sve taj zna,nemojte se naucniku mjesati u posaovrebac86 je napisao/la:hvala sto si nam otkrio da si bio u 1916 pa znas kako je tesko/laHko bilo osvojiti ligu!!MaGiCa je napisao/la:@Huska
Naravno da ne treba ukinuti te titule, ali ne treba ni suvom statistikom natezati realnost. Ne moze biti cenjena jedna titula iz 1916, kao ona iz 1990e, na primer. Niti moze Pro Vercelli biti vece ime italijanskog fudbala od Napolija ili Fiorentine. Evo recimo, ti bez google-a, ne znas ni kako izgledaju dresovi tog kluba, ni grb, ni stadion, ma ne znas ni u kom rangu se takmice... a pratis godinama italijanski fudbal. Ajde bash reci da sve to znas. Ali, pazi da mi ne vredjas inteligenciju, jer cu te staviti na IL.![]()
@sanjingr
Razumem da ti je dosadno i da zbog toga volis da trolujes, ali napisi 1 validan post, pa da pricamo ozbiljno.![]()
@JTS
Einstein je jednom rekao, u nastavku te recenice, da nije siguran je li svemir beskonacan.
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.
FORZA INTER!
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.
FORZA INTER!
@Tritolone
Nisam ja rekao nesto sto nije tacno. Zna se sta je trolovanje, a zna se sta je tardovshtina. A ako je neko uvredjen, nek se prvo preispita, sta ovde pise, pa onda neka iznese kontraargumente, a ne "iracionalno opleti po neistomisljenicima".
@Pupi04
To ne znamo i takvo gledanje je nesto sto se zove vigovshtina i u istorijskoj nauci je opovrgnuto kao metod.
Caka je da je konkurencija bila losija nego pre 2006. (stvar vrednosnog suda) i da je Inter to prvenstvo osvojio u poslednjem kolu (stvar cinjenicnog suda). To je jedino sto mi znamo i o cemu mozemo da pricamo. Sve ostalo je spekulacija, a ja licno mislim da pored ovakvog Juventusa ili Milana iz 2011, u toj sezoni Mourinho ne bi uzeo lo scudetto. Ali, to je moje misljenje i ne mogu ni da ga odbranim, niti vi da ga osporite.
Nisam ja rekao nesto sto nije tacno. Zna se sta je trolovanje, a zna se sta je tardovshtina. A ako je neko uvredjen, nek se prvo preispita, sta ovde pise, pa onda neka iznese kontraargumente, a ne "iracionalno opleti po neistomisljenicima".
@Pupi04
To ne znamo i takvo gledanje je nesto sto se zove vigovshtina i u istorijskoj nauci je opovrgnuto kao metod.
Caka je da je konkurencija bila losija nego pre 2006. (stvar vrednosnog suda) i da je Inter to prvenstvo osvojio u poslednjem kolu (stvar cinjenicnog suda). To je jedino sto mi znamo i o cemu mozemo da pricamo. Sve ostalo je spekulacija, a ja licno mislim da pored ovakvog Juventusa ili Milana iz 2011, u toj sezoni Mourinho ne bi uzeo lo scudetto. Ali, to je moje misljenje i ne mogu ni da ga odbranim, niti vi da ga osporite.
vrebac86 je napisao/la: hvala sto si nam otkrio da si bio u 1916 pa znas kako je tesko/laHko bilo osvojiti ligu!!
Hvala tebi sto si dosao da pomognes @sanjinu&co. Video si da se muce, pa je proradila kolegijalnost.
To se ceni.
MaGiCa je napisao/la:vrebac86 je napisao/la: hvala sto si nam otkrio da si bio u 1916 pa znas kako je tesko/laHko bilo osvojiti ligu!!
Hvala tebi sto si dosao da pomognes @sanjinu&co. Video si da se muce, pa je proradila kolegijalnost.![]()
To se ceni.
PS, javi mi hocemo li osvojiti titulu narednih 20 god , da se pripremim!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Ako su ljudi koji vode Inter na intelektualnom nivou koji prezentiraju pojedini njegovi navijaci na ss.ba - nema nista od titule u sledecih 20 godina. Iskreno se nadam da to nije slucaj.vrebac86 je napisao/la:![]()
![]()
jesi dosao iz proslosti ili iz buducnosti
cujem putujes cesto
PS, javi mi hocemo li osvojiti titulu narednih 20 god , da se pripremim!
