Mislim da su svi Ukrajinci iznenađeni našom predstavom, od selektora, preko igraca i navijača, do medija.
Ukrajina vs. BiH 1:1
Fantastična utakmica za fudbalske sladokusce. Rezultat realan.
Fantastična utakmica naših reprezentativaca ako uzmemo u obzir povrede prvotimaca koje smo imali i koliko smo hendikepirani bili, odličnu domaću publiku.
3 igraca koje bih izdvojio kao najbolje veceras:
- Petev - najbolji "igrac" vecerasnje utakmice.
- Hadziahmetovic - pokidao u svakom smislu večeras.
- Dzeko - kapitenski.
Ostali:
- Sehic imao fantasticnu intervenciju i ostavio nas u igri. Da su Ukrajinci otisli na 2:0 vjerovatno bi to bilo to. Korektna partija večeras.
- Ahmedhodzic je neočekivano mnogo griješio u pas igri prema naprijed. Ne bas njegova najbolja partija ali se majstorskim golom preiskupio.
- Hadzikadunic vrlo dobar u duel igri i postavljanju. Malo je pokvario dojam u 2.poluvremenu kada je par puta loše reagovao prilikom izbijanja lopte, pogotovo u onoj situaciji glavom kod lijeve aut linije.
- Civic neopravdano dobio žuti karton i igrao pod ručnom 80 minuta. Siguran u pas igri. Korektno odradio posao na neprirodnoj poziciji.
- Stevanovic - odmah iza Amira i Edina. Svaka cast.
- Kolasinac - pisao sam na njegovoj temi...da se ne ponavljam. Ponekad stvarno pomislim da je fudbalski neinteligentan ali ne bih želio da ispadne da vrijeđam jer tako ne mislim - samo pomislim

...zaista ima često toliko pogrešnih odluka da je to nevjerovatno. Yarmolenka je dobro odradio i istrosio stalnim izgurivanjem.
- Nalic je imao nekoliko dobrih poteza, odluka ali je nekoliko puta bio usporen, gubio lopte na centru, u opasnoj zoni. Fali mu kontinuiteta i velikih utakmica.
- Gojak - forma iz kluba prenesena i u reprezentaciju.
- Prevljak - imao odlicne prilike za 2 gola ali jednostavno nije islo...fali mi kod njega jos malo zustrine..Uvijek je falilo, pogotovo nakon povrede.
Prcic - smiren i predasistent.

drago mi je da je opet tu.
Demirovic - malo minuta za ocjenu ali dao ono što se od njega očekivalo - presing.
Saric - dao onoliko koliko je mogao. On je ušao da trci, presing radi i svoj zadatak je obavio.
Do novembra i novih uzbuđenja, s kompletnim sastavom ako Bog da, doviđenja i prijatno.