Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Genghis
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Genghis » 27 feb 2013, 23:28

Puma je napisao/la:Vrh svega je tvrdnja da je liga jaca u odnosu na prije 4-5 sezona. Nije i ne moze biti jer tone iz dana u dan. Ova sezona je generalnim kvalitetom sigurno najslabija otkad ja pratim fudbal.
To ako inter tone ne znači da liga tone. Juventus sa 0-3 , Milan dobio 2-0 barcu bez da su im ovi ozbiljnije zaprijetili, Lazio kvalitetno igra u ligi,kupu a i u Evropi, itd ...

Ova sezona je itekako zanimljiva, a najbezveznija sezona je bila 2006-07.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 27 feb 2013, 23:32

[youtube][/youtube]
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 feb 2013, 23:41

Pupi04 je napisao/la:Nikako moja cinjenica da je Inter osvojio najvise trofeja u jednoj sezoni ne moze imati istu tezinu kao tvoje spekulacije.
Ili zelis reci da broj Interovih trofeja nije cinjenica nego spekulacija.
Broj trofeja =/= apsolutni kvalitet sezone. Nadam se da je jasno.
U primjeru koji si uzeo za brojeve si sve objasnio,da,onaj sa manjom ocjenom moze imati bolje znanje,ali ce svako uzeti za neko vrednovanje njegovu ocjenu,zar ne?
Upravo tako. Kad budemo pricali o tome koliko ko zna, nece nam argument biti ocena, nego to kako neko resava probleme na osnovu znanja koje ima. Tako funkcionise Zapadni svet.
Da,mozda je taj Milan 90-ih imao bolji tim i izgledao mocnije,ali je na kraju uzeo manje,zar nisu bitni trofeji koji se na kraju broje i kojima se svi prse.
Uzeo je manje jer je Coppa Italia smatrana tada drugorazrednim takmicenjem. Smatra se i sada isto tako drugorazrednim takmicenjem. Jedino je navijaci Intera smatraju 1 autenticnim krunskim draguljem, jer im odgovara u prici oko triplette. Da do te famozne triplette nije doslo, ne bi ni Coppa Italia bila smatrana velikim podvigom. Tripletta je dala znacaj Coppi, a ne obratno. Razumes :?:
Ne moramo mi nista ni davat ta generacija igraca je dala svoje i uzela je najvise,sasvim dovoljno da imamo odlicno uporiste,jer ipak je nase cinjenica a zasto drugi nisu iz raznoraznih razloga je spekulacija.
Moze i tako da se gleda. A ja ti kazem da drugi nisu dolazili do Coppe samo zato sto joj nisu pridavali toliki znacaj.
Naknadna tumacenja tzv. vigovstina, sugerisu da je to toliko tesko uraditi - skoro kao pobediti na sva 4 GS u tenisu ili sva tri Grand Toura u biciklizmu u jednoj sezoni. Ako je to toliko tesko osvojiti Coppu, zasto onda Roma, Lazio, Napoli, Firenza, Parma, Lazio imaju daleko vise uspeha u Coppa Italia od uspeha u Serie A?
Zasto Inter, Juventus i posebno Milan imaju daleko manje uspeha nego u Serie A?
Kapiras razliku?

