FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Nadzornik
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Nadzornik » 21 jan 2015, 20:32

nikakav dogovor nije postignut. Domaćin je bio ''tvrd pregovarač''. Svjesni da su svi pravni argumenti na njihovoj strani, predstavnici najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba nisu popuštali, nikakva parcijalna rješenja nisu opcija. Željo želi sve i želi sad. To je novac koji im pripada.

Plavi će, dakle, uskoro dobiti novac. Prepreka više nema. Pokušaj nekakvih pregovora ispraćen je džentlmenski. Dočekali su Turke na Grbavici lijepo, ali ispratili još ljepše. Previše je vremena prošlo.

Kako saznajemo, gosti su došli s otvorenim prijedlozima o načinu isplate novca. No, na Grbavici novac žele ''u komadu''. Nije riječ o preko milion maraka, već o tačno 850.000 KM, a ne treba ni napominjati šta bi takav finansijski stimulans u ovakvim okolnostima značio Plavima.

Ne tako davno, novac od transfera Edina Džeke ili jedan njegov dio, značio je apsolutnu dominaciju Plavih u domaćem fudbalu. Može li ''Šehićev milion'' učiniti Želju ponovo moćnim?
Bravo za upravu. :clap: Pozdrav plavoj naciji.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jan 2015, 20:46

Mislim da je ta cifra nesto veca od one prvobitne koja je otprilike tolika, 425.000 eura, jer neko vrijeme su isle kamate.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 21 jan 2015, 20:56

Baja_Zvjerka je napisao/la:Mislim da je ta cifra nesto veca od one prvobitne koja je otprilike tolika, 425.000 eura, jer neko vrijeme su isle kamate.
I ja sam mišljenja da su nam više dužni, ali kad bi nam i ovo u komadu isplatili bio bih zadovoljan, mada koliko smo čekali pare, ja im ne bih ni 1euro popustio,od tih para vratiti 500,000 duga, a ostatak uložiti u ekipu...samo nek nam plate konačno :kafa:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jan 2015, 21:03

Kad dobijemo te pare napokon onda ih treba tuziti zbog oportunitetnog troska, jer bi sa tim novcima proizveli novi kapital, ranije se rijesili dugova, popravili mozda uslove na stadionu, itd. Sastaviti tuzbu preko dobrog advokata, procijeniti koje su to najvece moguce realno izgubljene pare i za isti iznos ih tuziti. Ne znam da li je postojao ikad neki slican slucaj u svijetu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 21 jan 2015, 21:09

Uplatili su oni nam neke pare ranije, tako da je ova cifra sigurno istinita.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 jan 2015, 21:27

Baja_Zvjerka je napisao/la:Kad dobijemo te pare napokon onda ih treba tuziti zbog oportunitetnog troska, jer bi sa tim novcima proizveli novi kapital, ranije se rijesili dugova, popravili mozda uslove na stadionu, itd. Sastaviti tuzbu preko dobrog advokata, procijeniti koje su to najvece moguce realno izgubljene pare i za isti iznos ih tuziti. Ne znam da li je postojao ikad neki slican slucaj u svijetu...
Dio para ide menadzerima koji su ucestvovali u transferu,dio tim menadzeru,onom u Kataru :mrgreen: a ostalo Želji,kako god ako naplatimo dobro je :thumbup:

Ja u stadion marke ne bi ulozio jer nemas ti tu sta uraditi da poboljsas znatno uvjete kad je sve sranje mrtvo,cekaj projekat da se radi sve ili dio stadiona pa onda.Slucajeva kao ovaj je bilo more,slicno nam je bilo kad smo Zubana prodali,pa ganjali 50 hiljada dolara 6-7 godina i nekako naplatili,nista novo i specijalno.

Nadam se veznom,kvalitetnom stoperu i da mirne duse napadnemo prva tri mjesta...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jan 2015, 21:32

Da, ali ja pricam o naknadnoj tuzbi jer smo toliko vremena cekali novac koji je mogao biti negdje ulozen, da li u stadion pa dobijamo vece prihode od posjete (jel to vise hala, bolji prilaz, keks uz kartu, nebitno), da li u bolje igrace pa dobijamo vise para od Evrope ili mozda i titulu prosle sezone, itd. Da li je moguce za takvo nesto tuziti sportski klub, i da li su uopste validne parnice na osnovu onoga sto si mogao zaraditi da si ranije dobio svoj dogovoreni novac.

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 jan 2015, 21:35

Baja_Zvjerka je napisao/la:Da, ali ja pricam o naknadnoj tuzbi jer smo toliko vremena cekali novac koji je mogao biti negdje ulozen, da li u stadion pa dobijamo vece prihode od posjete (jel to vise hala, bolji prilaz, keks uz kartu, nebitno), da li u bolje igrace pa dobijamo vise para od Evrope ili mozda i titulu prosle sezone, itd. Da li je moguce za takvo nesto tuziti sportski klub, i da li su uopste validne parnice na osnovu onoga sto si mogao zaraditi da si ranije dobio svoj dogovoreni novac.
Nisam pravnik ali kao laiku mi zvuci glupo :mrgreen: A i zaboli me neka stvar na kraju krajeva ja hocu da oni igraju europu...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 jan 2015, 21:45

taj institut ima svugdje na svijetu, kod nas se zove izgubljena dobit. ali teret dokazivanja i određivanja tačnog iznosa štete je u praksi jako težak. to bi se moralo tužiti u turskoj i naplaćati boga oca troškova, a niko ne bi mogao garantovati uspjeh. naročito imajući u vidu koliki su turci nacionalisti i kako u trenu zaborave sve međusobne razmirice čim protiv njih nastupi neko ko nije njihov.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 21 jan 2015, 22:06

uzelac novi stoper.sutra u 12 se prikljucuje ekipi.jos jedan spic i mislim da je prelazni rok za nas gotov
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 21 jan 2015, 22:14

