Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

ovisnik
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la ovisnik » 21 jun 2019, 00:02

Raonffa je napisao/la:Ma te krilne igrače što smo propustili, nije neka šteta. Mi svakako ne igramo za krila, kontre ne trčimo, akciju za krilo ne igramo ni sa igračem više, a kamo li u pozicionom napadu.

Tako da ono, da imamo Gigua i Abaloa iz najboljih dana, ne znači nam plaho kad ih ne bi znali iskoristiti :D

Nama prije svega treba jedan vrhunski bek koji je u stanju na svakoj utakmici protiv svake reprezentacije zabiti 5+ sigurnih golova ili barem razigravati (ala npr Sagosen, Duvnjak ili Gotfridson koji ne moraju zabiti nijedan gol, al' mogu napraviti deset golova saigračima) saigrače za tu kvotu golova, mi to nikada nismo imali i zato i jesmo obični prosjek.

Pogledajte svaku reprezentaciju koja je učestvovala na prethodnim velikim takmičenjima, svaka ima bar jednog razornog beka, zato i jesu bili tu gdje jesu.
O problemu beka šutera sam ranije pisao, nema ozbiljne ekipe-reprezentacije bez beka koji je sposoban da šutira sa 9-10 metara sa velikim procentom uspješnosti, što mi godinama, od Martinovića, Mijačevića i Damira Radončića, nemamo. Takav igrač Prce nikada nije bio/to ga je i limitiralo da bude top bek za vrhunske klubove, što je prema inteligenciji i kreativnosti zasluživao/, nisu to ni Panić i Malinović, velike nade su polagane u Lončara, ali momku nikada nije data prava šansa a i on sam se nije baš snašao po odlasku u inostranstvo. Najbliži tome u postojećem rosteru i među potencijalnom reprezentativcima je Hamidović, jer ima top u ruci, drzak je i skočan,čisti šuter, fali mu malo centimetara za visoke odbrane koje imaju top reprezentacije, ali je po svojim karakteristikama najbliži toj ulozi. Dobro bi nam došli Hrstić i pogotovo Šarac, ali je pitanje da li kod njih ima volje, jer objektivno nemaju/pogotovo Hrstić/ ozbiljne šanse u konkurenciji lijevih bekova Hrvatske. Pitanje je samo koliko će Šuman imati volje da Hamidović da punu slobodu ili zaganja Hrstića i Šarca koji su ga ranije odbili. EP bi bila idealna prilika da se zaganjaju navedi ni igrači, kao i neki drugi iz susjedstva koji bi podigli kvalitet reprezentacije, ali će se kod nas "amaterski" ići na zadovoljavanje "zaslužnih" senatora i uz rutinska tri poraza uz oproštaj istih, iako bi se daleko više dobilo da se na prvenstvo pošalje nova, podmlađena ekipa, kojoj bi to bio zalog za budućnost.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 21 jun 2019, 09:18

ovisnik je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma te krilne igrače što smo propustili, nije neka šteta. Mi svakako ne igramo za krila, kontre ne trčimo, akciju za krilo ne igramo ni sa igračem više, a kamo li u pozicionom napadu.

Tako da ono, da imamo Gigua i Abaloa iz najboljih dana, ne znači nam plaho kad ih ne bi znali iskoristiti :D

Nama prije svega treba jedan vrhunski bek koji je u stanju na svakoj utakmici protiv svake reprezentacije zabiti 5+ sigurnih golova ili barem razigravati (ala npr Sagosen, Duvnjak ili Gotfridson koji ne moraju zabiti nijedan gol, al' mogu napraviti deset golova saigračima) saigrače za tu kvotu golova, mi to nikada nismo imali i zato i jesmo obični prosjek.

