Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Džanan Musa
Po meni je Doncic vise isprofilisan igrac od Muse i ne bi mu neku prednost davao u odnosu na Musu
Po meni je Musa bolji i to iz jednog prostog razloga a to je jer je bolji.
Musa ima dovoljno para, neka plati kvalitetnog trenera i neka trenira individualno sa njim, niko mu to ne brani. Neka mu neko podigne taj izbacaj kod suta i malo igru sa desnom rukom.
Odakle tebi da on ima dovoljno para za kvalitetnog trenera i koliko po tebi kvalitetan trener kosta?
- alan_kardec
- Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:A sta balavac od 17 godina koji jos uvijek nije uradio apsolutno nista u ozbiljnoj kosarci ima psovat mater covjeku koji igra toliko dugo ? Malo se precesto desavaju incidenti ovom momku da bi to bila slucajnost. Prvo prosle godine ono kad ga je Mrsic izbacio iz prve ekipe pa onda sukob s Mirzom, pa onda provociranje navijaca Zadra pa sad ovo. To je sve uspio jos prije 18 rodjendana, kakav ce tek bit kad/ako napravi nesto znacajno u karijeri. Ocito je jednostavno da dijete ima ozbiljnih problema u glavi, Nek se ugleda na Luku malo, momak jednog jedinog incidenta nije imao a vec je uspio dva puta biti MVP kola ovako mocne Eurolige.
još nakon onog sukoba sa Mirzom u Mejdanu, pisao sam ili ovdje ili na temi reprezentacije, ne sjećam se, da Musi treba stručna pomoć. Naravno, ne mislim da je dečko bolestan ili sl, već pomoć nekog dobrog psihologa, po mogućnosti sportskog ili nekog iskusnog sportiste, sportskog radnika.... šta znam. Uglavnom nekoga ko će da ga sasluša, posavjetuje, iskritikuje, spusti na zemlju, popriča sa njim... jer ovo kako se sad momak ponaša šteti, prije svega, njemu samom, pa onda i klubu, a sutra možda i reprezentaciji. I tada je svakome ko je htio to da vidi, bilo jasno ko što je i danas, da svi oni koji su mu tada u Mejdanu dali podršku, i preko medija, društvenih mreža, portala, foruma... učinili su mu samo medvjeđu uslugu. Jer kad se mogao suprotstaviti kapitenu i najboljem bh košarkašu u zadnjih 25 godina i kad mu je zbog toga čitava dvorana klicala, muda su enormno narasla pa dečko sad misli da je ne znam ko.
Mršić nije trener za Musu, to je definitivno. Njemu treba neki više autoritativan trener. Recimo, Dule bi mogao pozitivno da utiče na njega jer zna i voli da radi sa mladim igračima, a i autoritet je, zna kad treba da zagalami, iskritikuje, pa i za vrat da uhvati

Vidim da su neki i naglo promjenili ploču pa od toga kako Srbi i Hrvati mrze Musu što je talentovani Bošnjo, sad pričaju drugu priču.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Kazu da ima 5000 eura mjesecne plate. Ne mora platiti Magica, ima dovoljno kvalitetnih trenera ili bivsih igraca koji mu mogu puno toga pokazati. A ne bi mu bilo lose ni malo sportskog psihologa posjetiti. Ne mora placati trenera pola godine svaki mjesec, dovoljno da mu malo pokaze neke finese ovaj upamti i vjezba poslije sam. Ocito je da sa njim ne radi niko individualno.
Kaze ko? Ne vjerujem nikako u to. Placati 5000 eura nekog da igra smijesno hrvatsko prvenstvo? Koliko Kruslin onda ima? Zapravo bolje pitanje, koliko onda imaju igraci Dinama ako uzmemo u obzir da je Dinamo institucija za Cedevitu i uspjesniji kolektiv koji se takmici u popularnijem sportu?
Ja sam ga branio kada su ovdje dolazili mnogi pristrasni navijaci Zadra i Partizana i prosipali pricu kako on mora postovati Grobare i Tornado, kao oni su toboze nekakve svetinje i prema njima se mora iskazivati respekt. Normalno je u tom slucaju stati na njegovu stranu i zanemariti misljenje tih glupana. Ovo sad je totalno druga stvar, jer se radi o stvarima koje su se odvijale na terenu. Isti slucaj je i sa Teletovicem, kada sam i ja stao na Mirzinu stranu.alan_kardec je napisao/la: Vidim da su neki i naglo promjenili ploču pa od toga kako Srbi i Hrvati mrze Musu što je talentovani Bošnjo, sad pričaju drugu priču.
@kajzer, pa ne igra A2 ligu za KK Cazin, majka mu stara. Nije valjda da ti je puno tih 5k eura u jednoj Cedeviti?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Na prvu mi se ucinilo i previse ali sad malo guglam i mogu reci da s obzirom na budzet ima malenu platu. 

