BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Pale_Companion
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Pale_Companion » 18 okt 2014, 17:50

E dortmunde dortmunde :facepalm: , kud baš od jaraca posaugati :puke:
Semir bvb je napisao/la: Vrijeme je za pobjede, nema više opravdanja... :kafa:

Rekoh ti Semire nedavno da bi se mogao prosrat' od toliko kafe ;)

adnan24 je napisao/la:Na papiru perverzija
Daleko je to od perverzije adnane :nene:

Lokos19 je napisao/la:Manjak kvaliteta. Klopp ko sivonja samo vjeruje u pressing, to mu je odgovor na sve. taktika i strategija u gram ista nebitno dali je protivnik keln ili arsenal.

NECE da prihvati da je procitan do u detalj evo dvije godinje. dovode se samo trkaci i sprinteri, nigdje igraca u centru ofanzive koji pod pritiskom ZNAJU primit loptu i napravit sansu. Kagawa je prvi potez u tom smislu ali dolazi dosta ksano za ovu sezonu.
Svaka čast, lokos je ubo' u sridu što se problemtike i loših rezultata tiče ... Nadam se da će krenut na bolje kad se ekipa malo stabilizira, ali mogla bi biti patnja do kraja sezone ...

Sretno žuti :thumbup:
Agieren statt reagieren

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 18 okt 2014, 17:55

Opet će se u nekoj manje važnoj utakmici pobjediti Bayern i to će prikriti probleme koje BVB realno ima

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 18 okt 2014, 17:56

opel je napisao/la:Bitno je da nema više priča o povredama kao jedinom razlogu za slabe rezultate, vidite da je kriza mnogo dublja i kola su krenula nizbrdo iz više razloga. Ne znam da li ima još onih koji će hvaliti upravu i Kloppa i pričati kako će Miki pokazati svoje kvalitete, jer za onakvo smeće od igrača samo debili mogu dati onolike pare. Uostalom, za utjehu nama svima neka služi činjenica da su BvB, Štutgart, Hamburger i Werder na dnu BL što dovoljno govori dokle je stigla BL i monopol jednog tima koji je uništio konkurenciju i sad gledamo samo ono što smo gledali i prethodnih godina.
Nekako mi je vas pomalo i zao ,tako je kako je ja sam jos pred kraj prosle sezone rekao da ce se BVb boriti da jedva izbori Lp,jednostavno malo koja je ekipa mogla dugorocno suprostaviti se bayernu i da bude ozbiljniji protivnik dulje od jedne szone. To je Bvb uspjevalo do predprosle sezone ,def.to su bili zadnji atomi ovoga tima i to je to .Svaka cast u one unazad tri sezone i tiule i borbu sa nama ,ali vi jed.nemate vise snage za dalju borbu na svim poljima ,i misljenja sam da je bvb bio da kazem prvi i posljednji tim iz Bl koji se ozbiljnije pokusao suprostaviti bayernu.Jednostavo ne vidi da bi se u buducnosti mogao ponoviti neki novi ili slicni BVb ,odnosno bilo koji klub kao bvb sto je bio unazad tri sezone.Otom potom ali fakat ne znam sta se ljutite na bayern bayern nije nista ukrao sve je regularno kupio i uzeo :kafa: :problem: dje problem,ko je vama kriv sto decenijam unazad nemat kvlaitetan menadzment koji bi digoa bvb ne samo u tom e poslovnome polju nego koji bi dikretno ili indirektno utjecao na sportski uspjeh kluba.

Sta sada bayern bi trebao bit milostiv i praviti neke ustupke ili slicne stvari u neki poljima nekim klubovima,bayern je klub kao i bvb i werder i koln ,herta ,bayern zivi od svoga rada kao i pomenuti klubovi ,sad sto je bayern upsio dosegnuti visok level u odnosu na sve druge to je dr.prica ali jedno je siurno da ovaj mocni bayern nije postao preko noci zvjezdani div nego zahvaljujuci decenijama planskog rada i uspjeha.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 18 okt 2014, 18:06

Sve vam je ovo davno najavljeno od ponekog objektivnog forumasa koji bi zalutao na temu.....

A pojedinci su tada govorili, dovoljno je imati Klopa i nema brige. Nevidjeno glupo stajaliste.

