FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 13 apr 2016, 20:04

PitarBordo je napisao/la:Također, ako Sloboda pobjedi na Grbavici bit će pakleno na gradskom derbiju. Jer opet će Željezničaru više goriti pod nogama nego nama (ako izgube gotovo sigurno evropa im je jedino moguća kroz ligu), a pitanje je da li mi to možemo izgurati.
ali kakvi dolaze? ne znam jesi gledao kako se vuku po terenu? a dolaze ti 4 dana nakon uzvratne kupa gdje idu na sve ili ništa pogotovo nakon ovog rezultata... mislim da ako smo pametni možemo puno izvući....nije isključeno i Sloboda da kiksa u ligi....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 13 apr 2016, 20:07

PitarBordo je napisao/la:
Memara je napisao/la:Sloboda ne može dva pasa da sastavi kako treba, a takva ista nas je silovala na Koševu... J.ebo nas je Ješić za sva vremena i njegov napadački fudbal.
Premalo mi respekta imamo prema Slobodi, kako god to teško bilo to je ekipa koja je u samom vrhu cijelu sezonu, evo i u polufinalu vode na Grbavici protiv svi će se složiti preporođenih komšija. Sloboda možde da "dva pasa sastavi" i njihove i naše igre su obrnuto proporcionalne finansijskim izdacima nas i njih. :salut:
oni igre nemaju....i to ko ih je gledao zna...sve je na ho-ruk, daj je Lendriću....Sloboda je slična ali sa odličnim kontrama i prekidima, (vezni red 2 playa, Zeba=lopte u for i slobodnjaci)....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 13 apr 2016, 20:09

DenchiNL je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Također, ako Sloboda pobjedi na Grbavici bit će pakleno na gradskom derbiju. Jer opet će Željezničaru više goriti pod nogama nego nama (ako izgube gotovo sigurno evropa im je jedino moguća kroz ligu), a pitanje je da li mi to možemo izgurati.
ali kakvi dolaze? ne znam jesi gledao kako se vuku po terenu? a dolaze ti 4 dana nakon uzvratne kupa gdje idu na sve ili ništa pogotovo nakon ovog rezultata... mislim da ako smo pametni možemo puno izvući....nije isključeno i Sloboda da kiksa u ligi....
Vidi nemoj misliti da ti kontriram, ali znaš i sam da u ovom našem gradskom derbiju oni koji su gori i kojima više gori pod nogama obično pobjede... Oni kakvi god da dođu, dosta stvari će se nulirati zbog samog derbija i 25.000 ljdui na stadionu. Čak šta više ova kriza im je došla u pravom trenutku jer sad imaju priliku da pod imperativom igraju slijedeće 3 jake utakmice i pokažu sebi da su pravi... Dok nama ostaje da pokušamo napraviti čudo (da, čudo, jer i ovima gori pod nogama) u Vitezu i onda ja da se pitam da cijelu sedmicu hvalimo ekipu Željezničara i stvorimo sliku ogromnog respekta. Jer sve suprotno od toga će nam (kao i u zadnjem derbiju) donijeti kontraefekat.... Žderem večeru pa kucam jednom rukom, pa valjda sam smisao bio, ako nisam halali. :salut:

A ovaj drugi citat.. Njihovo "nemaju igre" im je donijelo kubik bodova u proljetnom dijelu prvenstva, ako se ne varam jedini imaju 100% učinak proljetos. Kako god to tebi izgledalo, oni imaju rezultate. Kao i Sloboda.
Samo Saraj'vo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 13 apr 2016, 20:15

Zavrsit nekako cetvrti i molit Boga da Sloboda osvoji kup inače...
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 13 apr 2016, 20:18

slika

Zabio ga Suljo Krpić, joooooj nano nanice :kafa: :kafa: :kafa:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 13 apr 2016, 20:26