Pogledajte svaku reprezentaciju koja je učestvovala na prethodnim velikim takmičenjima, svaka ima bar jednog razornog beka, zato i jesu bili tu gdje jesu.
O problemu beka šutera sam ranije pisao, nema ozbiljne ekipe-reprezentacije bez beka koji je sposoban da šutira sa 9-10 metara sa velikim procentom uspješnosti, što mi godinama, od Martinovića, Mijačevića i Damira Radončića, nemamo. Takav igrač Prce nikada nije bio/to ga je i limitiralo da bude top bek za vrhunske klubove, što je prema inteligenciji i kreativnosti zasluživao/, nisu to ni Panić i Malinović, velike nade su polagane u Lončara, ali momku nikada nije data prava šansa a i on sam se nije baš snašao po odlasku u inostranstvo. Najbliži tome u postojećem rosteru i među potencijalnom reprezentativcima je Hamidović, jer ima top u ruci, drzak je i skočan,čisti šuter, fali mu malo centimetara za visoke odbrane koje imaju top reprezentacije, ali je po svojim karakteristikama najbliži toj ulozi. Dobro bi nam došli Hrstić i pogotovo Šarac, ali je pitanje da li kod njih ima volje, jer objektivno nemaju/pogotovo Hrstić/ ozbiljne šanse u konkurenciji lijevih bekova Hrvatske. Pitanje je samo koliko će Šuman imati volje da Hamidović da punu slobodu ili zaganja Hrstića i Šarca koji su ga ranije odbili. EP bi bila idealna prilika da se zaganjaju navedi ni igrači, kao i neki drugi iz susjedstva koji bi podigli kvalitet reprezentacije, ali će se kod nas "amaterski" ići na zadovoljavanje "zaslužnih" senatora i uz rutinska tri poraza uz oproštaj istih, iako bi se daleko više dobilo da se na prvenstvo pošalje nova, podmlađena ekipa, kojoj bi to bio zalog za budućnost.
Imamo mi beka boljeg od Hamidovica 3 puta ali mu Suman nikada neće sanse dati

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 21 jun 2019, 09:59

Fagus501 je napisao/la:
ovisnik je napisao/la:

Imamo mi beka boljeg od Hamidovica 3 puta ali mu Suman nikada neće sanse dati
O kome je rijec?

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 21 jun 2019, 10:35

Hrstic je vec debitovao za a selekciju hrvatske..Sarac jos nije i on bi nam bio odlicno rjesenje za bekovsku poziciju. Sarac je mnogo bolji od Hrstica sto se tice napada a ovaj drugi je bolji odbrambeni igrac

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 21 jun 2019, 11:11

[quote

O problemu beka šutera sam ranije pisao, nema ozbiljne ekipe-reprezentacije bez beka koji je sposoban da šutira sa 9-10 metara sa velikim procentom uspješnosti, što mi godinama, od Martinovića, Mijačevića i Damira Radončića, nemamo. Takav igrač Prce nikada nije bio/to ga je i limitiralo da bude top bek za vrhunske klubove, što je prema inteligenciji i kreativnosti zasluživao/, nisu to ni Panić i Malinović, velike nade su polagane u Lončara, ali momku nikada nije data prava šansa a i on sam se nije baš snašao po odlasku u inostranstvo. Najbliži tome u postojećem rosteru i među potencijalnom reprezentativcima je Hamidović, jer ima top u ruci, drzak je i skočan,čisti šuter, fali mu malo centimetara za visoke odbrane koje imaju top reprezentacije, ali je po svojim karakteristikama najbliži toj ulozi. Dobro bi nam došli Hrstić i pogotovo Šarac, ali je pitanje da li kod njih ima volje, jer objektivno nemaju/pogotovo Hrstić/ ozbiljne šanse u konkurenciji lijevih bekova Hrvatske. Pitanje je samo koliko će Šuman imati volje da Hamidović da punu slobodu ili zaganja Hrstića i Šarca koji su ga ranije odbili. EP bi bila idealna prilika da se zaganjaju navedi ni igrači, kao i neki drugi iz susjedstva koji bi podigli kvalitet reprezentacije, ali će se kod nas "amaterski" ići na zadovoljavanje "zaslužnih" senatora i uz rutinska tri poraza uz oproštaj istih, iako bi se daleko više dobilo da se na prvenstvo pošalje nova, podmlađena ekipa, kojoj bi to bio zalog za budućnost.[/quote]
Imamo mi beka boljeg od Hamidovica 3 puta ali mu Suman nikada neće sanse dati[/quote]