A ja te opet pitam ta recenica je bitna za raspravu kako??MaGiCa je napisao/la:@Tritolone
I ne, nisam uvrijeđen (iskreno boli me cuna koga smatras retardom,koga idiotom,lapanom ili budalom, na kraju krajeva kada napises
generaliziras i sve stavljas u isti kos.), ali me smeta sta u nekoj "normalnoj" raspravi uletis sa takvom gluposti, ako ne mozes normalno cemu onda ne normalno??Intertard brigade jasu ponovo
Znas ko prvi polazi sa vrijeđanjem?? Ustvari ne trebas mi odgovarat, samo se tema pretvara u veci rusvaj.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Intertardovi su tardovi koji "brane" Inter na taj nacin sto napadaju zdrav razum. Ako si ti jedan od njih, a ja to nisam rekao, ljuti se, ignorisi me, zali se - sta drugo da ti kazem
Rasprava je poceta tako sto je neko izjavio da "je sezona triplete najbolja sezona jednog kluba u istoriji italijanskog fudbala". Ta teza, za koju mislim da je pogresan vrednosni sud, se ovde odomacila i malte'ne mu dodje jeres/hereza ako neko izjavi nesto suprotno od toga.Izneo sam svoje misljenje, objasnio sta i kako i ja sam krivac mozda za lose stanje pdf-a, ne
Nisu krivci ljudi koji ulupavaju desetine postova dnevno cisto od 1-2 reda i cisto patkometrijske prirode, da ih se vidi da su tu. How yes no...
Rasprava je poceta tako sto je neko izjavio da "je sezona triplete najbolja sezona jednog kluba u istoriji italijanskog fudbala". Ta teza, za koju mislim da je pogresan vrednosni sud, se ovde odomacila i malte'ne mu dodje jeres/hereza ako neko izjavi nesto suprotno od toga.Izneo sam svoje misljenje, objasnio sta i kako i ja sam krivac mozda za lose stanje pdf-a, ne
@Magica
OK liga jeste bila slabija ali kakve veze ima sto je titula osvojena u posljednjem kolu da bi se dalo o tome diskutovat ?
Navodis sve su spekulacije,a onda odmah iznosis jednu koja je tvoje misljenje,da Inter ne bi uzeo skudeto da su Milan ili juve bili iz sezone poslije
Realno mi mozemo ovdje pokrenuti hiljadu tema i oko svake mozemo iznositi spekulacije ili stvarno stanje,ili ti ga sta bi bilo kad bi bilo,pa sta po tebi ima veci sud
Kada 2 bude vece od 3 tada ce i neki drugi tim imati najveci uspjeh u jednoj sezoni od onog Interovog.
Ne treba ovo previse pokretat,dodje odmah neki da nas ubjedi kako mi imamo stav da je Inter najveci talijanski klub,nije najveci ali nije ni ono sto drugi zele predstaviti,pa tako ne damo ni da mu se spori ono sto je ostvario,najtrofejniju sezonu jednog talijanskog kluba.
Ta se teza ovdje udomacila zato sto ima uporiste u vidu trofeja,a tvoje uporiste je mogli su drugi ali nisu iz ovog il onog razloga,spekulacije.
OK liga jeste bila slabija ali kakve veze ima sto je titula osvojena u posljednjem kolu da bi se dalo o tome diskutovat ?
Navodis sve su spekulacije,a onda odmah iznosis jednu koja je tvoje misljenje,da Inter ne bi uzeo skudeto da su Milan ili juve bili iz sezone poslije
Realno mi mozemo ovdje pokrenuti hiljadu tema i oko svake mozemo iznositi spekulacije ili stvarno stanje,ili ti ga sta bi bilo kad bi bilo,pa sta po tebi ima veci sud
Kada 2 bude vece od 3 tada ce i neki drugi tim imati najveci uspjeh u jednoj sezoni od onog Interovog.
Ne treba ovo previse pokretat,dodje odmah neki da nas ubjedi kako mi imamo stav da je Inter najveci talijanski klub,nije najveci ali nije ni ono sto drugi zele predstaviti,pa tako ne damo ni da mu se spori ono sto je ostvario,najtrofejniju sezonu jednog talijanskog kluba.
Ta se teza ovdje udomacila zato sto ima uporiste u vidu trofeja,a tvoje uporiste je mogli su drugi ali nisu iz ovog il onog razloga,spekulacije.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Pa da,zašto bi sada netko cijenio ove Juventusove titule,sve je to ništa,ej pa zamisli kakav nogomet će se igrat 2078,kakvi će uvjeti biti ovo ono...tehnologija na gol liniji i sve ostalo,pa ovo sad je ništa,slabo...nema uopće smisla ovo što vi bilježite neke titule zadnjih par godina kad ćemo se za 50-ak godina svi smijati svakome tko svome klubu pokuša dat na važnosti brojeći neke prastare titule iz 2013.,2012....MaGiCa je napisao/la:Upravo tako. Nije vazno ko je i kad osvajao trofeje, niti u kakvoj konkurenciji.