Klop je jedan od najboljih trenera svijeta, ali bez kvalitetne ekipe ne moze napraviti vrhunske rezultate. Kada je ekipa mlada i zeljna uspjeha, uz to i prilicno kvalitetna, moguce je na elan i ogromnu zelju ostvariti dobre rezultate. To je uradio Dortmund, pa sada Atletiko, pa nekad ranije Porto, Valensia, Verder..... Svi oni su iz godine u godinu gubili najbolje igrace i ishod je svakome realnom bio jasan. Pad se neminovno mora desiti, samo je pitanje koliko ce dugo biti prolongiran pod uticajem razlicitih okolnosti... Al u principu, dvije-tri godine uspona sa takvim nacinom rada su plafon.

Valjda je sada pojedincima jasno kakve su bedastoce pisali. :roll:

Iskreno se nadam da ce sto prije prekinuti crni niz i krenuti prema prve cetri pozicije. Gubitak LP bi bio totalna katastrofa. Misljenja sam da ekipa ima dovoljno kvaliteta da se ugura medju 4.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 okt 2014, 18:11

Pale_Companion je napisao/la: Daleko je to od perverzije adnane :nene:
Bolji sastav nismo izveli jos od finala lige prvaka sa Bayernom...naravno problem je sto vecina njih nije na 100%.

Ne da mi se sad nesto duze pisati,vidim da se opet iste stvari vrte...gubimo od Mainza,Stuttgarta,Hsv-a,Kolna zbog nedostatka kvalitete...trebali bi od njih kupovati na zimu :clap:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 18 okt 2014, 18:15

adnan24 je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la: Daleko je to od perverzije adnane :nene:
Bolji sastav nismo izveli jos od finala lige prvaka sa Bayernom...naravno problem je sto vecina njih nije na 100%.

Ne da mi se sad nesto duze pisati,vidim da se opet iste stvari vrte...gubimo od Mainza,Stuttgarta,Hsv-a,Kolna zbog nedostatka kvalitete...trebali bi od njih kupovati na zimu :clap:
Nece oni prijatelju nikada vise biti na 100%. Fudbaler je potrosna roba.

Dortmund je nepovratno izgubio ogromnu zelju koju su na pocetku imali, izgubili su na snazi i brzini, na agresivnosti.... Malo su i procitani, protivnici ih ozbiljnije shvataju, manje se plase.......

Valjalo je necim to nadoknaditi kako bi ekipa nastavila rasti!??

To nesto je kvalitet, rutina..... E to Dortmund nije dobio, naprotiv, gubio je kao i gore pomenuto.

Valjda tako mora biti..... Nemas pare, nemas rezultate. Ne mozes vazda igrati na blitzkrieg!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 okt 2014, 18:41

Borussia Dortmund faktički ima ove sezone bolju ekipu nego prošle. Zašto je to tako, jednom imalo boljem poznavaocu fudbala bi trebalo biti jasno. Ne bi trebalo ni objašnjavat. Možda nekad ipak malo više i uđem u detalje, ali sad ne... :D Dobilo se na širini. Problemi opet s povredama postoje. A jedino gdje se s nekim od prethodnika mogu složit je da ima određe pročitanosti Dortmunda.
Naime BVB najviše i ima problema s ovim ekipama koje su slabije. Ekipe daju Dortmundu loptu i tu za Dortmund nastaju problemi. Sada se uvezalo par negativnih rezultata i odmah je i psihološki problem. A Klopp nema trenutno plana B i ima sada prvu ozbiljniju krizu pred sobom. I sada je treba riješiti.

U LP je ekipa pokazala veliku snagu i mnogo rutine. Prema tome, LP je veliki argument da kod Dortmunda nema pada kvaliteta, jer treba samo utakmicu protiv Arsenala pogledati. To je bio fantastičan fudbal. Ko zna možda Dortmund baš osvoji LP. Vidim da neki kolegu Farinnellija nedavno nisu ozbiljno shvatili. Ali on se vodi interesantnim naznakama i pokazateljima, pa me ne bi čudilo da se Dortmundu to desi... Iako bi ja naravno volio da neko drugi osvoji (gle čuda), ali ako taj neko ne bi, možete i vi....Ali to je sad daleko....Ja samo govorim o mogućnostima.... :D

