Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Unknown3
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la Unknown3 » 24 jan 2021, 18:25

Čini se da Ole ipak nije shvatio kako treba koristiti Pogbu.
Taman pomisliš da je počeo shvatati ko šta može, onda ti pokaže suprotno.

Pogba ne može i ne zna igrati ispred odbrane. Jedini način da iskoristiš njegove prednosti je da igra ispred dva zadnja vezna.

PS Lindelofov gol naravno. Momak nije za Top ekipe. Njegov maksimum je Southampton.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jan 2021, 18:27

SMR187 je napisao/la:
24 jan 2021, 18:21
Koja panika nazad kad nema Freda. Nisam ni sanjao da cu ovo reci, ali vise nam fali Fred nego Bruno
istina, a i ovaj Lindelof smiješan lik do bola. Ostavio čovjek jednom Salahu koridor od 5 metara u 16-ercu. Ispada čovjek ko amater najobičniji i nikako da to koriguje. Ranije sam to lijepio na neiskustvo igranja na ovom nivou, ali ovo je već patetika teška.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jan 2021, 18:43

Dakle, protiv ekipa koje igraju high-press, ne smiješ na terenu imati zajedno kombinacije tipa Lindelof u zadnjoj i MCT u srednjoj liniji. Obojica na "ti" s loptom, ne možemo priviriti preko centra osim u kontri i dovode nas svojim pasovima konstantno u belaj. Dodaj još da i AVB nema pojma o osnovama driblinga, eto ti igre ko protvi Liverpoola. Dakle, ako je Lindelof na terenu. Fred mora u sredinu. Ako je MCT na terenu, mora igrati Bailly, koji je za šveda Maradona lično. Ovako samo riskiraš neko gubljenje lopte na 30 i jeftin gol
Da dodam još - Rashford je opet danas u antielementu, po ko zna koju utakmicu za redom

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 24 jan 2021, 18:49

Rashford ili Greenwood out, Bruno in
McT out, Fred in

ez win ez game
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 24 jan 2021, 18:49

al... je napisao/la:
24 jan 2021, 18:43
Dakle, protiv ekipa koje igraju high-press, ne smiješ na terenu imati zajedno kombinacije tipa Lindelof u zadnjoj i MCT u srednjoj liniji. Obojica na "ti" s loptom, ne možemo priviriti preko centra osim u kontri i dovode nas svojim pasovima konstantno u belaj. Dodaj još da i AVB nema pojma o osnovama driblinga, eto ti igre ko protvi Liverpoola. Dakle, ako je Lindelof na terenu. Fred mora u sredinu. Ako je MCT na terenu, mora igrati Bailly, koji je za šveda Maradona lično. Ovako samo riskiraš neko gubljenje lopte na 30 i jeftin gol
Da dodam još - Rashford je opet danas u antielementu, po ko zna koju utakmicu za redom
Kakvom crnom antielementu momak je odigrao brutalno poluvrijeme. U redu bilo je par gresaka, ali sjajna asistencija, nekoliko dobrih prodora i danas bas nije bio sebican kao u proslih par utakmica. Izgleda da se mora srati po njemu po defaultu, nebitno kako odigrao.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 24 jan 2021, 18:49

Opusti se, @al. Fulaš u analizi previše.

Odlično poluvrijeme sa izmiješanom postavom. Scott nije na "ti" sa loptom i baš je za ovih 45 min pokazao koliko je u stvari dobar. Pogba iako nije za zadnjeg veznog, odlično igra defanzivno. Gol je došao nakon njegovog klizećeg starta. Igra je dobra i morao se dat još jedan gol. Šteta za ove neke prilike, ali nema veze, trebali bi nahodat'.

Shaw i Rashford besprijekorni. :bow:

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jan 2021, 18:50

Moralo se vise izvuci iz ovog pol.
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 24 jan 2021, 18:54

Poligon10 je napisao/la:
24 jan 2021, 18:49
Opusti se, @al. Fulaš u analizi previše.

Odlično poluvrijeme sa izmiješanom postavom. Scott nije na "ti" sa loptom i baš je za ovih 45 min pokazao koliko je u stvari dobar. Pogba iako nije za zadnjeg veznog, odlično igra defanzivno. Gol je došao nakon njegovog klizećeg starta. Igra je dobra i morao se dat još jedan gol. Šteta za ove neke prilike, ali nema veze, trebali bi nahodat'.