Zato je 1 Pro Vercelli veci i trofejniji klub od Fiorentine, Lazija i Napolija kombinovano, jer ima 7 titula prvaka Italije iz perioda kad se fudbal igrao krpenjacom, spram "samo" 6 ova tri "istorijski slaba" talijanska kluba.![]()
Jeste, ali kad bi se igrali na pesku u Mesecevim kraterima.![]()
...
Ne moze biti cenjena jedna titula iz 1916, kao ona iz 1990e, na primer.
Ajde nemoj me pilat.
SiamoNoi je napisao/la: Pa da,zašto bi sada netko cijenio ove Juventusove titule,sve je to ništa,ej pa zamisli kakav nogomet će se igrat 2078,kakvi će uvjeti biti ovo ono...tehnologija na gol liniji i sve ostalo,pa ovo sad je ništa,slabo...nema uopće smisla ovo što vi bilježite neke titule zadnjih par godina kad ćemo se za 50-ak godina svi smijati svakome tko svome klubu pokuša dat na važnosti brojeći neke prastare titule iz 2013.,2012....
Ajde nemoj me pilat.
A ti znas da ce ih neko ceniti u 2078. ili imas kristalnu kuglu Milana Tarota i njemu slicnih
Ako fudbal bude bio u nekoj oblasti stratosfere u odnosu na danasnji, sasvim sigurno ce se drugacije gledati na rezultate iz proslosti (tada, a sadasnjosti u ovom trenutku).
I onda ako bi neki klub nastao 2025. sastavio ekipu koja bi dominirala od 2067-2078., recimo, bilo bi za ocekivati da je smatraju jacom generacijom od ove Barcelonine.
Ako bi fudbal kojim slucajem nazadovao ili ostao na istom ili pribliznom nivou, za ocekivati je da ove titule danas budu i onda relevantne u diskusijama forumasa, ako nista drugo.
inter je najveci talijanski klub nema dalje od intera da zavrsimo sa raspravom
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ako uporedjujes sta je od cega jace, onda ti je valjda stalo i do nacina kako je to nesto ucinjeno.Pupi04 je napisao/la: OK liga jeste bila slabija ali kakve veze ima sto je titula osvojena u posljednjem kolu da bi se dalo o tome diskutovat ?
To sve i jesu spekulacije. Zato moje misljenje ima tezinu koliko i tvoje, pa niko ne mora da bude u pravu, jer nema cinjenicnog suda koji ga apsolutizuje.Navodis sve su spekulacije,a onda odmah iznosis jednu koja je tvoje misljenje,da Inter ne bi uzeo skudeto da su Milan ili juve bili iz sezone poslije![]()
Cinjenice su uvek u prednosti nad spekulacijama, a kad postoje spekulacije, onda niko ne mora da bude u pravu u apsolutnom smislu tih reci.Realno mi mozemo ovdje pokrenuti hiljadu tema i oko svake mozemo iznositi spekulacije ili stvarno stanje,ili ti ga sta bi bilo kad bi bilo,pa sta po tebi ima veci sud![]()
Kada se 2 stavi u kontekst, cesto bude bolje nego 3.Kada 2 bude vece od 3 tada ce i neki drugi tim imati najveci uspjeh u jednoj sezoni od onog Interovog.
Na fakultetu onaj sto dobije 7 ili 8, moze da zna bolje od onoga sto je dobio 9 ili 10, zar ne
Pa koliko vidim - nista vi ne dajete. Chopor style prisutan, trolovanje, suplja, optuzivanje nekoga za neobjektivnost i tako to...recept uspesno prepisan od jedne druge grupe sa ovog pdf-a.Ne treba ovo previse pokretat,dodje odmah neki da nas ubjedi kako mi imamo stav da je Inter najveci talijanski klub,nije najveci ali nije ni ono sto drugi zele predstaviti,pa tako ne damo ni da mu se spori ono sto je ostvario,najtrofejniju sezonu jednog talijanskog kluba.
Ta teza se odomacila kao i ona da "Inter nikada nije ispadao iz lige i da je zato najveci klub Italije". Znamo da su 2 kluba koja su ispadala u Serie B veci klubovi od Intera.Ta se teza ovdje udomacila zato sto ima uporiste u vidu trofeja,a tvoje uporiste je mogli su drugi ali nisu iz ovog il onog razloga,spekulacije.
Ko ne zna, sta da se radi - naucice ga realnost jednog dana...valjda.
Mali yucca posao da prca!
