Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la francobaresi » 28 feb 2013, 17:14

Puma je napisao/la:Svi mi ovde vjerovatno volimo Calcio, ali nije grehota nekome priznati da je bolji i jaci. To su sigurno Primera, EPL i Bundes. Rusi su vec sad jaki jos kad se ujedine sa ukrajincima to ce biti strahota.

Italija k'o drzava je u qrcu tako da ne cudi ovaj sunovrat. I kosarka im je propala vise od fudbala.
Ako je Italija u kur*u , onda šta reći za Španiju ?
Država je došla gotovo da nivoa Grčke , 18 od 20 klubova je pred bankrotom. Samo Real i Barca su sigurni iako imaju dugove i po pola milijarde €

Govoriti da je Francuska liga blizu Serie A je apsurd , kao i to da su Rusi blizu .

Španija je Real i Barca , sve ostalo ekipe koje jedva preživljavaju .
Premiership je jak u svakom segmentu , Švabe imaju bolju infrastrukturu ali da su u globalu jači od Italijana , čisto sumnjam . Bayern je izuzetak pa recimo i Dortmund .

Ali Juventus i Milan su pokazali da se mogu "potući" sa najjačim timovima evrope i to je dobar znak .
Lazio također gazi u EL-i , Inter je do sad igrao dobro .
Samo se Napoli obrukao , ali na tome mogu zahvaliti svome nezalaganju .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 28 feb 2013, 18:11

MaGiCa je napisao/la:
Puma je napisao/la:Ma uskoro ce ispasti iz top5, ako vec i nije. Tu negdje sa francuzima.
Ja mislim da su Francuzi mnogo jaci, a pitanje je da li su to sada i Holandezi i Portugalci.

Naravno, Rusi su vec odavno odmakli, tako da se to uzima per se.

E sad, sto nisi konkretno naveo postcalciopoli sezonu koja je bolja od ove aktualne - nikom nista. :roll: ;)
Svašta, svašta.
Holandija liga jednako cirkus kolorado, odbrane u rangu ovih naših u Jelen Super Ligi.
Portugal mi je malo oz biljnija liga, ali sa druge strane ja molim Boga da Juve u narednoj fazi izvuče baš Porto jer bi nam bio najlakši protivnik.
Uzmi da porediš Benfiku i Lacio npr., Benfika je tamo možda ove sezone i prvi tim lige, a Lacio u Kalču sigurno to nije, Lacio je za klasu ispred, kompletna ekipa, od trenera, preko golmana do napadača sve ima.
Milan je podošao za razliku od početka sezone, i sledeće sezone oni su glavni takmac Juventusu za skudeto, pazi dolazi im Saponara, dobar igrač, gledao sam ga za U21 Italiju, dobar mladi igrač, polus ovaj potenijal što poseduju u napadu, pa to samo može da raste. Uz po pojačanje na golu i odbrani na poziciji štopera to je sasvim dobra ekipa.
Francuzi, napravio se jedan PSŽ preko noći i odjednom oni jaka liga, pa oni sem njih nemaju kršten tim. Lion bi u Kalču bio 5, 6. Nica četvrta, molim vas, alo ?
Ja sam lično stava da je Kalčo ispred i Nemaca, a u rangu najmane sa Špancima. Nemci sem Bajerna i Borusije nemaju nijedan iole ozbiljan tim, pa pogledajte samo kako je Lacio nasankao Gladbah isto će se desiti i sa Štutgartom iako igraju pred praznim stadinom, isto.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 28 feb 2013, 18:12

@sanjingr

Vidi se ove sezone koga guraju,kome penale sviraju a za koga su slijepi
Ovaj dio mi nije jasan hoces da kažeš da je Inter pokraden a da se sve svira Juventusu il sta?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 28 feb 2013, 18:34

Brajkula je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Puma je napisao/la:Ma uskoro ce ispasti iz top5, ako vec i nije. Tu negdje sa francuzima.
Ja mislim da su Francuzi mnogo jaci, a pitanje je da li su to sada i Holandezi i Portugalci.

Naravno, Rusi su vec odavno odmakli, tako da se to uzima per se.