Vidi nemoj misliti da ti kontriram, ali znaš i sam da u ovom našem gradskom derbiju oni koji su gori i kojima više gori pod nogama obično pobjede... Oni kakvi god da dođu, dosta stvari će se nulirati zbog samog derbija i 25.000 ljdui na stadionu. Čak šta više ova kriza im je došla u pravom trenutku jer sad imaju priliku da pod imperativom igraju slijedeće 3 jake utakmice i pokažu sebi da su pravi... Dok nama ostaje da pokušamo napraviti čudo (da, čudo, jer i ovima gori pod nogama) u Vitezu i onda ja da se pitam da cijelu sedmicu hvalimo ekipu Željezničara i stvorimo sliku ogromnog respekta. Jer sve suprotno od toga će nam (kao i u zadnjem derbiju) donijeti kontraefekat.... Žderem večeru pa kucam jednom rukom, pa valjda sam smisao bio, ako nisam halali. :salut:

A ovaj drugi citat.. Njihovo "nemaju igre" im je donijelo kubik bodova u proljetnom dijelu prvenstva, ako se ne varam jedini imaju 100% učinak proljetos. Kako god to tebi izgledalo, oni imaju rezultate. Kao i Sloboda.
pa ako si ih gledao fino sam napisao, jedno je donositi poene a drugo po meni mnogo bitnije imati igru na koju se možeš osloniti da će ti donijeti rezultat....i uprkos "kubiku" su i dalje ispod nas a mi proživjeli malu renesansu u međuvremenu....
derbiji se uzimaju zalaganjem, pripremom i hladnom glavom....ako se trener dobro pripremi i ima adekvatno taktičko znanje, može izaći kao pobjednik...pogotovo ako je protivnik umoran i ima ozljeda, te igrača kojima je ovo prvi derbi, itd....
a slažem se pritisak svakako treba pivotirati na željkana, reprezentativce i evropsku grbavicu....

Vitez ne bi trebao biti problem ako ponovimo zalaganje i pristup iz zadnjih tekmi....

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 13 apr 2016, 20:49

DenchiNL je napisao/la:

pa ako si ih gledao fino sam napisao, jedno je donositi poene a drugo po meni mnogo bitnije imati igru na koju se možeš osloniti da će ti donijeti rezultat....i uprkos "kubiku" su i dalje ispod nas a mi proživjeli malu renesansu u međuvremenu....
derbiji se uzimaju zalaganjem, pripremom i hladnom glavom....ako se trener dobro pripremi i ima adekvatno taktičko znanje, može izaći kao pobjednik...pogotovo ako je protivnik umoran i ima ozljeda, te igrača kojima je ovo prvi derbi, itd....
a slažem se pritisak svakako treba pivotirati na željkana, reprezentativce i evropsku grbavicu....

Vitez ne bi trebao biti problem ako ponovimo zalaganje i pristup iz zadnjih tekmi....
Ne slažem se s većinom napisanog, ali poštujem. Bojim se da ne kapiraš prije svega što želim da kažem, ali glupo mi je (čitaj prejeo sam se i tražim pivo po frižideru) peglati se oko razilazećih mišljenja. :salut:
Samo Saraj'vo.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 apr 2016, 21:36

Ovaj rezultat u Kup-u nam odgovara. Sada ce nasi glavni konkurenti za 3. mjesto morati dobro zapeti da produ u finale sto ce ih dodatno iscrpiti i otezati u prvenstvu.

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 13 apr 2016, 21:43

zagorski je napisao/la:Ovaj rezultat u Kup-u nam odgovara. Sada ce nasi glavni konkurenti za 3. mjesto morati dobro zapeti da produ u finale sto ce ih dodatno iscrpiti i otezati u prvenstvu.
Ionako su se jedva kretali po terenu sad.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 13 apr 2016, 22:04

PitarBordo je napisao/la: Ne slažem se s većinom napisanog, ali poštujem. Bojim se da ne kapiraš prije svega što želim da kažem, ali glupo mi je (čitaj prejeo sam se i tražim pivo po frižideru) peglati se oko razilazećih mišljenja. :salut:
nadam se da gledaš Barcu sada...u kratkom vremenskom prostoru par jakih tekmi a oni su Barca..... :thumbup:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 13 apr 2016, 22:05

