NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Risonja99
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Risonja99 » 24 dec 2025, 20:55

harden je napisao/la:
23 dec 2025, 23:37
Risonja99 je napisao/la:
23 dec 2025, 22:01
Bas bezveze je otkaz Zericu i nema pretjeranog smisla.
Pokazuje da imamo ambicije i graditi temlje za nesto vise. Ima dosta bolju ekipu nego sto smo pokazali sa igrama.
Bolje bi bilo da se okrenemo marketingu i ponudi za same korisnike, da imamo SD i koordinatora OP.
No hajd dugorocno i ne mozes ocekivat od Zerica nesto vise tako da i ima smisla ako se gleda unaprijed 2-3 god, al sam ja ubijedjen da ovo nije taj slucaj.

A sto se tice nase ekipe ona je na papiru za poziciju 4-7, liga se digla ostale ekipe imaju bolje igrace u21, siri roster a svaka ekipa ima bar 3-4 igra sa PL ili ino iskustvom (u ozbiljnim klubovima).
Vidim da se ne moze halalit poraz od TC a onog napadaca ce vjerovatno uzet Velez i sama ta cinjenica potvrdjuje moju konstataciju.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 24 dec 2025, 23:39

Nema od Adzemovog povratka nista, drugo ime je u igri

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 24 dec 2025, 23:55

Risonja99 je napisao/la:
24 dec 2025, 20:55
harden je napisao/la:
23 dec 2025, 23:37
Risonja99 je napisao/la:
23 dec 2025, 22:01
Bas bezveze je otkaz Zericu i nema pretjeranog smisla.
Pokazuje da imamo ambicije i graditi temlje za nesto vise. Ima dosta bolju ekipu nego sto smo pokazali sa igrama.
Bolje bi bilo da se okrenemo marketingu i ponudi za same korisnike, da imamo SD i koordinatora OP.
No hajd dugorocno i ne mozes ocekivat od Zerica nesto vise tako da i ima smisla ako se gleda unaprijed 2-3 god, al sam ja ubijedjen da ovo nije taj slucaj.

A sto se tice nase ekipe ona je na papiru za poziciju 4-7, liga se digla ostale ekipe imaju bolje igrace u21, siri roster a svaka ekipa ima bar 3-4 igra sa PL ili ino iskustvom (u ozbiljnim klubovima).
Vidim da se ne moze halalit poraz od TC a onog napadaca ce vjerovatno uzet Velez i sama ta cinjenica potvrdjuje moju konstataciju.
Daleko od toga da tvoja prica nema smisla. Ali nema smisla ni puno o tome raspravljati. Zeric je bivsi, a realno je da se moglo vise.

Kako god ova uprava treba imati punu podrsku, kritike su sasvim okej, ali podrska ne smije izostati.

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 24 dec 2025, 23:59

superFrankie je napisao/la:
24 dec 2025, 23:39
Nema od Adzemovog povratka nista, drugo ime je u igri
Jel A.D

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 25 dec 2025, 11:43

Ja isto mislim da će angažman dobiti Armin Duvnjak.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 25 dec 2025, 11:52

NeRi_K je napisao/la:
25 dec 2025, 11:43
Ja isto mislim da će angažman dobiti Armin Duvnjak.
Ne losa solucija mlad trener koji igra napadački fudbal.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 25 dec 2025, 13:11

Nije losa opcija, samo ce biti jako lose ako i njemu izostanu rezultati i igra. Ako smo se rijesili Zere, mozemo slobodno reci domaceg, daj nam onda nekoga za koga znamo da je bolji.

EDL
Kontakt:

Post Postao/la EDL » 25 dec 2025, 13:22

Ako Duvnjak dolazi, onda ce vjerovatno i Vedad Vito Mulaosmanovic uci u klub, sto su I negdje spominjali da bi nakon Viteza mogao investirat u drugi klub, pored Akademije mladih Celika

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 dec 2025, 14:34

EDL je napisao/la:
25 dec 2025, 13:22
Ako Duvnjak dolazi, onda ce vjerovatno i Vedad Vito Mulaosmanovic uci u klub, sto su I negdje spominjali da bi nakon Viteza mogao investirat u drugi klub, pored Akademije mladih Celika
Cisto sumnjam al bi bilo dobro
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 25 dec 2025, 17:29

