NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

legendarnadruga
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la legendarnadruga » 26 dec 2025, 14:36

InatSilniBosanski je napisao/la:
26 dec 2025, 14:01
Risonja99 je napisao/la:
26 dec 2025, 13:39
Ja sam nacuo da se to moze nekako srediti i da je Dzaja prvu sezonu kad je ulozio u Bubamaru dobio povrat nekih 200.000 KM- pošto čuo po to prod’o.
Prosle sezone Bubamara je imala budzet 900.000 KM ove sezone vjv i vise, mnogi klubovi u kan/drugoj ligi zapad izguraju 40-50.000 KM svake god na osnovu clanova i akcija, mojih navedenih 5000 clanova godisnje bi klubu donijeli oko 100.000 KM sto je 15% budzeta Jedinstva.

Sponzori vam nikad nece doci ako ne igrate PL i ako nemate posjecenost na stadionu.
Fan shop je isto tako veoma bitan (Sarajevo inkasira cca 2 mil godisnje)

A sto se investitora tice jedini ko ima rezultate je Rijeka- Miskovic je dosao u klub kad su bili duzni 20mil Kn a u zadnje vrijeme Vojvodina je stabilna jer ih je preuzeo covjek koji vuce korjene iz Vojvodine.
Taj Vito evo vjv nece doci ali i da dodje on je u Americi koliko sam skontao, dok bi nasao prave ljude ovdje trebalo bi mu bar 10 god a cisto sumnjam da ima toliko para i entuzijazma.

Znaci recept je masovnost, kasnije ce sve doci samo po sebi (uz rad naravno)
Statut kluba se lako sredi
Brate vidi jednu stvar NK Jedinstvo se finansira iskljucivo iz budzete Grada Bihaca. To da sponzori nemaju interesa da ulazu u klubove nizeg ranga je istina, kad su u pitanju sponzori sa strane. Domaci privrednici nece da cuju za sport, pogotovo za NKJ. Ljudi koji trenutno rade u klubu, nisu u stanju pronaci sponozore koji bi osigurali 50%-60% budzeta.

Model finasiranja kluba kod nas nikad nije rijesen, sve se radilo na horuk. Mi realnog rijesenja i nemamo osim privatnog kapitala. To da nekome treba 10 god da uredi klub je mozda po EU standardima mi trenutno igramo ligu u kojoj 70% nije isplatilo obaveze svojim igracima.

Opet ponavljam dugorocno najbolja stvar za klub je ulaganje u Op i infrastrukturu. Ja licno smatram da odlazak u najnizi rang i dalje stoji kao solidna opcija.
Kakav najniži rang a nisi marke duzan vise. To su sad gluposti ogromne

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 26 dec 2025, 14:49

Risonja99 je napisao/la:
Ja sam nacuo da se to moze nekako srediti i da je Dzaja prvu sezonu kad je ulozio u Bubamaru dobio povrat nekih 200.000 KM- pošto čuo po to prod’o.
Prosle sezone Bubamara je imala budzet 900.000 KM ove sezone vjv i vise, mnogi klubovi u kan/drugoj ligi zapad izguraju 40-50.000 KM svake god na osnovu clanova i akcija, mojih navedenih 5000 clanova godisnje bi klubu donijeli oko 100.000 KM sto je 15% budzeta Jedinstva.

Sponzori vam nikad nece doci ako ne igrate PL i ako nemate posjecenost na stadionu.

A sto se investitora tice jedini ko ima rezultate je Rijeka- Miskovic je dosao u klub kad su bili duzni 20mil Kn a u zadnje vrijeme Vojvodina je stabilna jer ih je preuzeo covjek koji vuce korjene iz Vojvodine.
Taj Vito evo vjv nece doci ali i da dodje on je u Americi koliko sam skontao, dok bi nasao prave ljude ovdje trebalo bi mu bar 10 god a cisto sumnjam da ima toliko para i entuzijazma.

Brate vidi jednu stvar NK Jedinstvo se finansira iskljucivo iz budzete Grada Bihaca. To da sponzori nemaju interesa da ulazu u klubove nizeg ranga je istina, kad su u pitanju sponzori sa strane. Domaci privrednici nece da cuju za sport, pogotovo za NKJ. Ljudi koji trenutno rade u klubu, nisu u stanju pronaci sponozore koji bi osigurali 50%-60% budzeta.