Shaw i Rashford besprijekorni. :bow:
Moj je dojam da, koliko ga al posra, toliko ga ti uzdize :D
Nije imao neko poluvrijeme. Istina daleko od toga da je bio u antielementu, ali morao je vise napraviti s loptama koje je dobijao.
A misljenja sam da VdB nije za CAM. Vise moze pruziti na CMu.
Shaw definitivno januarski POTM
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 24 jan 2021, 18:59

Ne znam bogami, meni odlično poluvrijeme od lijeve strane. Cavani je par puta us.rao sa vraćenjem na stranu a morao je čekati Rasha da mu gura u for. To nije Marcusova greška. A ostalo, prodori, onakva asistencija, sve top. Shaw brutalan. Pogba i Scott također odlični osim par.grešaka kod izgubljenih lopti, ali nisu nas skupo koštale. Lindelof nije igrač za Utda, ali eto Ole ga vidi kao recept za Liverpool, ne znamo vala što. Greenwood je bio najlošiji jer je mogao puno bolje iskoristiti veliki prostor, al' golom je sve saprao. Očekujem sad od Cavania više i to za pobjedu. :cool:

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 24 jan 2021, 19:04

Ne treba ovdje uvoditi Brunu.

Ja bih samo izvadio Cavania tamo oko 70. min i uveo Martiala bez obzira na rezulatat. Cavani mora biti starter protiv Sheffileda. On će tu dati 2 gola, za ostale nisam siguran.
Liverpool - 67 titles

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 24 jan 2021, 19:16

ManUtd meni izgleda duplo bolje i brze kada Cavani igra a pogotovo kada Martial ne igra. u zadnje vrijeme posebno.
ovo treba smiriti sada, nema sa cim Klopp da napravi preokret jer ekipa mu ne izgleda pretjerano zainteresovano...

edit
e jbga

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jan 2021, 19:19

Momci, drugačije gledamo stvari. Vi vidite super pas, ja vidim tri upropaštena izgledna napada. I dalje ne čita prostor, građenje nula, skok igra - nula. Za nekoga ko pretenduje da je WC klasa, nivo onoga što englezi zovu "wastefulness" je grozan. Kada "odluta", decision-making mu je očajan. I danas je bilo 25% dobrog i 75% lošeg. I pored gola.
MCT nas je dobri moji, dva puta koštao lopte ispred 16 i direktno gurnuo Pool u šansu. Opet kažem, gledamo fudbal drugačijim očima, ne kažem ja da je MCT loš, ali on puno bolje paše uz Brunu u MF, uz Pogbu ne.
Na kraju, eto nam 2:2 sa ovakvim setupom.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 24 jan 2021, 19:21

Lindelof se treba vise spominjati kao clan liste za odstrel, u drustvu sa Jonesom, Lingardom itd. Jer je definitivno taj nivo
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jan 2021, 19:37

Ne može bez Fernandesa, kako god okreneš :D

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 24 jan 2021, 19:38

Doktorcina yebena :bow:
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 jan 2021, 20:04

Probudiše se i napadači, dobro je.

Greenwood je već sad vjerovatno najbolji finišer u klubu. :salut: Nadam se da će ga vremenom usmjeriti na poziciju centralnog špica, jer će tu biti znatno korisniji. Neke druge aspekte igre sigurno još može razvijati na krilu, u međuvremenu.

Ne treba se odricati ovog kupa, ekipa ima širine sad da igra više frontova, sljedeće kolo je protiv West Hama, i tu može neki (polu)kombinovani sastav odgovorit zadatku sigurno.

Inače, imam dojam da ekipa nekako igra sa baš puno samopouzdanja i karaktera, to je nešto što (nažalost) dugo nismo gledali, nema panike ni kad se gubi, nekako se drži nivo igre bez obzira na okolnosti. Nadam se da ovo još može potrajat ovako. :salut:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 24 jan 2021, 20:09

Uvijek je lijepo dobiti Liverpool. Ipak bi mnogo više značila pobjeda u ligi nego ovdje.

Ovo mi je bila utakmica sa najmanje stresa u zadnjih 3 mjeseca sigurno. Uopšte mi ne bi bilo krivo da smo ispali. Čak mislim da bi bilo pametno odustati od jednog kup takmičenja (Fa Cup ili Evropska liga) i posvetiti se maksimalno EPL.
Liverpool - 67 titles

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 24 jan 2021, 20:19

Kad je izvlacenje za naredno kolo? Ili se vec zna s kim igramo?
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jan 2021, 20:21

bulbasor je napisao/la:
24 jan 2021, 20:19
Kad je izvlacenje za naredno kolo? Ili se vec zna s kim igramo?
Mislim da je neko već postavio - West Ham, domaćini smo

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jan 2021, 21:06

slika

Dobra stvar sto su neki igraci odmorili veceras(Bruno, Fred, Martial, Bailly) i sad u srijedu mora dati odmor Pogbi koji je veceras preorao teren plus ne bi bilo lose da odmori Shaw i Cavani
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.