Nemas nigdje tu posljednju tezu koju si naveo,nikad to ne moze biti osnov ko je najbolji talijanski klub vec trofeji koji stoje iza njega,jednako kao i u cinjenici oko koje pokusavas dokazat nedokazivo,jer na kraju ovo nije samo tvoje misljenje vec zelis prikazat da to jeste i jedino ispravno razmisljanje.
Stvarno. Sad bi trebalo da 4 dana googlam i citiram desetine relevantnih i manje relevantnih izjava, da bi ovde nesto dokazao :?: :roll:
Jedino oko cega se ta teza provlacila je u prcanju obostranom,ili ukoliko Milan i Inter u okvirima Italije imaju jednaki broj trofeja,da je plus Intera sto nije igrao Seriu B,ali nikako presudna jer u okvirima Italije po broju trofeja su dva ravnopravna kluba,ali ukoliko se gleda sire Milan je svakako trofejniji i veci klub.
Pa mora da se gleda sire, kad su izjednaceni u Italiji.
Na kraju ove rasprave da ga yebes al fakat jednostavne stvari bezveze komplikujes, i u svemu zelis nekim svojim intelektualnim,izdignutim pristupom da nekog spustis,a zivot je vrlo jednostavan a ti bi oko svega ali ama bas svega mogao naci neku drugu teoriju i tacku gledista.
A mozda samo ne pristajem da neko falsifikuje ono za sta sam ubedjen da nije tako bilo.
Jesi li razmisljao na tu temu :?:
Nisi u svemu u pravu,a ti samo vidis iz ugla da si ti u pravu i da nema teorije da je drugacije.
Kad me ljudi ubede u nesto, spreman sam da promenim misljenje. Niste me ubedili u kvalitativnu vrednost vasih stavova - dakle: ostajem na istim pogledima.
Ja te cjenim kao forumasa jer moze se dosta toga od tebe "pokupiti" ali neke licne uvrede i zackoljice ti uopste ne prilice,niti u skladu sa godinama,niti si ovdje neki faktor koji je zaduzen za ocjenu necijeg intelekta.
Znas kako: kako ljudi sa tobom postupaju, tako i ti treba sa njima. Na kraju mu dodje da je to jedino ispravno resenje, ako nista drugo - makar daje mogucnost da ne ostanes u stanju neravnopravnosti. Nekome odgovaraju vise bele rukavice kojim se diriguje u filharmoniji, nekome odgovaraju vise cizme za rad u stali. Ne mozes belim rukavicama u stalu, niti takvim cizmama u filharmoniju. ;)
Pozdrav i Laku Noc ;)
Pozdrav i tebi. Ne moramo se sloziti oko necega, ali ni to ne mora da bude razlog za losu komunikaciju u buducnosti.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 feb 2013, 23:44

Puma je napisao/la:Vrh svega je tvrdnja da je liga jaca u odnosu na prije 4-5 sezona. Nije i ne moze biti jer tone iz dana u dan. Ova sezona je generalnim kvalitetom sigurno najslabija otkad ja pratim fudbal.
Uzmi bilo koju sezonu nakon C-polija i da je uporedimo sa ovom sada. Da vidimo, mozda je neka i bila jaca, bas me zanima. ;)

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 28 feb 2013, 00:03

Ne bih da izdvajam nista. Samo cu reci da je recimo Milan bio prvak Europe (taj Milan bi ovog trenutnog pokidao), da je Roma uzimala izmedju ostalih Real u Madridu (i ta Roma bi ovu trenutnu pokidala). Juventus je bio tu, prisutan, nekad manje nekad vise, al opet jak. Viole sa Prandellijem, braca iz Genoe mnogo jaci nego danas, i jedni i drugi. Lazio igrao i LP i EL. Bilo je tu jos jako, jako opasnih ekipa.

Kako god, reci da Inter nije imao konkurenciju - nonsens.

Isto kao sto bih ja sad pokusao umanjiti recimo uspjehe Deportiva ako kazem da Barce nije bilo nigdje, da se Valencia podredila LP, Realu liga nije bitna, Atletico i Sevilla u problemima itd itd.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 feb 2013, 00:17

Puma je napisao/la:Ne bih da izdvajam nista. Samo cu reci da je recimo Milan bio prvak Europe (taj Milan bi ovog trenutnog pokidao), da je Roma uzimala izmedju ostalih Real u Madridu (i ta Roma bi ovu trenutnu pokidala). Juventus je bio tu, prisutan, nekad manje nekad vise, al opet jak. Viole sa Prandellijem, braca iz Genoe mnogo jaci nego danas, i jedni i drugi. Lazio igrao i LP i EL. Bilo je tu jos jako, jako opasnih ekipa.

Kako god, reci da Inter nije imao konkurenciju - nonsens.

Isto kao sto bih ja sad pokusao umanjiti recimo uspjehe Deportiva ako kazem da Barce nije bilo nigdje, da se Valencia podredila LP, Realu liga nije bitna, Atletico i Sevilla u problemima itd itd.
Izdvoji 1 sezonu, jer tako ne moze kao sto ti hoces. Nabacao si vremenski okvir od nekoliko godina, a to nije onda pravilno za poredjenje.