O kome je rijec?[/quote]
Najbolji strelac islanske lige,koja je za našu 5 klasa iznad a cak nije na širem spisku

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jun 2019, 11:12

Reci ime. Kako se zove? :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 21 jun 2019, 11:25

Unofficialpage je napisao/la:Reci ime. Kako se zove? :D
Eto

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 jun 2019, 12:51

Osvajamo medalju
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 jun 2019, 13:15

legenda reala je napisao/la:A Melića ja mislim nije Demirović nešto gotivio nije mu dao šansu ni u Bosni ni u repci iako je momak želio igrati
Da, do Demirovica je bilo ... ali sto rece drug ispod nama kao krilo ne bi bio neka prevaga ... djeticima je puno bolje sluzio ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 jun 2019, 13:24

ovisnik je napisao/la: ili zaganja Hrstića i Šarca koji su ga ranije odbili. EP bi bila idealna prilika da se zaganjaju navedi ni igrači, kao i neki drugi iz susjedstva koji bi podigli kvalitet reprezentacije.
Bili sto je zaganjivo je bilo u pocetku njegovog mandata ... sjecam se da se bio razbaco na sve strane da nadje nove igrace ... cak je i na pripreme zvao maltene citav siri spisak da svi mu igraci budu na oku ... i kad su ga redom stali odbijat i jos se pozvani igraci stali bunit sto zove toliko igraca na pripreme i Bili je okreno plocu ... i od tad imamo ovo sto imamo ... na nasu zalost ... :thumbdown:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 jun 2019, 13:30

Citam intervju ovog RS papka i vidim niko mu nikad nije objasnio sta su argumenti a sta protuargumenti ... on sve sto navodi kontra Sumana ustvari su argumenti kontra njega samog ... zamjera covjeku sto je moro po Tuzli ganjat sorceve uoci utakmice ... ko da je Bilalu bilo do toga da je ko drugi to imo odradit ... :damn:

Mada mogo je usput i jednolicne dresove sredit jer ono u Ceskoj bjese raspar sve ... sva sreca pa niko neprimjeti ... :zviz:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 jun 2019, 16:34

Fagus501 je napisao/la:[quote

Imamo mi beka boljeg od Hamidovica 3 puta ali mu Suman nikada neće sanse dati[/quote]

O kome je rijec?[/quote]
Najbolji strelac islanske lige,koja je za našu 5 klasa iznad a cak nije na širem spisku[/quote]

Hrstic je neki dan debitivao za hr vs belgije i dao 1 gol..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 jun 2019, 17:11

Ma kod nas je Prce glavni lijevi bek u napadu i biće glavni lijevi bek sve dok se ne oprosti. Imali smo mi i Halilbegovića koji je imao i jaču klupsku karijeru nego Kasumović pa nikada nije ni dobio pravu šansu pored Prcea. To je problem selektora i struke što smatraju neke igrače nedodirljivim.

Mislim, svaka čast Nikoli na svemu, valjao nam je x puta, zapravo njemu možemo zahvaliti što nas je odveo na SP i EP u najvažnijim tekmama gdje je išao na 10+ golova, ali ima puno puno boljih igrača u puno boljim selekcijama nego što smo mi, pa ti vrhunski igrači imaju zamjenu i ne igraju konstantno, a daleko su mlađi i kvalitetniji igrači od Prcea.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 jun 2019, 17:50

Najbolji strijelac Premijer lige za rukometaše, Dino Hamidović, postao je igrač slovenačkog Trimo Trebnja.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 21 jun 2019, 18:41

Ovaj što pominje Kasumovića. Budi ozbiljan. Taj je bio u nekim selekcijama, gledao sam ga uglavnom. Ako je on bolji od Dine, onda stvarno ljudi imaju problem sa percipiranjem realnih stvari.

Kad već pominješ taj Island i njihovu ligu, koja je eto toliko bolja od naše, daj nam neke argumente? Zašto, kako?

Ne možemo biti toliko neozbiljni. Trebam sada ja napisati da je XY liga bolja od naše i to tako da stoji. Kakav Island i nj liga...

