß i društvo poslali malu novčanu stimulaciju igračima Freiburga ukoliko pobjede Guzen.. :D
Pa pustiće ih Dutt, nešto slično k'o Jupp vas. :lol: :D

Odavno ovako nakantavanje nije bilo u BuLi. :lol: Werder je tuko Arminiu 8-1 prije par sezona, ali na domaćem terenu. Guzen je prije desetak godina dobio Ulma 9-1 u gostima. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 maj 2011, 18:08

sigurna, velika pobjeda danas za obezbjeđenje lige prvaka (za sad kvalifikacija)...kako je jedno vrijeme sve crno izgledalo ipak smo izborili CL-quali, a ostaje žal kada se ovako vidi koliki je potencijal u ekipi, bayern je najmanje trebao igrat četvrtfinale LP, osvojit kup, a cak i prvenstvo....međutim s ovim se sad treba biti zadovolja, katastrofa sprijecena, sezona prosjecna, ali ok....dobro je sve opet prošlo i igraci su svjesni da je moglo puno bolje, al je moglo i puno gore....vjerovao bi jos vise i u drugo mjesto al et mozda dutt se ne bude trudio, al opet ne treba se ni za drugo mjesto prestat nadat, al nek je prije svega 3. mjesto obezbjedjeno kolo prije kraja, to je odlicno
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 maj 2011, 20:57

Jel ovo neka greska......1-8 :roll: :roll: :roll:

Rastavili smo St. Pauli na proste faktore i sto je jos vaznije obezbjedili smo LP. Momci su danas pokazali da mogu igrati i da imamo dobru ekipu, ali ova sezona je bila stvarno nepodnosljiva.

Sad navijamo za Freiburg, jer bilo bi sigurnije da izborimo 2. mjesto i idemo direktno u LP
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 maj 2011, 21:07

Ccc... i can't believe it hahaha,evo doso sa fudbala zaigrali se malo duze a sto se tici rezultata to pokazuje kakav je onaj VAN Gaal konj bio 1:8 u gostima nije lahko nikoga pobjediti svaka cast momci posebno GOMEZ, JA GA GOTIVIM NAJVISE LEGENDA ;) ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 maj 2011, 21:51

svaka vama cast ali oni igraci St.Paulija blage veze o fudbalu nemaju ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 maj 2011, 21:56

L-Train je napisao/la:svaka vama cast ali oni igraci St.Paulija blage veze o fudbalu nemaju ;)
To i rezultat pokazuje. :D
Mah, nisu Paulaneri bili loši u prvom dijelu sezone (što je i tabela pokazivala) ali su s vremenom pravo grohnuli i cvajtara ih čeka raširenih ruku. :D
Bayo će teško doći do 2. mjesta (a nisu ni zaslužili), tako da (sa zebnjom :? ) možemo čekati rivala u pretkolu CL.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 07 maj 2011, 22:53

Današnju utakmicu sam propustio, nažalost. :cry: Tek sad sam uspio da pregledam golove, i mogu reći samo jedno, Mariano dominira :!: Pa dobro neću više, možda nekima postajem dosadan, ali ljudi koji pljuju po njemu nakon današnje partije, nisu za Bayerna, niti su oni s kojima bi se trebalo razgovarati.
U oči upada i veliki trud Klosea, samo tako nastavi, pa će nagrada valjda da bude produženje ugovora i veća minutaža.
Robben pokazao zavidnu tehniku glavom, i ne znam šta više pisati. :D
Osigurano treće mjesto, u pretkolu ne znam koga možemo očekivati. Ne znam kakve koeficijente imaju City i Napoli, mada bi i to bile dvije utakmice treninga solidnog intenziteta. Ostali za dvije utakmice završavaju sa 6-8 komada u mreži, najmanje. :DU svakom slučaju treba se nadati i drugoj poziciji, što nije nemoguće.
Ali stvarno Mario napreduje, povratio je svo samopouzdanje, redovno trese mreže, te mu je ovo, mislim 27 gol u 26 utakmica u Bundesligi(naravno da ne ubrajam onih prvih 5 kola, kada je dobijao jedva desetak minuta po utakmici). Statistika je impresivna.
St.Pauli u potpunosti zaslužuje da ispadne iz odabranog društva. Manjak kvaliteta je bio poznat prije sezone, nešto su uspjeli kolektivom i zalaganjem, ali ritam nisu mogli pratiti, pa su na pola puta i krenuli zaostajati. Potpuno zasluženo idu u niži rang.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 08 maj 2011, 00:16

