FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 17 jan 2015, 18:54

Joj Zeljkovića ko da na mrvama spava :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 17 jan 2015, 18:57

Dajte ako je ikako moguce da prvi ko vidi Odovica i ko je malo bolji s'njim da mu predlozi da Memiju proba na zadnjeg veznog, Zeljkovicu dati sansu na desnom beku i ako je prokocka onda mu klupa ne gine.. Borac je na terenu ali niko mu ne moze pomoci ako nastavi sa kiksevima. Benjo je izgubio mjesto pa sta, ako se spremis maksimalno uvijek mozes ponovo da se vratis u prvih 11, sto znaci da je sve do njih.

Memija je odlican za ove pozicije jer ima sve fizicke predispozicije samo mora "za jedan zubac povuci rucnu" a mozda i ne mora nakon par zutih ili crvenih poceo bi "pametnije igrati".. :)

Nista nas ne kosta na par pripremnih probati bar poluvrijeme kako bi to izgledalo a onda i na treninzima to uvjezbavati.. Mozemo dobiti novog Zolu vrlo lako, sanse za to su jako velike s'obzirom na njegovu brzinu i snagu.

Edit: Amar je upravo istu stvar napravio sa Bukijem prvi put na derbiju i tad smo rasuli pitare jer je ovaj na terenu oduvao Sasivarevica.. :D

Evo tekma pocela...Sretno nam!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jan 2015, 19:05

ja to govorim odavno, jer ova ekipa stvarno nema jačeg igrača u duelu od memije.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 17 jan 2015, 19:22

ficobahtic je napisao/la:Dajte ako je ikako moguce da prvi ko vidi Odovica i ko je malo bolji s'njim da mu predlozi da Memiju proba na zadnjeg veznog, Zeljkovicu dati sansu na desnom beku i ako je prokocka onda mu klupa ne gine.. Borac je na terenu ali niko mu ne moze pomoci ako nastavi sa kiksevima. Benjo je izgubio mjesto pa sta, ako se spremis maksimalno uvijek mozes ponovo da se vratis u prvih 11, sto znaci da je sve do njih.

Memija je odlican za ove pozicije jer ima sve fizicke predispozicije samo mora "za jedan zubac povuci rucnu" a mozda i ne mora nakon par zutih ili crvenih poceo bi "pametnije igrati".. :)

Nista nas ne kosta na par pripremnih probati bar poluvrijeme kako bi to izgledalo a onda i na treninzima to uvjezbavati.. Mozemo dobiti novog Zolu vrlo lako, sanse za to su jako velike s'obzirom na njegovu brzinu i snagu.

Edit: Amar je upravo istu stvar napravio sa Bukijem prvi put na derbiju i tad smo rasuli pitare jer je ovaj na terenu oduvao Sasivarevica.. :D

Evo tekma pocela...Sretno nam!
Ja sam vise da se na zadnjem veznom proba sa Kosoricem. Mislim da sam gledao neke klipove gdje je igrao na toj poziciji, bio jako dobar.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 17 jan 2015, 19:49

Sta da ti kazem nikad ne mozes znati ali treba probati neke varijante, mozda cak i Hasanovica staviti na stopera a igrao je to vec i to sigurno bolje od trenutnih stopera.

Bilo kako bilo nasi moraju znati da je pozicija zadnjeg veznog fakticki i bukvalno najvaznija pozicija u ekipi i od nje ti zavisi i snaga i cvrstina ekipe kao i igra prema naprijed i nazad. To nam je bila boljka jesenas i pitam se da li bi se mozda i igra oba stopera popravila kad bi ova pozicija bila adekvatno pokrivena?

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 17 jan 2015, 19:52

Jako je zanimljivo kako kod nas navijaci od isjecka od 3 min vide kako je Zeljkovic katastrofa, mi smo stvarno nacija strucnjaka. :lolno:

fininavijac

Post Postao/la fininavijac » 17 jan 2015, 20:01

OdaVeliki je napisao/la:Jako je zanimljivo kako kod nas navijaci od isjecka od 3 min vide kako je Zeljkovic katastrofa, mi smo stvarno nacija strucnjaka. :lolno:
odma laik vidi znas ili ne znas nisi juce poceo loptu sutat mi ipak dugo pratimo loptu bar na grabvici pa smo pofatali, ko zna i ko ne zna nas ne možeš slagat, a i bez klipa mi dobro znamo koliko ko može i znaa ali ovo nam samo dođe kao potvrda-

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jan 2015, 20:03

ako se na isječku od 3 minute vide 3 stopostotne šanse koje odbrambeni igrač servira protivniku, mislim da je to ipak dovoljno da se zaključi da je loše odigrao.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 17 jan 2015, 20:06

