Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

sekretar
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 14:36

Pa sta hocete vi? Ljudi ne zivi u bajnoj financijskoj situaciji. Muce se i pate. Nemaju za auta pristojnog,a ovamo mu Turci nude sve. Mali je veliki talent. Imaju vec sad priliku poboljsati svoj zivot i financijsku situaciji i zivjeti zivot dostojan normalnom covjeku. Ova nasa prasinarska drzava je sramota. Dok politicari zive kao kraljevi,narod se pati. I sad mi osuti paljbu po djetetu koje ima mogucnost rijesiti roditelje patnje. Idi sine Bog ti dao. Igraj za Tursku,omoguci svojim roditeljima pristojan zivot,a i sebi. Nosi ove nase u 100 pm.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 06 avg 2017, 14:41

sekretar je napisao/la:Pa sta hocete vi? Ljudi ne zivi u bajnoj financijskoj situaciji. Muce se i pate. Nemaju za auta pristojnog,a ovamo mu Turci nude sve. Mali je veliki talent. Imaju vec sad priliku poboljsati svoj zivot i financijsku situaciji i zivjeti zivot dostojan normalnom covjeku. Ova nasa prasinarska drzava je sramota. Dok politicari zive kao kraljevi,narod se pati. I sad mi osuti paljbu po djetetu koje ima mogucnost rijesiti roditelje patnje. Idi sine Bog ti dao. Igraj za Tursku,omoguci svojim roditeljima pristojan zivot,a i sebi. Nosi ove nase u 100 pm.
Pa bolje im je sačekati 2,3 godine i živjeti bogati jer mali ce sigurno imati milionsku karijeru, nego ici u Tursku gdje su vece sanse da ce propasti zarad 100.000 eura.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 avg 2017, 14:43

sekretar je napisao/la:Pa sta hocete vi? Ljudi ne zivi u bajnoj financijskoj situaciji. Muce se i pate. Nemaju za auta pristojnog,a ovamo mu Turci nude sve. Mali je veliki talent. Imaju vec sad priliku poboljsati svoj zivot i financijsku situaciji i zivjeti zivot dostojan normalnom covjeku. Ova nasa prasinarska drzava je sramota. Dok politicari zive kao kraljevi,narod se pati. I sad mi osuti paljbu po djetetu koje ima mogucnost rijesiti roditelje patnje. Idi sine Bog ti dao. Igraj za Tursku,omoguci svojim roditeljima pristojan zivot,a i sebi. Nosi ove nase u 100 pm.
Meni je ovo isto ko kad neko pravda nekog lopova/dilera ili nesto slicno. Kao drzava je kriva sto roditelji i on lose zive pa on sad mora to raditi. I jednim i drugim se gubi obraz. Mislim da nije zivotni cilj po svaku cijenu biti bogat. Ima dobrih nacina da se dodje do toga i ima ovih spomenutih. Ja bih za ovakve uveo poseban zakon da ne smiju uci u drzavu. Ako udju zatvor i sudjenje za veleizdaju.
On ako je toliko talenat s dobrim radom ce za 3 godine uzeti par puta vise od ovog. Najlakse se prodati prvom koju ti pare ponudi.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 avg 2017, 14:44

Eto svi ostali reprezentativci imaju bajne uslove u zivotu. Nurkicev otac je policajac sa prosjecnim primanjima, nesto sto karakterise gotovo svaku nasu porodicu u BiH. Trebao je i on igrati za Sloveniju, jer ko hebe Bosnu.

Biberovic ako je talenat (a daleko od toga da nije), za par godina ce potpisati sasvim pristojan ugovor za sebe i svoju porodicu, a pri tome nece biti izdajnik svog naroda. Ovako, zna se sta sleduje.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 06 avg 2017, 14:45

Nazalost ja se slazem sa ovim , za koga da se pate za Baketa , pa ja bi sad otiso igrat za koga bilo da svojoj materi obezbjedim da zivi ko kraljica a otac mi je pogino da bi Bake zivio ko kralj i ostali koji ni ne vole ovu drzavu , a ova repka bez Muse i Campare je hala , sreca nasa onu grupu dobismo i Slovence
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 06 avg 2017, 14:45

