FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

moustapha
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la moustapha » 10 maj 2011, 20:12

Da. Bilo bi porazavajuce i za klub i za ovu upravu da ne dodje.
#divovi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2011, 21:46

effe_sa je napisao/la:što su se neki uspanicili zbog transfera....pa polako ljudi, mora se malo poker igrat kod transfera...najlakse bi bilo iskeširat sad 25 milki za neuera i sve ide ko po loju al se puno para potroši....a schalke ce ga mislim na kraju dati za neki iznos od 17-18 miliona...zato je strpljenje vrlina....što se stopera tiče volio bi juana najviše od pomenutih imena, ovo s coentraom će se valjda konačno dobro završit...coentrao i juan ili eventualno boateng za odbranu i ja zadovoljan, a što se ostalih dijelova tima tiče jedino možda još napad pojačat, samo ga još dopunit....sve zavisi naravno da li će klose ostat ili neče
Ne treba nam novi Buyten..klasa je potrebna na poziciji stopera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2011, 22:36

slika

Mislim da su apetiti celnih ljudi u Schalkeu ovom ponudom zadovoljeni i da ce se transfer uskoro objelodaniti. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 maj 2011, 00:24

@saurman: buyten je u svoje vrijeme bio klasa, a juan je drugaciji od buytena jer je prije svega mnogo pokretljiviji...ne znam gdje ti izmedju njih dvojice vidis sličnosti?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 maj 2011, 00:55

@effe_sa : 1.Buyten nikad nije bio klasa , još dok je igrao za HSV pravio je kardinalne greške i on je samo jedan u nizu promašenih investicija Bayerna...2. Juan takođe zna kiksati i nije kvalitetom zaslužio da igra za Bayern osim toga već je zašao u godine (32) naša uprava treba tražiti stopera za budućnost a ne dovoditi ostarjele polovnjake..

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 11 maj 2011, 00:59

V.Buyten nikad nije bio klasa on je kloc od igraca i one je za spore lige tamo za Italiju a kad se igra u Europi napadaci ga izbacivaju kao amatera u tom i jest stvar !

Nama treba pokretljiv i jak štoper tipa : Vidica ili naseg Spahe koji kad ako nemoze zaustaviti protivnika napravi neki pametan faul i to je to takav nam stoper treba !

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 maj 2011, 11:09

van buyten je sad možda otanjio, al nemojte valjat nebuloze kada je igrao za hsv bio je najjači odbrambeni igrač bundeslige, a prvu sezonu za bayern je bio odličan i kako igrom u odbrani, kako svojim golovima....a ovde neki bi izgleda van buytena da stave u rang jednog christiana lella
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 11 maj 2011, 11:12

effe_sa je napisao/la:van buyten je sad možda otanjio, al nemojte valjat nebuloze kada je igrao za hsv bio je najjači odbrambeni igrač bundeslige, a prvu sezonu za bayern je bio odličan i kako igrom u odbrani, kako svojim golovima....a ovde neki bi izgleda van buytena da stave u rang jednog christiana lella
I ogori od llela ono je kloc igrac i kazem ti mozda jest bio dobar za BL odbrane tada nizerazrednih ekipa ali kad smo otisli u Euuropu nastalo bi busenje kralju , ne moze on pratiti brze igrace u tom je fol !

Klare

Post Postao/la Klare » 11 maj 2011, 12:58

Saurman i Hz, jelde kako ga Milito okrenu u finalu prošle godine. ;) Dajte ne valjajte gluposti, dobar za Bundeslige, slab za ligu prvaka, to ne postoji, niti želim da čujem. Činjenica je da van Buyten i u ovim godinama pruža solidne partije, te je i najzaslužniji što je naša ekipa pred kraj šampionata smanjila broj primljenih golova. Prošla sezona mu je bila izvrsna, možda i najbolja otkad je u Bayernu, jer je imao stalno mjesto, a golove iz prekida nikako nismo primali. Mora se i taj segment igre gledati, ne sam kad je lopta na zemlji, a dok nije bio tu, svaki prekid je bio pola gola u našoj mreži. Promašena investicija nije, štaviše jako isplativa. Ako ćemo o promašajima u zadnjim godinama, to su u punom smislu riječi Breno, kojem bi još dao šansu, ali uprava nema strpljenja, Jansen, Gorlitz, Ismael je tu valjao sezonu-dvije, i ne znam mogu li se više sjetiti promašaja iz odbrane. Uostalom da je promašaj, sigurno ne bi bio šestu sezonu tu gdje jeste. efe je sve fino napisao za razdoblje u HSV-u i za prve sezone u Bayernu.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 11 maj 2011, 18:11

