FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

storm_raider
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la storm_raider » 14 jan 2015, 15:55

bagrcavi je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
JIJoe je napisao/la:U Skhendiji je doslo do potpunog kraha sto se tice finansija, platu su mu htjeli prepoloviti na pola, njemu se nije svidjelo i sporazumno su se razisli, kada vidimo on ove godine ipak puni 32. godine, hoce i zeli da se vrati u Zelju u to nema sumnje, medjutim nije sve do njega, hoce jos sezonu dvije da odigra u najdrazem dresu i da se oprosti ...
Vidjet cemo narednih dana sta i kako ...
Onaj ko kaze da Zeba nebi bio pojacanje je obican komad budaletine :crazy:

:D
Ko god kaze da bio Zeba pojacanje, onakav kakav je bio prije nego je nogiran iz kluba, je veci komad budaletine.
E nek' su nam pojacanja Sadikovici, Turkovici i ostali...
Ja ni nisam napisao da su pojacanja oni, uostalom oni su vec u klubu. Nek' je Zeba onakav kakav je bio prije nego je otjeran pojacanje, nije ga dzaba Amar nabio nogom.
Sport je lijek za tijelo i duh.

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 14 jan 2015, 15:56

Zeba napustio Shkendiju: ''Sve je otvoreno, pa i povratak u Željezničar''

Iskusni ofanzivni vezni fudbaler Zajko Zeba nakon pola godine igranja u Shkendiji sporazumno je raskinuo saradanju sa makedonskim klubom.
Zebi je punuđeno smanjenje plate pošto je u klub stigla nova Uprava, naš fudbaler nove uslove nije prihvatio pa su obje strane pristale na sporazumni prekid ugovora.

''Istina je da sam raskinuo ugovor. Nudili su mi smanjenje ugovora, jer je došla nova Uprava, međutim nisam prihvatio, korektno i ljudski smo se rastali'', kazao je ovaj 31-godišnjak.

Posljednjih dana spominjao se i Zebin povratak u Željezničar, međutim miljenik publike sa Grbavice još uvijek ne može ništa reći kada je u pitanju eventualna saradnja sa najtrofejnijim klubom u našoj zemlji.

''Željo je moj klub i svi znaju šta mi znači. Međutim još uvijek ne mogu ništa reći kada je u pitanju Željezničar. Spreman sam na razgovore i vidjet ćemo šta će biti u narednim danima'', kazao je Zeba za *****.

Kako rekoh i jutros ... :)
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 14 jan 2015, 16:04

