TheChief je napisao/la: ↑09 dec 2020, 00:56
A za homoseksualnost. Naravno da je to bolest i poremecaj.
Treba poštovati mišljenja, ali ovo ostaje samo mišljenje i podaleko je od objektivne istine.
https://www.psychiatry.org/news-room/ap ... by-science
Ali, eto ako ne misliš direktno na mentalnu bolest, onda vrlo vjerovatno aludiraš na prirodnost stvari. Onda i po toj logici, trebamo uživati u aktima kanibalizma, ne spavati na krevetima, ne koristiti elektricitet i štošta. Onda, i bez obzira na ovo, biolozi su u zadnjih 30ak godina poradili na tome da izdaju knjigu/članak/šta još da pobiju ovaj argument. "Biological Exuberance" od B.Bagemila je vjerovatno jedan od najboljih primjera. Više od 500 vrsta životinja je u nekoj formi praktikovala/praktikuje istospolne seksualne interakcije.
Čak nije ni protiv "božije volje". Recimo, stari zavjet biblije osuđuje homoseksualnost, ne zbog akta, već zbog perverzne prirode. Manje više, jer su u to vrijeme, i prije toga, civilizacije praktikovale takve stvari. Ista stvar se primjenjuje za islam, jer je i sam zasnovan na osnovama kršćanstva (i ostalih monoteističkih religija tu i tamo). Sviđalo se to nekima ili ne, tako je kako je.
A za reprodukciju, pa ako ti je to temelj života, onda vjerovatno nećeš iskusiti upotpunjen i sretan život. Šta ćemo sa osobama koje jednostavno ne žele djecu, neplodne osobe ili treće sa neizlječivim zdravstvenim komplikacijama koje direktno utiču na reprodukciju? I opet, pored toga svega, gej osoba može tražiti surogat majčinstvo. Ovo ostavljam za kraj, jer postoje vukoyebine od država u kojima je ovo krivično djelo.
Možda argumentuješ protiv porasta mortaliteta? Onda trebamo shvatiti da je svjetska populacija i dalje u porastu i da gej osobe predstavljaju vrlo mali procenat ukupne populacije.
Glup post (možda troll) čiji temelji ne mogu biti ništa više nego a) tvrdoglavost b) edgy srednjoškolski mentalitet c) nesigurnosti u svoju seksualnost
A za BLM, dobro dođe da se shvati da rasizam i dalje postoji i u razvijenim zemljama i da pojedina mjesta imaju goli qratz od policije. Nisam dublje pogledao ovaj slučaj sa tekme, ali na prvu mi izgleda kao pretjerana reakcija. Nisu ni crnci nevinašcad, ali većinom nisu na istom početnom položaju kao privilegovana bijela osoba sa zapada. Ako ćemo iskreno, azijati po zapadu su u zadnjih 12 mjeseci više propatili zbog idiota.
Ali eto, postić da proslavim povratak na rumFo.

Da ne bude offtopic, Barca,Juve i RM su ove sezone previše podbacili, kako u ligi, tako u UCL. Kako god gledam, mogao bi ovaj PSG opet napraviti solidan run. Da se ne lažemo, tu sam takođe jer su moji crvenocrni momčiluci sa sjevera italije sada opet dobri, i naravno jedva čekam povratak i dominaciju u ovom turniru, kao što tradicija nalaže.