BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

samir1909
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la samir1909 » 17 sep 2014, 19:49

adnan24 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Naravno da će biti starter jer je plaćen 28 mil i jer trenutno nema ko da ga zamjeni.Nema potrebe da ga braniš jednostavno nije ispunio očekivanja i to svaki razuman navijač BvB-a vidi.
Nije zadovoljio vas kojima je u glavi samo ta cifra od 28 miliona pa s obzirom da smo navikli da u BvB-u briljiraju i igraci od 5 miliona onda je za ocekivati da Miki bude nivo Reusa.
Covjek je u svojoj prvoj sezoni postao jedan od vaznijih igraca u klubu i to je Kloppu itekako jasno...nije dzaba vrhunski trener.
Gotze je mozda bolji igrac ali Miki je imao bolju proslu sezonu-to je dovoljno da zakljucis ko je bio bolja investicija.
Apsolutno se slazem sa komentarom,Gotzeov transfer je bio 37 mil. plus plata od nekih 10 mil. koje ima.
Mikijev transfer je 28 mil. plata nisam siguran 3-4 mil. vise utakmica i golova i vise koristi je imala Borussija od njega nego Bayern od Gotzea do sada.
Ne kazem da se Gotze nece isplatiti i da mozda nece bljesnuti,ali do sada sto je pokazao ne vrijedi tih para kao ni plate koju prima.

MidhatVelicanstveni
Kontakt:

Post Postao/la MidhatVelicanstveni » 17 sep 2014, 20:20

Miki je kompletniji igac od Gotzea.

Nevjerovatno sta citam.Momak je stroj od igraca , 10-ka koja je ultra kompletna.Na obe krilne pozicije se izvlaci , prodoran , stamen i brz.Realizacija mu nije na nivou ali covjek koji se konstantno nalazi u prilikama s' vremenom ce to popraviti i dovesti na zadovoljavajuci nivo.

Top pojacanje, na kojem je Klop insistirao i nije zalio velike pare dati.

Gotze je postao grijac klupe u Bayernu i igrac koji kada igra 90 minuta veoma cesto bude nevidljiv :cool:

Kagawa mu vec ne moze vezati petrle , sam radijus kretanja Mikija stvara mnogo vise prostora isturenijim igracima.Sjajna alternativa i nista vise za Armenca ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2014, 20:31

MidhatVelicanstveni je napisao/la:Miki je kompletniji igac od Gotzea.
Dalje nisam čitao. :damn:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 17 sep 2014, 20:34

slika :rol:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 sep 2014, 20:35

Sjajna igra sinoc I dominacija sa rezervnim timom protiv engleske nejaci...odlicnaigra cire kevina I aube..presing I tranzicija top class ...da je bio tu reus I sahin arsenal nebi prosao s manje od 5 komada... Samo mi nije jasno sta kehl radi u prvoj postavi pored gintera...sto se mikija tice ja nemislim da je on promasena investicija cak naprotiv mislim da je fenomenalan igrac...ljudi pogledajte njegovu radnu etiku I kilometrazu za vrijeme jedne utakmice... I ove godine igra puno manje u grcu nego prosle I imam osjecaj da njegovo najbolje tek dolazi... Takodzer su pojedini I za ciru govorili da je promasena investicija... Po cemu? Lik je puno veci potencijal nego li ve levatovski bio u njegovim godinama I bas je tip igraca kakav odgovara kloopopvom sistemu I kojih nema puno... Nije lahko za 20 miliona naci gorostasa da se onako krece I sa onakvom tehnikom...on ce po meni biti jedan od najboljih svjetskih napadaca za 2 godine...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 sep 2014, 21:14

adnan24 je napisao/la:P.S.
"Stark, Ilkay", ruft #Klopp. Die Bewegungen von #Gündogan erinnern schon wieder stark an früher. Lange wird es nicht mehr dauern.... #BVB :clap: :clap:
Kako raduje vidjet' da se Gundin povratak bliži. :opaopa:

Kakva će to magija biti s njim, Sahinom, Reusom, Kagawom i Hummelsom... :tokralju: Znači naježim se od same pomisli :!: :bale:

---Gundogan-- Bender/Sahin
Miki------Kagawa-----Reus
---------Ćiro/Ramos

Titule su neminovnost. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 sep 2014, 23:04