Model finasiranja kluba kod nas nikad nije rijesen, sve se radilo na horuk. Mi realnog rijesenja i nemamo osim privatnog kapitala. To da nekome treba 10 god da uredi klub je mozda po EU standardima mi trenutno igramo ligu u kojoj 70% nije isplatilo obaveze svojim igracima.

Opet ponavljam dugorocno najbolja stvar za klub je ulaganje u Op i infrastrukturu. Ja licno smatram da odlazak u najnizi rang i dalje stoji kao solidna opcija.

Ma ja sam misljenja da se i sa prvom federlanom moze i mora ulagat u Infrastrukturu i omladinski pogon. Stvaranje uslova i jake Akademije Jedinstva.
Takav Rad bi privukao nase ljude iz Inostranstva koji bi jos vise podrzali Klub. Isto tako Mislim da bi se kasnije moglo uradit da privuces mlade igrace (Nase Krajisnike) koji zive u Austriji, Sloveniji, Njemackoj da sa 17-18god dodju i odigraju sezonu -dvije u jedinstvu i pokusaju napraviti iskorak u Seniorski nogomet
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 26 dec 2025, 15:04

Neće niko doći u Jedinstvo a da ne izvuče makar 20% novca koje je uložio.
Slažem se sa konstatacijom da nema osobe koja ce uci u klub bez da smo u fazi ulaska u premier ligu, kako kadrovski tako i infrastrukturno a to je trenutno neizvodivo sto se tice jedinstva.
S druge strane investitor ce ocekivati da se u nekih par godina borimo za evropu, sto bi rezultiralo prilivom veceg novca u klub a samim tim u njegov dzep.
Hocu reci da je ulaganje u jedinstvo trenutno neisplativo, sigurnije je napraviti zgradu na ceravcima i imati cistu i sigurnu zaradu bez da ovisiš o rezultatima i svemu onom što se dešava van stroja...
Ovi glumci poput tog Vite, građevinara Simm Bau, našeg naninog... ti ljudi da imaju pare ne bi ih vrtili kroz sport, jer kod nas se zarada u sportu vrti oko poticaja i sadake vlade usk i opcine.
Budimo realni, imaš mnogo jakih ljudi u bihacu kojima ne znaci nista dati 50-100.000 godišnje u jedinstvo ali šta će oni dobiti zauzvrat, veliko ništa.
Budžet od 600-700.000 KM nije loš za prvu ligu a eventualnim ulaskom u premier l se to penje na 1.500.000 a grad ti nece dati tolike pare a dodatnih 800.000 ne mozemo izvuci ni kroz investitora ni kroz fan shop...

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 26 dec 2025, 15:10

Risonja99 je napisao/la:

Svega sam svjestan i znam kako funkcionise, no vala trebamo iskoristit po mom skromnom misljenju jednog od ponajbolji gradonacelnika u BiH Vedu, napraviti statut dovesti pametne i sposobne ljude u UO i upravu i napraviti okviran plan do 2030 god.
Ova sezona da bude mirna, infrastrukturu da popravimo i sredimo OP, iduce sezone da napravimo iskorak i da ganjamo top 3-5 i polako pravimo kadar za 27/28 i pokusamo napast PL, uporedo fan shop/clanske i sl stvari da se realiziraju, da se stvori hype oko Jedinstva.

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 26 dec 2025, 15:22

Sve sto govorite je na mjestu. Sve i jedna vam ima smisla.
No mislim da Jedinstvu ne treba investitor nego da kanton i privatnici sa kantona kroz sponzorstva da stanu iza kluba. Nekad je prije isao reket za Jedinstvo iz svake firme. Ne treba ni to, ali privatnika na kantonu dovoljno, a i dovoljno jakih, ima da se od Jedinstva napravi stablian premierligas. Plus naravno podrska grada, kantona, ulaznice, clanske sve sto ste nabrojali.
Problem je tu sto zivimo gdje zivimo i gleda se strancki i politicki. Odredjene stranke/privatnici se nece prikljuciti projektu druge stranke ma koliko god on dobar, posten, validan bio.