Ma napoli je najveći-:) I ostat će sami dok se ovi njegovi mafijaci vrate iz 1916 ,jer su otišli da više kako se je igrao ustvari calcio tada!
Ma napoli je najveći-:) I ostat će sami dok se ovi njegovi mafijaci vrate iz 1916 ,jer su otišli da više kako se je igrao ustvari calcio tada!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Nisu ni ovi 1922. znali da ćeš se ti sprdat s njihovim titulama.A ako ćemo se vodit ovim tvojim shizo razmišljanjima najbolje uopće ne pratit nogomet.MaGiCa je napisao/la:SiamoNoi je napisao/la: Pa da,zašto bi sada netko cijenio ove Juventusove titule,sve je to ništa,ej pa zamisli kakav nogomet će se igrat 2078,kakvi će uvjeti biti ovo ono...tehnologija na gol liniji i sve ostalo,pa ovo sad je ništa,slabo...nema uopće smisla ovo što vi bilježite neke titule zadnjih par godina kad ćemo se za 50-ak godina svi smijati svakome tko svome klubu pokuša dat na važnosti brojeći neke prastare titule iz 2013.,2012....
Ajde nemoj me pilat.
A ti znas da ce ih neko ceniti u 2078. ili imas kristalnu kuglu Milana Tarota i njemu slicnih![]()
Ako fudbal bude bio u nekoj oblasti stratosfere u odnosu na danasnji, sasvim sigurno ce se drugacije gledati na rezultate iz proslosti (tada, a sadasnjosti u ovom trenutku).
I onda ako bi neki klub nastao 2025. sastavio ekipu koja bi dominirala od 2067-2078., recimo, bilo bi za ocekivati da je smatraju jacom generacijom od ove Barcelonine.
Ako bi fudbal kojim slucajem nazadovao ili ostao na istom ili pribliznom nivou, za ocekivati je da ove titule danas budu i onda relevantne u diskusijama forumasa, ako nista drugo.
vrebac86 je napisao/la:Mali yucca posao da prca!

"Sprdanje" = neizjednacavanje necega sto nije jednako samo po sebi.SiamoNoi je napisao/la: Nisu ni ovi 1922. znali da ćeš se ti sprdat s njihovim titulama.
Extra, @SiamoNoi. Nadmasujes sebe ponekad.
Kad malo bolje pogledas ta "shizo razmisljanja", skapiraces da sam ovoga puta u pravu.A ako ćemo se vodit ovim tvojim shizo razmišljanjima najbolje uopće ne pratit nogomet.
Isto kao sto npr. niko ne tvrdi da su osvajaci GS turnira u tenisu pre 90 godina bolji igraci od danasnjih top tenisera ili top kosarkasi tog vremena bolji od danasnjih top kosarkasa - uzaludno je tvrditi da ta analogija ne vredi i u fudbalu. Bolji igraci daju jace timove, jaci timovi daju jacu konkurenciju, konkurencija otezava osvajanje trofeja
Kad tome dodamo istorijsku nevaznost ili vaznost italijanskog kupa (znas ono: da li je casa puna do pola ili do pola prazna?), dobijemo jednu vigovstinu umesto 1 klasicne istine. E sad, je li problem u onima koji u nju ne veruju ili onima koji u nju veruju
vrebac86 je napisao/la:Mali yucca posao da prca!
Ne ja ti samo kazem realnost a to je da inter najveci talijanski klub ipak osvojiti tripletu je podvig,ja mislim da bi inter trebao predloziti savezu da se istorija Seria A pocne racunati od interovog osvajanja triplete jer ovo prije je smijesno za tripletu
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Nikako moja cinjenica da je Inter osvojio najvise trofeja u jednoj sezoni ne moze imati istu tezinu kao tvoje spekulacije.
Ili zelis reci da broj Interovih trofeja nije cinjenica nego spekulacija.
U primjeru koji si uzeo za brojeve si sve objasnio,da,onaj sa manjom ocjenom moze imati bolje znanje,ali ce svako uzeti za neko vrednovanje njegovu ocjenu,zar ne?
Da,mozda je taj Milan 90-ih imao bolji tim i izgledao mocnije,ali je na kraju uzeo manje,zar nisu bitni trofeji koji se na kraju broje i kojima se svi prse.
Ne moramo mi nista ni davat ta generacija igraca je dala svoje i uzela je najvise,sasvim dovoljno da imamo odlicno uporiste,jer ipak je nase cinjenica a zasto drugi nisu iz raznoraznih razloga je spekulacija.