Diskusija u posljednjih nekoliko dana nas je uvela u neku blagu strepnju,kad je u pitanju daljnji razvoj situacije u nasem klubu. Ja mislim,potpuno neopravdano. Naprosto ne vidim nacina kako neki ljudi mogu negativno uticati na razvoj situacije. Mozda bojkot rada skipstine.Ali ne mislim da je to taj broj ljudi koji realno mogu napraviti problem. Posebno nakon zamjene pet clanova na zadnjoj skupstini.Ne znam imena onih koji vise nisu clanovi,ali predpostavljam da se ciljano islo sa ovom zamjenom.Ono sto daje jak kredibilitet ovoj strukturi ljudi koji sad vode klub jeste jedinstvo u predsjednistvu,transparentnost u radu,evidentni rezultati u finansijskom stabiliziranju kluba,i nesto sto malo pominjemo,a to je evidentan napredak u radu omladinskog pogona.
Puno smo tabirili ovu situaciju oko dugova.Znamo skoro sve o tome. Al izelim jos jednom ponoviti,to stvarno ne izgleda ni malo lose. Ako si duzan 1800000 km(recimo da je dug za porez apsolviran kroz reprogram),aki omas potrazivanja od 1200000 km,a izvjesna su,onda je to dobro. Jos treba znati da je u ovih 1800000 km duga i dug nekim ljudima iz kluba(oko 600000 km)koji se vjerovatno nece vracati vec pretvarati u uloge u klub,onda to izgledajos bolje.
Sta je ovdje bitno. Bitno je sto prije i sto kvalitetnije rijesiti novac koji je potreban do kraja ove sezone. Koliko znam,to je dogovoreno i zavrseno ovih dana.Ovim novcem obezbjedjujemo uslove da se obave kvalitetne pripreme,da se ekipi obezbjede optimalni uslovi za takmicenje i da se eventualno tim pojaca sa jednim,dvojicom igraca.
Drugo,ostavlja se dovoljno vremena da se bez pritiska i stresa,nastave aktivnosti na planu stvaranja formalno-pravnih okvira za primjenu novog modela finansiranja kluba.
Toliko o tome.
Potencira se znacaj ove polusezone,odnosno znacaj izlaska u Evropu. I tacno je da je to od velikog znacaja.
Osim tih par stotina hiljada eura,nastavljas kontinuitet igranja evropskih utakmica.To daje dodatnuvrijednost igracima,posebno mladjim.To daje bolju pregovaracku poziciju o svemu.
E sad,postavlja se pitanje moze li ovaj nas igracki kadar ostvariti taj cilj? Kako na to gleda novi trener? Tesko je dati odgovore na ta pitanja. Mozda nakon prvog dijela priprema,odnosno nakon povratka iz Hercegovine.
Ono sto ja mislim,ova ekipa ima potencijal i moze. Vise puta smo se slozili da ni jedan nas igrac nije bio ni blizu svojih realnih mogucnosti,u protekloj polusezoni. Ako fizicka spreme bude bolja,a morala bi,ako Oda bolje takticki poslozi ekipu,a morao bi,ako igraci i teneri ne budu razmisljali ni o cemu drugom osim igre i terena,a trebalo bi tako biti,ne vidim razloga da ne budemo medju cetiri ekipe.
S druge strane,ne bi me iznenadilo da Odovic trazi neka pojacanja. Osim navedenih razloga o znacaju Evrope ove godine,i njemu je izuzetno bitno da to ostvari. Svjestan je da bi vec u narednoj sezoni mogao imati znatno bolju situaciju.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jan 2015, 16:11

FKZ1921 je napisao/la:Diskusija u posljednjih nekoliko dana nas je uvela u neku blagu strepnju,kad je u pitanju daljnji razvoj situacije u nasem klubu. Ja mislim,potpuno neopravdano. Naprosto ne vidim nacina kako neki ljudi mogu negativno uticati na razvoj situacije. Mozda bojkot rada skipstine.Ali ne mislim da je to taj broj ljudi koji realno mogu napraviti problem. Posebno nakon zamjene pet clanova na zadnjoj skupstini.Ne znam imena onih koji vise nisu clanovi,ali predpostavljam da se ciljano islo sa ovom zamjenom.Ono sto daje jak kredibilitet ovoj strukturi ljudi koji sad vode klub jeste jedinstvo u predsjednistvu,transparentnost u radu,evidentni rezultati u finansijskom stabiliziranju kluba,i nesto sto malo pominjemo,a to je evidentan napredak u radu omladinskog pogona.
Puno smo tabirili ovu situaciju oko dugova.Znamo skoro sve o tome. Al izelim jos jednom ponoviti,to stvarno ne izgleda ni malo lose. Ako si duzan 1800000 km(recimo da je dug za porez apsolviran kroz reprogram),aki omas potrazivanja od 1200000 km,a izvjesna su,onda je to dobro. Jos treba znati da je u ovih 1800000 km duga i dug nekim ljudima iz kluba(oko 600000 km)koji se vjerovatno nece vracati vec pretvarati u uloge u klub,onda to izgledajos bolje.
Sta je ovdje bitno. Bitno je sto prije i sto kvalitetnije rijesiti novac koji je potreban do kraja ove sezone. Koliko znam,to je dogovoreno i zavrseno ovih dana.Ovim novcem obezbjedjujemo uslove da se obave kvalitetne pripreme,da se ekipi obezbjede optimalni uslovi za takmicenje i da se eventualno tim pojaca sa jednim,dvojicom igraca.
Drugo,ostavlja se dovoljno vremena da se bez pritiska i stresa,nastave aktivnosti na planu stvaranja formalno-pravnih okvira za primjenu novog modela finansiranja kluba.
Toliko o tome.
Potencira se znacaj ove polusezone,odnosno znacaj izlaska u Evropu. I tacno je da je to od velikog znacaja.
Osim tih par stotina hiljada eura,nastavljas kontinuitet igranja evropskih utakmica.To daje dodatnuvrijednost igracima,posebno mladjim.To daje bolju pregovaracku poziciju o svemu.
E sad,postavlja se pitanje moze li ovaj nas igracki kadar ostvariti taj cilj? Kako na to gleda novi trener? Tesko je dati odgovore na ta pitanja. Mozda nakon prvog dijela priprema,odnosno nakon povratka iz Hercegovine.
Ono sto ja mislim,ova ekipa ima potencijal i moze. Vise puta smo se slozili da ni jedan nas igrac nije bio ni blizu svojih realnih mogucnosti,u protekloj polusezoni. Ako fizicka spreme bude bolja,a morala bi,ako Oda bolje takticki poslozi ekipu,a morao bi,ako igraci i teneri ne budu razmisljali ni o cemu drugom osim igre i terena,a trebalo bi tako biti,ne vidim razloga da ne budemo medju cetiri ekipe.
S druge strane,ne bi me iznenadilo da Odovic trazi neka pojacanja. Osim navedenih razloga o znacaju Evrope ove godine,i njemu je izuzetno bitno da to ostvari. Svjestan je da bi vec u narednoj sezoni mogao imati znatno bolju situaciju.
Nek se ubiju svi kolektivno ako ne izbore evropu.Sve to olaksas sebi duplo ako izboris niko ne smije reci da to nije prioritet, nemojte ko pitari da pisemo o finansijama fudbal se igra radi pehara i uspjeha a ne da bi ljudi po gradu pricali koliku ko ima platu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 14 jan 2015, 16:29