Cestitam na zasluzenoj pobjedi sinoc...
Klopp je jos jednom pokazao da je alfa i omega BVB-a i i nadam se po BVB da se predpostavka Dietmara Hamanna nece ostavariti kada je rekao da ukoliko Klopp sa BVB-om osovji LP isti nakon toga potrazti nove izazove.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 18 sep 2014, 07:24

Ja ne znam kako neko može zaključiti da je Miki kompletniji igrač od Gecea koji je svojim majstorskim potezom riješio finale svjetskog prvenstva i riješio neke važne utakmice koje su završile rezultatom 1-0. Ako je obrazac uspjeha Kloppa i uprave bilo to da se sa jeftino kupljenim igračima razvaljuju top klubovi i njihove "skupo plaćene ublehe", onda ne znam u čemu je problem ako se kritikuje neko plaćen 27 miliona a pokaže manje od nekog plaćenog 300.000 ili pet miliona, po cijenu da je taj od pet miliona prvu sezonu odigrao loše. Niko normalan ne može osporiti uspjehe ni Kloppa ni uprave, ali ako neko ne dozvoljava ni trunku kritike na račun nekoga ko je u sezoni odigrao loše 60% utakmica i podbacio u skoro svim ključnim utakmicama, onda je svaka dalja diskusija suvišna. Taman da čovjek od sutra postane novi Messi, ovo što je do sada konkretno uradio ne vrijedi ni blizu onoga što je za njega plaćeno.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 sep 2014, 10:38

opel je napisao/la:ali ako neko ne dozvoljava ni trunku kritike na račun nekoga ko je u sezoni odigrao loše 60% utakmica i podbacio u skoro svim ključnim utakmicama, onda je svaka dalja diskusija suvišna.
Jedna je stvar ocekivati vise od nekog igraca a sasvim druga proglasiti ga flopom i promasenom investicijom...svako ko cesto gleda njegove igre a smatra da je flop treba da promijeni sport i pocne pratiti tenis...tamo je mnogo lakse upratiti necije mane i kvalitete s obzirom da su samo dvojica na terenu.

I hajd' nabroj te kljucne utakmice u kojima je podbacio...evo ja cu reci Real M. a ti nastavi,bas me interesuje koje su tekme u pitanju.Grupna faza lige prvaka,jedan od najboljih u timu...protiv Arsenala u Londonu i Napolija kuci najbolji na terenu,2 pobjede koje su nas odvele u 1/8 finala gdje je opet on zabio najvazniji gol za 0-1 protiv Zenita.

U kupu dao za 1-0 protiv Wolfsburga u 1/2 finalu,u prvenstvu zabio i Bayernu,protiv Schalkea odigrao najbolji mec u dresu BvB-a iako u prvenstvu i nismo uopste ni imali nekih prelomnih utakmica.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 18 sep 2014, 12:32

Ja ga nikad nisam nazvao flopom i ne isključujem mogućnost da već ove sezone bude puno bolji, pogotovo kad se vrate Kagawa i Gundo koji će tog istog Mikija sigurno rasteretiti, a što se tiče procenta loše odgiranih utakmica i podbacivanja u onim ključnim, tu bi Lokos mogao puno bolje elaboriati od mene. Ja ništa nisam rekao bezrezervno i isključivo i možda je ova polemika s moje strane skroz suvišna, mada ima i onih koji dijele donekle moje mišljenje. Sve u svemu, ja sam zadovoljan početkom ove sezone u svakom pogledu, jer sam se bojao da nam ne bude prelomna u negativnom smislu.

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 18 sep 2014, 12:45

Nastup Mannija protiv Arsenala:

[youtube][/youtube]

Manni is back bitches :kafa:
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 18 sep 2014, 14:13

A jeste se natakarili na mikija, i to sve bez da me zovete! Gdje ce vam dusa :mrgreen:
Ja ako ga kritikujem to je zbog toga sto se na silu od njega zeli napravit ili ga prikazat nekim worldclass igracem. Sto on nikada nece biti. Jednostavno fali mu previse pribranosti i killerskog duha da bi dosegao nivo judasa ili reusa. Miki nije flop u smislu igraca (usput kolega Kuba ga je kao takvog proglasio) ali je flop u finansijskom pogledu.