E sad, sto nisi konkretno naveo postcalciopoli sezonu koja je bolja od ove aktualne - nikom nista. :roll: ;)
Svašta, svašta.
Holandija liga jednako cirkus kolorado, odbrane u rangu ovih naših u Jelen Super Ligi.
Portugal mi je malo oz biljnija liga, ali sa druge strane ja molim Boga da Juve u narednoj fazi izvuče baš Porto jer bi nam bio najlakši protivnik.
Uzmi da porediš Benfiku i Lacio npr., Benfika je tamo možda ove sezone i prvi tim lige, a Lacio u Kalču sigurno to nije, Lacio je za klasu ispred, kompletna ekipa, od trenera, preko golmana do napadača sve ima.
Milan je podošao za razliku od početka sezone, i sledeće sezone oni su glavni takmac Juventusu za skudeto, pazi dolazi im Saponara, dobar igrač, gledao sam ga za U21 Italiju, dobar mladi igrač, polus ovaj potenijal što poseduju u napadu, pa to samo može da raste. Uz po pojačanje na golu i odbrani na poziciji štopera to je sasvim dobra ekipa.
Francuzi, napravio se jedan PSŽ preko noći i odjednom oni jaka liga, pa oni sem njih nemaju kršten tim. Lion bi u Kalču bio 5, 6. Nica četvrta, molim vas, alo ?
Ja sam lično stava da je Kalčo ispred i Nemaca, a u rangu najmane sa Špancima. Nemci sem Bajerna i Borusije nemaju nijedan iole ozbiljan tim, pa pogledajte samo kako je Lacio nasankao Gladbah isto će se desiti i sa Štutgartom iako igraju pred praznim stadinom, isto.

slika
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 feb 2013, 19:15

_forzamilan_ je napisao/la:
Brajkula je napisao/la: Svašta, svašta.

slika

slika

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 28 feb 2013, 19:39

drughi je napisao/la:@sanjingr

Vidi se ove sezone koga guraju,kome penale sviraju a za koga su slijepi
Ovaj dio mi nije jasan hoces da kažeš da je Inter pokraden a da se sve svira Juventusu il sta?
Inter je enormno pokraden u zadnje 2 sezone,od kupa protiv Rome preko serie a pa do liga europe,juve ne pratim tako da ne znam kako vam sude,znam samo kad se prasina podigla na forumu,mislim protiv Genove da ste igrali,za ostale tekme ne znam i nebi da lupam.
Sent from my ST21i using Tapatalk HD
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 28 feb 2013, 19:50

Da se malo vratimo na temu . :D
Ovaj vikend nas čeka ludnica u Serie A , dosta dobrih utakmica . Po meni najzanimljiviji susreti tokom vikenda .

01.03 Napoli - Juventus
02.03 Milan - Lazio
03.03 Catania - Inter
03.03 Roma - Genoa

Očekujem dosta golova , reći ću bratu da igra na ove parove 3+ , neka makar on dobije lovu ako ja već ne smijem da se kladim :D
-Rui Costa-

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 28 feb 2013, 22:55

slika

Kažu da je ovo nova lopta sa kojom će se igrati Seria A od narednog kola.
Il club piu titolato al mondo!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 28 feb 2013, 22:57

To je trenutna lopta, ali u bijeloj boji jer završava ovaj period kad se koristi žuta zbog zimskog vremena.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 feb 2013, 23:12

MaGiCa je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la: Nisu ni ovi 1922. znali da ćeš se ti sprdat s njihovim titulama.
"Sprdanje" = neizjednacavanje necega sto nije jednako samo po sebi.

Extra, @SiamoNoi. Nadmasujes sebe ponekad.
Eto najbolje da ćeš me ti učit što znači sprdanje.

MaGiCa je napisao/la:
A ako ćemo se vodit ovim tvojim shizo razmišljanjima najbolje uopće ne pratit nogomet.
Kad malo bolje pogledas ta "shizo razmisljanja", skapiraces da sam ovoga puta u pravu.

Isto kao sto npr. niko ne tvrdi da su osvajaci GS turnira u tenisu pre 90 godina bolji igraci od danasnjih top tenisera ili top kosarkasi tog vremena bolji od danasnjih top kosarkasa - uzaludno je tvrditi da ta analogija ne vredi i u fudbalu. Bolji igraci daju jace timove, jaci timovi daju jacu konkurenciju, konkurencija otezava osvajanje trofeja :arrow: prosta statistika tipa 3>2 nije dovoljna da bi se utvrdilo koji je tim bolji ukoliko uporedjujes timove iz razlicitih epoha.