Pa to ti kazem kod nas samo trebas doci na utakmicu ili pogledati isjecak od 3 min odmah si strucnjak koji zna da pola igraca nema pojma.Nama niko ne valja. Jedan je cetnik, drugi je star nece da trci, treci nema pojma treba ga otjerati iz tima. Sta reci koju poruku porati, ko me?? Treba zaganjat Brunu Alvesa, ma on poslije 3 minute ne bi imao blage o fudbalu.
Mislim odigrao je lose a kako i ne bi kad je teren oranica. Pa da je Ramos na onom terenu bio bi gori od Zeljkovica. Ali reci na isjecku od 3min, na losem terenu da ga treba izbaciti, da nema pojma vala ne ide nikako.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jan 2015, 20:24

pa mi njega ipak gledamo godinu i po a ne tri minute. meni je on u prosjeku bitno manje loš od bogdanovića i kosorića, prošlu sezonu je bio i vrlo dobar, ali ovo što se vidi na ovom klipu je stvarno loše.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 17 jan 2015, 20:36

To sto ga gledamo godinu i po je zasluzan Amar jer ga je on doveo. Znaci da je Amar kriv sto ga je doveo ako tako ne valja. Ja se opet ne slazem s tom konstatacijom jer momak svaku trecu utakmicu igra drugu poziciju. Vise je do nase struke koja ne dovede dovoljno igraca na nekim pozicijama pa ti svaki drugi igrac mora biti univerzalac. Od Stanica, Zeljkovica. MIslim nije nikako lahko jednu utakmicu igrati beka, pa dvije stopera, pa 10 beka i tako u nedogled. Kao svaki igrac u Zelji tako Zeljkovic ima dobrih partija, a i jako losih. Krenimo od golmana, pa do veznih niko ne igra konstatno dobro, i ako bi isli tom logikom sve bi trebali otjerati. Ali valjda je kod nas ono kako misli jedan tako misle svi ostali. Sto se ne kaze da je Kvesic od kad je poceo igrati nije pruzio partije da valja. Jako lose igra, a igra. No, njega niko ne spominje. Zato sam da se ne pljuje nijedan igrac.To je sve sto imamo, bice dobrih partija igraca, isto tako losih partija. Uostalom da su bolji igraci bili bi po Evropi. Jedan Armin Hodzic je imao losih utakmica, zasto ne bi imao Zeljkovic ili neko treci.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jan 2015, 20:39

kvesić još uvijek nije ni blizu onog starog i ja sam to napisao najmanje 10 puta. ali je jedini pravi lijevi bek i na širem spisku reprezentacije, a ne kod nas. tako da nema razloga da ne igra bez obzira što nije onaj stari, jer je sa svima drugima to izgledalo još gore.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 17 jan 2015, 21:30

Stvarno Zeljković izgleda ubjedljivije na beku nego na štoperu. Veoma slaba koncentracija kada igra štopera, kad se samo sjetim utakmice protiv Slobode, koliko ga je puta E. Sadiković vadio iz govvana. On je dobar za rotacije i to na beku, od štopera što dalje.

Nema veze teren kod postavljanja, pogledaj kako slabo prati igrača kojeg treba markirati, 2 puta momak prima loptu na 5m od gola, prvu Antolović spašava, drugu se slunto okliznu
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 17 jan 2015, 21:36

shzna je napisao/la:Stvarno Zeljković izgleda ubjedljivije na beku nego na štoperu. Veoma slaba koncentracija kada igra štopera, kad se samo sjetim utakmice protiv Slobode, koliko ga je puta E. Sadiković vadio iz govvana. On je dobar za rotacije i to na beku, od štopera što dalje.

Nema veze teren kod postavljanja, pogledaj kako slabo prati igrača kojeg treba markirati, 2 puta momak prima loptu na 5m od gola, prvu Antolović spašava, drugu se slunto okliznu
Ma buraz Zeljkovic ni na beku nije dobar, u odbrani na desnom beku izgleda solidno,a u napadu katastrofalno. Jedino moram priznati na lijevom beku jednu tekmu kad je odigrao ličio je na fudbalera, nije ga džabe Adžem držao na klupi..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 17 jan 2015, 21:42

Yebi ga brate, i ja bih volio da nam Subić sjedi na klupi, ali ne može. On je sasvim pristojna zamjena, kad treba nekog zamjeniti, odmoriti u manjim utakmicama, mada i tu se ne treba previše pouzdati na njega. Kada bi Memija igrao krilo, on bi mogao solidno odigrati desnog beka jer bi ga vjerovatno Memija krpio.