@klaritos,je je samo zamalo da Mariano si kičmu ne slomi kod trećeg gola,a vala đe je god ove sezone bilo kakvo trpanje Mario je trpo koliko je mog'o,koji mu je već ovo hattrick sezone,4,5?Al brat bratu,u par utakmica nas je košto bitnih bodova,ali kad se sve sagleda jedan je od boljih u ekipi ove sezone.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 maj 2011, 11:08

Igrači koji su najčešće puta zabili tri ili više golova po utakmici u jednoj sezoni:

1. Gerd Müller (Bayern München) sa šest utakmica (sezona 1971/1972)
2. Mario Gomez (Bayern München) s pet utakmica (sezona 2010/2011)
3. Gerd Müller (Bayern München) s četiri utakmice (sezona 1973/1974) 3 Dieter Müller (1 FC Köln) s četiri utakmice (sezona 1976/1977)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 maj 2011, 17:02

Ovo razvaljivanje već poznatog drugoligaša je ujedno najveća gostujuća pobjeda Bayerna u istoriji.
Ima još nade za direktni plasman u Ligu prvaka, ali baš bi bilo blesavo da Dutt (kao budući trener) skoči sam sebi u stomak. :mrgreen:
Koliko bih volio da se ne brinem koga ćemo dobiti u kvalama (i hoćemo li se uopšte plasirati), toliko mi je drago za samu BuLi, jer će ipak Bayern lakše preskočiti tu prepreku od apotekara. Znači, 3 sigurna predstavnika, pred sezonu u kojoj će liga imati 4 predstavnika.
Weidi je izjednačio Kahnov rekord (21 primljen gol), tako da u najgorem slučaju može dijeliti to mjesto sa Titanom.
Može li Gomez do kvote 30? Već se upisao u klub 100, ali ako bi protiv svojih bivših kolega zabio barem 2 gola, došlo bi se do rekordne cifre od 29 postignutih golova, koje nije niko postigao još od 1980.(uspjelo onom sa @Klaretovog avatara :D ).
Grafite i Ailton su jedini u proteklih 30 godina sa cifrom od 28 golova.
Vom Jäger zum Gejagten

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 08 maj 2011, 17:55

Ima još nekih zanimljivih podataka:
* Mario je postigao barem po jedan pogodak protiv svih ekipa protiv kojih je igrao
* prva tri mjesta na ljestvici napadačkih poena (golovi + asistencije) drže naši igrači: Gomez (32 poena), Muller (25), Ribery (24). Blizu je i Robben sa 21 poenom iz 13 utakmica
* prije ove, najveća gostujuća pobjeda je bila 1:7 protiv Minhengladbaha '79.
* Gomezu je ovo najbolja sezona dosad, što se tiče golova. 27 golova i time drži 13. mjesto na tabeli po broju golova u jednoj sezoni
* Ribery se izjednačio sa Micoudom kao Francuz koji je postigao najviše golova u BL (31)
* 48 golova smo postigli u drugoj polusezoni

Treba dodati da smo produžili ugovor sa Adidasom do 2020. godine ;)
Sent from my Philips Smart TV.