Naravno da je za svaku osudu kad se gleda sa moralnog i patriotskog aspekta.
Isti tako ako se oportunistički posmatra, gdje je samo materijalni aspekt primaran, onda je odluka logična. Niko njemu ne može garantovati da će te pare zaradjivati na mjesečnom nivou za tri-četiri godine, jer je do tada sve moguće , moze da se povrijedi, može da od nečeg oboli, ima milion faktora koji mogu nekome da poremete planove i zato su vjerovatno odlucili da sebi upristoje zivot odmah, a ne da rizikuju . Šteta.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 avg 2017, 14:45

Kawhi je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Sta bi mi bez nase "brace". I tom malom sve najgore u karijeri ko i Preldzicu i Djedovicu.
Pa nisu tu braca kriva, ne moze njega niko natjerati na nesto sto ne zeli.
Nije on sam od sebe dosao na tu ideju. Prvo su oni shvatili da ga zele ukrasti i ponudili mu. To stalno rade i ne samo nama. Naravno da je i njegova krivica. Ide to pola-pola. Isto ko da ti brat/prijatelj ponudi zeni da te ostavi i zivi s njim samo jer ima vise para. Ona je qrva jer pristane na to, a on je paksu jer je to ponudio.
Mislim da u omladinskim ligama Turske mogu igrati iskljucivo momci s turskim drzavljanstvom. On je vjerovatno dobio ponudu od Fenera, ali da bi igrao u njihovom juniorskom timu, mora uzeti tursko drzavljanstvo. Feneru kao klubu je bitno da ima kvalitetne igrace i oni sigurno gotovo nikako ne gledaju na nacionalni tim, ali bi ovaj mali prelaskom kod njih izgubio mogucnost igranja za nas. U sve to se, pretpostavljam, ukljucio u turski savez, pa se pokusalo sklopiti nesto na obostranu korist, tj. oni bi u njemu imali novog reprezentativca, a njegovi roditelji bi uzeli lovu i vjerovatno dobili smjestaj i posao. Ne branim Tursku uopste, ali je ovdje 95% do porodice Biberovic. Nije Fener jedini tim u koji bi on mogao preci, niti je smak svijeta ako ostane jos koju godinu u Sparsima, jer je gotovo sigurno da ce Tarik izrasti u ozbiljnog kosarkasa i pare mu ne bi trebale biti problem. Opet sacekajmo da se sve ovo rasplete jer jos uvijek nema zvanicne potvrde, ali je ocigledno da nesto smrdi (pogotovo sto se mali iz neobjasnjivog razloga nije pojavio na okupljanju kadeta).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 14:48

Ne kazem ja da mu otac treba biti predsjednik drzave. Ali brate ako je dijete veliki talenat i ako ima sve predispozicije da bude odlican igrac i samim tim pomogne i nasoj reprezentaciji,pa daj malo da mu se zauzvrat pokaze da nam je stalo do njega. Pristojan posao za njegove roditelje je nesto sasvim minimalno sto se moze uraditi. Mislis da bi vi gledali oca kako vam se pati u zivotu i npr.eto putuje busom,a vi na stolu imate ponudu koja ce vam popraviti financije sto puta. Ma brate, nabio bih i drzavu i sve i ispalio se. Jednom se zivi jarane, od patriotizma nema nista. Nasa politika ne cijeni nikog,**** se njima,bitno da oni uzimaju lovu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 avg 2017, 14:50

Jel.moguce da nam svaku tekmu bukvalno iz ruku uzmu 20 lopti .