Kad tome dodamo istorijsku nevaznost ili vaznost italijanskog kupa (znas ono: da li je casa puna do pola ili do pola prazna?), dobijemo jednu vigovstinu umesto 1 klasicne istine. E sad, je li problem u onima koji u nju ne veruju ili onima koji u nju veruju :?:
O čemu ti?Tko tvrdi da su tadašnji igrači bolji od današnjih i slično?Vrati se malo unazad pa vidi na koji post sam se nadovezao.Nadovezao sam se na tvoje omalovažavanje Interovih trofeja koje očito proizlazi iz neke frustracije samo tebi znane..."polurevijalni turnir-kup","Serie A uzeta u jadnoj konkurenciji" i "LP uzeta bunkerisanjem i gubljenjem 2 od 4 utakmice protiv najjace ekipe te godine".
Ne idu ti ti spinovi baš najbolje,a?Ja se isključujem iz ovoga,a ti nastavi kako god te volja,daljnim trolanjem pretpostavljam.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 feb 2013, 23:44

SiamoNoi je napisao/la: Eto najbolje da ćeš me ti učit što znači sprdanje.
Kao sto rekoh: dobro ti ide.

O čemu ti?Tko tvrdi da su tadašnji igrači bolji od današnjih i slično?Vrati se malo unazad pa vidi na koji post sam se nadovezao.Nadovezao sam se na tvoje omalovažavanje Interovih trofeja koje očito proizlazi iz neke frustracije samo tebi znane..."polurevijalni turnir-kup","Serie A uzeta u jadnoj konkurenciji" i "LP uzeta bunkerisanjem i gubljenjem 2 od 4 utakmice protiv najjace ekipe te godine".
Niko Interove trofeje nije omalovazavao. Skapiraj to jednom. Vreme ti je.

Poenta je da je Coppa Italia nevazan turnir. To sam rekao i kad ga je Napoli osvojio, da ne bude zabune. Pronadji postove, ako ne verujes. Isto se odnosi i na Super kup.
Mozda postanu relevantni turniri, ali ce za to biti potrebno da se promeni shvatanje ovih takmicenja i da klubovi prestanu da ih dozivljavaju kao mesta gde se isprobavaju drugopozivci.

Frustracija Interom :?: :lol: :lol: :lol:
Pa kako mogu to da budem isfrustriran i Interom i Milanom i Romom i Laziom i Juventusom? Ili ce pre biti da navijaci ovde olako koriste taj termin kad izgube argumentaciju? :roll:

A ako ti je isto pobedjivati mocno i to zestoku konkurenciju & setati se dosta slabijom ligom i bunkerisati u Evropi - onda imas problem sa tim da ne razlikujes kvalitativnost pojmova. ;)

A prica o krunskom argumentu zvanom "Tripletta siamo noi" upravo pada tu tj. na toj osnovi.

Ne idu ti ti spinovi baš najbolje,a?Ja se isključujem iz ovoga,a ti nastavi kako god te volja,daljnim trolanjem pretpostavljam.
Drago mi je sto sam, pored toga da "sprdanje" zapravo znaci "neizjednacavanje necega sto nije jednako samo po sebi", saznao da je "spinovanje" termin za "stavljanje u kontekst dogadjaja", a "trolovanje" predstavlja odgovaranje na pitanja. Hvala ti na tome. ;)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 01 mar 2013, 11:58

Predsjednik Cagliaria Cellino je pusten iz zatvora i sada se nalazi u kucnom pritvoru.

A predsjednik Catanie Pulvireti je na dobrotvornu veceru dosao obucen kao agent 007

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 01 mar 2013, 12:13

sa Englezima i Njemcima niko ne može u istu rečenicu .. najmanje po 5 godina su ispred Calcia .. ispred su i Španci, žabari suvereno drže to 4 mjesto :mrgreen: svako ko misli da je Calcio napredovao jer je liga izjednačena, trebao bi malo prošetat' do ludnice
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 01 mar 2013, 13:15