Sve je jos uvijek podlozno diskusiji, ali sto sam htio jos jucer napisati za pisanje raznih poluinformacija tj. spekulacija nanosi se samo steta klubu. Kako neki ovdje pisu stice se dojam da imamo desetak miliona eura samo da dovodimo igrace, ali situacija je daleko od toga. Bas je Aco nedavno napisao da situacija nije onakva kakvom je npr. @super predstavlja, ali isto tako nije ni totalni kolaps, iako smo blize ovom drugom, barem sto se tice terena. Raja sada konta da se ima para, da su svi ovi investitori vec ulozili u klub, a oni jos nisu ni sastanak odrzali. Zato je vrlo vazno da se neke stvari drze unutar kluba, nije sve za javnost, iz nekih postova se, zaista, da zakljuciti da smo vec dosli do velikih para i sada je na nama samo da biramo igraca kojeg zelimo. Pise se o Zebi, onom iz Maribora, cak i Nijemu spominju, a onda se kolektivno razocaramo sto ce nam pojacanje biti neko iz druge lige. To je taj problem. Dugovi su jos uvijek tu, za nase uslove ne tako mali, ali se radi nesto na tome, smanjene su plate, osjetno losiji igracki kadar, koji ruku na srece ima mnogo potencijala, ali pitanje je ko ce sve to lijepo ukonponovati. Nama trebaju sigurno jos dva kvalitetna igraca ako zelimo Evropu, dva igraca koji ce uzivati respekt cijele lige, jer nije isto znati da igras protiv Beslije, Zebe, Nijeme, Svrake, Jamaka,Kvesica, Tomica, ili protiv neke djece plus ova dva zadnja igraca. Kako neko maloprije napisa svi su nas izofirali, ovo vise nije mocni Zeljo kakvog smo navikli gledati, i bez respekta ulaze u utakmicu i to je vec ogromna prednost za protivnika koji se ne plasi Zelje.