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 avg 2017, 14:52

kobe24 je napisao/la: Mislim da u omladinskim ligama Turske mogu igrati iskljucivo momci s turskim drzavljanstvom. On je vjerovatno dobio ponudu od Fenera, ali da bi igrao u njihovom juniorskom timu, mora uzeti tursko drzavljanstvo. Feneru kao klubu je bitno da ima kvalitetne igrace i oni sigurno gotovo nikako ne gledaju na nacionalni tim, ali bi ovaj mali prelaskom kod njih izgubio mogucnost igranja za nas. U sve to se, pretpostavljam, ukljucio u turski savez, pa se pokusalo sklopiti nesto na obostranu korist, tj. oni bi u njemu imali novog reprezentativca, a njegovi roditelji bi uzeli lovu i vjerovatno dobili smjestaj i posao. Ne branim Tursku uopste, ali je ovdje 95% do porodice Biberovic. Nije Fener jedini tim u koji bi on mogao preci, niti je smak svijeta ako ostane jos koju godinu u Sparsima, jer je gotovo sigurno da ce Tarik izrasti u ozbiljnog kosarkasa i pare mu ne bi trebale biti problem. Opet sacekajmo da se sve ovo rasplete jer jos uvijek nema zvanicne potvrde, ali je ocigledno da nesto smrdi (pogotovo sto se mali iz neobjasnjivog razloga nije pojavio na okupljanju kadeta).
Znam za to pravilo, i znam momka koji je odbio otići u Tursku zbog tog pravila. Biberović je top 5 u svojoj generaciji i svaki klub u Evropi bi bio sretan da im on dođe. Bukvalno može birati sebi ekipu. Španija je generalno najbolja sredina za razvoj mladih igrača i ima veliki broj klubova u kojima bi on nenormalno napredovao i još nemaju te bolesne uslove kao Turska.
sekretar je napisao/la:Ne kazem ja da mu otac treba biti predsjednik drzave. Ali brate ako je dijete veliki talenat i ako ima sve predispozicije da bude odlican igrac i samim tim pomogne i nasoj reprezentaciji,pa daj malo da mu se zauzvrat pokaze da nam je stalo do njega. Pristojan posao za njegove roditelje je nesto sasvim minimalno sto se moze uraditi. Mislis da bi vi gledali oca kako vam se pati u zivotu i npr.eto putuje busom,a vi na stolu imate ponudu koja ce vam popraviti financije sto puta. Ma brate, nabio bih i drzavu i sve i ispalio se. Jednom se zivi jarane, od patriotizma nema nista. Nasa politika ne cijeni nikog,**** se njima,bitno da oni uzimaju lovu.
A čekaj, treba sad njemu kupiti auto, dati posao roditeljima samo zbog toga što dobro ubacuje loptu kroz obruč dok ostalu djecu ko yebe?

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 avg 2017, 14:54

sekretar je napisao/la:Ne kazem ja da mu otac treba biti predsjednik drzave. Ali brate ako je dijete veliki talenat i ako ima sve predispozicije da bude odlican igrac i samim tim pomogne i nasoj reprezentaciji,pa daj malo da mu se zauzvrat pokaze da nam je stalo do njega. Pristojan posao za njegove roditelje je nesto sasvim minimalno sto se moze uraditi. Mislis da bi vi gledali oca kako vam se pati u zivotu i npr.eto putuje busom,a vi na stolu imate ponudu koja ce vam popraviti financije sto puta. Ma brate, nabio bih i drzavu i sve i ispalio se. Jednom se zivi jarane, od patriotizma nema nista. Nasa politika ne cijeni nikog,**** se njima,bitno da oni uzimaju lovu.
Joj price vam, kao da je momak vrhunski medicinar pa haj trbuhom za kruhom u Njemacku jer ces tamo uspjeti a ovdje ti je sve upitno. Kao sportas i kao sportas pod zastavom cak i ove drzave uspjet ces i obezbjedit sebi i porodici fine novce, ukoliko si nadaren za to naravno. Kurcina je on velika a ne veliki talenat ako mora ici pod tudju zastavu koja sa njim nema bas nikakvu poveznicu, da bi zaradio za hljeb.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 14:56

@kawhi

Treba brate. Dijete je svijetski talenat. Ima priliku napredovati i poboljsati svoj zivot i zivot svoje familije. Jel treba to odbiti i nastaviti se patiti radi toga sto nasa prasinarska drzava ne poduzima nista da pokaze momku da stojimo iza njega i da mu pomognemo u zivotu? Ne treba. Treba ici za boljim,kad mu se Bogu hvala pruzila prilika. Ko smo mi da polazemo prava na njega, niko i nista. Uostalom u nasoj drzavi je poznato da vrhunske ne trebamo, ni u kom pogledu. Idi sine, ko nas **** kad smo nesposobni da zadrzimo sta valja.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 06 avg 2017, 14:56

Ne treba mu obezbjediti auto , niti luksuz, ali država treba stvoriti uslove da njegovi roditelji mogu pristojno da žive od svog rada, a ne da ne mogu da sebi podmire pola potrosačke korpe, a o prosječnom autu mogu da mastaju u mokrim snovima. kad imas takvu drzava, onda ne treba čuditi što ljudi odlaze u Njemačku da rade ili postaju turski reprezentativci.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 avg 2017, 14:58

