To mi sve vise lici na suplju pricu. Pred pocetak sezone daj sta bilo usvoji, oglasi da raja uzme sto vise clanskih, sezonskih dodje na tekmu i slicno a da to ustvari nema veze s mozgom.StrikeWarzone je napisao/la: ↑22 jul 2022, 17:07Normalno. Pa kod nas nikad ništa nije na vrijeme pa neće ni to.
August ili čak Septembar.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Kana, je si li me to tražio 

Pa logicno, ko ima najbolju prezentaciju.
Samo PowerPoint.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Neko moje mišljenje o predstojećem meču sa Zrinjskim. Dakle pošto znamo kako Zrinjski igra, mislim da moramo napraviti korekcije u onoj našoj standardnoj 4-2-3-1 sa standardnom četvorkom Štilić, Santos, Subašić i Dženis. Znam da se promjena formacije neće desiti ali ipak forum služi da šupljiramo.
Dakle dobar primjer u tome kako se suprostaviti Zrinjskom možemo vidjeti u nekim utakmicama prošle sezone. Pred kraj prvenstva u mostarskom derbiju koji je završen 1:1, Dudić se odlučio za 3-5-2 formaciju. Odbrana Zrinjskog jeste odlična ali nije prebrza. Zato je kao 2 špica stavio 2 krilna igrača Dejanovića i Džankovića koji naravno nisu neke 2 fiksirane devetke već imaju slobodniju ulogu jer kretnjama mogu praviti probleme, brzinu koristiti kod kontranpada i dovoljno su motorični da mogu raditi pressing iz kojeg se izrodila najbolja šansa Veleža kad je Barišić pogriješio, Džanković izašao 1 na 1 ali fula.
Najbolji primjer toga imamo naš meč u Banjaluci prošle sezone dok je Tomo bio trener. Izveo je romb, a krilni igrači Zdunić i Gasal su bili kao 2 napadača i odigrali smo jednu odličnu utakmicu. Možda recimo i najbolja utakmica te sezone Gasala koji je često osporavan. Ali kad imaš jasnu zamisao kako želiš da ti ekipa igra i kako kojeg igrača prilagoditi kojoj ulozi, onda čak i Gasal liči na dobrog igrača.

Dakle u utakmicama kao što je protiv Zrinjskog ili u BL prošle sezone, ne možemo se nadati previše iz pozicionih napada jer nećemo mi biti ti koji će se pitati sa loptom u nogama, već moramo imati dosta motoričnu ekipu, agresivnu, pogotovo agresivnu na drugoj lopti, spremnu da igra na kontranapade, bez previše dizelaša. Trebao bi jedan zadnji vezni koji zna djelovati pod pritiskom pri iznošenju lopte jer će Zrinjski sigurno raditi pressing na našu odbranu i zadnjeg veznog od kojeg počinje napad.
Imamo još primjera toga prošle sezone kad je recimo Ivankovićev Široki u Vrapčićima izašao također u 3-5-2 formaciji i to sa Ikićem i Mujanom kao "špicevima", a u suštini naravno su imali drugačije uloge nego klasični napadači. Vidimo je da to trend kod ovih mlađih trenera kao što su Jakirović, Dudić i Jure Ivanković.
Dakle imamo primjer prve varijante (3-5-2):

I primjer romba:

U obje varijante bi recimo Santos imao tu slobodniju ulogu jer on naravno nije klasični napadač. Štilić bi u ovom rombu imao malo više slobode jer bi imao iza sebe trojicu veznih. Naravno napadima bi se mogli priključivati Beća i Hodžić, pogotovo ovaj drugi zbog fizičke dominacije protivničkom šesnaestercu.
Uglavnom znam da ovog nema ništa ali kao što rekoh forum i služi da šupljiramo, maštamo i slično.
Dakle dobar primjer u tome kako se suprostaviti Zrinjskom možemo vidjeti u nekim utakmicama prošle sezone. Pred kraj prvenstva u mostarskom derbiju koji je završen 1:1, Dudić se odlučio za 3-5-2 formaciju. Odbrana Zrinjskog jeste odlična ali nije prebrza. Zato je kao 2 špica stavio 2 krilna igrača Dejanovića i Džankovića koji naravno nisu neke 2 fiksirane devetke već imaju slobodniju ulogu jer kretnjama mogu praviti probleme, brzinu koristiti kod kontranpada i dovoljno su motorični da mogu raditi pressing iz kojeg se izrodila najbolja šansa Veleža kad je Barišić pogriješio, Džanković izašao 1 na 1 ali fula.
Najbolji primjer toga imamo naš meč u Banjaluci prošle sezone dok je Tomo bio trener. Izveo je romb, a krilni igrači Zdunić i Gasal su bili kao 2 napadača i odigrali smo jednu odličnu utakmicu. Možda recimo i najbolja utakmica te sezone Gasala koji je često osporavan. Ali kad imaš jasnu zamisao kako želiš da ti ekipa igra i kako kojeg igrača prilagoditi kojoj ulozi, onda čak i Gasal liči na dobrog igrača.

Dakle u utakmicama kao što je protiv Zrinjskog ili u BL prošle sezone, ne možemo se nadati previše iz pozicionih napada jer nećemo mi biti ti koji će se pitati sa loptom u nogama, već moramo imati dosta motoričnu ekipu, agresivnu, pogotovo agresivnu na drugoj lopti, spremnu da igra na kontranapade, bez previše dizelaša. Trebao bi jedan zadnji vezni koji zna djelovati pod pritiskom pri iznošenju lopte jer će Zrinjski sigurno raditi pressing na našu odbranu i zadnjeg veznog od kojeg počinje napad.
Imamo još primjera toga prošle sezone kad je recimo Ivankovićev Široki u Vrapčićima izašao također u 3-5-2 formaciji i to sa Ikićem i Mujanom kao "špicevima", a u suštini naravno su imali drugačije uloge nego klasični napadači. Vidimo je da to trend kod ovih mlađih trenera kao što su Jakirović, Dudić i Jure Ivanković.
Dakle imamo primjer prve varijante (3-5-2):

I primjer romba:

U obje varijante bi recimo Santos imao tu slobodniju ulogu jer on naravno nije klasični napadač. Štilić bi u ovom rombu imao malo više slobode jer bi imao iza sebe trojicu veznih. Naravno napadima bi se mogli priključivati Beća i Hodžić, pogotovo ovaj drugi zbog fizičke dominacije protivničkom šesnaestercu.
Uglavnom znam da ovog nema ništa ali kao što rekoh forum i služi da šupljiramo, maštamo i slično.