Ako hoces 2006-07, onda liga nema Juventusa, Napolija i Genou.
Ako hoces 2007-08, onda su Milan, Parma i Lazio u raspadu, a Juventus/Napoli i Genoa su se tek vratili u Serie A.
Ako hoces 2008-09, to vec moze da ima prodju, ali opet su Milan, Roma, Juventus nedoreceni, a Inter prejak.
Ako hoces 2009-10, onda su Milan/Firenza u poluraspadu, Juventus u qrcu, Roma u dugovima kao jedini konkurent...
Niti jedna od ovih sezona nije jasno kvalitetom iznad ove aktualne, a dalo bi se raspravljati i da li je ova sezona iznad njih kvalitativno.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 28 feb 2013, 00:25

:mrgreen:

Bespotrebno raspravljate, pošto će Inter na novi Scudetto čekati bar još 10 godina. :mrgreen:

Oko jačine lige, nikako da se složimo. Svako gleda iz neke svoje perspektive, a zaobilazi onu najrelvantniju, a to je sam kvalitet igrača i Stručnog kadra.

Magica često kaže kako je Napoli napredovao, Fiorentina ili Lazio i s te strane to jeste tako, rezultatski gledajući, ali to nije suština, jer se kvalitet igrača i trenera izgubio.

I u 2007. Serija A, oskrnavljena kakva jeste bila je jača od ove kvalitetom igrača, a drugo je što je sistem takmičenja sjeban nekim drugim stvarima. Samo ću reći da je Juventusov tim u Seriji B te sezone jači i od ovog Milana, Napolija, Intera i od svih ostalih ekipa i hladno bi igrao Ligu prvaka.

Serija A danas ima Juventus kao jedinu dobru ekipu (još uvijek se treba potvrditi u Evropi), par igrača iz Milana, dva-tri iz Intera, ponekog iz Rome i Napolija, eventualno neki perspektivni igrač iz druge ekipe što je jedva da se sastavi 20 i nešto dobrih imena. To je o isključivo kvalitetu kad pričamo. Druga strana medalje je što su i ostale lige po sličnom principu kreirane, sa 2-3 jaka tima i ostalo prosjek, pa se zbog toga može reći da liga nije loša u poređenju sa drugim.

Nije toliko loša na odnosu evropskih liga, ali na odnosu neke Serije A koju mi svi rado pamtimo i koja je jedina prava refernca je smiješna.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 feb 2013, 01:00

Koji to kvalitet igraca je bio u Serie A 2006-07. :?:

1) Inter - prekucao ligu, u Evropi pusagija, tim pun matoraca + Ibrahimovic. Slabiji overall tim od danasnjeg Juventusa. +2013

2) Roma - dobar tim, ali bez napadaca. -20 na kraju sezone. Overall bolji od danasnjeg Napolija, ali ne mnogo. -2013

3) Lazio - prosek u post-Cragnottijevoj eri. Slabiji nego danas. +2013

4) Milan - najmatoriji klub ikada koji je uzeo klempu, u ligi klasicna kanta. Generalno bolji nego danas na kup utakmicama, ali u ligi su bili potroseni. -2013

5) Palermo - dobri, sa zeznutim domacim terenom, ali losiji nego danasnji Inter. +2013

6) Fiorentina - e oni su bili dobri. Bolji nego danas i sa jacim igracima. -2013

7) Sampa -tim u nastanku, kao i danas, ali je ona imala jace igrace -2013

8) liga bez Juventusa, Napolija, Bologne i Genoe. Koga to danas nema u Serie A od velikana :?: ++2013

9) Empoli i Atalanta 2007 = Catania i Udinese danas =

E sad, uporedi i dodaj po nahodjenju, ali bez da "je trava bila zelenija tada jer su mi igrali omiljeni igraci iz detinjstva".