Vjerujem da ce Odovic nesto iskombitnovati, ova ekipa nije dostigla svoj vrhunac, on moze izvuci mnogo vise od Varee, mozda donjeti nesto novo u ekipu i onda se treba nadati da bude dovoljno. Opet kazem bez barem dva jako kvalitetna igraca Evropa je jako daleko. Sto@pile napisa mi ne smijemo sebi dozvoliti da ostanemo bez Evrope sljedece godine i nadam se da svi to shvataju. Odovicu se moraju obezbjediti igraci na pozicijama na kojima smatra da smo tanki, i to ne neka djeca ili sumnjivi talenti, jednostavno se moraju dovesti igraci koji mogu pogurati ovu ekipu i unaprijediti igru.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 14 jan 2015, 16:30

Koliko sam primijetio Farisa Fejzica nema na spisku igraca koji su otisli na pripreme??a sto se tice pojacanja evidentno je da se moraju dovesti 2,3kvalitetna igraca sto je i sam Alihodzic rekao...

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 14 jan 2015, 16:37

Jedan off topic jel vam Oda liči na Magatha ?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jan 2015, 16:40

sergejevic je napisao/la:Sve je jos uvijek podlozno diskusiji, ali sto sam htio jos jucer napisati za pisanje raznih poluinformacija tj. spekulacija nanosi se samo steta klubu. Kako neki ovdje pisu stice se dojam da imamo desetak miliona eura samo da dovodimo igrace, ali situacija je daleko od toga. Bas je Aco nedavno napisao da situacija nije onakva kakvom je npr. @super predstavlja, ali isto tako nije ni totalni kolaps, iako smo blize ovom drugom, barem sto se tice terena. Raja sada konta da se ima para, da su svi ovi investitori vec ulozili u klub, a oni jos nisu ni sastanak odrzali. Zato je vrlo vazno da se neke stvari drze unutar kluba, nije sve za javnost, iz nekih postova se, zaista, da zakljuciti da smo vec dosli do velikih para i sada je na nama samo da biramo igraca kojeg zelimo. Pise se o Zebi, onom iz Maribora, cak i Nijemu spominju, a onda se kolektivno razocaramo sto ce nam pojacanje biti neko iz druge lige. To je taj problem. Dugovi su jos uvijek tu, za nase uslove ne tako mali, ali se radi nesto na tome, smanjene su plate, osjetno losiji igracki kadar, koji ruku na srece ima mnogo potencijala, ali pitanje je ko ce sve to lijepo ukonponovati. Nama trebaju sigurno jos dva kvalitetna igraca ako zelimo Evropu, dva igraca koji ce uzivati respekt cijele lige, jer nije isto znati da igras protiv Beslije, Zebe, Nijeme, Svrake, Jamaka,Kvesica, Tomica, ili protiv neke djece plus ova dva zadnja igraca. Kako neko maloprije napisa svi su nas izofirali, ovo vise nije mocni Zeljo kakvog smo navikli gledati, i bez respekta ulaze u utakmicu i to je vec ogromna prednost za protivnika koji se ne plasi Zelje.

Vjerujem da ce Odovic nesto iskombitnovati, ova ekipa nije dostigla svoj vrhunac, on moze izvuci mnogo vise od Varee, mozda donjeti nesto novo u ekipu i onda se treba nadati da bude dovoljno. Opet kazem bez barem dva jako kvalitetna igraca Evropa je jako daleko. Sto@pile napisa mi ne smijemo sebi dozvoliti da ostanemo bez Evrope sljedece godine i nadam se da svi to shvataju. Odovicu se moraju obezbjediti igraci na pozicijama na kojima smatra da smo tanki, i to ne neka djeca ili sumnjivi talenti, jednostavno se moraju dovesti igraci koji mogu pogurati ovu ekipu i unaprijediti igru.
Drug nije bit samo igraca ne pozicijama na kojima skripi ako hoces naprijed nego da osim toga dovedes i ponekog dobrog igraca od kojeg bi mogao imati i hajra nekad u buducnosti.Takve prilike kod nas ne bi trebalo propustati jer ces opet imati odgovor za pola godine eto koga dovesti.Takvi igraci su investicija koja ce te jos lakse dovesti do cilja a to je pozitivno poslovanje.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 14 jan 2015, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 14 jan 2015, 16:40

Fejzić raskinuo ugovor.