Draper je govorio da u Cedeviti ima puno vise nego sto bi imao u NBA na minimalcu.
Plate su tajne, mada nasao sam podatke da Bilan ima 500 000 eura, a Musa 70 000 e godisnje.
Plate su tajne, mada nasao sam podatke da Bilan ima 500 000 eura, a Musa 70 000 e godisnje.
Ništa loše nije uradio.

- alan_kardec
- Kontakt:
Nisam na tebe misliokobe24 je napisao/la:Ja sam ga branio kada su ovdje dolazili mnogi pristrasni navijaci Zadra i Partizana i prosipali pricu kako on mora postovati Grobare i Tornado, kao oni su toboze nekakve svetinje i prema njima se mora iskazivati respekt. Normalno je u tom slucaju stati na njegovu stranu i zanemariti misljenje tih glupana. Ovo sad je totalno druga stvar, jer se radi o stvarima koje su se odvijale na terenu. Isti slucaj je i sa Teletovicem, kada sam i ja stao na Mirzinu stranu.

Musa kao profesionalni sportista, mora da poštuje ne samo grobare i tornado već svakog protivnika i protivničke navijače, isto kao što oni moraju da poštuju njega, može biti provokacija sa obje strane, ali prosto neka granica se mora znati. E sad što je kod nas na Balkanu problem znati imati granicu dobrog ukusa i što je poštovanje protivnika i protivničkih navijača uglavnom utopija, to je neka druga stvar.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
I meni je malo puno da ima 5000 ali u Cedi je sve moguće, Krušlin ima 10-11000€ vjerovali ili ne, takav igrač je skuplji nego 80% mjesečnih jednih troškova za plaće u našim prvoligašima, ma kakvi 80, svih osim mozda Bosne i Zrinjskog...Kajzer10 je napisao/la:Kaze ko? Ne vjerujem nikako u to. Placati 5000 eura nekog da igra smijesno hrvatsko prvenstvo? Koliko Kruslin onda ima? Zapravo bolje pitanje, koliko onda imaju igraci Dinama ako uzmemo u obzir da je Dinamo institucija za Cedevitu i uspjesniji kolektiv koji se takmici u popularnijem sportu?
P.S. Jel Džananu opet netko drugi kriv nakon još jednog sukoba?
Veliki je to talent al ga nikad neću volit dok se malo ne spusti na zemlji, dok prestane pokazivat neke gluposti publici i dok na terenu ne bude znao da su svi oni igrači stariji od njega i treba imat poštovanja... Umišljeno dijete - nazalost to moram napisat...
Epidaurus je napisao/la:Doncic je prije 2 godine osvojio juniorsku Euroligu i bio MVP u konkurenciji igraca 2 godine starijih od njega. Toliko o tome da se nije vidjelo ko ima veci potencijal. Uostalom, Real je Lukin potencijal uocio sa 13 godina jos i od tad im je on projekat broj jedan. Iz iskustva Marija Hezonje i slicnih igraca znamo koliko je tesko biti glavni projekat nekog spanskog kluba ako nisi Spanac.nerminh74 je napisao/la: Zato sto je doncic mirniji ili sto ima veci potencijal?!
Real je imao dosta prgavih igraca tako nesto sumnjam da je to razlog, a prije 2 godine se nije bas vidjelo ko ima veci potencijal, sto vise niti danas nebi njih puno ruku u vatru gurnulo po tom pitanju
igrao je i Musa protiv starijih i osvojio nesto vise

- JohnCleese
- Kontakt:
Podrska Musi
Niko ne smije na uho da ti se dere pogotovo provokacije radi. Svakako pozdravljam ovaj potez. U startu stvari postaviti na svoje mjesto.
Jos jednom apel da sto prije bjezis iz te seljacke lige i seljacke ekipe, jer vec si stekao iskustvo u kojem stoicki podnosis uvrede svih vrsta, ali i ih socno zadajes kada budes napadnut
Realno drugacijeg iskustva, onog sto se dotice sportskog, nisi mogao puno ni steci u takvoj sredini.
Raduje me cinjenica da u svakom "incidentu" ne podvija rep niti podilazi podanickom stavu.
Samo mrtve ribe plivaju niz struju

Niko ne smije na uho da ti se dere pogotovo provokacije radi. Svakako pozdravljam ovaj potez. U startu stvari postaviti na svoje mjesto.
Jos jednom apel da sto prije bjezis iz te seljacke lige i seljacke ekipe, jer vec si stekao iskustvo u kojem stoicki podnosis uvrede svih vrsta, ali i ih socno zadajes kada budes napadnut

Realno drugacijeg iskustva, onog sto se dotice sportskog, nisi mogao puno ni steci u takvoj sredini.
Raduje me cinjenica da u svakom "incidentu" ne podvija rep niti podilazi podanickom stavu.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- firefirefirely
- Kontakt:
Zacepit ce on svima žvalje kao što je i Jusuf uradio, a onda ce ga svi 'voljeti'JohnCleese je napisao/la:Podrska Musi![]()
Jos jednom apel da sto prije bjezis iz te seljacke lige i seljacke ekipe, jer vec si stekao iskustvo u kojem stoicki podnosis uvrede svih vrsta, ali i ih socno zadajes kada budes napadnut![]()