Kad nam se Bender vraca?
Zadnja izmjena: Zeljo21, dana/u 22 jul 2022, 19:18, ukupno mijenjano 2 puta.
Realno, tek 4 kolo protiv lutvinih partizana.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
-
- Kontakt:
Edis Mulalić čak ni na pripremama uopšte nije pokušavao da promijeni formaciju, jedino šta je radio jeste zavaljivanje igrača na neprirodne pozicije, čovjek uopšte nema plana B, a plan A je nabij na Santosa pa šta bude i što je moguće više dizelaša u ekipi ( Dženis, Štilić i Subašić na krilu ), a onda kada ganja rezultat protiv Leotara, a Hodžić izdadje zbog povrede on ubaci Hajdarevića.
Velež pod Amarom je još jednom dokazao da su igrači tipa Halilovića i Hasanovića višak u modernom fudbalu odnosno Stilića i Hajdarevića u našem slučaju. Hajdarević još i može pomoći pod uslovom da igra kao treći, pokretljivi, štoper koji pokriva prostor iza ultra ofanzivnih bekova, u tom slučaju ima smisla da počne utakmicu ili udje sa klupe.
Edis je bas, baš razočarenje na našoj klupi.
Inače, pozdrav svima, da se tuspasim kao novi kolačić, da promuhabetimo koju (ne)pametnu
Velež pod Amarom je još jednom dokazao da su igrači tipa Halilovića i Hasanovića višak u modernom fudbalu odnosno Stilića i Hajdarevića u našem slučaju. Hajdarević još i može pomoći pod uslovom da igra kao treći, pokretljivi, štoper koji pokriva prostor iza ultra ofanzivnih bekova, u tom slučaju ima smisla da počne utakmicu ili udje sa klupe.
Inače, pozdrav svima, da se tuspasim kao novi kolačić, da promuhabetimo koju (ne)pametnu
Postoji i rehabilitacjja, fizikalne, koje traju problizno kao i oporavak.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
@braco, svaka čast.
Zrinjski baš igra agresivno i konstantno drži loptu, a moje mišljenje da njihova najveća prednost u odnosu na svih ostalih ekipa je tranzicija. Ko je gledao prošlu tekmu na Grbavici 1:2 za Zrinjski, mogao je da vidi da iz te tranzicije zna se desiti da u našem šesnaestercu ima 3 igrača, a Zrinjskog 4 ili više igrača.
Najveća prednost Zrinjskog je Bilibija, a njega čuva Kosorić, koji do sad nijednom nije uspio da ga zaustavi.
Zanimljivo kad god je Kosorić igrao, Bilibija je uspio da nam zabije gol i tako u 4 zadnja susreta ukupno 7 golova, vjerovali ili ne.
Zrinjski baš igra agresivno i konstantno drži loptu, a moje mišljenje da njihova najveća prednost u odnosu na svih ostalih ekipa je tranzicija. Ko je gledao prošlu tekmu na Grbavici 1:2 za Zrinjski, mogao je da vidi da iz te tranzicije zna se desiti da u našem šesnaestercu ima 3 igrača, a Zrinjskog 4 ili više igrača.
Najveća prednost Zrinjskog je Bilibija, a njega čuva Kosorić, koji do sad nijednom nije uspio da ga zaustavi.
Zanimljivo kad god je Kosorić igrao, Bilibija je uspio da nam zabije gol i tako u 4 zadnja susreta ukupno 7 golova, vjerovali ili ne.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Napokon post ili 2 a da to nije boom, svadja ili suplja prica.
I meni, se svidja ova opcija romb mada i ovo 5 3 2 nije nimalo.
Romb gdje su Stilic i Santos slobodni a u veznom Beca Mekic i Hodzic izgleda pravo dobro.
Edis mora nesto mijenjat a da to nije npr Dzenis na krilo. Nije ovo toliko losa ekipa, ja sam ljut i na Edisa i igrace ali opet budala jedva cekam utakmicu i vala mozemo i dobit.
Romb gdje su Stilic i Santos slobodni a u veznom Beca Mekic i Hodzic izgleda pravo dobro.
Edis mora nesto mijenjat a da to nije npr Dzenis na krilo. Nije ovo toliko losa ekipa, ja sam ljut i na Edisa i igrace ali opet budala jedva cekam utakmicu i vala mozemo i dobit.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Dobro nam došao.BorbenaGljiva je napisao/la: ↑22 jul 2022, 19:20Edis Mulalić čak ni na pripremama uopšte nije pokušavao da promijeni formaciju, jedino šta je radio jeste zavaljivanje igrača na neprirodne pozicije, čovjek uopšte nema plana B, a plan A je nabij na Santosa pa šta bude i što je moguće više dizelaša u ekipi ( Dženis, Štilić i Subašić na krilu ), a onda kada ganja rezultat protiv Leotara, a Hodžić izdadje zbog povrede on ubaci Hajdarevića.