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 14 jan 2015, 16:40

Zekoo je napisao/la:Jedan off topic jel vam Oda liči na Magatha ?
Ne bih rekao ... :mrgreen:

slika

slika
1921'

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 14 jan 2015, 16:42

fkzeljeznicarba je napisao/la:Fejzić raskinuo ugovor.
Ne znam što smo ovo uradili, fin stoper, mlad, koji sigurno može napredovati i bolji je možda čak od Bogdanovića.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 jan 2015, 16:44

bagrcavi je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
JIJoe je napisao/la:U Skhendiji je doslo do potpunog kraha sto se tice finansija, platu su mu htjeli prepoloviti na pola, njemu se nije svidjelo i sporazumno su se razisli, kada vidimo on ove godine ipak puni 32. godine, hoce i zeli da se vrati u Zelju u to nema sumnje, medjutim nije sve do njega, hoce jos sezonu dvije da odigra u najdrazem dresu i da se oprosti ...
Vidjet cemo narednih dana sta i kako ...
Onaj ko kaze da Zeba nebi bio pojacanje je obican komad budaletine :crazy:

:D
Ko god kaze da bio Zeba pojacanje, onakav kakav je bio prije nego je nogiran iz kluba, je veci komad budaletine.
E nek' su nam pojacanja Sadikovici, Turkovici i ostali...
Pa daj nam Sadikovicevu statistiku proljeca. Daj kad se pravis pametan , da vidimo njegov prosjek sa ovom ekipom i Zebin sa onom ekipom sto se setala ligom. Bitno je uzeti nekoga na zub, a sto zna biti produktivan i moze se razviti u extra igraca, *ebo to. A Zeba koji mase laznjake protiv Rudar Prijedora a na bitnim utakmicama se sakriva iza igraca , on bi bio pojacanje i sa jednom nogom.
Nije nam to pravac kojim idemo, ja sam to zelio da kazem , a svi navedeni igraci nisu u formi da mogu nesto puno da doprinesu , pa zbog cega bi onda nekome mladjem uzimali mjesto ? Svraka, Selimovic i ostali , koji su da se razumijemo na vrhuncu forme bili itekako dobri i korisni igraci, kada su pali svi ste kukali sto ne igra Memija , Bajic itd. Sada kada smo krenuli tim pravcem vi bi se vracali na staro , cak jos gore...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 14 jan 2015, 16:53

JIJoe je napisao/la:
Ne bih rekao ... :mrgreen:
Pa dobro sad nisu pljunuti al ono iz`daleka xD

Amerigo
Kontakt:

Post Postao/la Amerigo » 14 jan 2015, 17:00

@pile87
@bagrcavi
Dugo pratim ovaj forum i uživao sam čitajući vaše komentare jer su uvijek bili odmjereni puni važnih i pravih informacija ali ako smije primjetiti da u zadnje vrijeme nekad steknem dojam kao da neka druga osoba piše ili su stvari stvarno tako loše........

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 14 jan 2015, 17:05

Sta ovo Vladavic glumi menadzera, preko svoje agencije odveo Milosa Acimovica u Njemacku navodno da potpise za Wolfsburg, voda malog uzduz i poprijeko kroz Njemacku ... :lol: :lol: :crazy:
1921'

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 14 jan 2015, 17:12

Dejan Uzelac navodno dolazi.Stoper Drine.93' godiste.

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 14 jan 2015, 17:16

Zeba otvoren za razgovore, Vladavic se danima nudio, Urdinov raspolozen da dodje...primjecujem da do solidnih igraca mozemo doci samo ako to hocemo...a realno par igraca nam treba... Btw od ove trojice samo mi se Zeba cini kao pojacanje.

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 jan 2015, 17:46

Meni podsjeca malo :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 jan 2015, 17:54

Upravu si :lol: :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 14 jan 2015, 18:11

Uzelac ce se najvjerovatnije sutra prikljuciti ekipi...nedavno sam ja pisao za njega da bi nam trebao doci...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: addebisi, Arma00, bvsic, Cwirek, GradKamena1, Hrasno15, Riziko i 104 gosta.