Realno je da je ova ekipa u upravi napravila strasan posao i da sad ovu priliku ako ne uspijemo da od nas nesto bude to ce biti to. Najveci "strah" u tome svemu mi je ubacivanje starih i novih lesinara. Ali vrijeme ce svoje pokazati. Dobro je krenulo.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 26 dec 2025, 15:58

Gdje ste biscani jestel zivi ,sta ima kod vas,ko ce bit novi trener,ima li sta od terena ,investitora i slicnon .Ima li kakvih salameta dobrih.Jedino vas na forumu ima, tuzlaka nigdje nijednog cekaju vlasnika i planove.Malo citam vas iz dosade e sad ti je budzet za Wwin ligu BiH oko 4 miliona da si konkurentan u borbi za opstanak ,to ako mi udjemo planira se budzet 3.5 miliona minimalno .Ovde investitori mac sa 2 ostrice,naletis kao mi na onog turcina i moze te ugasit i nista da ne odgovara ,jos te i tuzit moze na kraju.i uzet sta je ostalo.👋👋

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 dec 2025, 16:31

BatistutA19 je napisao/la:
26 dec 2025, 15:58
Gdje ste biscani jestel zivi ,sta ima kod vas,ko ce bit novi trener,ima li sta od terena ,investitora i slicnon .Ima li kakvih salameta dobrih.Jedino vas na forumu ima, tuzlaka nigdje nijednog cekaju vlasnika i planove.Malo citam vas iz dosade e sad ti je budzet za Wwin ligu BiH oko 4 miliona da si konkurentan u borbi za opstanak ,to ako mi udjemo planira se budzet 3.5 miliona minimalno .Ovde investitori mac sa 2 ostrice,naletis kao mi na onog turcina i moze te ugasit i nista da ne odgovara ,jos te i tuzit moze na kraju.i uzet sta je ostalo.👋👋
I kako Celik planira nakuckati 3.5 miliona?
Znas li otprilike u procentima kako to ide kod vas koliko %, daje grad, koliko sponzori i ostalo..?

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 26 dec 2025, 16:44

26 dec 2025, 16:31
I kako Celik planira nakuckati 3.5 miliona?
Znas li otprilike u procentima kako to ide kod vas koliko %, daje grad, koliko sponzori i ostalo..?
Nama Celiku u 2026 godini grad će dati minimalno milion KM
Kanton ce nam dati 700 hiljada km
To sto je sigurno trenutno možda bude malo i više od grada i kantona
Ostalo ce biti vlastiti prihodi kluba biti članarine,sponzori,prodaja karata itd....
Dakle otprilike 50%-50 % klub i podrška vlasti

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 dec 2025, 16:51

Kralju kakav je ovo potpis, Celik preko prostitucije skuplja za PL? :mrgreen:

Buduci trener je vjerovatno vas bivsi trener, Duvnjak
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 dec 2025, 18:21

legendarnadruga je napisao/la:
26 dec 2025, 14:36
Risonja99 je napisao/la:

Kakav najniži rang a nisi marke duzan vise. To su sad gluposti ogromne
Znas i ti da nisi u pravu. Druga je stvar sto to od nas niko sebi nece priznati. Ova liga je trosak za nista, koliko god nama zbog situacije u kojoj tavorimo zadnjih 15 godina ima smisla pricati o tom nekom vrhu tabele, sa sportske strane je to cista glupost.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 26 dec 2025, 19:12

Harden/Inat silni to ako udjemo ali bgm kazu bez 3.5 do 4 miliona glat ispadas .Sad kako cemo mi namaket ne znam ni ja sve precizno ali otprilike se nadamo od grada milion obecani i plus ono redovno od grada najmanje 200 000 uz placanje reprograma,od Kantona sigurnih imamo 700 000 mozda i vise ,to ti je vec 2 miliona .Vijerujemo kad bi bili konkurentni da bi imali odlicnu posjetu da bi i tu bilo milion minimalno jer imas 18 utakmica kuci.To ti je vec nekih 3 miliona i dodas sad tu sponzore ,clanske a vec dosad imamo 500 za 7 dana a kod nas je clanska 80,KM,fan shop,navijacke akcije da bi mogli imat taj budzet i ko zna mozda i na Telalovicu zaradimo ako ode jer ima profi ugovor 3 godine.Mislim ja sam opet to laicki predstavio mozda bi to neko puno preciznije..
Sto se tice Duvnjaka nit smrdi nit mirise ,nas je uveo u 1 ligu ali nije sa njim u 1 ligi bilo igre neke,mada je mlad mislim da moze napredovat a u Celiku imo pritisak puno veci nego u Vitezu i lakse mu bilo.
Nema ljudi od investitora nista samo te moze zakopat kad ode nit zakona ni nista,samo domaci sponzori (vidjeli ste kod akcija za Istok da odkupe karte sve i djele narodu) ,uz dobru upravu postenu,navijace i omladinski pogon da guras i domace igrace .Ja ne vidim druge nacin ..Kako god sretno vam sa Duvnjakom ako vas preuzme i da sa bozijom pomoci sredite teren travnjak sto prije.