Klare

Post Postao/la Klare » 08 maj 2011, 23:43

quälix je napisao/la:da mi je neko onda zatrazio sto hiljada a da ce zauzvrat bayern proci intera vjeruj da bi iskesirao.
Vjerujem ;) Zato što ćeš duplo više potrošiti da platiš što Mona bude zahtjevao :lol:
Znao sam da je Mariano oborio svoj rekord po broju postignutih golova u sezoni, ali za ove ostale rekorde i nisam :?
Idemo po još dva, pa da se obilježi i posljednjih 30 godina, idemo postati jedini igrač koji je srušio brojku od 29 golova. :D
Evo najbolji primjer onima koji ne gotive Maria, a kako treb da posmatraju situaciju je roy-makaay. Jest u nekim presudnim trenucima mogao i bolje reagovati, ali ne može mu se zamjeriti. Gdje su ove sezone bili Schweini, Klose, Badstuber, pa i Lahm koji je standardan, ali je u zadnje dvije godine došao samo do nekog prosjeka. U odbrani je najbolji, ali u napdau ga nema nikako.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 maj 2011, 13:10

Bayern Munich hopeful of signing Benfica's Fabio Coentrao for €20m

According to a Bayern insider, the German record champions are the only candidates to sign Coentrao, and hope to pay €20m for his release.
EXCLUSIVE :

As the Bundesliga season comes to a close, Bayern Munich are already making preparations for the coming campaign. Having secured a spot in the Champions League, the Bavarians can now look to make the squad changes required to have a serious run at Europe's most prestigious trophy.

The left-back position has been a question mark for a long time now, but Goal.com can exclusively reveal that Bayern are closing in on Benfica's Fabio Coentrao.

In March, an insider at Bayern revealed that Coentrao was the Bavarians' first-choice candidate for left-back, and that he was set to sign a five-year deal. There have been reports suggesting the Portuguese defender might move elsewhere, however, with Real Madrid surfacing as a potential destination as recently as last week.

According to Goal.com's **** at Sabener Strasse, the 23-year-old has made no contact with the Spanish giants, and Bayern are the only club with any serious interest in the player. Benfica's €30 million valuation is seen as inflated, however, and Karl-Heinz Rummenigge is hoping Bayern can secure Coentrao's services for no more than €20m.

Even though reports of Coentrao's possible move to Bayern have gone quiet in recent weeks, he remains very close to a deal, with no significant competition from other clubs for his services. The Bavarians have no interest in any other full-back, inclusive of Ajax's Gregory van der Wiel. In all likelihood, Bayern will sign Coentrao for a figure higher than €20m, but the transfer fee will be less than Benfica's asking price, which is equal to the player's buy-out clause.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 09 maj 2011, 19:16

kako me nervira ova pasivnost nase uprave glede transfera,,dajte nam imalo nade da ce biti kakvih transfera, kontrao ko fol blizu bayerna, nojera dovode koda je u pitanju 100milki ,,onog malca iz cotbusa ce nam preoteti HSV ,,dajte nam nesto konkretno a ne ovako da insan mora da strepi jos 4 mjeseca pa da cekamo zadnji dan kao kod zimskog prelaznog roka i na kraju krompir,,,, dok vamo neki lapise nam najboljeg zadnjeg veznog lige za 10 milioncica,,, :P
VOLIM BAYERN

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 09 maj 2011, 19:21

Sezona je vec i zavrsila jos jedno kolo e sada treba razmisljati o pojacanjima i svemu ostalom :