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 28 feb 2013, 02:26

Ovo je možda i najbolja sezona u Seria A u posljednjih 5-6 god.
Možda je liga imala zvučnija imena između 2006-2012 god. ali to ne znači da je i kvalitetnija .
Možda na klupama ne sjede više iskusni lisci Anćeloti , Kapelo , Spaleti , Manćini , Murinjo itd..
Međutim danas su tu neki novi treneri koji imaju neke modernije ideje i shvatanje ove igre .
Za razliku od prije par sezona , danas svaki klub ima više mladih igrača koji često igraju .
Sve su to koraci prema naprijed , bila bi greska da se i dalje živi u nostalgiji sa starim Italijanskim trenerima i njihovim shvatanjem igre .
Kao i većina klubova u Italiji koji su u tranziciji , i sama je liga u tom periodu .
Mislim da će ubuduće liga samo da napreduje , korak po korak .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 28 feb 2013, 02:50

francobaresi je napisao/la:Ovo je možda i najbolja sezona u Seria A u posljednjih 5-6 god.
Možda je liga imala zvučnija imena između 2006-2012 god. ali to ne znači da je i kvalitetnija .
Možda na klupama ne sjede više iskusni lisci Anćeloti , Kapelo , Spaleti , Manćini , Murinjo itd..
Međutim danas su tu neki novi treneri koji imaju neke modernije ideje i shvatanje ove igre .
Za razliku od prije par sezona , danas svaki klub ima više mladih igrača koji često igraju .
Sve su to koraci prema naprijed , bila bi greska da se i dalje živi u nostalgiji sa starim Italijanskim trenerima i njihovim shvatanjem igre .
Kao i većina klubova u Italiji koji su u tranziciji , i sama je liga u tom periodu .
Mislim da će ubuduće liga samo da napreduje , korak po korak .

Potpis slazem se sa ovim dijelom da su danas treneri moderniji sa puno vise shvatanja igre,ja nikad nisam do ove 2 godine gledao ovakav stil nogometa da Juve igra tj modificirani totalni nogomet sto u proslosti nije bilo svojstveno Juveu a Juve pratim dugooooo godina ili opcenito talijanskim ekipama uvijek je bilo talijani catanacio, sad jako puno talijanskih ekipa gaji napadacki nogomet naravno jos uvijek tu ima Catanacia ali puno manje vise ima ljepog nogometa i utakmica :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 28 feb 2013, 09:34

Ovo najbolja sezona :geek:

Bezveze se zamarate,liga nam u rangu sa Francuskom,to je isto kad su pricali ovde da su Italijanske sudije najbolje u europi :mrgreen:

Vidi se ove sezone koga guraju,kome penale sviraju a za koga su slijepi.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 28 feb 2013, 09:38

sanjingr je napisao/la:Ovo najbolja sezona :geek:

Bezveze se zamarate,liga nam u rangu sa Francuskom,to je isto kad su pricali ovde da su Italijanske sudije najbolje u europi :mrgreen:

Vidi se ove sezone koga guraju,kome penale sviraju a za koga su slijepi.
Ti si toliko nerealan i subjektivan frajer da ja nemam sta da ti napišem et..
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 28 feb 2013, 10:58

@drughi

Ne znam gdje je problem u mom postu i odakle ti izvuce da sam subjektivan,i uostalom ne moras ni pisati nista,nisam ni trazio to od tebe.

Da ti pojasnim post,kao prvo izgubili smo 4 mjesto koje vodi u LP,sablasno prazne tribine na utakmicama,samo na derbijima dobra posjeta,sudije sve losije i losije,kvalitet fudbala jako slab,u infrastrukturu se ne ulaze,samo Juve stadion napravio,slabo koji top igrac dodje u Italiju,a vecina ih ode Sneijder,Thiago Silva itd,valjda vecina koja prati Seria A zna o cemu govorim.

EDIT:

NAPOLI-JUVE ORSATO
CATANIA-INTER BERGONZI
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

FORZA INTER!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 28 feb 2013, 14:26

Ma uskoro ce ispasti iz top5, ako vec i nije. Tu negdje sa francuzima.
Call the coroner!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 28 feb 2013, 14:33

Ma da inter ne moze da osvoji nisto i liga nije jaka
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 feb 2013, 14:37

Puma je napisao/la:Ma uskoro ce ispasti iz top5, ako vec i nije. Tu negdje sa francuzima.
Ja mislim da su Francuzi mnogo jaci, a pitanje je da li su to sada i Holandezi i Portugalci.

