Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Donnie Darko » 21 dec 2013, 16:44

markan79 je napisao/la:bravo mirza ;) . bježi iz tog kluba, odi u toronto ili hawkse i budi među 30 strijelaca lige.
Mah, zasto prvih 30, zasto ne bi mogao biti prvi strijelac lige?

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 dec 2013, 16:50

gotova sezona za lopeza
[youtube][/youtube]

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 21 dec 2013, 16:51

nerkolfc je napisao/la:
NBA **** tells me Brook Lopez of the Nets is done for the year. Broken foot. East continues to get worse
Nije potvrđeno nista jos.
I ja citam na real gm , al izgleda da fakat jest... Jbg ruzno je da se radujes tudjim povredama al drago mi je radi mirze sto ce imat mjesta. Inace sinoc je brook bio skroz spor tj zadnje 2 tekme je uzasno spor mozda je to razlog , sta znam. Ako je Brook gotov mirza ce imat dosta vise prostora, KG na 5 Mirza bi mogo startat na 4... Da imaju boljeg trenera izvuko bi maksimum iz ovog peh je izgubit takvog igraca li JJ , deron KG PP sasvim dovoljno da budes na vrhu istoka jbg...

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 21 dec 2013, 16:51

Donnie Darko je napisao/la:
markan79 je napisao/la:bravo mirza ;) . bježi iz tog kluba, odi u toronto ili hawkse i budi među 30 strijelaca lige.
Zato sto bi trebali bit realni.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 dec 2013, 16:54

klasik je napisao/la:
Zato sto bi trebali bit realni.
Aha, realni.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 21 dec 2013, 16:58

Idu Mirza i Plamilaga vjerovatno u neki trejd za centra koji ce pocinjati ako je to istina.

http://www.netsdaily.com/2013/12/21/523 ... roken-foot

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 21 dec 2013, 17:04

Brook lopez out do kraja sezone. Eto mirzi sanse jos vece. Garnett ide na centra a mirzoni na cetvorku. Zao mi brooka, ali mi drago zbog mirze.

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 dec 2013, 17:09

:mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 21 dec 2013, 17:12

igrac sa najvecim prosjekom poena u grupnoj fazi Eurobasketa. Fakticki igrao sam. I to prve 2 tekme nije igrao na nivou. Zasto ne bi mogao barem imati neki prosjek od 15tak poena uz solidnu minutazu? :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 dec 2013, 17:14

Bosniacum Lilium je napisao/la:igrac sa najvecim prosjekom poena u grupnoj fazi Eurobasketa. Fakticki igrao sam. I to prve 2 tekme nije igrao na nivou. Zasto ne bi mogao barem imati neki prosjek od 15tak poena uz solidnu minutazu? :roll:
Definitivno moze imati 15p u prosjeku uz bolju realizaciju suta za 2p,ali neki pisu i o prosjeku od 20p! :roll: :roll: To u NBA-u nije moguce bez penetracije i slobodnih bacanja.Uostalom,vidjeli smo i sinoc sta se desi kad mu se zatvori sut za 3p.Ona 2 pokusaja u reketu nisu bila ni blizu kosu...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 21 dec 2013, 17:18

mislim da je Houston završio onu priču oko Asika da ga neće trejdati, al sad je sasvim logično i realno da se to ponovno aktualizira, i da BKN krene za Asikom, jer im očajno treba startni centar.. a mislim da Mirza može da uleti u taj neki trejd..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 21 dec 2013, 17:43