Dobro si napisao da Edis nije mijenjao formaciju, zato sam i rekao u svom postu da znam da do toga neće doći nego pišem više onako za svoju dušu. Što se tiče profila igrača koje si naveo, da se ne ponavljam, napisao sam neki dan post na tu temu kad je Borac ispao:
braco je napisao/la: ↑15 jul 2022, 00:10Još jedan dokaz kad na ho ruk dovodiš igrače šta se desi.JimmyPage je napisao/la: ↑14 jul 2022, 23:29Borac baš loš od dolaska Lalatovića, pripremne utakmice dosta loše a evo i utakmice evrope katastrofa. Čak i ta prva utakmica, Toršavn je imao 3 ozbiljne prilike da postigne gol, a Borac golove dao više sretno nego spretno.
Ako se budu gurali od strane saveza kao prošle sezone, ova sezona će tek da bude nakaradna.
Sigurno da lijepo zvuči za uši kad ti klub dovede Zakarića i Tatara za pojačanja ali stanje na terenu je nešto drugo. Pogledaš im pojačanja, to je do bola neizbalansirano. Gore dovedeš Zakarića i Tatara, a vezni red ti danas Popara, Begić, Piščević. Više kreativnosti bi vezni red imao da skupiš 3 forumaša koji igraju termine. Na to dovedeš kamion igrača iz istočnog komšiluka koji su igrali za neke ekipe s dna tabele, a u Borcu su srbijanci uvijek loše prolazili. A pogotovo klubovi iz naše lige su se milion puta opekli na polovnjake iz regiona, pogotovo ove koje su nabili haman 30 godina u guzicu.
Igra ti dizelaš Meleg koji je profil igrača koji je davno prevaziđen u fudbalu poput Husejinovića, Bekrića, Bodula itd. Zakarić je vazda bio trom i zato nikad nije mogao ni igrati u inostranstvu. Za naše lige je dobar, vani on nema šanse.
Ja bukvalno ništa od Borca nisam vidio u ova 2 meča, pa da bar kažeš igraju neki pressing. Oni jednostavno nemaju ekipu za neki moderan fudbal jer su nakrcani nekakvim dizelašima. Samo pogledaš kakvu razliku napravi mali Kulašin kad im uđe u igru, brz, agilan, dribla. Takvim igračima naši klubovi trebaju naginjat, a ne ovim fićama. Baš da vidim koji će to trener igrati pressing sa Zakarićem, Melegom i sličnim na terenu. U europskim utakmicama si 0 bez toga. Čak i u našoj ligi ako ne igraš tako postaje problem.
Jakirović prvo što je uradio prošlo ljeto kad je sklapao ekipu za titulu je nabio nogom dizelaše, majstore iz mjesta, boliqrce nazovite ih kako hoćete poput Filipovića, Todorovića, Ibaneza itd. jer je svjestan da se sa takvim igračima ne može igrati današnji fudbal. Ostavio je one igrače (plus doveo nove) koji prvo žele da rade ozbiljno i trude se na terenu, prije svega igrače sa jakim motoričkim sposobnostima koji uz to imaju jaku moć ponavljanja. Lik je sa tim popišao ovu ligu k'o da je neka nauka samo jer je shvatio u kakvom se smjeru kreće današnji fudbal.
I Dudić je isto bio uspješan u Veležu jer shvata moderni fudbal i od igrača Veleža napravio 11 pitbullova na terenu koji ginu za svaku loptu. Nije izbacio AEK-a jer su Zajmović i Ćosić neviđeni majstori nego upravo zbog stvari koje sam nabrojao. Naravno treba tu i znanja igrača ali ako ekipu i igru temeljiš na tome samo jer su ti Tatar i Zakarić majstori onda nećeš daleko dogurati. Ali najbolje šanse ćeš stvarati baš osvajanjem lopte pressingom na protivničkoj polovini, agresivnošću da osvajaš druge lopte, pa tu onda tek dolazi do izražaja indvidualni kvalitet tvog igrača šta će uraditi sa tom osvojenom loptom. Tebi danas ako je jedini forte da samo možeš nešto kreirati iz pozicionih napada i to je to onda možeš računati samo na bodove možda protiv Sloge Doboj i sličnih.
To dok naši klubovi ne skontaju, prolazit će u europi kako prolaze posljednjih 20 i kusur godina.
Svaka čast za statistiku, možda zato ne bi bilo loše probat s trojicom štopera na Bilbiju pa ako i tu zabije onda jbg.Mamba21 je napisao/la: ↑22 jul 2022, 19:36@braco, svaka čast.