Kakve ste vi moralne provalije, strasno. Pa nece momak igrati u BiH za placu od 400 maraka + topli obrok nego ce ako je tako talentovan zaradit nesto i pod ovom zastavom kao mnogi nasi kosarkasi i sportasi. Yebo te, ovo opravdavati... :lol: :lol: :lol:

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 06 avg 2017, 14:59

Kajzer10 je napisao/la:
Joj price vam, kao da je momak vrhunski medicinar pa haj trbuhom za kruhom u Njemacku jer ces tamo uspjeti a ovdje ti je sve upitno. Kao sportas i kao sportas pod zastavom cak i ove drzave uspjet ces i obezbjedit sebi i porodici fine novce, ukoliko si nadaren za to naravno. Kurcina je on velika a ne veliki talenat ako mora ici pod tudju zastavu koja sa njim nema bas nikakvu poveznicu, da bi zaradio za hljeb.
Iskljucimo moral i patriotizam i sagledajmo to iz oportunističkog ugla: Ko mu garantuje da ce biti dobar senior i zaradjivati velike pare? Pa veci talenti od njega su se gubili na prelazu izmedju omladinske u seniorsku kosarku! nema garancije! Može da se povrijedi, može da oboli, moze mnogo faktora da ga zajebe!

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 15:00

Ma generalno mi je pun **** patriotizma i moralisanja, gjde 1% ljudi zivi kako treba, gotovo uglavnom politicari i usko povezani s politikom, i 1 % ljudi koji su se uspjeli svojim radom izboriti za nesto u zivotu, dok ostalih 98 % bi se sutra nabilo nogom preko granice, poderalo nas pasos, uzelo Njemacki,Slovenski,Austrijski,.... I onda kukamo sto se jednom momku otvorila prilika zivota.

P.S. Momak ce lakse i oboliti i ozljediti se i zajebati se u Bosni , nego u Turskoj.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 avg 2017, 15:02

sekretar je napisao/la:@kawhi

Treba brate. Dijete je svijetski talenat. Ima priliku napredovati i poboljsati svoj zivot i zivot svoje familije. Jel treba to odbiti i nastaviti se patiti radi toga sto nasa prasinarska drzava ne poduzima nista da pokaze momku da stojimo iza njega i da mu pomognemo u zivotu? Ne treba. Treba ici za boljim,kad mu se Bogu hvala pruzila prilika. Ko smo mi da polazemo prava na njega, niko i nista. Uostalom u nasoj drzavi je poznato da vrhunske ne trebamo, ni u kom pogledu. Idi sine, ko nas **** kad smo nesposobni da zadrzimo sta valja.
Nije on jedini talentovan sportista, ili dijete u bilo kojoj oblasti. Zamisli da se svakom tako saginjemo? Država nema nikakve veze s ovim.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 06 avg 2017, 15:02

Od Slovenije nadalje svi su nas rasturili
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 avg 2017, 15:02

Srusila nas Grcka 77-55 i to bez Moraitisa :crazy: :crazy: :crazy: , bolno za gledati.

Imali smo 21 turnovera, 13% sut za tri. :facepalm:

Po onome sto sam vidio ovdje, jedino ce Adzic, Ilic i mozda Kamenjas dogurati do ABA (Campara nije igrao). Ostalo 0 bodova.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 06 avg 2017, 15:19, ukupno mijenjano 2 puta.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 15:03

Kajzer10 je napisao/la:Kakve ste vi moralne provalije, strasno. Pa nece momak igrati u BiH za placu od 400 maraka + topli obrok nego ce ako je tako talentovan zaradit nesto i pod ovom zastavom kao mnogi nasi kosarkasi i sportasi. Yebo te, ovo opravdavati... :lol: :lol: :lol:

Hoces ti jarane raditi u Bosni za 400 maraka + topli obrok iz ljubavi ili ces se nabiti nogom u Njemacku ako dobijes priliku za 1500 Eura + topli obrok?

A ako ti poslodavac kaze moras uzeti Njemacko drzavljanstvo i pasos ti ces kao veliki patriota odbiti to i vratiti se u Bosnu nazad na onih 400 KM. Hoces moj **** da izvines. Ti si provalija jarane.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.