Van Bommel indirektno je rekao za bivše kolege da nemaju muda i da su mlakonje. Kako on to veli, oni igrači koji sad kritikuju Van Gaala, trebali su to raditi dok je on bio na čelu,a ne sada....
U međuvremenu, Rummeniggeu je produžen mandant do 2013. godine, a njegovom zamjeniku Hopfneru (onaj treći što se uvijek vidi na TV-u pored njega i (H)Enesa) do 2012. godine :D
Sent from my Philips Smart TV.

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 11 maj 2011, 19:04

Ajde dodzi Nuer nadam se da si došao :D

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 11 maj 2011, 21:49

slika

Njemacki mediji pisu da je dogovoren transfer Ekici-ja u Werder. Vrijednost transfera je 5 mil €, identicno kao i Hummels, samo se nadam da se opet necemo kajati. :(
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 maj 2011, 00:36

qualix je napisao/la:koga ja to zavaravam :? niposto. stariji forumasi znaju da simpatisem magata. ustvari, magat mi je najdrazi trener tako da nikoga ne treba cuditi ako kazem da sam zbog njega poceo simpatisati i salke.
Zavaraš nas, prave navijače Bayerna koji znaju da takav lisac kao ti ne mjenja mišljenja preko noći.....
qualix je napisao/la:da, ta utakmica me kostala 10 godina zivota. hoces li vjerovati ako kazem da 7 dana nakon tog poraza nisam mogao spavati :?
Ne samo da ti vjerujem nego te u potpunosti shvaćam. Znam da nije bilo lako ali mora se i to odbaciti od sebe da bi krenuo dalje.
qualix je napisao/la:da mi je neko onda zatrazio sto hiljada a da ce zauzvrat bayern proci intera vjeruj da bi iskesirao.
Nisi jedini koji je tako razmišljao. Ja sam bio uvjeren da će Bayern dobiti i više nego lagano. Bio sam apsolutno siguran u pobjedu.
qualix je napisao/la:sve skupa.
mozda bi bilo pogresno gledati na jednu utakmicu. problemi se nizu iz godine u godinu i to ce trajati dokle god se mr. kobasicar bude uplitao u odluke trenera i dovodio igrace. da, to je prvoklasna seljacina(porijeklom i duhovno) koja nije svjesna svoje nesvjesti te kao takav sluzi za sprdnju fudbalskoj gospodi i visokoobrazovanim ljudima kao sto su npr. oni iz dortmunda.
Ovo je recimo dio u koji se ja nikako ne bi htio miješati jer mislim da bih napisao jednu stranicu o ovom gospodinu, i loše i dobre stvari.
qualix je napisao/la:sjeti se njegove blazene ali istovremeno i debilske face kada ga je neki novinar upitao je li dovoljno ´flüssig´ da dovede gomeza. gaal nije imao dovoljno moci da ih ubjedi da prodaju gomeza te je isao zaobilaznim putevima govoreci kako gomez nije njegov igrac, tj. nije ga on doveo. slicno je i sa svajnijem kada je signalizirao da se proda. ova sezona nam je dokazala koliko je covjek bio u pravu te da se u slucaju ´gomez i svajni´ radi o promasenim investicijama. prvi je poznat kao ´großchancenkiller´ dok je potonji poznat po blekautima zbog kojih vas je kostao par vaznih bodova.
Gaal je za mene dobar trener ali tvrdoglav kao bik. Ne možeš mu dokazati neke stvari ni da ga prebiješ. Taj ne popušta. Ipak, kad mu je nestalo alternative onda je Gomeza morao izvaditi iz naftalina.