27 godina, nekoliko YT klipova a on u naponu snage u islandskoj ligi...uostalom Dino je od naredne sezone u Sloveniji, no vjerovatno je i slovenska liga jedna obična nula za tu strašnu islandsku.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 jun 2019, 18:46

DamirT je napisao/la:Najbolji strijelac Premijer lige za rukometaše, Dino Hamidović, postao je igrač slovenačkog Trimo Trebnja.
A dobro, bar se nije zaletio, tu bi trebao dobiti priliku, ako se pokaže može za godinu-dvije otići u neki malo ozbiljniji europski klub.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 21 jun 2019, 19:17

baltazar7 je napisao/la:Ovaj što pominje Kasumovića. Budi ozbiljan. Taj je bio u nekim selekcijama, gledao sam ga uglavnom. Ako je on bolji od Dine, onda stvarno ljudi imaju problem sa percipiranjem realnih stvari.

Kad već pominješ taj Island i njihovu ligu, koja je eto toliko bolja od naše, daj nam neke argumente? Zašto, kako?

Ne možemo biti toliko neozbiljni. Trebam sada ja napisati da je XY liga bolja od naše i to tako da stoji. Kakav Island i nj liga...

27 godina, nekoliko YT klipova a on u naponu snage u islandskoj ligi...uostalom Dino je od naredne sezone u Sloveniji, no vjerovatno je i slovenska liga jedna obična nula za tu strašnu islandsku.
Vidim da ne pratiš rukomet tog sam naveo za primjer momka,a da je jaca 5 puta sigurno jesu cuo za Gudmursona,Johanssona (selektor Austrije) da ne nabrajam to su treneri u toj ligi.Pogledaj transfere iz te lige Kil,Hanover dovode Islanđane iz te lose lige.Dalje evo prvak lige će igrati ligi pravaka Selfos,a nasa liga mali Vukušić za 50 kila i Dzono na 20 kila viska i par juniora prvaci države jake nam lige.Gradzan igra za Rabotnik koji je loši od B,Visocke pa ga Nemoze zapasti od Toromanovica možda je Makedonska liga Lošija on naše pa jbg.Ti vjerovatno ne pratiš dalje od naše lige nista jarane

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jun 2019, 19:59

Kasumovića sam i ja gledo par puta ima extra predispozicije za beka visina 2.02 on je odrasto negdje po Njemačkoj i tamo je igro u mlađim kategorijama al ne vjerujem da je on nešto specijalno bolji od naših trenutnih bekova i da nam on može nešto puno ponuditi što oni ne mogu , u narednim kvalama treba isforsirati ovog Hamidović i to je to, po meni ovaj transfer u Sloveniju je extra

što se tiče pivota u odsustvu Vranješa Građan je trebo biti tu kao rezerva Buriću al eto na fazon nekih kvazi starih zasluga kojih nema se forsira Toromanović
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 21 jun 2019, 20:39

legenda reala je napisao/la:Kasumovića sam i ja gledo par puta ima extra predispozicije za beka visina 2.02 on je odrasto negdje po Njemačkoj i tamo je igro u mlađim kategorijama al ne vjerujem da je on nešto specijalno bolji od naših trenutnih bekova i da nam on može nešto puno ponuditi što oni ne mogu , u narednim kvalama treba isforsirati ovog Hamidović i to je to, po meni ovaj transfer u Sloveniju je extra

što se tiče pivota u odsustvu Vranješa Građan je trebo biti tu kao rezerva Buriću al eto na fazon nekih kvazi starih zasluga kojih nema se forsira Toromanović
Ma sve jedno ali kako bas on Halilbegovic ,Dzozic,Melic,Zildzic Itd nikada nisu dobili dobili šansu ni minute shvatio bi da imamo neke igrače ali Herceg,Mandic ,Vegar ,Mariijanac odkud oni tu da dobiju šansu dokizgleda napaćeni bosanjaci nemaju mjesta od propali susjeda

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 jun 2019, 21:08

Ljudi gdje igra zildzic? Jel jos u spaniji....halilbegovic je u cvajti izgleda....je li jaca rumunska liga od nase i slovenske? Pitam zbog vrazalica i subasica fakat cudi me da ih nema u nedostatku krila

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.