Hvala ti Bože na onom danu i utakmici sa Slavijom prošle sezone, kad Memija uđe po prvi put u igru
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 17 jan 2015, 21:43

ma prosle godine je zeljkovic bio jedan od boljih igraca, ne moze preko noci zaboravit trcat i igrat fudbala
jednostavno lik svaku drugu tekmu igra na drugoj poziciji i sa drugim likom u paru tu bi se i ramos pogubio
imamo 5-6 defanzivnih igraca i svi su brat bratu katastrofa- nije tu zeljkovic sam kriv
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 17 jan 2015, 22:24

Ja prvi branim igraca kad se bez neke velike potrebe kritikuje ali isto tako znam da Fudbalski klub Zeljeznicar zbog svoje tradicije i renomea a ujedno i kao najtrofejniji klub ne bi smio trpiti igrace na terenu koji donose vise stete nego koristi. Zato i ima klupa a ima i prvih 11 i tu bi trebalo da igraju oni koji broj gresaka svedu na minimum i sto kvalitetnije odgovore na zadatke koji im se postave. @Oda lave, pa ne mozes porediti Kvesica i (Zeljkovica, Bogdanovica, Kosorica) jer je jedan imao jako dugu pauzu zbog povrede a poslije se na nesrecu jos jednom povrijedio posle starta Turkovica a znamo svi njegove prave mogucnosti. Dok ostala trojica nemaju skoro nista sto bi moglo da im ide u prilog...Kakve smo pacerske golove na derbiju primili to je nevjerovatno. Nek' se odbrana dozove i ja cu prvi hvaliti sve njihove dobre poteze ali brate sve ima svoje granice.

Svakome se moze desiti da pogrijesi, znao je i Mulalic pogrijesiti ali niko mu zbog toga nikad nije prigovorio zato sto je broj osvojenih duela bio mnogo mnogo veci. Kazes i Ara je grijesio jeste ali se njegove greske mogu na prste jedne ruke nabrojati dok se kod Mladena i druga dva stopera moze to isto ali kad su dobri potezi u pitanju. Ako gledas utakmice onda moras vidjeti da je svaki napad protivnika latentna opasnost po nas gol i samo nas sreca u vise navrata spasava od potpune katastrofe na pojedinim utakmicama, kao i danas.

Nece da raspravljam o ovome jer ima stucni stab i oni najbolje vide sta i kako, ali nismo ni mi svi travu pasli vec pratimo fudbal i Zelju svakodnevno i znamo sta ko moze. FKŽ je iznad svega, a on sigurno nije humanitarna organizacija i da se zoves "Zvaka Baljic" ima da letis na klupu ako konstantno pravis gluposti i ponistavas ucinak svih ostalih na terenu. Nije samo Mladen i ostala dva stopera, ima tu jos gresaka i normalno da moramo alarmirati jer necemo da nam se jedne te iste stvari konstantno ponavljaju.

Odmah da znas da ovo nije nikakvo pljuvanje vec cinjenicno stanje od kojeg nam strasno ovisi pozicija na tabeli i ispunjenje dugorocnih ciljeva. Igraci a i mi svi smo prolazni samo je Zeljo vjecan!

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 17 jan 2015, 22:39

Slazem se ja s tobom u nekim stvarim, ali...Ja samo uporedio Aru jer mi je prvi pao na pamet.Samo sto Arina greska nije ista kao greska igraca u odbrani, pa ne moze to biti relevantno.Ja sam pisao o igrama na terenu (bez obzira na povredu, to je proslost) a samo teren je pokazatelj. Ali sta je bitno napomenuti da ovdje nisu uopce bitni Kvesic, Zeljkovic nego kompletna ekipa. Tesko je praviti analizu kad se na zub uzme samo par igraca, samo se o njima pise a oni nisu uopce krivci. Treba pisati malo realnije a to je da imamo najslabiju ekipu od poslije rata i problem treba traziti u ljudima koji se bave dovodenjem igraca.Dosta smo dobrih igraca izgubili narucito zbog Amarove naravi, sto mu u neku ruku zamjeram.I da ne idemo previse u prepiranje, hocu da kazem da bi Zeljkovic bio puno bolji da ima dobru zadnju liniju. To jeste da imamo starog Kvesica, dva dobra stopera(kvalitetna), Mladen bi bio na nivou, ovako ostaje to sto imamo. ;)

sz21
Kontakt:

Post Postao/la sz21 » 17 jan 2015, 22:43

Gledam sta pisete, a svi ste zaboravili kako je E. Sadikovic, igrao zadnje utakmice, da smo se svi iznenadili. Bori se njega treba na zadnjeg veznog - stopera :D :D
" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

Post Postao/la KogaBrigaZaNick » 17 jan 2015, 23:00

Meni onaj Zeljkovic nikada, pa cak ni prosle sezone, nije izgledao kao neki kvalitetan igrac. Stavise, nervirao me strasno sa svojim ubacajima, ili bolje receno nedostacima istih. Jos jedna stvar koja mi smeta kod njeg je nabijanje lopte prema napadacima. Znaci lik svaki put kad ima loptu i kada bi je mogao proslijediti na beka ili negdje u sredinu, istu nabije negdje naprijed da se napadaci snalaze. Uglavnom, nije igrac za Zelje i nadam se da cemo dovesti nekog sigurnijeg stopera.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ibz i 16 gostiju.