I opet ponavljam ono što sam prije govorio, Klopp je dobar trener, dobar motivator i psiholog prije svega, ali nije jedan od najvećih taktičara. Zato njemu ovako neke ekipe stvore problem. Ali sada on mora pokazati majstoriju vraćanja ekipe na pravi put. Svakoj se ekipi dese padovi, ali Dortmund se s ovakvim trenerom i povratkom ozlijeđenih svakako može vratiti.
I hladno će ova ekipa ući među prve 4 na kraju i tako u LP. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 18 okt 2014, 18:44

effe_sa je napisao/la:I hladno će ova ekipa ući među prve 4
E jesi ih utjesio nema govora :lol:

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 18 okt 2014, 19:24

Danas smo u prvom poluvremenu imali dosta gresaka tj. pogresni pasova, i to pretezno od igraca koji su se vratili, tako da ce se po tom pitanju za 1,2 utakmice igra i sigurnost vratiti.

Ma nista nije nemoguce. Ekipe koje su gore u vrhu nemogu izdrzati do kraja sezone na tim pozicijama, osim recimo wolfsburg, levekusen, schalke, mozda i gladbach moze iznenaditi i to su ujedno te ekipe koje ce se boriti za ta mjesta koja vode u LP. Borussia ne zaostaje toliko da se to ne moze dostici, po prici ovde koda je tu razlika nekih 15-tak bodova. Kriza jest ali vracaju se igraci i kad se sve to poslozi i uigra ice nabolje. Nadati se da nece biti novi povreda.

@Valencia zapazio sam da navijas za man.utd. Pa oni su puni para pa ih nema nigdje proslih godina a ima i jos takvih primjera.

Da nije bilo ovoliko povreda sve bi to drugcije izgledalo, pricajte vi sta hocete. I te povrede su glavni krivac za ovu situaciju!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 18 okt 2014, 19:27

uživajmo u ligi prvaka ove sezone jer iduće je gledati nećemo, a bundesligu ne treba ni gledati i samo se živcirati, ligi prvaka i europi doviđenja, Reusu doviđenja, ispasti nećemo niti ćemo se boriti za ostanak ali više od sredine nećemo imati, od ovakvih igara i da nam svaka šupa utrpa dva komada je jad i bijeda i dno dna, šta je tome razlog ne znam ali mi se ne sviđa što gledam već duže vrijeme i od tih igara mi se :guz: i :puke: ali takav sam volim ih pa ću i dalje gledati utakmice u Buli i čupati kosu i živcirati se i nadati se da će krenuti na bolje

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 okt 2014, 20:17

Valencia je napisao/la: Nece oni prijatelju nikada vise biti na 100%. Fudbaler je potrosna roba.
Nekako mi previse pises u frazama...hajde da govorimo o konkretnoj situaciji ako cemo vec analizirati ove rezultate.

Danas na 100% nisu bili Gundo,Reus,Miki...Hummels jos nije pravi.Marco nije trebao ni poceti ali se Durm povrijedio na zagrijavanju...po cemu su to gore navedeni potroseni igraci ?

Valencia je napisao/la:Dortmund je nepovratno izgubio ogromnu zelju koju su na pocetku imali, izgubili su na snazi i brzini, na agresivnosti.... Malo su i procitani, protivnici ih ozbiljnije shvataju, manje se plase.......
Protiv Stuttgarta su pretrcali 125 km...to je vise nego onih godina kad su igrali finale lige prvaka ali dzaba ti svaka taktika ako je ne sprovedes u djelo...ovaj dio o procitanosti je tacan ali i dalje ne bi smio biti faktor protiv ekipa kao sto su Stuttgart,Koln ili Hsv...
Valencia je napisao/la:To nesto je kvalitet, rutina..... E to Dortmund nije dobio, naprotiv, gubio je kao i gore pomenuto.
Kao sto sam vec pisao a i @effe potvrdio ova ekipa je bolja nego proslogodisnja...bar ovaj danasnji sastav.Vezni red sa Gundoganom,Reusom,Kagawom,Mikijem i uz njih Aubameyangom ne moze nikako biti los.I ova odbrana ne moze nikako biti losa...naravno govorim o teoretskom dijelu.