Vas ??? Dass wird nicht gehen.To tako neće ići. Nikako to ne prihvaćam. Da si napisao Nas sve jasno. Ovako se ne slažem.
qualix je napisao/la:jok, ja ni u rodjenoj kuci ne odlucujem a kamo li negdje drugdje :D jednostavno, zelja mi je da konacno dovedu trenera kojem se nece mijesati u pos´o te ga pustiti da sam formira ekipu dovodeci igrace koji ce se uklapati u sistem. postavljajuci formacije i virtuelno dovodeci igrace mi samo ukazujemo na nepravilnosti koje se rade, te na pogresne poteze koje vuku oni sa celnih pozicija.
I meni je želja. Nadam se da će Heyckes vratiti stvari na svoje mjesto. Recimo ovako: nadam se da će on imati svoje JA. Malo drugačije nego što je to bio slučaj u Louisa van Gaal-a.
qualix je napisao/la:al´ sta da ti pricam, libo me racku, svakako navijam za vukove :D
Ich kann dich nicht verstehen das du so etwas sagst. Ich wurde mir wunschen wenn du zuruckkommst und weiter an diesem Forum schreibst, besonders auf Thema FC Bayern Munchen. Das warte ich schon seit einenhalb Monat und es passiert nichts. Ich bin nicht eine sentimentale Person aber seit wann du nicht hier schreibst ist diese Thema in einem Abgrund gesturzt. Ich werde dich nicht betten sondern werde mir nur wunschen dass du zuruckkommst. Wenn ich voll ehrlich sein muss, muss ich sagen dass du einer der Grunde warst warum ich mich diesen Forum angeschliest habe. Deine Beitrage waren immer sehr humor, passen sehr gut zu aktuellen Situation des FC Bayern und haben gewisses etwas - Ahnung vom Fussball. Ja, das soll nicht heisen das ich die anderen Kollegen an diesem Forum weniger respektiere , ganz im Gegenteil. Sie waren naturlich auch ein wichtiges Bestandteil das ich heute hier bin. Dieses Forum ist mir sehr lieb von ersten Mal an und ich denke dass diese Thema dich sehr braucht.

Ich habe an Deutsch geschrieben weil ich einfach diese Sprache sehr Schatze und Liebe. Ich spreche ja ein wenig Deutsch und kann wenig schreiben ( das denke ich :?: :?: ). Aber es ist nur grundlegende. Ich hoffe das du mich verstehen hast und das ich nicht zuviele (Ja ehrlich zu sein, nicht nur einige finden sich hier.....) gramatische Fehler gemacht habe.

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 12 maj 2011, 00:42

Bavarci moji dragi jeste li za da i mi oformimo kakvo udruzenje navijaca ili simpatizera Bayerna u BiH , nesto slicno kao Arsenalovi , polako nemoramo odmah sve ali da pokrenemo nesto ?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 maj 2011, 01:02

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 maj 2011, 01:09

Jbte, je li moguće? :o :o :o

Saurman, kako to, de nam malo pojasni, ebo ga ti. :)
Vom Jäger zum Gejagten

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 12 maj 2011, 01:18

Eh , nemoj ti praviti te slicice Saruman pa nije Titan na golu da se placa 50 € mil :D !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 maj 2011, 01:19

Geronimo više znaš od mene :D ..no da pojasnim ostalim bavarcima sami transfer odnosno osnovica je 18 mil uz bonus od 3 mil što iznosi 21 mil dodatna 4 mil ide S04 ovisno kako Bayern odigra u ligi prvaka dolazimo do 25 mil,Manu potpisuje na 4 godine uz platu od 6 mil..et nabrao sam tih 50 milki :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 maj 2011, 01:24

Taj rad cenim, odoh sad rahat spavat'. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 maj 2011, 10:45

ovo za neuera sam vidio da je skoro pa gotova stvar...iako vecina nas dugo vremena vec zna da će doci u bayern, da je faktički već dugo vremena sve poznato, uskoro bi sad trebalo biti ofizijelno...govorio sam ja moustaphi da se ne sekira :D

a inače glupost vidjeh na stranici bilda gdje su gustava uvrstili u jedan od floppova sezone zajedno sa mbokanijem, karimijem, arnautovicem...to mi baš nije jasno jer gustavo možda nije još dostigao svoj maksimum kada su njegove igre u bayernu u pitanju, ali po meni je bio solidan, cak kada je igrao u odbrani, odbrana je djelovala stabilnije...a i bild se nekad zna provalit :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.