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 27 dec 2025, 13:31

Eto iz prve ruke smo saznali i onako kako sam i napisao dan prije, masovnost, grad i kanton kakvi “investitori” Zeljo i Celik su dobri primjeri kako treba to ici, kasnije dodju i sponzori i investitori- kvalitetni.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 dec 2025, 14:21

Risonja99 je napisao/la:
27 dec 2025, 13:31
Eto iz prve ruke smo saznali i onako kako sam i napisao dan prije, masovnost, grad i kanton kakvi “investitori” Zeljo i Celik su dobri primjeri kako treba to ici, kasnije dodju i sponzori i investitori- kvalitetni.
Zeljo sinoc dobio investitora.

Ne mozemo mi igrati PL na taj nacin, upitno je kako ce i Celik proci. Madjionicar kod nas ne moze skupiti 4 miliona za sezonu u Premijer ligi kroz grad, kanton i sponzore.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 27 dec 2025, 15:00

Mi smo od PL daleko sto godina i to je to. Da naprave klub koji je u top tri u 1. Ligi ja bi bio zadovoljan. Da odem pogledati dobru utakmicu, da ne gubimo od tamo nekih sela, a za PL znam da necemo docekati godinama jer prevelike su to pare trenutno. Plus moras imati utegnuto sve moguce. Trebaju strucni ljudi voditi to sve, a mi znamo koliko se mrzimo po gradu i kantonu, tako da sloge nema.

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 27 dec 2025, 15:27

I ja sam mišljenja da smo daleko od Premijer lige i ne treba uopće gledati u tom smjeru. Treba ulagati u infrastrukturu i graditi ekipu koja može biti top 5 u jedinstvenom drugom rangu takmičenja, a vjerujem da ubrzo doći do ujedinjenja liga.

Uvesti reda u omladinsku školu i graditi priču da omladinci igraju Premijer ligu, jer siguran sam da na kantonu ima djece koja se mogu bolje profilirati.

Uspjeh je što smo klub bez dugova što je zaista rijetkost u Bosni i Hercegovini.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 dec 2025, 15:35

NeRi_K je napisao/la:
27 dec 2025, 15:27
I ja sam mišljenja da smo daleko od Premijer lige i ne treba uopće gledati u tom smjeru. Treba ulagati u infrastrukturu i graditi ekipu koja može biti top 5 u jedinstvenom drugom rangu takmičenja, a vjerujem da ubrzo doći do ujedinjenja liga.

Uvesti reda u omladinsku školu i graditi priču da omladinci igraju Premijer ligu, jer siguran sam da na kantonu ima djece koja se mogu bolje profilirati.

Uspjeh je što smo klub bez dugova što je zaista rijetkost u Bosni i Hercegovini.
Mi smo bez dugova samo prema poreznoj, ostali su dugovi prema nekim bivsim igracima, trenerima itd. Uvijek mogu doci i nova potrazivanja.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 27 dec 2025, 15:38

26 dec 2025, 13:00
Iceplayer je napisao/la:
26 dec 2025, 12:39
Niko neće investirati sa sadašnjim zakonom, morate razumjeti da prema trenutačno zakonu neko treba investirati svoje pare u klub, a da pri tome klub ne bude u njegovom vlasništvu i da neko drugi igra se menadžera sa investitorovim parama. Jednostavno kao investicija nema smisla da to neko uradi. Jedino ako neko toliko voli klub i da halali pare.

Zato prije promjene zakona klub mora da privuče što više sponzora i da obezbijedi što bolje uslove za pare koje mogu da se izvuku...
Pa pogledaj kad se pojavio prvi nacrt zakona o sportu, ima 15 godina sigurno. Sjediti i cekati zakon je harakiri, klub moze biti u vecinskom vlasnistvu ne znam odakle ti to. Samo sto taj neko nije 1000% osiguran kao u nekim zemljama. Opet ti “nasi” investitori u tim nekim zemljama mogu samo biti gledaoci.