Taktika je mozda problem u Bundesligi ali nije taktika kriva sto svaku tekmu poklone 2 gola...da je Koln napravio 5 prilika pa hajd i da povjeruje covjek u tu pricu al' kad ovako bez bukvalno pravog napada daju 2 gola onda postavka ne moze biti kriva...a to nije prvi put ove sezone.

Ako u ovom sastavu nastave da igraju stvari ce doci na svoje,samo je pitanje hoce li biti prekasno...

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 18 okt 2014, 20:24

PEP je napisao/la:
opel je napisao/la:Bitno je da nema više priča o povredama kao jedinom razlogu za slabe rezultate, vidite da je kriza mnogo dublja i kola su krenula nizbrdo iz više razloga. Ne znam da li ima još onih koji će hvaliti upravu i Kloppa i pričati kako će Miki pokazati svoje kvalitete, jer za onakvo smeće od igrača samo debili mogu dati onolike pare. Uostalom, za utjehu nama svima neka služi činjenica da su BvB, Štutgart, Hamburger i Werder na dnu BL što dovoljno govori dokle je stigla BL i monopol jednog tima koji je uništio konkurenciju i sad gledamo samo ono što smo gledali i prethodnih godina.
Sta sada bayern bi trebao bit milostiv i praviti neke ustupke ili slicne stvari u neki poljima nekim klubovima,bayern je klub kao i bvb i werder i koln ,herta ,bayern zivi od svoga rada kao i pomenuti klubovi ,sad sto je bayern upsio dosegnuti visok level u odnosu na sve druge to je dr.prica ali jedno je siurno da ovaj mocni bayern nije postao preko noci zvjezdani div nego zahvaljujuci decenijama planskog rada i uspjeha.
Nisam ja loše rezultate BvB pravdao monopolom FCB, a to što je u jednoj renomiranoj ligi kao što je BL od ¸15 najskupljih igrača njih 13 u istom timu dovoljno govori koliko je ta liga postala ozbiljna i slična ostalim ligama četvorke ili petice u Evropi. Ovo što se dešava ove sezone sa BvB sam predvidio još prošle godine, zajedno sa još nekim rijetkim forumašima, ispalo je da čak nisam bio dovoljno pesimističan, zato mene ovo sve skupa ne čudi. Samo mi je smiješan argument kako je igra BvB pročitana, pa se pitam šta to ustvari znači i šta hoće time da se prikrije, da li nečije neznanje ili mnogo toga. Kako to da niko nikad nije pročitao igru jednog Messija, Ronalda, Ibrahimovića itd. Gece po nekima ispade promašena investicija FCB, a čovjek trenutno koliko mi se čini vodeći strijelac BL i ključni igrač FCB, a mi ćemo čekati da Miki proradi i opravda ono što je u njega uloženo.Ima u ovoj ekipi BvB dosta potrošenih igrača, to sam i ranije tvrdio, bez obzira na činjenicu da su teoretski u najboljim godinama,zato ovakve katastrofalne igre, počev od odbrane, do napada koji protiv drugorazrednih ekipa ne stvori nijednu izglednu priliku.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 okt 2014, 21:22

BvB je pročitana knjiga, trogodišnji labuđi pjev je završen. A bio sam uvjeren da će Dortmund uspjeti parirati Bayernu u sezonama koje dolaze,ali ništa od toga izgleda. :roll:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Klare

Post Postao/la Klare » 19 okt 2014, 00:13

Pale_Companion je napisao/la:Rekoh ti Semire nedavno da bi se mogao prosrat' od toliko kafe ;)
Sto jest jest, evo ja sam svjedok kada si mu to rekao, sjeca li se on toga? :?
effe_sa je napisao/la:I hladno će ova ekipa ući među prve 4 na kraju i tako u LP. ;)
E ja i nisam bas toliko siguran.

Wolfsburg, Schalke, Gladbach ima sad sirinu, pa i Leverkusen ako proigraju,
a tesko je ocekivati da Dortmund moze odjednom u ludu seriju.

Ne zaboravimo i Hofenhajm, effe konkurencija nikad opasnija...

Dobili su Anderlechta 3:0, ali ko je gledao utakmicu mogao je vidjeti sve probleme, nevjerovatne nevolje su nejaki Belgijanci pravili. ;)

Eh kada se takve ekipe poigravaju, znaj da je vrag salu odnio... ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 okt 2014, 01:11

Adnan

Mislio sam da cu frazama ustediti vrijeme i da se moze naslutiti sta sa tim hocu reci. Al evo, da probam pojasniti...

