Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jan 2017, 00:12

Ich bin Hicham El Guerrouj.

Ich mag spazieren denn GRAS.

Danke GRAS.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 jan 2017, 00:13

High je napisao/la:
Propali pregovori: GRAS odbio zajedničke karte sa Centrotransom
:clap: :zzz:
Kakva đubrad. Da ih hoće više u stečaj.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jan 2017, 00:18

Koliko je karta mjesecna za studenta u GRAS-u ?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 05 jan 2017, 00:22

tuzlak1987 je napisao/la:Koliko je karta mjesecna za studenta u GRAS-u ?
16 KM
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 05 jan 2017, 00:25

Mokes je napisao/la:
16 KM
S tim da je prošle godine grasova važila u centri uz pokazivanje indexa dok obratno nije funkcionisalo. Par puta sam ušao u svađu sa revizorima dok nisam shvatio da ta bahata vnago zaista nemaju pojma o toj odluci KS
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jan 2017, 00:26

Nema tu rasprave, pozoves ga na duel ko ja. Eto ima onaj @mouse da to potvrdi...

Sa krkanima samo krkanski :angel:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jan 2017, 00:28

Mokes je napisao/la:
16 KM
Jeftino pravo. U Tuzli je u GIPS-u 40 KM ili mozda cak 43 od ovog mjeseca.

Ja prestao uzimati, kako su privatizovani deru narod. Nema linija cesto, kada gledas red voznje i dodjes nema ga ili kasni 10-15 minuta nekad. Busevi prljavi, osoblje nije fino prema ljudima.

Deru narod pravo, kako ljudi ne bi uzimali mjesecnu vec placali po 1 KM. I tako prave veci profit sebi, a u buseve uvode plin koji je jeftin. Uveli plin, a poskupili mjesecne. Nema logike.

Kod vas ti nije ni cudo sto prave dugove. Treba tu svuda ukinuti monopol pa neka se takmice. Kod nas ima neka mahalaska da Bingo ide u taj biznis uskoro i da ce mu karta biti 0,5 KM pa cemo vidjeti :)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 jan 2017, 00:28

Ovo je džaba... meni mjesečna karta samo na mojoj relaciji Selo - Zenica košta 32 marke. Zato je i ne vadim :mrgreen: A ovo ako je za sve usluge GRASa jeftino je, a ako i nije i ako je samo za jednu relaciju i dalje je jeftino.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jan 2017, 00:31

Samo sto jos ne znate koliko je ustvari Sarajevo i kako su redovne ostale linije (bus, minibus) ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jan 2017, 00:34

Meni nije jasno kako drugi postignu red. U Ljubljani svaka stanica sredjena, busevi cisti, nema 100 ljudi u njima vec 2-3 osobe.

I opet vjerovatno dobro posluju, a nemaju mane. Sve se to moze srediti kada ako nisi Bosanac..

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 jan 2017, 00:36

Pa zašto misliš da je u Zenici bolje, i kod nas se znaju desiti česte pauze između dvije linije pa imaš opciju ili da rizikuješ i ideš na divljaka ili da te pravi taksi oguli. Fakat, ako za 16 maraka možeš koristiti sve usluge GRASA to je džaba.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 jan 2017, 00:36

Malo o **** iz GRASa. Ne žele zajedničke karte s centrom. Dobro, ok, onda vjerovatno možeš uzeti obje mjesečne. Ne možeš, nego moraš izabrati jednu. Kao neko kome su potrebne obje karte tu budem u sranju jer onda moram plaćati grasu tramvajsku za uslugu koju realno ne bi trebalo plaćati s obzirom na kvalitet. Da ne spominjem to kako centro dozvoljava u svojim busevima da se voza s grasovom kartom, al u grasovim ne može s centrinom. :rol:
Opet, iskustva u grasovim autobusima su još gora priča, al to nije već ni za foruma.
Srećom u zadnje vrijeme sve više autom idem, al to su takvi idiotluci da nije humano.
tuzlak1987 je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
16 KM
Kod vas ti nije ni cudo sto prave dugove. Treba tu svuda ukinuti monopol pa neka se takmice. Kod nas ima neka mahalaska da Bingo ide u taj biznis uskoro i da ce mu karta biti 0,5 KM pa cemo vidjeti :)
Bila je jedna divlja linija na kojoj su se takmičili centro i gras. Prvi u početku rekli da im se isplati voziti i da karta bude marka. Do prošle nove godine je bila 2 i po i onda su smanjili na dvije. GRAS je na toj liniji koristio jedan od 4 dobra busa koja imaju i jedan užasan i bili su jeftiniji, 1.60 kod njih bilo. Centro dva dobra busa koristio i generalno kulturnije osoblje.
Na kraju su počeli sve po 5 minuta ranije kretati da stigne prije ovih drugih po putnike i tada je ministarstvo reagovalo i zabranilo im da će ih kazniti jer je linija divlja, nema je nigdje u planu kantonalnog ministarstva. Čudo je da im je trebalo par godina da naprave sranje. :rol:
Marsal je napisao/la:
Ovo je džaba... meni mjesečna karta samo na mojoj relaciji Selo - Zenica košta 32 marke. Zato je i ne vadim :mrgreen: A ovo ako je za sve usluge GRASa jeftino je, a ako i nije i ako je samo za jednu relaciju i dalje je jeftino.
Pa u suštini većina koja ima to plaća za neredovne tramvaje i još neredovnije buseve. Iz ovih okolnih mjesta gdje ima i centrina linija ne znam nikog da uzima grasovu mjesečnu. Cijena je ista, a usluga milion puta bolja. Onda su u problemu, ako im treba tramvaj, mislim i sam sam zbog toga u problemu.