Nemas nigdje tu posljednju tezu koju si naveo,nikad to ne moze biti osnov ko je najbolji talijanski klub vec trofeji koji stoje iza njega,jednako kao i u cinjenici oko koje pokusavas dokazat nedokazivo,jer na kraju ovo nije samo tvoje misljenje vec zelis prikazat da to jeste i jedino ispravno razmisljanje.
Jedino oko cega se ta teza provlacila je u prcanju obostranom,ili ukoliko Milan i Inter u okvirima Italije imaju jednaki broj trofeja,da je plus Intera sto nije igrao Seriu B,ali nikako presudna jer u okvirima Italije po broju trofeja su dva ravnopravna kluba,ali ukoliko se gleda sire Milan je svakako trofejniji i veci klub.
Na kraju ove rasprave da ga yebes al fakat jednostavne stvari bezveze komplikujes, i u svemu zelis nekim svojim intelektualnim,izdignutim pristupom da nekog spustis,a zivot je vrlo jednostavan a ti bi oko svega ali ama bas svega mogao naci neku drugu teoriju i tacku gledista.
Nisi u svemu u pravu,a ti samo vidis iz ugla da si ti u pravu i da nema teorije da je drugacije.
Ja te cjenim kao forumasa jer moze se dosta toga od tebe "pokupiti" ali neke licne uvrede i zackoljice ti uopste ne prilice,niti u skladu sa godinama,niti si ovdje neki faktor koji je zaduzen za ocjenu necijeg intelekta.
Pozdrav i Laku Noc
Ili zelis reci da broj Interovih trofeja nije cinjenica nego spekulacija.
U primjeru koji si uzeo za brojeve si sve objasnio,da,onaj sa manjom ocjenom moze imati bolje znanje,ali ce svako uzeti za neko vrednovanje njegovu ocjenu,zar ne?
Da,mozda je taj Milan 90-ih imao bolji tim i izgledao mocnije,ali je na kraju uzeo manje,zar nisu bitni trofeji koji se na kraju broje i kojima se svi prse.
Ne moramo mi nista ni davat ta generacija igraca je dala svoje i uzela je najvise,sasvim dovoljno da imamo odlicno uporiste,jer ipak je nase cinjenica a zasto drugi nisu iz raznoraznih razloga je spekulacija.
Nemas nigdje tu posljednju tezu koju si naveo,nikad to ne moze biti osnov ko je najbolji talijanski klub vec trofeji koji stoje iza njega,jednako kao i u cinjenici oko koje pokusavas dokazat nedokazivo,jer na kraju ovo nije samo tvoje misljenje vec zelis prikazat da to jeste i jedino ispravno razmisljanje.
Jedino oko cega se ta teza provlacila je u prcanju obostranom,ili ukoliko Milan i Inter u okvirima Italije imaju jednaki broj trofeja,da je plus Intera sto nije igrao Seriu B,ali nikako presudna jer u okvirima Italije po broju trofeja su dva ravnopravna kluba,ali ukoliko se gleda sire Milan je svakako trofejniji i veci klub.
Na kraju ove rasprave da ga yebes al fakat jednostavne stvari bezveze komplikujes, i u svemu zelis nekim svojim intelektualnim,izdignutim pristupom da nekog spustis,a zivot je vrlo jednostavan a ti bi oko svega ali ama bas svega mogao naci neku drugu teoriju i tacku gledista.
Nisi u svemu u pravu,a ti samo vidis iz ugla da si ti u pravu i da nema teorije da je drugacije.
Ja te cjenim kao forumasa jer moze se dosta toga od tebe "pokupiti" ali neke licne uvrede i zackoljice ti uopste ne prilice,niti u skladu sa godinama,niti si ovdje neki faktor koji je zaduzen za ocjenu necijeg intelekta.
Pozdrav i Laku Noc
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
+1Yucca je napisao/la: Ne ja ti samo kazem realnost a to je da inter najveci talijanski klub ipak osvojiti tripletu je podvig,ja mislim da bi inter trebao predloziti savezu da se istorija Seria A pocne racunati od interovog osvajanja triplete jer ovo prije je smijesno za tripletu
Ovo okaciti kao spomenik foruma. Da se zna sta je istorijiski milestone zvani Tripletta 2009-2010Tripletta>18 internacionalnih trofeja
Tripletta>>7 titula KES/LS
Tripletta>>>28 scudetta
Tripletta>>>>>>>>>>>>>>.......>>>>>>>>scudetto bez poraza
Vrh svega je tvrdnja da je liga jaca u odnosu na prije 4-5 sezona. Nije i ne moze biti jer tone iz dana u dan. Ova sezona je generalnim kvalitetom sigurno najslabija otkad ja pratim fudbal.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.