Dortmund je u prvoj sampionskoj sezoni bio kolektiv sacinjen od igraca zeljnih dokazivanja. Kada su na pocetku sezone osjetili da mogu, kada su spoznali da imaju pravu formulu i jak kolektiv, napadali su manijacki na svaku utakmicu. Naredne dvije sezone su zeljeli osvojiti opet, jer su u sezone usli kao ravnopravan konkurent za trofeje. U ovu i prethodnu sezonu ulaze kao autsajder, takmice se sa klubom koji im je uzeo najbolje igrace. To je momenat koji psiholoski neminovno sputava igrace koji su vec bili na tronu i koji su sada gotovo svjesni da je druga pozicija maksimalan domet. Dortmund ocigledno ne vjeruje da moze do titule i zbog toga nema gladi kakva je bila kada su vodili borbu za prvu poziciju. I sam Klop je izjavio da im Bajern nije konkurent. Dakle....

Kako ocekivati od jednog Rojsa da igra 100% ako zna da nema sanse za titulu? Bez snaznog imperativa nema ni maksimalnog zalaganja. Naravno, radi se o velikom profesionalcu i igracu, trudit ce se koliko priroda dozvoli. To nece biti 100%, jer nema imperativa koji ce ga tjerati da bude bolji, bolji, bolji.... Ista stvar i sa drugim igracima. Mozda neko ove detalje nece primjetiti, ali ce neminovno biti prisutni. Moze Rojs biti jako dobar, odlican, ali ne moze biti dobar kao sto bi bio da jurisa na titulu.

Onda su tu povrede i zamor materijala. Tesko je ocekivati da ce Gundogan ikada biti na 100%. Ako bude na 70% bice odlicno. Kagavu je ubio Junajted, Sahina Real. Ni oni nikada nece biti stari, a o napretku da ne govorimo. Bender ima ozbiljne probleme sa povredama, kao i Piscek koji isto tako nece biti kao nekada. Itd, itd....

Ova ekipa je sasvim sigurno slabija od proslosezonske. Imena ne igraju, bitan je samo trenutni kvalitet, snaga. Bez Levandovskog su slabiji najmanje 30%. U napadu su popusili pravo, izgubili igraca koji je imao karakter i igru koja je savrseno odgovarala ekipi. Nakon odlaska Gecea, ovo je najzesci udarac, apsolutno nenadoknadiv gubitak. Sva ova pojacanja ne vrijede ni pola Levandovskog.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 okt 2014, 01:42

Klare je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Rekoh ti Semire nedavno da bi se mogao prosrat' od toliko kafe ;)
Sjeć'o, ne sjeć'o opet ćemo završit' ispred Gladbacha. :kafa:

Izgubili, pa šta? Nije nam prvi put :mrgreen: Nije sve bajno, ali ova ekipa može napraviti čuda u pozitvnom smislu. :mrgreen: Krize dolaze i prolaze, tako će i ova mini kriza proći i sunce će ponovo zasjati nad Westfallenom. :geek:

Sam pogled na imena koja su danas igrala nam govori da smo trebali razvalit' Jarčeve. Tako misle svi cicibani na ovom forumu uključujući i @Valenciu koji kaže da je najbolje iza nas i to je zaključio gledajući samo rezultat na TXT stranici 665. :facepalm:
Mene je Klopp negativno iznenadio početničkom greškom, gdje su mu 3 tek oporavljena igrača starteri. Ja se nad'o da će Gundo dobiti 5-6 minuta nakon 400 i kusur dana neigranja profi utakmice, a on dobije 90 min. :crazy: Loodilo. Reus i Miki nakon mjesec dana trebaju vremena da se vrate u takmičarsku formu. Klopp je htio sa tri naša najbolja tek oporavljena igrača napravit' dodatni motiv i ohrabrenje ostalim igračima, ali to mu se obilo o glavu. Ne može se s treninga na tekmu. Trebaće još vremena da se ekipa stabilizuje, a to će doć' u naredne 3 utakmice. Protiv Galate očekujem laganu pobjedu koja će sigurno psihološki rasteretiti igrače pred utakmicu s H96 i kup utakmicu sa Paulijem gdje očekujem dvije lagane pobjede. :kafa: Te 3 pobjede u nizu bi bile ono što nam treba da se vratimo iz mrtvih i sa sigurnošću kažem da ćemo to i ostvariti. :cool:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 okt 2014, 02:13