Jedinstvu je privatizacija jedina sansa, svi koji spominjete sponzore siguran sam da niste nikad ucestvovali u organizaciji bilo cega i ne znate kako to tesko ide kod nas. Za kotizaciju na turnir moras ici redom i moliti…
Ma ne može neće niko investirati, sve što možeš kupiti je ime. Kako da ti objasnim u svijetu investiranja, evo banalno kupiš brend XY, investiraš milione u isti brent koji posjeduje grad. Za 10 godina želiš da izađeš iz investicije i uzmeš profit i dodješ da prodaš investiciju nađeš kupca i kažeš evo hoću da prodam, ali je svega grad vlasnik. Niko ozbiljan neće ni pomisliti da kupi, zato to kažem jedino ljubav može to kupiti i investirati.

Dok se zakon ne promijeni može se samo pokušati što više napraviti brend od kluba i raditi što efikasnije do promjene zakona. Ko me ne razumije, neće nikad razumjeti...

Još jedan razlog zašto u svijetu ljudi kupuju klubove je da izbjegnu porez, fudbal je čisto pranje para, a ni takav zakon nemaš da ti država ne oporezuje u koliko investiraš novac. Faktički veoma nepovoljno tlo za investicije jer će ti ozbiljna investitor gledati novac u 0.1% razlike. I onda će izabrati Češku prije nas i tu se priča završava...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 27 dec 2025, 15:56

harden je napisao/la:
27 dec 2025, 14:21
Risonja99 je napisao/la:
27 dec 2025, 13:31
Zeljo sinoc dobio investitora.

Ne mozemo mi igrati PL na taj nacin, upitno je kako ce i Celik proci. Madjionicar kod nas ne moze skupiti 4 miliona za sezonu u Premijer ligi kroz grad, kanton i sponzore.
Bas tako, naravno da ce Zenicani koji su izvarani i ugaseni zamalo imati lose misljenje u investitoru. Isto kao sto je Nanin nama zgadio taj izraz.

Nije to praksa svugdje, Sarajevo Bog zna gdje bi bilo da nije bilo privatnih para. Husic i dan danas drzi Tuzla City, pa i ovaj Vito je uveo red u Vitez. Mirvic ce sad u Zelji isto ozbiljnu pricu napraviti. Nije kriv niko nama sto smo seosku varalicu prihvatili kao investitora, ni Zenicanima sto su baklavara mutikasu.

Sve ti je harden rekao, Harry Poter ne moze izmisliti 3,4 miliona maraka u Jedinstvu. Nek grad da milion sto je pretesko, kanton nek da milion sto nece nikada, to je tek 50%.

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 27 dec 2025, 16:12

Ja samo hocu reci da bez masovnosti i nema investitora, Zeljo je dobio investitora jer ima 10.000 ljudi svaku utk kuci a i taj investitor vjv cilja na imovinu Zelje u dogledno vrijeme a šuška se i da je stavio na ugovor da ukoliko digne ruke moraju mu sve i marku vratiti koliko je i dao, isto se šuška da slicno ima i Sarajevo.

Znaci clanske/fan shop i polako vracati brend, opet cu se vratiti na Bubamaru gdje je prosle sezone 70 privatnika platilo neku clansku posebnu od 1000 KM, sve se moze kad se hoce.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 27 dec 2025, 16:32

Risonja99 je napisao/la:
27 dec 2025, 16:12
Ja samo hocu reci da bez masovnosti i nema investitora, Zeljo je dobio investitora jer ima 10.000 ljudi svaku utk kuci a i taj investitor vjv cilja na imovinu Zelje u dogledno vrijeme a šuška se i da je stavio na ugovor da ukoliko digne ruke moraju mu sve i marku vratiti koliko je i dao, isto se šuška da slicno ima i Sarajevo.

Znaci clanske/fan shop i polako vracati brend, opet cu se vratiti na Bubamaru gdje je prosle sezone 70 privatnika platilo neku clansku posebnu od 1000 KM, sve se moze kad se hoce.
Razni modeli su mogući, najvažnije je graditi klub korak po korak. Jedinstvo kad bi imalo ozbiljan rezultat bilo bi 5000 ljudi na stadionu minimalno. Ovdje i kad ispadamo iz lige 10 godina za redom bude 1000 ljudi na stadionu. Realno imamo čitav kanton za fudbalsku školu jer do Zenice nema većeg kluba od USK...

Ali opet razmislite malo zašto u zadnje 30 godina niti jedna ozbiljna kompanija nije napravila u BiH postrojenja i ako je radna snaga trenutačno jeftinija nego u Kini. Ovoj državi je potrebna 1000% drugačija politika investiranja i ulaganja. Ne moraju čak ništa niti izmisliti neka kopiraju zakone par država koji su otvorili vrata krupnom kapitalu...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], schalke i 6 gostiju.