_dreamer_ je napisao/la:Sto se tice Tankovica, to mozemo komotno ad acta.
Sto se tice Prcica, on dok je Susic trener reprezentacije vidjeti nece osim ako se javno ne izvine Safetu. No ni Susic vjerovatno nece dugo ostati, tako da ce Prci relativno brzo konkurisati uskoro za A tim.
Inace, sto se tice ove sapunice, cinjenica je da je Safet u svom intervjuu rekao stvari koje bas i nisu skroz tacne, a pod time prije svega mislim na onaj dio "nije standardan". Ne znam ja koji to sad vremenski period uzima Safet pod lupu, no Prcic je definitivno u zadnjih par mj dobio priliku u timu i igra mnogo vise. Isto tako je Safet mogao/morao malo vise diplomatski srociti tu izjavu, no od njega smo vec navikli da nema dlake na jeziku.
Dakle, Safet ovdje definitivno nije postupio kao neko ko bi trebao jednom mladom i perspektivnom igracu da svojim izjavama daje podstrek za jos jaci rad. Tu se definitivno slazem s kriticarima.
No reakcija Prcica na sve to je u rangu 15-godisnje furachice; prvo oprastanje od reprezentacije, a onda babini izljevi emocija... Njegovo oprostajno pismo je toliko providno, ono na fazon "eto, ne trebam ja igrati na SP, al mogao si me zvati" (pa sto da te onda zove?). Cuj, mogao ga je pozvati na druzenje, isto kao da pricamo o nekom asocijalnom liku... Prcic je ocigledno pogresno protumacio ove pozive Arslanagica i ostalih na "druzenje", ti momci se zovu samo iz razloga da bi promijenili papire da igraju za nas... Nema Pape sta zvati na druzenje igrace s nasim papirima koji ne konkurisu trenutno za tim. A da budemo realni, Prcic trenutno nije neophodan A reprezentaciji i u takvim slucajevima Pape ima sto se mene tice svako pravo da ga ne zove. Drugo bi bilo da se radi o igracu koji svojim kvalitetom zasluzuje biti u prvoj postavi, takve Pape u svakom slucaju nebi smio ignorisati. No Prcic je u najboljem slucaju igrac za klupe i ne vidim u cemu je TRENUTNO bolji recimo od jednog Ibricica koji cini mi se nije ni pozvan za ovu tekmu. A ne vidim da se bune mnogi oko toga... Za Prcica ima jos vremena, on treba da nastavi vrijedno trenirati i poziv ce sigurno doci...
Dakle, sumirajuci sve ovo realno je reci da je Pape bio preostar, pa hajmo reci i nepravedan prema momku, no Prcic da je zreo momak, on bi drzao jezik za gubicom i nastavio marljivo raditi, a onda bi poziv sigurno dosao. No ovo prozivanje selektora i indirektno prozivanje pojedinih igraca koji su pozvani (sutra ce mu oni mozda biti saigraci) je definitivno cin jednog mladog i bahatog momka, tako da mu ja licno nebi dao ni da prismrdi reprezentaciji dok se ne isprica za to prozivanje.
E vala napokon jedan normalan post na ovoj temi.Svaka ti je na mjestu,bez naginjanja ni na jednu stranu.U stvari naginjemo na istu stranu,stranu Bosne i Hercegovine.Svaka čast.