Za ovih milion minuta koliko je odigrao golove i asistencije mozes na prste prebrojat. Mada meni i nesmeta toliko to njegovo fulanje, jer ipak valja i biti u prilici. Meni vise pichi zivce njegovo bezpotrebno gubljenje lopti, jer pokusaje neki pas da odradi u iniesta-stilu. U svakoj utakmici ima minimum 4,5 kontri koji on shebe. Nije on jedini sam u tome, ali kod njega je to konstatno i najcesce. Tako da ako uzmes njegov pozitivni ucinak i oduzmes negativne stvari dobijes jednu crnu nulu ili prosjek. A prosjek nevrijedi 30 mio da ga hebes.

A sad spektakl

Kakva tekma sinoc. Sto bi reko svabo "für die Analen" ili ti ga po naski guzenje na tenane :mrgreen:
MANNI BENDER pojeo Arsenal, al doslovno. Kako nam je samo ova masina falila. On i Grossonja su upravo ono sto nam treba za zdrav balans u ekipi. Prosti igraci, velikog srca i jos vecih muda. Koji kad dobiju loptu nepeglaju, neizmisljaju toplu vodu nit se preseravaju, nego daj loptu prvom do sebe sto brze mozes. Najbolji primjer gol za 2-0. Grossonja odma "na prvu salji dalje" dok bi jedan miki ili gece prvo primili pa finta lijevo, finta desno... i yebajiga.

Druga ekipa nam opet zijani. Nevalja nikako. Super startovali a sad evo 4,5 tekma zaredom zijan. Nadam se da ce to Wagner sredit pa da se do zime trznemo iz opasne zone. Jako bitno ovo igranje u 3 ligi jer klinci odma osjete sta znaci ako popustis i 5%.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 18 sep 2014, 14:48

[quote="Lokos19"]A jeste se natakarili na mikija, i to sve bez da me zovete! Gdje ce vam dusa :mrgreen:
Ja ako ga kritikujem to je zbog toga sto se na silu od njega zeli napravit ili ga prikazat nekim worldclass igracem. Sto on nikada nece biti. Jednostavno fali mu previse pribranosti i killerskog duha da bi dosegao nivo judasa ili reusa. Miki nije flop u smislu igraca (usput kolega Kuba ga je kao takvog proglasio) ali je flop u finansijskom pogledu. /quote]

Upravo tako, zato sam i pominjao Sokratisa koji je kupljen za 10 miliona, a već nakon prve sezone na TM skočio skoro duplo. Treba valjda i ovu analogiju koristiti kad o nekome raspravljamo, kritika na račun pojedinca nije sječenje glava upravi i Kloppu. Ako je neko u Jojiću prepoznao potencijal za male pare, pa ga forsira, onda je to ok i nećemo praviti dramu ako u prvoj sezoni ne odigra kako treba, a ne braniti Mikija pričom kako Gundo i Lewat u prvoj sezoni nisu ništa pokazali.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 18 sep 2014, 22:36

Ja stručnjaka majko mila. Pa je li vi znate da ovaj Miki nama vrijedi i preko 40 miliona? Je li znate da covjek ima zacementirano mjesto i da ce vise igrati nego i Reus i Kagawa? Nema tih para da bi ga Klopp pustio, izmisljen igrac za nas sistem. Brz i prodoran, radi nazad, odlican prijem lopte, cak i u sprintu zna zalijepiti loptu za nogu, i ono najvaznije ima taj takmicarski duh u sebi, daje sve od sebe, ne stedi se. Sve su to osobine koje on ima i koje mu niko ne moze oduzeti niti ih moze izgubiti. Problem bi bio kad bi mu nesto od ovog nabrojanog nedostajalo, jer to se tesko moze popraviti. Jedino mu ostaje da poradi malo na tom zadnjem pasu i realizaciji sansi. To je neka blokada u glavi, previse razmislja i kod takvih igraca je potrebno 3-4 utakmice da zaredom zabiju, da prelomi tu barijeru i vjerujte samo nebo ce mu biti granica. Kao sto rekoh, sreca pa ima nedostatak koji se moze popraviti, koji je psiholoske prirode a ne tehnicke. Grosskreutz ima problem tehnicke prirode i moze on igrati 30 godina ali svoju tehniku nece popraviti. Jer to su stvari koje se ne popravljaju, ili imas tehniku ili nemas.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 19 sep 2014, 03:16