Nije njemu lose sada ni u BKN-u, jer ne sumnjam u to da ce se sada kada je Lopez out sve vise dokazivati. Mora proraditi na kontinuitetu jer to je nesto sto se u NBA najvise cijeni, treneri najvise mrze neizvjesne i ne predvidjene igrace. Svakom treneru u NBA je drazi igrac koji konstantno ubacuje 10+ poena, 4,5 skokova, par asistencija nego igrac koji bukne jednu, dvije tekme 30+ poena, 10 skokova a onda sljedecih 5 truba. Ne sumnjam u to da nas Mirza moze biti taj u kojeg se mogu uzdati da ce konstantno sa 25-30 min igre ubacivati 15 tak poena, 5 skokova, 3 asist uz to 1,2 bloka ukoliko bi imao konstantno ovakav ili slican ucinak on je Tiiito, i u NBA za njega mane krize. Mora malo vise i na reket ici jer uz to dolaze i slobodna, nebi trebao samo trice forsirati. Ukoliko bude imao minutazu u Netsima u sto nemam sumnje neka ostane, jer nema svako sansu igrati sa KG-om od kojeg dosta moze nauciti.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 21 dec 2013, 17:51

Jedino sto ga moze usrat je povratak AK-a... Nadam se da ce i taj sugavi rus slomit ruku pa da sam rahat do ljeta..

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 21 dec 2013, 17:52

grgr je napisao/la:Jedino sto ga moze usrat je povratak AK-a... Nadam se da ce i taj sugavi rus slomit ruku pa da sam rahat do ljeta..
AK-a je poziciji trojke , pa nema tu problema , mirza je 4-rka
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 dec 2013, 17:55

Svašta :roll:

AK47 je trica, nema on veze sa Mirzom, čak bi mu bolje bilo jer Rus igra nešto što se zove odbrana koja je inače strana riječ u Nets-ima.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 21 dec 2013, 17:56

Mirza bi procvao u Houstonu uz Dwighta, u to sam siguran. Jedino sto u toj prici ne valja je proces aklimatizacije, no dobro, islo bi brze nego kad je dosao u Netse.

Sto se tice ove povrede Lopeza, stara poslovica kaze "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane". Mnogi talenti su propadali jer nikada nisu dobili pravu priliku da se pokazu. Ja ne znam hoce li Netsi ganjati nekog centra sada, no ja mislim da im je roster i ovako dovoljno jak. KG svakako zadnjih par sezona igra centra i mogao bi uskociti u tu poziciju, a Mirzi se u tom slucaju otvara mjesto startera. Ludo, zar ne. Na pocetku sezone je bio 13ti ili 14ti igrac, a evo sada mu se otvara prilika da bude starter.

Naravno, tu je i AK koji bi mogao dobiti minute na cetvorci, ali mislim da Mirza ima realnu sansu da bude starter, jer su on i KG sjajno izgledali zajedno na terenu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2013, 18:03

NEZALAGANJE je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:igrac sa najvecim prosjekom poena u grupnoj fazi Eurobasketa. Fakticki igrao sam. I to prve 2 tekme nije igrao na nivou. Zasto ne bi mogao barem imati neki prosjek od 15tak poena uz solidnu minutazu? :roll:
Definitivno moze imati 15p u prosjeku uz bolju realizaciju suta za 2p,ali neki pisu i o prosjeku od 20p! :roll: :roll: To u NBA-u nije moguce bez penetracije i slobodnih bacanja.Uostalom,vidjeli smo i sinoc sta se desi kad mu se zatvori sut za 3p.Ona 2 pokusaja u reketu nisu bila ni blizu kosu...

nije ni u europi visio samo na 3,radi ono sto traze od njega u netsima...15-20 poena po prosjeku moze imati,ako igra negdje gdje nema 3,4 superstara..ja mislim,da bih kod vas imao nekih 15 ,jer popp od svakog izvuce maksimum.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 21 dec 2013, 18:23

Eto Lopez završio sezonu Mirza mora iskoristit to hebeš trade kad je se čovjek taman uklopio
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 dec 2013, 18:35

sigurno moze imati prosjek od 20 uz dovoljnu minutazu i pravilno koristenje u igri, daleko je mirza od toga da mu se sav napadacki arsenal svodi na sutanje trojki

ps. AK je prijetnja i na poziciji pf, nije mu to glavna pozicija ali sigurno i nju pokriva
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 21 dec 2013, 18:37

kad se vraca AK47 :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.