Slažem se, pogotovo da koliko god ljut bio jedva čekam utakmicu.godrina je napisao/la: ↑22 jul 2022, 19:39Napokon post ili 2 a da to nije boom, svadja ili suplja prica.

Nabilo se nekakve lose atmosfere doduse ne bez razloga ali pobjedom dole bi se sve vratilo. Jest da je to mozda najgore mjesto za vracanje samopouzdanja i trazit pobjedu ali sto da ne. Ne smiju spustit gace.
Dobrom trkom na sredini terena, markiranje igraca (igra bez lopte) su neophodni. Protiv Leotara se promasilo nekih finih situacija moze se to sad vratit. Edise iznenadi nas sve taktikom pa da te opet slavimo
Dobrom trkom na sredini terena, markiranje igraca (igra bez lopte) su neophodni. Protiv Leotara se promasilo nekih finih situacija moze se to sad vratit. Edise iznenadi nas sve taktikom pa da te opet slavimo

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Meni je Hajdarevic najbolji bio kad je igrao zadnjeg veznog u rombu, odma ga poslije i prodasmo u Tursku.BorbenaGljiva je napisao/la: ↑22 jul 2022, 19:20Edis Mulalić čak ni na pripremama uopšte nije pokušavao da promijeni formaciju, jedino šta je radio jeste zavaljivanje igrača na neprirodne pozicije, čovjek uopšte nema plana B, a plan A je nabij na Santosa pa šta bude i što je moguće više dizelaša u ekipi ( Dženis, Štilić i Subašić na krilu ), a onda kada ganja rezultat protiv Leotara, a Hodžić izdadje zbog povrede on ubaci Hajdarevića.
21.09 u Gradačcu prijateljska utakmica protiv Zvijezde povodom obilježavanja stogodišnjice postojanja.
mosa lošmi stićko tit-ula!
@braco
Svaka čast na analizi, odlični primjeri nedostataka u igri zrinjskog protiv ostalih klubova u prošloj sezoni.
Smatram da bi svakako trebali nešto drugačije pokušati, jer očigledno da neće upaliti ako budemo igrali isto. Naravno da svaki igrač igra svoju poziciju.
Svaka čast na analizi, odlični primjeri nedostataka u igri zrinjskog protiv ostalih klubova u prošloj sezoni.
Smatram da bi svakako trebali nešto drugačije pokušati, jer očigledno da neće upaliti ako budemo igrali isto. Naravno da svaki igrač igra svoju poziciju.
- svrakino1921
- Kontakt:
Da vas ne citiram sve. Slazem se za formacije.
Nase ekipe opcenito u ligi igraju 4-5-1 i vidjeli smo u europskim takmicenjima sada da nam to nista ne donosi. Previse staromodan fudbal igramo svi. Jos mi to igramo sa igracem koji nije napadac
Trebamo svi gledati ka modernom fudbalu i taktikama. Stvarno treba probati neku drugu formaciju. Svidja mi se ova 5-3-2 (3-5-2) sto ste napisali. Vego i Galic na tim pozicijama, zanimljivo.
Nase ekipe opcenito u ligi igraju 4-5-1 i vidjeli smo u europskim takmicenjima sada da nam to nista ne donosi. Previse staromodan fudbal igramo svi. Jos mi to igramo sa igracem koji nije napadac

Trebamo svi gledati ka modernom fudbalu i taktikama. Stvarno treba probati neku drugu formaciju. Svidja mi se ova 5-3-2 (3-5-2) sto ste napisali. Vego i Galic na tim pozicijama, zanimljivo.
Tako je. Ti nisi trol stari,već 100 puta registriran. Ti si novi realni pljuvac,nisi alda,balda.BorbenaGljiva je napisao/la: ↑22 jul 2022, 19:20Edis Mulalić čak ni na pripremama uopšte nije pokušavao da promijeni formaciju, jedino šta je radio jeste zavaljivanje igrača na neprirodne pozicije, čovjek uopšte nema plana B, a plan A je nabij na Santosa pa šta bude i što je moguće više dizelaša u ekipi ( Dženis, Štilić i Subašić na krilu ), a onda kada ganja rezultat protiv Leotara, a Hodžić izdadje zbog povrede on ubaci Hajdarevića.
Kad se registrujete a nećete da budete trol morate popljuvati Mulalic..ok
Novi brko i malenkost,tako mirisu da ne kažem dismri.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 48 gostiju.