Meni stvarno smeta seljakljuk nasih sportista ali ovo nije nista strasno. To sto je mladji ne znaci da treba trpit dok ga drugi vrijedjaju, deru se na njega i sl.
dobro je dok se ne udara... sa saigracima
dobro je dok se ne udara... sa saigracima
Nad tobom sunce najljepše sja
Sta je Musa osvojio protiv starijih ? Samar od Mirze ? Doncic u ovakvoj Euroligi biljezi 8-4-4 sa dobrim procentima suta i to u zadnje vrijeme u napadu igra slabije zbog povrede. Odbrambeno je skoro svaku utakmicu fenomenalan, pogledaj samo highlightse protiv Fenera sad pa da vidis kakvu je odbranu igrao. Niko realan ne ocekuje od Dzanana da bude po kvalitetu u rangu Doncica jer je taj momak nesto posebno al ocekujemo da se ugleda na njega u smislu ponasanja. Ako njemu treba trener da ga nauci da treba respektovat starije igrace i protivnike, a ne psovat im mater, onda on ima mnogo ozbiljnih problema u glavi. To bi mu se moglo trpit da je novi Kobe al nesto cisto sumnjam da je to.lumani je napisao/la:
igrao je i Musa protiv starijih i osvojio nesto viseMusa vs Doncic kako vam nije vise dosnadno da ih poredite
Ne igra ni Doncic uvijek dobro,odigra svaku 6,7 tekmu dobro..Sa druge strane se ceka da Musa odigra dobro da bi se Doncic spominjao
Isti slucaj Nurkic vs Jokic
Samo polako gdje ko igra nije pokazitelj ko je bolji,bice tu dosta duela...Musa se ponasa kako se na Balkanu ponasaju igraci,treba otici negdje gdje ce ga nauciti kako da se ponasa...Ovdje se ocekuje da ga Dule nauci
covijek koji **** sudili 7,8 puta kevu tokom tekme.
Dončić i Musa su veliki talenti pa bi mogli završit na tome.
Što se ovog gore tiče, nije Šakić nevinašce i ne znam zašto bi mu Musa morao prešutit na njegove provokacije? Zato što je stariji? Iako nisam siguran šta je Šakić rekao, ali eto nagađa se da su provokacije bile u pitanju. Ako je psovao bez razloga... ni prvi ni zadnji ispad.
Što se ovog gore tiče, nije Šakić nevinašce i ne znam zašto bi mu Musa morao prešutit na njegove provokacije? Zato što je stariji? Iako nisam siguran šta je Šakić rekao, ali eto nagađa se da su provokacije bile u pitanju. Ako je psovao bez razloga... ni prvi ni zadnji ispad.
jeste navrli na dončićaEpidaurus je napisao/la:Sta je Musa osvojio protiv starijih ? Samar od Mirze ? Doncic u ovakvoj Euroligi biljezi 8-4-4 sa dobrim procentima suta i to u zadnje vrijeme u napadu igra slabije zbog povrede. Odbrambeno je skoro svaku utakmicu fenomenalan, pogledaj samo highlightse protiv Fenera sad pa da vidis kakvu je odbranu igrao. Niko realan ne ocekuje od Dzanana da bude po kvalitetu u rangu Doncica jer je taj momak nesto posebno al ocekujemo da se ugleda na njega u smislu ponasanja. Ako njemu treba trener da ga nauci da treba respektovat starije igrace i protivnike, a ne psovat im mater, onda on ima mnogo ozbiljnih problema u glavi. To bi mu se moglo trpit da je novi Kobe al nesto cisto sumnjam da je to.lumani je napisao/la:
igrao je i Musa protiv starijih i osvojio nesto viseMusa vs Doncic kako vam nije vise dosnadno da ih poredite
Ne igra ni Doncic uvijek dobro,odigra svaku 6,7 tekmu dobro..Sa druge strane se ceka da Musa odigra dobro da bi se Doncic spominjao
Isti slucaj Nurkic vs Jokic
Samo polako gdje ko igra nije pokazitelj ko je bolji,bice tu dosta duela...Musa se ponasa kako se na Balkanu ponasaju igraci,treba otici negdje gdje ce ga nauciti kako da se ponasa...Ovdje se ocekuje da ga Dule nauci
covijek koji **** sudili 7,8 puta kevu tokom tekme.
musa ima fizički problem sa kičmom i dok se ne ispravi ne može raditi u teretani, a kada ojača onda čemo o odbrani
musine brojke su manje (6,6 koševa) ali i igra 6 minuta manje i sa daleko manjim ovlastima, a luka igra sa nekim od najboljih igraca u europi i još pride ima loptu u rukama, dok je to dzananu haman zabranjeno
luka jeste sada bolji možda će i biti uvijek, ali i isto ima neuporedivo bolje uslove nego džanan i zato se ne mogu uporedživati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.