Naravno, Rusi su vec odavno odmakli, tako da se to uzima per se.

E sad, sto nisi konkretno naveo postcalciopoli sezonu koja je bolja od ove aktualne - nikom nista. :roll: ;)

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 28 feb 2013, 15:41

Puma je napisao/la:Ma uskoro ce ispasti iz top5, ako vec i nije. Tu negdje sa francuzima.
Francuzi rade kao i Italijani zadnjih par godina,svi igraci odose u jace lige Benzema,Nasri itd,nedavno sam citao izjave gdje kazu da je jako tesko dovesti TOP igraca u SERIA A jer nece nijedan da dodje zbog slabe i ne zanimljive lige,valjda se to popravi u narednom periodu.

FORZA INTER!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 28 feb 2013, 15:48

Svi mi ovde vjerovatno volimo Calcio, ali nije grehota nekome priznati da je bolji i jaci. To su sigurno Primera, EPL i Bundes. Rusi su vec sad jaki jos kad se ujedine sa ukrajincima to ce biti strahota.

Italija k'o drzava je u qrcu tako da ne cudi ovaj sunovrat. I kosarka im je propala vise od fudbala.
Call the coroner!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 feb 2013, 16:57

Igraci idu i redovno su isli za parama. Ako italijanski klubovi daju jednako para nego neki drugi klubovi, top igraci ce doci u Italiju. Za bolje igrace je potrebno da klubovi izdvajaju vise para, a za to je potrebno da imaju svoje stadione. A sada samo jedan klub ima vlastiti stadion. Eto resenja problema, koje su i Englezi i Spanci i Nemci primenili, a Italijani nisu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 17:05

S većinom se stvari gore slažem, tu vidim mišljenja vam se o kvalitetu malo razlikuju. Činjenica je da je talijanska liga prije koju sezonu bila atraktivnija, utakmice su bile atraktivnije, timovi napucaniji i jeste povremeno dolazilo do odlaska kvaliteta, koji je od prilike počelo onim odlaskom Kake iz Milana. Sad u prošlom ljetnom prelaznom roku otišli su Ibra, Silva, Lavezzi.....To je bio nešto veći odljev kvaliteta.

Međutim, malo pretjerujete ovo s francuskom i ruskom ligom. U Francuskoj faktički ima samo jak sad PSG koji može igrati neku ulogu u Evropi, ali opet ne znači da vrlo brzo neće ispast iz LP. Druga stvar dugoročno taj projekat i neće biti toliko uspješan (iako je lijepo vidjet da se taj gigant vraća). Rusi mogu dosta para ulagat, ali nemaju oni baš pravu strategiju, teško im je tamo privući igrače (bez obzira što su par top igrača privukli).

Dobra je stvar za Seriju A ovo što radi Milan, podmlađivanje ekipe i još sjajan posao radi Allegri, ova ekipa će se u potpunosti renovirati, rekonstruisati, a vidi se kod nje i taktička zrelost. Generalno kod talijanski ekipa je ta taktička zrelost na visokom nivou, pa tako se dese situaicje da jedan Milan koji je individualno slabiji svakako dosta od par top ekipa u LP, to nadoknadi protiv jedne Barce i onako dobro odigra i ostvari dobar rezultat.
Juventus je tu u Ligi prvaka isto konkurentan, a onako zrelo mi djeluje i Lazio(neku zrelost i taktičku ozbiljnost im je donio Petković).

Ovi mladi treneri rade sjajan posao. E sad Roma mi je tu ni tamo, ni vamo, a Napoli bi možda mogao napravit iskorak, bili su mi prošle sezone stvarno dobri u Ligi prvaka, bili su i dopadljivi.
Tako da nisu sve stvari crne, ko što neki vide. Čak Serie A može drastične pomake opet napravit. A ove sezone su i evropski uspjesi solidni, vidjet će se sad šta će biti s Milanom i Juveom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: b00t i 5 gostiju.