- Dovesti Neura , poslati im ponudu odmah od 20 Mil € i to je to ako odbiju nista onda pustiti da mu istekne ugovor i cekati da sam predze bez marke odstete ja mislim da moraju pristati na ovu paru !
- Dovesti jednog klasnog štopera koji moze zaustavljati i najbolje svjetske napadace , to nam pod hitno treba !
- Ako se moze ikako dovesti jedan napadac koji je tipa Etoo koji je brz pred golom i koji potezom jednim zabija gol Gomezu svaka cast al sve su to golovi namjesteni koje samo treba ubaciti ( osim nekih ) njemu svaka cast al u tanedmu mora imati jednog ovakvog napdaca ! To bi bio tandem kao Klose - Toni al mnogo bolji !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 maj 2011, 21:24

isakovich je napisao/la:dajte nam imalo nade da ce biti kakvih transfera
Je li dovoljno ako ti ja kažem da će biti....transfera. :D
isakovich je napisao/la: kontrao ko fol blizu bayerna
Kažu ovi gdje se Saurman informiše :mrgreen: Manje čitaš goal.com, manje te glava boli.
isakovich je napisao/la: nojera dovode koda je u pitanju 100milki
E tu ćeš se načekati, ako budeš nestrpljiv, ostaćeš bez noktiju. Stvar love, moj Isa. Ovi se haman pohasili, pa bubaju nake cifre u koje ni sami ne vjeruju. Znači strpljenja i držati fige Uliju da prođe što jeftinije u ovoj borbi za Noju.
isakovich je napisao/la:onog malca iz cotbusa ce nam preoteti HSV
Neće! Stvar je riješena, Petersen se odlučio za Bayern, potpis se očekuje u narednoj sedmici.
Nije baš neko pojačanje, ali kao najbolji strijelac Cvajte može dobro doći na klupi, a i cifra nije bogzna šta(2,8 mio).
isakovich je napisao/la:dajte nam nesto konkretno a ne ovako da insan mora da strepi jos 4 mjeseca pa da cekamo zadnji dan kao kod zimskog prelaznog roka i na kraju krompir
Ko hudi insan :D šta'š ba strepiti, nikad oni neće kupit' sve ono što ti (ja) želiš(m).
isakovich je napisao/la: dok vamo neki lapise nam najboljeg zadnjeg veznog lige za 10 milioncica,,, :P
A Bayernu fali takvih igrača??

Eto, dobro se ja i ti ispričasmo. Pa do naredne runde. :D

Inače, Kraft je novi golman novog prvoligaša Herthe BSC. :(
Vom Jäger zum Gejagten

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 09 maj 2011, 22:23

slika

Nils Petersen izgleda odlucio se odlucio za Bayern.
http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 36629.html

Samo je jos potrebno da se dogovore sitni detalji u ugovoru i da stavi svoj potpis.
Zadnja izmjena: pasha_the_one, dana/u 09 maj 2011, 22:26, ukupno mijenjano 1 put.
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 maj 2011, 22:25

Prevod gore navedenog teksta :

Prema nekim ''insajderima'' iz Minhena, Njemački velikan najbliži potpisu sjajnog Portugalca.

Fabio Coentrao nalazi se na korak od minhenskog Bayerna, tvrde neki izvori iz tog kluba.

Bavarci užurbano rade na jačanju ekipe za narednu sezonu, pa se tako prema njihovim medijima, već vode razgovori sa Coentraovim zastupnicima.

Lijevi bek Benfice već nekoliko godina pruža sjajne partije u Lisabonu i nalazi se u vrhu prioriteta mnogih velikana.

Bio je na pragu prelaska u Real, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa, pa će on putem ''Allianz Arene''.

Benfica traži 30 miliona evra, a Nemci su voljni da plate 20 miliona, koliko stoji u klauzuli ugovora oko minimalne cene...vidim da @Geronimo ima sumnje u goal.com no kad Fabio potpiše pjevat će drugu pjesmu :D ...ove vijesti takođe uzimam s rezervom no gdje ima dima ima i vatre tako kažu..što se tiče Petersena stvar je završena evo izjave babe :Želja Petersena? "Tendencija je Bayern.", rekao je nogometašev otac, Andreas Petersen. Još samo ostaje dogovor. "Moramo se dogovoriti oko svega, još nismo potpisali ugovore.", dodao je stariji Petersen, no nije se mnogo dalo skriti da se bliži slavlje u kući Petersenovih."Interes Bayerna postao je još veći. Svi se sada nalazimo na sedmom nebu!", završio je Nilsov otac. :) ...a Jupp 99% dovodi sa sobom Vidala veli kako je čileanac savršen partner za Schweinsteigera na poziciji zadnjeg veznog..Nerlinger je poslije utakmice sa St.Pauliem izjavio na pitanje da li bi ovaj odlični Čileanac mogao zaigrati u Bayernu ? "Bez sumnje, on je veliki igrač!".

