Niti jedan. Šta s'ti već to zaboravio??qualix je napisao/la:cekaj, sad si me zbunio pa ne znam jel´ u polufinalu igrao inter ili bayernjbg., kako pises prije bi se reklo da je to bio bayo
Pa mislim, u onom trenutku, shvaćaš? U onom trenutku, prije druge tekme. Nikako ne mogu vjerovati u postavljanje formacije Leonard još sada. On je igrao otvorenije nego što bi se nadali.
Poštedit ću te takove muke. Po mom mišljenju je Švajni pokazao mnogo. U svakom slučaju sam sretan što imamo takvog igrača u našim redovima.qualix je napisao/la:ja, ihoces li da ti nabrojim 10 - 15 igraca koji imaju to sto si nabrojao a igraju u malim klubovima za dvostruko ili trostruko manju platu
da ne duzim, svajni je u bayernu od... i u tom vremenu je pokazao sta
Eto statistike do sada: samo za Bayern.
Odigrao sveukupno 348 utakmica u kojima je u svim natjecanjima zabio 40 golova i nakupio 72 asistencije.
Nije ovo neka posebna statistika ali nije ni tako loša. Ne želim ovim dokazivati kvalitetu Švajnia. Drugi imaju i bolje statistike.
Ali evo da ti kažem samo da bi Švajni, po mojem mišljenju, za Real bio takvo pojačanje kao što je to bio i Ronaldo. Dovoljno?
Ali vjerujem tebi da ima i drugih dobrih igrača. Sigurno ima, nema tu dileme. Tu se slažem. No pitanje je da li mogu biti toliko dobri kao Švajni.
E sad ima tu jedna druga strana priče na koju zaboravljaju mnogi ljudi. To je slijedeća: Schweinsteiger je igrač Bayerna, njegovo dijete, igrač koji je prošao sve kategorije Bayerna i ušao u prvi tim kao nova nada njemačkog nogometa. Automatski kad je ušao u prvu ekipu njegovo ime je dobilo na moći, slavi i medijskoj pozornosti. Kada je još odigrao nekolicinu dobrih utakmica on je bio najveća nada njemačkog nogometa. Popularnost mu je porasla. Do takovih granica da je on sam počeo izigravati zvijezdu. Slava mu udarila u glavu i izgubio je razum. To je on sam prije 2 godine priznao. To je i sam Uli rekao prije godinu dana.
Ono što želim da kažem: mediji su od njega napravili zvijezdu!
Sigurno nisu toliko njegove igre bile zanimljive koliko on sam! A to je bilo svježe meso za novinare! I oni su ga napuhali do neba! Automatski je postao najveća zvijezda! Mediji su ga učinili "Superstarom". Oni su mu praktički dali tih 9 milijuna po sezoni. A javnost je popila tu priču.
E sad tek ide poanta ovog cijelog ponavljanja priče: mediji su ti koji te mogu učiniti i boljim igračem nego što to u biti jesi!
Daj mi reci ko je ove godine spomenuo jednog Christiana Tifferta koji je imao 16 asistencija u Kaiserslauternu?
Daj mi jednog medija koji je pohvalio njegovu igru. Nema ga. Jer on nije moguća zarada za njih. On ne predstavlja to što oni traže. A oni traže svoje igrače u velikim klubovima koje će napuhati i više nego trebaju. To je najveći problem kod tih 10-15 igrača koje si ti nabrojao. Jer oni igraju u malim klubovima i nisu medijima zanimljivi. Oni na njima ne mogu da hoću zaraditi jer znaju da od njih nema koristi. A ti slabiji igrači nemaju takvu medijsku pozornost pa da i njima bude lakše da pređu u veći klub.