Oportunitetni trosak je tesko dokaziv na sudu s obzirom da nije racunovodstvena I knjigovodstvena kategorija..... I nemas ga gdje evidentirati...isto kao sto mi mozemo reci taj novac bi nam donio prosle god titulu, tako I Turci mogu reci otkud znate mozda bi potrosili novac u pogresne svrhe I na pogresne igrace I ne bi nista osvojili... optuzba na optuzbu a obje neosnovane I bez dokaza... dakle samo bi bilo bacanje para niz vjetar....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 jan 2015, 22:17

bistrikboy je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Kad dobijemo te pare napokon onda ih treba tuziti zbog oportunitetnog troska, jer bi sa tim novcima proizveli novi kapital, ranije se rijesili dugova, popravili mozda uslove na stadionu, itd. Sastaviti tuzbu preko dobrog advokata, procijeniti koje su to najvece moguce realno izgubljene pare i za isti iznos ih tuziti. Ne znam da li je postojao ikad neki slican slucaj u svijetu...
Dio para ide menadzerima koji su ucestvovali u transferu,dio tim menadzeru,onom u Kataru :mrgreen: a ostalo Želji,kako god ako naplatimo dobro je :thumbup:

Ja u stadion marke ne bi ulozio jer nemas ti tu sta uraditi da poboljsas znatno uvjete kad je sve sranje mrtvo,cekaj projekat da se radi sve ili dio stadiona pa onda.Slucajeva kao ovaj je bilo more,slicno nam je bilo kad smo Zubana prodali,pa ganjali 50 hiljada dolara 6-7 godina i nekako naplatili,nista novo i specijalno.

Nadam se veznom,kvalitetnom stoperu i da mirne duse napadnemo prva tri mjesta...
Pricas bez veze. Nikakav menadzer nema nikakve veze sa ovim parama. Igrac i menadzer posebno dogovaraju i naplacuju svoje. Ovo je dio koji pripada klubu. To sto je ljude doveo Edo K.,nema veze sa ovim parama. Edo radi Tursku,menadzer je nekim nasim igracima(Eldaru i Kvesi),i to moze eventualno imati veze sa nekim narednim poslovima.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 21 jan 2015, 22:20

ma to kašnjenje sa isplatom nekom mojom logikom pokrivaju na neki način kamate...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jan 2015, 22:22

Samo sto iste ovdje niko ne spominje a dug se vuce 3 godine...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 21 jan 2015, 22:33

Najbitnije da ove pare napokon dobijemo. Od njih vjerovatno necemo imati nikakve koristi(u smislu da s njima pravimo stadion ili slicne ideje) jer su potrosene ali ce posluziti da se vrate dugovi. Nesto da ce nam sad posluziti da pravimo ili slicno, cisto sumnjam, prosto nevjerujem.

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 21 jan 2015, 22:37

" onclick="window.open(this.href);return false; nadam se da ce biti bolji od ovih sto imamo...
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 21 jan 2015, 22:48

Jako bitno sto ovaj stoper igra lijevom nogom..

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 jan 2015, 22:52

Dobar i plus sto zna dat dugu loptu.Znaci ovaj je odma za prvih 11 onaj iz Celika mislim isto i garant ce doc jos jedan spic koji ce odma uletit u prvih 11.Oda zna sta radi vjeruj te mi.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 21 jan 2015, 23:03

Odgledah video mada po videu nikad ne volim ocjenjivati igrače jer mi iskustvo od prije "nedozvoljava". Po videu zanimljiv igrač koji može da pokrije i lijevu stranu po potrebi i ono što mi se svidjelo zna iznijeti loptu, te je jako stabilan(jak) na nogama(duelima). Ostaje da se vidi, po današnjem izvještaju i Asanović je dobro odigrao, pa neka konkurencije. Asanović, Kosorić, Bogdanović i Uzelac 4 štopera, sad Zeljković može komotno s Memijom da se rotira na desnom beku. @super reče za napadača, mada bi ja iskreno više volio jednog zadnjeg veznog. U napadu se mogu rotirati Bajić, Turković i Varea, dok bi opet Tomo i Eldar bili ti "zadnji vezni", ali struka je ta koja odlučuje...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 21 jan 2015, 23:05

tm8782 je napisao/la:Odgledah video mada po videu nikad ne volim ocjenjivati igrače jer mi iskustvo od prije "nedozvoljava". Po videu zanimljiv igrač koji može da pokrije i lijevu stranu po potrebi i ono što mi se svidjelo zna iznijeti loptu, te je jako stabilan(jak) na nogama(duelima). Ostaje da se vidi, po današnjem izvještaju i Asanović je dobro odigrao, pa neka konkurencije. Asanović, Kosorić, Bogdanović i Uzelac 4 štopera, sad Zeljković može komotno s Memijom da se rotira na desnom beku. @super reče za napadača, mada bi ja iskreno više volio jednog zadnjeg veznog. U napadu se mogu rotirati Bajić, Turković i Varea, dok bi opet Tomo i Eldar bili ti "zadnji vezni", ali struka je ta koja odlučuje...
mogu se rotirati po potrebi memija i enis sadikovic na zadnjeg veznog

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, AhmedNurudin, Bonton, DinGospo21, Pact1921 i 68 gostiju.