Uprava bavaraca i predstavnici S04 natežu jedni druge za Manua ko će koga nategnuti na kraju ostaje da se vidi cijena bi trebala biti 20 mil plus bonusi.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 maj 2011, 22:35

Saurman je napisao/la:vidim da @Geronimo ima sumnje u goal.com no kad Fabio potpiše pjevat će drugu pjesmu
Dakako da imam, ili bolje rečeno, nikako ne čitam to smeće. Navik'o sam od vas (bavaraca, koji slabo šprehaju dojč) da stalno posjećuju ovu stranicu, bez obzira....(da ne kažem šta krupnije).... na sve. :mrgreen:
Normalno da vjerujem u ovu realizaciju, ali bih ipak sačekao tačniju informaciju, pa je onda proslijedio (svojim jezikom :D ).

@pasha_the_one , jesam li ja kod tebe na ignore listi? :?
Vom Jäger zum Gejagten

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 09 maj 2011, 22:52

Saurman je napisao/la:Prevod gore navedenog teksta :

Prema nekim ''insajderima'' iz Minhena, Njemački velikan najbliži potpisu sjajnog Portugalca.

Fabio Coentrao nalazi se na korak od minhenskog Bayerna, tvrde neki izvori iz tog kluba.

Bavarci užurbano rade na jačanju ekipe za narednu sezonu, pa se tako prema njihovim medijima, već vode razgovori sa Coentraovim zastupnicima.

Lijevi bek Benfice već nekoliko godina pruža sjajne partije u Lisabonu i nalazi se u vrhu prioriteta mnogih velikana.

Bio je na pragu prelaska u Real, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa, pa će on putem ''Allianz Arene''.

Benfica traži 30 miliona evra, a Nemci su voljni da plate 20 miliona, koliko stoji u klauzuli ugovora oko minimalne cene...vidim da @Geronimo ima sumnje u goal.com no kad Fabio potpiše pjevat će drugu pjesmu :D ...ove vijesti takođe uzimam s rezervom no gdje ima dima ima i vatre tako kažu..što se tiče Petersena stvar je završena evo izjave babe :Želja Petersena? "Tendencija je Bayern.", rekao je nogometašev otac, Andreas Petersen. Još samo ostaje dogovor. "Moramo se dogovoriti oko svega, još nismo potpisali ugovore.", dodao je stariji Petersen, no nije se mnogo dalo skriti da se bliži slavlje u kući Petersenovih."Interes Bayerna postao je još veći. Svi se sada nalazimo na sedmom nebu!", završio je Nilsov otac. :) ...a Jupp 99% dovodi sa sobom Vidala veli kako je čileanac savršen partner za Schweinsteigera na poziciji zadnjeg veznog..Nerlinger je poslije utakmice sa St.Pauliem izjavio na pitanje da li bi ovaj odlični Čileanac mogao zaigrati u Bayernu ? "Bez sumnje, on je veliki igrač!".

Uprava bavaraca i predstavnici S04 natežu jedni druge za Manua ko će koga nategnuti na kraju ostaje da se vidi cijena bi trebala biti 20 mil plus bonusi.
sve je to u redu,ali ja nigdje ovdje nevidim ime nekog stopera,sto nam je naj preče da popunimo...ali eto ostaje da cekamo pa da vidimo sta ce da bude od svega ovoga ... : :)
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.