Ja plaćam 24 i po svoju u centri, a 20ak kilometara sam od Sarajeva. Koliko si ti od Zenice?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 jan 2017, 00:39

Ma nije skupo upste, ali od mene nikad ni marke nece dobiti, nikad. Dok za centru sve pohvale, fino platis kartu i ko gospodin :kafa:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jan 2017, 00:40

Marsal je napisao/la:Pa zašto misliš da je u Zenici bolje, i kod nas se znaju desiti česte pauze između dvije linije pa imaš opciju ili da rizikuješ i ideš na divljaka ili da te pravi taksi oguli. Fakat, ako za 16 maraka možeš koristiti sve usluge GRASA to je džaba.
Ma i kod nas su linije da Bog sacuva, krene sa kraja opstine na kraj opstine. I da zivis u gradskoj zoni (gdje ja zivim) opet se nacekas. Npr meni odgovaraju 2-3 broja, ali jedan mi dolazi iz Pasaca, drugi iz Mramora, treci ide do Obodnice ili Tetime. A putujem u gradskoj zoni :facepalm:
I to sve zbog zarade rade..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jan 2017, 00:40

Marsal je napisao/la:Pa zašto misliš da je u Zenici bolje, i kod nas se znaju desiti česte pauze između dvije linije pa imaš opciju ili da rizikuješ i ideš na divljaka ili da te pravi taksi oguli. Fakat, ako za 16 maraka možeš koristiti sve usluge GRASA to je džaba.
Dodji, placaj koristi. Ali cu da te stavim u Blazuj, pa se snalazi :angel: Prije cu ja doci u Zenicu iz Sarajeva nego sto ces ti do Sebilja iz Blazuja koristeci se samo GRAS-om :angel: Padinski dijelovi isto. Minibus linije postoje samo na papiru. Za Pofalice 18ka ide svaki sat :urnebes: :hmmmm:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 jan 2017, 00:42

Kawhi je napisao/la: Ja plaćam 24 i po svoju u centri, a 20ak kilometara sam od Sarajeva. Koliko si ti od Zenice?
3.5 kilometra od grada, a oko 4 do 4.5 kilometra od moje kuće do glavne autobuske stanice.

Je li sad vidiš zašto mislim da je to jeftino? Pa isplati se samo ako ćeš koristiti tramvaj 10 puta mjesečno jbt :roll:

Mada opet lako je meni govorit kad nisam upućen kako GRAS radi, ali cijena me je iznenadila, stvarno jeftino. Mada opet jedan Sarajlija mi je rekao da je zenički gradski prijevoz spejs šatl za sarajevski, a ja mu se nasmijao u facu. :mrgreen:
Bosniacum Lilium je napisao/la: Dodji, placaj koristi. Ali cu da te stavim u Blazuj, pa se snalazi :angel: Prije cu ja doci u Zenicu iz Sarajeva nego sto ces ti do Sebilja iz Blazuja koristeci se samo GRAS-om :angel: Padinski dijelovi isto. Minibus linije postoje samo na papiru. Za Pofalice 18ka ide svaki sat :urnebes: :hmmmm:
Ma ne znam, vjerovatno si upravu, ali znam neke raje koristi npr tramvaj svaki dan i nikad nema karte, stalno se osvrću iza sebe da vide kad će revizori. Vala ne bi to radio radi 16 maraka nema šanse...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jan 2017, 00:45

Nije samo stvar u tome, ali eto, kako hoces.

Bas danas na kafi sa djevojkom iz Lukavca pricam o tome. Zali mi se ona kako u Tz i Lukavcu obidje grad za pola sata, a ovdje joj toliko treba do tramvaja. Pa u Sa u 12 sati popodne spica na glavnim ulicama. Postaje bas sranje sto se toga tice. Isto New York jebote...

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 jan 2017, 00:46

najgora je ona Alipasina ulica kad ides prema Skenderiji, brat bratu u bilo koje doba dana treba ti jedno 15-20 minuta da predjes 150 metara :rol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jan 2017, 00:49

U Tuzli nema guzve u saobracaju ali je zato duga, ako si npr u Gornjoj Tuzli tebi bus u jednom smjeru ide sat vremena.

Ako profulas bus mozes se vratiti kroz 2 sata na novi..

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 jan 2017, 00:50

Ne znam bgm, mada eto prije da ćeš ti bit upravu nego ja naravno. Zadnji put kad sam bio u SA baš mi se nekako ogadilo, ovo sada bez uvrede ikome, ali ja se ne mogu zamisliti tamo da živim... prvo su me u tramvaju neki debili gledali mrsko ko da će me izbost, zatim izlazim neki frajer psuje na sav glas djeci sve po spisku zato što su nekulturna, urla frajer jbt :rol: , saobraćajna nekultura itd... stvarno imate onaj sindrom velikog grada, jednostavno milion nekakvih seljaka i seljačina a nema sistema, nema policije, nema države, nema ničega da stvari malo dovede u red. Nije ni Zenica ništa bolji ali dosta smo manji grad i sve je nekako opuštenije, lakše. U SA baš sve frka-trka, kao New Yors sa mnogo gorim ljudima. Mogu mislit kako je kulturnoj gradskoj raji gledat sve to. Ja bih se tamo osjećao anskioznim :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 58 gostiju.