Mislim da taj Vito ulazi u Tomislav

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 25 dec 2025, 17:38

InatSilniBosanski je napisao/la:
25 dec 2025, 17:29
Mislim da taj Vito ulazi u Tomislav
I ja sam čuo tako

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 25 dec 2025, 19:44

Ne znam sta bi rekao za trenera. Volio bih da dodje mlad trener, ali mi prema tome nemamo razumjevanja. Dva kiksa razapeli bi ga. Vidjecemo sta ce odluciti. Ovo podrzavam za Zerica, pa i ako ostane u klubu, sigurno dobar potez

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 25 dec 2025, 21:05

Žera ako ćemo pošteno niti smrdi niti miriši nije zaslužio ni otkaz a niti da ostane...
Ja sam iskreno za otkaz promjenu ali da mu se da druga pozicija u klubu barem je to on svojim odnosom prema klubu svih ovih godina zaslužio što bi rekli vojnik kluba...

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 25 dec 2025, 21:10

Taj Duvnjak je bio dobar u Celiku, kasnije Vitez realno ko ima ambicije za Prvu ligu savez ce ga pogurati (iz druge lige zapad u ovu prvu federalnu) kasnije ostavka, jedino sto je mlad i sto bi mogao zagrist i ostat neko vrijeme (cisto sumnjam da bi mogao dobiti neku bolju opciju od prve lige)

Ovo sto se spominje za investitora, meni je to iskreno bas bezveze NKJ pripada gradjanima Bihaca to je jedan od najvecih brendova citavog USK mi trebamo imati 5000 clanova svake god, svaku utk nas treba biti 2000-3000 kuci i ne treba nam investitor a ako ga bad hocemo to moze biti samo neki privatnik sa kantona.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 dec 2025, 00:42

Risonja99 je napisao/la:
25 dec 2025, 21:10
Taj Duvnjak je bio dobar u Celiku, kasnije Vitez realno ko ima ambicije za Prvu ligu savez ce ga pogurati (iz druge lige zapad u ovu prvu federalnu) kasnije ostavka, jedino sto je mlad i sto bi mogao zagrist i ostat neko vrijeme (cisto sumnjam da bi mogao dobiti neku bolju opciju od prve lige)

Ovo sto se spominje za investitora, meni je to iskreno bas bezveze NKJ pripada gradjanima Bihaca to je jedan od najvecih brendova citavog USK mi trebamo imati 5000 clanova svake god, svaku utk nas treba biti 2000-3000 kuci i ne treba nam investitor a ako ga bad hocemo to moze biti samo neki privatnik sa kantona.
Rezultati bas govore da nam ne treba investitor…

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 26 dec 2025, 11:11

Risonja99 je napisao/la:
25 dec 2025, 21:10

Svaki klub treba investitora. Ovaj grad jedva odrzava jedinstvo u ovoj ligi, tako da bi nam investitor pa kakav god da je dobro dosao. Nama bi dobro dosao neki sponzor, pa kakav bilo.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 26 dec 2025, 12:39

Niko neće investirati sa sadašnjim zakonom, morate razumjeti da prema trenutačno zakonu neko treba investirati svoje pare u klub, a da pri tome klub ne bude u njegovom vlasništvu i da neko drugi igra se menadžera sa investitorovim parama. Jednostavno kao investicija nema smisla da to neko uradi. Jedino ako neko toliko voli klub i da halali pare.

Zato prije promjene zakona klub mora da privuče što više sponzora i da obezbijedi što bolje uslove za pare koje mogu da se izvuku...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 dec 2025, 13:00

Iceplayer je napisao/la:
26 dec 2025, 12:39
Niko neće investirati sa sadašnjim zakonom, morate razumjeti da prema trenutačno zakonu neko treba investirati svoje pare u klub, a da pri tome klub ne bude u njegovom vlasništvu i da neko drugi igra se menadžera sa investitorovim parama. Jednostavno kao investicija nema smisla da to neko uradi. Jedino ako neko toliko voli klub i da halali pare.

Zato prije promjene zakona klub mora da privuče što više sponzora i da obezbijedi što bolje uslove za pare koje mogu da se izvuku...
Pa pogledaj kad se pojavio prvi nacrt zakona o sportu, ima 15 godina sigurno. Sjediti i cekati zakon je harakiri, klub moze biti u vecinskom vlasnistvu ne znam odakle ti to. Samo sto taj neko nije 1000% osiguran kao u nekim zemljama. Opet ti “nasi” investitori u tim nekim zemljama mogu samo biti gledaoci.