Citam komentare pojedinih u vezi Mikia..sve sami experti..popustite vise!
Za mene je Miki super igrac i vrijedi svaki euro...on je prava radilica na terenu a doci ce i golovi kao nagrada svega toga!
Miki je nas zuto-crni i umjesto da pojedini vjeruju u njega ..oni ga nazivaju flopom..kakvi su to navijaci..nemam komentar za takve!
Ono gofance izdajnika smo utalili..yayernu za 37. milki i sta je on to pokazao za godinu dana..vazda grije klupu..ne moze se lik uopste prepoznati...za njega mozete reci da je flop..jer taj se u yayernu sigurno nece naigrati.
Ovaj sadasnji Miki je za gofance doctor.
Miki jos kad procjepi zavrsnicu..bice jedan od najboljih..zato pojedini experti ili navijajte za nas BvB...ili idite sa ovog foruma..sa takvim razmisljanjem vam ovdje nije mjesto!
Cast izuzetcima..a oni znaju o cemu pisem.
VOLIM BORUSSIU CRNO ZUTE BOJE..VOLIM DORTMUND KAO OCI SVOJE !! BvB <3

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 19 sep 2014, 07:36

Ne znam da li pojedini stručnjaci govore o Mikiju ili Messiju, Ibrahimoviću, Ronaldu i njima sličnim, obzirom da je taj o kome govore već prekucao Gecea, Reusa i ne znam koga sve ne. Doduše za sada ukazuju na njegove kvalitete koje nema Groskrojc, pa sam baš onako zbunjen tim naučnim metodama vrednovanja pojedinaca. U svakom slučaju, već krajem ove sezone je očekivati da dotični na TM skoči na barem 50 miliona, pa će sljedeća destinacija biti FCB ili Real. To ne bi trebalo nikoga da čudi, jer Jermenija je oduvijek bila rasadnik top fudbalera. O detaljima njegovih kvaliteta kao što je ono da mu se lopta lijepi za nogu ne bih komentarisao, jer od njegovih šuteva uglavnom strahuju gledaoci koji sjede visoko iznad protivničkog gola. Što se tiče njegovih asistencija, za sada neka se ugleda na tehnički neizgrađenog Groskrojca i pogleda snimak utakmice protiv Arsenala. Da ne govorim o Ciri koji je prihvatio loptu na svojoj polovini i dao gol ni iz čega. Da je to uradio Miki, ja bih se stvarno morao odjaviti sa ovog foruma zbog pojedinaca.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 19 sep 2014, 16:07

opel je napisao/la:Ne znam da li pojedini stručnjaci govore o Mikiju ili Messiju, Ibrahimoviću, Ronaldu i njima sličnim, obzirom da je taj o kome govore već prekucao Gecea, Reusa i ne znam koga sve ne. Doduše za sada ukazuju na njegove kvalitete koje nema Groskrojc, pa sam baš onako zbunjen tim naučnim metodama vrednovanja pojedinaca. U svakom slučaju, već krajem ove sezone je očekivati da dotični na TM skoči na barem 50 miliona, pa će sljedeća destinacija biti FCB ili Real. To ne bi trebalo nikoga da čudi, jer Jermenija je oduvijek bila rasadnik top fudbalera. O detaljima njegovih kvaliteta kao što je ono da mu se lopta lijepi za nogu ne bih komentarisao, jer od njegovih šuteva uglavnom strahuju gledaoci koji sjede visoko iznad protivničkog gola. Što se tiče njegovih asistencija, za sada neka se ugleda na tehnički neizgrađenog Groskrojca i pogleda snimak utakmice protiv Arsenala. Da ne govorim o Ciri koji je prihvatio loptu na svojoj polovini i dao gol ni iz čega. Da je to uradio Miki, ja bih se stvarno morao odjaviti sa ovog foruma zbog pojedinaca.
Je li Miki ovaj ljevo?mada mi nije jasno sto nije na klupi,jer po tvom text-u on nije ni za kantonalne lige i to na klupi da sjedi.
slika

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 19 sep 2014, 16:23

Meni liči na ovog lijevo, a nije na klupi valjda što su svi ostali povrijeđeni, pa mora on biti starter.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 19 sep 2014, 17:10

Kojih sve kretena na ovom forumu,Boze..dragi da se covjeku smuci od njih!!
Zalosno!

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 20 sep 2014, 17:34

slika

Idemo momci po 1.mjesto, nur der BVB! :cool:
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.