Sad ce kone morati igrati punom parom u Tuzli,sto znaci da ce svi im igraci glavni biti u pogonu,a samo 4 dana poslije sa nama gradski igraju, mozemo se nadati boljem izhodu... ALi nista to ne znaci na gradskom derbiju, nije bitna jacina tima i sprema,bitno je ko ima vise zelje za pobjedom i ko igra srcem i nista vise.
Sabrine mi moje!

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 13 apr 2016, 22:06

Treba traziti da se derbi igra u subotu.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 apr 2016, 22:16

Sad imamo fantasticnu priliku da im se revansiramo,ne samo da ih pobjedimo nego i bez Evrope ostavimo. Primjeniti isti recept koji su oni jesenas primjenili protiv nas,fanaticna borbenost i disciplinovanost,a motiva ne fali.
Ali...prvo Vitez ;)

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 13 apr 2016, 22:22

BosnianKingdom je napisao/la:Sad ce kone morati igrati punom parom u Tuzli,sto znaci da ce svi im igraci glavni biti u pogonu,a samo 4 dana poslije sa nama gradski igraju, mozemo se nadati boljem izhodu... ALi nista to ne znaci na gradskom derbiju, nije bitna jacina tima i sprema,bitno je ko ima vise zelje za pobjedom i ko igra srcem i nista vise.
to su floskule, znači itekako ako si svježiji, fol je da li ćeš to iskoristiti tj. da li je trener dovoljno taktički podmazan da tim poentira, iskoristiti svoje prednosti i mane/nedostatke protivnika zvuči jednostavno ali ogroman broj trenera to ne zna....ne treba dozvoliti da oni nametnu tempo, trebaju uvijek da reaguju na nas a mi da diktiramo tok utakmice....nešto u čemu je npr. Kodro bio maestralan...

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 apr 2016, 22:27

Vidim sad trio fantastiko,valjda poslije treninga

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 13 apr 2016, 22:29

zagorski je napisao/la:Sad imamo fantasticnu priliku da im se revansiramo,ne samo da ih pobjedimo nego i bez Evrope ostavimo. Primjeniti isti recept koji su oni jesenas primjenili protiv nas,fanaticna borbenost i disciplinovanost,a motiva ne fali.
Ali...prvo Vitez ;)
Al fakat, iz smrti smo ih digli jesenas kad smo dopustili da nas dobiju. Doslovice smo im bili defilbrilator.
A sad opet imamo priliku udaljit ih od europe sljedece sezone, jer po svemu sudeci iz kupa ni oni nece hajrovat.
No prvo Vitez.

A sad se vidi zasto Radnik odigra kao na terminu u nedjelju protiv nas...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 apr 2016, 22:43

Imamo sansu da gurbete zakucamo na derbiju, ne budu li nasi ginuli i pravili startove sa 3 noge na pogan, sve ih posamarat treba. Nadam se da ce noge pucati, lupali su nas na Grbavici muski, nas pickavicluk me taj dan razocarao, zato hocu na AFH da jednog gurbetinija iznesu ona kola. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 apr 2016, 22:45

Nemoj bogati opet mi da im kucamo ekser na tabut.Uvijek kad mi trebamo da ih dotucemo mi ih vratimo u život.Joj samo da je Viteza dobiti.A opet sačuvati neke igrače od kartona hmm.Zajebano u pm,ev ja od pomisli na tekmu u Vitezu već znojim.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 13 apr 2016, 22:47

Ma samo da Okić zaigra Hurtin haver dobijamo 100 % na Vitez mislim .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 apr 2016, 22:48

Besic je napisao/la:Ma samo da Okić zaigra Hurtin haver dobijamo 100 % na Vitez mislim .
Radovac je Hurtin haver :nene:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.