Semir bvb je napisao/la:
Klare je napisao/la:
Sjeć'o, ne sjeć'o opet ćemo završit' ispred Gladbacha. :kafa:

Vrlo lako moguće, al opet ćemo MI ostati jedina i prava Borussia ;) :kafa:
Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 okt 2014, 10:17

Valencia je napisao/la:Adnan
Mislio sam da cu frazama ustediti vrijeme i da se moze naslutiti sta sa tim hocu reci. Al evo, da probam pojasniti...
Problem je i dalje sto si formirao svoje misljenje na osnovu nekakve intuicije a nemas nikakvu prakticnu podlogu za te svoje fraze...mogu ja sad prihvatiti tvoje razmisljanje ali neke stvari tu nemaju logike.

Kazes da Reus nema dovoljno motivacije jer je Bayern vec uzeo titulu...pa taj isti Reus je prosle sezone odigrao najbolje partije u drugom dijelu sezone kad je Bayern vec bio na +20...i ove sezone je odigrao dobro sve sto je igrao-al' ne moze Reus iz bolnice praviti razliku na terenu.
Valencia je napisao/la:Dortmund ocigledno ne vjeruje da moze do titule i zbog toga nema gladi kakva je bila kada su vodili borbu za prvu poziciju. I sam Klop je izjavio da im Bajern nije konkurent.
Ja ti opet ponavljam...ako pretrcis protiv Stuttgarta 125km onda ne mozes pricati o nedostatku "gladi",zalaganju,motivaciji...a to sto je Klopp izjavio nije nista novo u odnosu na sezone kad su zavrsavali prvi.

Valencia je napisao/la:Onda su tu povrede i zamor materijala. Tesko je ocekivati da ce Gundogan ikada biti na 100%. Ako bude na 70% bice odlicno. Kagavu je ubio Junajted, Sahina Real. Ni oni nikada nece biti stari, a o napretku da ne govorimo. Bender ima ozbiljne probleme sa povredama, kao i Piscek koji isto tako nece biti kao nekada. Itd, itd....
Sigurno da je ovo tacno u odredjenoj mjeri ali ne govorimo trenutno o tome moze li BvB parirati Bayernu,vec o govorimo o tome da trenutno nema te ekipe koju Borussia moze pobjediti u Bundesligi...sa ovim sastavom,ma koliko bio istrosen top 4 mora biti zicer.Kad budemo gubili od Bayerna,Levera,Schalkea a pobjedjivali Paderborn,Koln,Hsv,Werder onda bi se zabrinuo za kvalitet i buducnost...ovako je ocigledno neki drugi problem.

@semir
Reus nije ni planiran u prvih 11 ali se Durm povrijedio na zagrijavanju pa je Greuskreutz sa lievog krila presao na lijevog beka.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 okt 2014, 21:27

Borusija je ponovo poražena, navijači su u neverici. Milioneri su trenutno mnogo bliži ispadanju iz lige nego mestu koje vodi u evropska takmičenja, a to apsolutno nije mogao da očekuje, pogotovo posle laganog trijumfa protiv Bajerna u Super kupu na početku sezone.

Klop je pokušavao da stavi svu krivicu na sebe, pedagoški da popriča sa igračima, ali izgleda da su oni potrošili sve kredite kod njega, pa je nemački stručnjak bio potpuno besan posle još jednog poraza u Bundesligi.

"Primamo po dva gola u svakom meču. To je nečuveno. Ovo se rešava, i to sada, ne sutra, ne za nedelju dana, SADA!", besan je bio Nemac.

Klop je rekao da ne razume u čemu je problem sa pojedinim igračima.

"Stvarno ne razumem. Grešimo u neverovatnim situacijama. To su prosti pasovi, lopta prođe ispod noge, pričam sa njima i sve bude u redu, na treningu sve bude kako treba, a onda na utakmici raspad sistema.

Neće moći više ovako, po neke će posledice biti ozbiljne ako ovako nastave", rekao je Klop.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 okt 2014, 22:12

Ovakva reakcija Kloppa je prijeko potrebna ...
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.