IlProfessore je napisao/la:
Shvataju to kao DA i JA nešto kažem. Bolje bi bilo da ne govore ništa koliko razdora, smutnje i fesada svojim govorom proizvode...
Mah, vecina toga treba da se kaze, mada se slazem da nesto treba i presutjeti (pogotovo kad su neki od njih u pitanju) i da da'va tih pojedinh treba ici na malo drugaciji nacin (s obzirom na sve ovo sa cime se susrecemo danas). S nacijom kojoj je nekakav Amir Hadzic (ili kako se vec zove) uzor i izvor saljivih, poucnih, pametnih saznanja, nikad nisi cist.
Problem je sto ti DA i JA imaju diplome serijatskih fakulteta (imaju znanje), pobijaju hicaje pojedinih efendija, sufija (i kakvih vec) i shvatanja kojim se normalan i razuman covjek moze samo grohotom nasmijati. Onda se takvi upale i napadaju ih, pa, ili nisu svjesni koliko ne znaju, ili su da valja zaglajsali.
Kakvi, zna ona ko sam ja i nikad nisam imao problema da radim ono sto ja mislim da treba. Maksimalno povjerenje roditelja uvijek imao, otkako znam za sebe nisu laz od mene culi. Ne mogu reci da nije bilo presucivanja nekih stvari (samo s ciljem da se ne brinu), i to u odredjenim situacijama (manje 'opasnim') u kojim sam se trudio da to odmah ispravim.
pa dje si @seco, kuco stara minhenska? nisam ja znao da si ti otis'o skroz, inace bih povukao veze da ti se ne dozvoli pristup kix forumu.
EDIT: Nisam vidio da si me citirao. Ma, ja se s @ushtipchetom zafrkavam, a ovo 'Allah te uputio' su medjusobno jedni drugima govorili puno bolji ljudi od nas, sta nama fali (ako time sta ciljas). Inace, znam da je dozvoljen, a nadat' se da to @ushtipche skine kada abdesti, ili je neki vodopropustljivi.