JTS je napisao/la:sa Englezima i Njemcima niko ne može u istu rečenicu .. najmanje po 5 godina su ispred Calcia .. ispred su i Španci, žabari suvereno drže to 4 mjesto :mrgreen: svako ko misli da je Calcio napredovao jer je liga izjednačena, trebao bi malo prošetat' do ludnice
Kao prvo termin "žabari" se ne koristi za Italijane , nije se nikad ni koristio . Osim kod nekih zatupljenih likova na balkanu. Tzv. "žabar" su Francuzi . Kao drugo Švabe nisu ni u čemu ispred Italijana , sem po infrastrukturi i broju gledalaca . Bayern je jedini klub koji ima kvalitetniji tim nego recimo Juventus , Milan i Inter itd. Ali nije Juve daleko a i Milan radi na tome da što prije dođe na stari nivo . Također Dortmund je za pohvalu , svi ostali klubovi u Njemačkoj nisu na nekom pretjeranom nivou . To je dokazao i Lazio kad se poigrao sa Borusiom M. u međusobnom ogledu . Naravno to nekad ne mora puno da znači , ali je jasan dokaz da nema tu pretjerane razlike .
-Rui Costa-

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 01 mar 2013, 13:29

JTS je napisao/la:sa Englezima i Njemcima niko ne može u istu rečenicu .. najmanje po 5 godina su ispred Calcia .. ispred su i Španci, žabari suvereno drže to 4 mjesto :mrgreen: svako ko misli da je Calcio napredovao jer je liga izjednačena, trebao bi malo prošetat' do ludnice
+1
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

FORZA INTER!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 01 mar 2013, 13:43

sanjingr je napisao/la:
+1
ne zove se tvoj klub bezveze "internacionale"
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 01 mar 2013, 14:07

Calcio je napredovao iz cistog razloga jer se promjenio nacin razmisljanja i sistem rada kod mnogih klubova, a rezultate ne mozes odmah ocekivat.Juve je u mnogim poljima postavio model ponasanja te ce ga ostali pratit i liga ce bit sto posto bolja, eto odmah imas napredak.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 01 mar 2013, 14:40

Koliko vidim svima je drago što liga polako korača prema naprijed , osim pojedinim navijačima Intera .
Čisto sumnjam da takav stav imaju pravi i istinski navijači tog kluba , mi nažalost ovdje imamo pojedince koji ne razmišljaju racionalno .
-Rui Costa-

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 01 mar 2013, 15:40

Mozda u buducnosti da uznapreduje,ali ove sezone ja ne vidim taj napredak ni u kom smislu,niti u kvaliteti igre,niti u ulaganju u infrastrukturu (osim Juvea),niti kvaliteti suđenja,niti poboljsanju situacije u kojoj bi neki igrac jedva docekao da igra u Italiji,ne nego svi bjeze iz Italije,kada se to pocne mjenjati i zazivi pozitivna atmosfera,podigne nivo kvalitete utakmica i da sjednes ko covjek da pogledas tekmu a ne da gledas ne zanimljive utakmice pored kojih komotno mozes da se naspavas.

FORZA INTER!

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 01 mar 2013, 16:06

Eh da mi je znati šta ti gledaš?! :roll:

Ove sezone se u Italiji baš igra dopadljiv i gledljiv fudbal, liga je mnogo zanimljivija i konkurentnija od nekih prethodnih sezona. Juve, Fiorentina, Roma igraju lijepo za oči, Inter, Napoli, Lazio klasično italijanski dobra taktika i kontre, Milan u njihovom prepoznatljivom stilu, nema tu neke igra, ali opet imaju pobjednički mentalitet. Mediokritet ekipe su itekako sposobne iznenaditi favorite na papiru. Siena koja je posljednja na tabeli zabije Laziu i Interu 6 golova. Svaki derbi je na neki način sam po sebi bio spektakl. Suđenje je manje više isto kao u ostalim ligama, neko ko tokom vikenda ima priliku gledati utakmice Premiershipa, Primere i Bundes lige se može uvjeriti da sudije u navedenim ligama prave i kardinalnije greške nego u Serie A. Ko prati calcio zna da se sve zasniva na taktici, ne možeš ti očekivati da u svakoj utkamici bude 3+ golova kao u Bundes ligi ili Premiershipu.

Iako koeficijenti nisu relevantan podatak, bez obzira što UEFA takmičenja tek treba da uđu u završnicu italijanski klubovi su već sada zabilježili najbolji rezultat u posljednje 3 sezone, a uz malo sreće pri ždrijebu vrlo lahko bi se moglo desiti da se u ovoj sezoni zabilježiti da italijanski klubovi zabilježe najbolji rezultat u posljednjih 5 godina. Ovaj podatak nam pokazuje da ipak postoji kvalitet.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: ronaldo99 i 2 gosta.