Jedinstvu je privatizacija jedina sansa, svi koji spominjete sponzore siguran sam da niste nikad ucestvovali u organizaciji bilo cega i ne znate kako to tesko ide kod nas. Za kotizaciju na turnir moras ici redom i moliti…

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 26 dec 2025, 13:39

Ja sam nacuo da se to moze nekako srediti i da je Dzaja prvu sezonu kad je ulozio u Bubamaru dobio povrat nekih 200.000 KM- pošto čuo po to prod’o.
Prosle sezone Bubamara je imala budzet 900.000 KM ove sezone vjv i vise, mnogi klubovi u kan/drugoj ligi zapad izguraju 40-50.000 KM svake god na osnovu clanova i akcija, mojih navedenih 5000 clanova godisnje bi klubu donijeli oko 100.000 KM sto je 15% budzeta Jedinstva.

Sponzori vam nikad nece doci ako ne igrate PL i ako nemate posjecenost na stadionu.
Fan shop je isto tako veoma bitan (Sarajevo inkasira cca 2 mil godisnje)

A sto se investitora tice jedini ko ima rezultate je Rijeka- Miskovic je dosao u klub kad su bili duzni 20mil Kn a u zadnje vrijeme Vojvodina je stabilna jer ih je preuzeo covjek koji vuce korjene iz Vojvodine.
Taj Vito evo vjv nece doci ali i da dodje on je u Americi koliko sam skontao, dok bi nasao prave ljude ovdje trebalo bi mu bar 10 god a cisto sumnjam da ima toliko para i entuzijazma.

Znaci recept je masovnost, kasnije ce sve doci samo po sebi (uz rad naravno)
Statut kluba se lako sredi

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 dec 2025, 14:01

Risonja99 je napisao/la:
26 dec 2025, 13:39
Ja sam nacuo da se to moze nekako srediti i da je Dzaja prvu sezonu kad je ulozio u Bubamaru dobio povrat nekih 200.000 KM- pošto čuo po to prod’o.
Prosle sezone Bubamara je imala budzet 900.000 KM ove sezone vjv i vise, mnogi klubovi u kan/drugoj ligi zapad izguraju 40-50.000 KM svake god na osnovu clanova i akcija, mojih navedenih 5000 clanova godisnje bi klubu donijeli oko 100.000 KM sto je 15% budzeta Jedinstva.

Sponzori vam nikad nece doci ako ne igrate PL i ako nemate posjecenost na stadionu.
Fan shop je isto tako veoma bitan (Sarajevo inkasira cca 2 mil godisnje)

A sto se investitora tice jedini ko ima rezultate je Rijeka- Miskovic je dosao u klub kad su bili duzni 20mil Kn a u zadnje vrijeme Vojvodina je stabilna jer ih je preuzeo covjek koji vuce korjene iz Vojvodine.
Taj Vito evo vjv nece doci ali i da dodje on je u Americi koliko sam skontao, dok bi nasao prave ljude ovdje trebalo bi mu bar 10 god a cisto sumnjam da ima toliko para i entuzijazma.

Znaci recept je masovnost, kasnije ce sve doci samo po sebi (uz rad naravno)
Statut kluba se lako sredi
Brate vidi jednu stvar NK Jedinstvo se finansira iskljucivo iz budzete Grada Bihaca. To da sponzori nemaju interesa da ulazu u klubove nizeg ranga je istina, kad su u pitanju sponzori sa strane. Domaci privrednici nece da cuju za sport, pogotovo za NKJ. Ljudi koji trenutno rade u klubu, nisu u stanju pronaci sponozore koji bi osigurali 50%-60% budzeta.

Model finasiranja kluba kod nas nikad nije rijesen, sve se radilo na horuk. Mi realnog rijesenja i nemamo osim privatnog kapitala. To da nekome treba 10 god da uredi klub je mozda po EU standardima mi trenutno igramo ligu u kojoj 70% nije isplatilo obaveze svojim igracima.

Opet ponavljam dugorocno najbolja stvar za klub je ulaganje u Op i infrastrukturu. Ja licno smatram da odlazak u najnizi rang i dalje stoji kao solidna opcija.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.