FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Utakmica protiv Radnika će biti najzahtjevnija od ova tri gostovanja.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ja samo znam da će i GOŠKu teren biti isti. Znam da im cilj (pobjeda) neće biti isti (objektivno), samim tim će im možda i igrati biti lakše ali, ako si ozbiljan, onda ovo riješavaš.H8Z7 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 19:38Niste vi dobro shvatili šta je želio reći. Nije problem ni kiša, ni sunce, ni snijeg, ni vjetar. Problem jeste teren po kojem igraš, šanse da se igrač povrijedi po takvom terenu rapidno rastu, Kapetanović najsvježiji primjer. Pritom čak 70 do 85% svih pukotina ACL-a nastaje bezkontaktno.
Da zaključimo to već jednom nije problem temperatura nego teren, jedna od najtežih utakmica je pred nama u smislu energetske potrošnje.
Još dugo je do utakmice, glupo mi je nešto i prognozirati ali, ne sumnjam, ako Bog da, u pobjedu!

Edit: Mene zanima kako je Anđušić?

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Pa mi dosta preskačemo igru ,jaki smo fizicki ,nismo bas neka mekana ekipa i tika taka da igramo ,tako da nebi bas teren u gabeli trebao biti preveliki problem .
Može se uključiti u proces odabira, možda ima nekoga i poznaje kvalitetne stručnjake. Ali čisto sumnjam da u toj sferi ima jače veze od Mirvića koji se slika sa ljudima iz Inter Miami.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 nov 2024, 16:04Ja bi čak i Zorana nagovorio da bude involviran u proces odabira direktora akademije. Da se maksimalno usaglasi koncept igre akademije u odnosu na prvi tim. Tek onda ću smatrati da je ovaj klub u potpunosti krenuo u pravom smjeru.
Krenulo je u dobrom pravcu sa skauting službom za akademiju, samo što me brine je da će se pitati pogrešni( po mom mišljenju nekompetentni ) ljudi.
Moje mišljenje i stav jeste da mi moramo dovesti stučne ljude u akademiju, od naših rijetko ko može biti član akademije. Jedini uvjet po mom mišljenju jeste da se ne smije zadovoljiti radom u Sarajevu već na nas da gleda kao prvu stepenicu uspješne karijere, samo takve ljude iz BiH možemo imati u klubu ako želimo napredovati.
Meni se lično ne sviđa ova 352 iz ličnih razloga, preferiram 433 sa dvije osmice i jednim zadnjim veznim.
Svakako da akademija treba pratiti formaciju prvog tima ali isto tako prvi tim ne smije na sezonskom nivou mijenjati formacije. Moramo imati jednu glavnu i još dvije pomoćne, npr 433, 451 i 352. Ovaj sistem rada pokrenuti od predpionira pa nadalje. Lakše ćeš djecu mlađu naučiti nečemu nego starije uzraste. Tako da bi za 5 do 6 godina mogao ubirati prve igrače koji su prošli taj sistem i imaš spremnog igrača ili više za prvi tim. Naravno sve pod uslovom pravilnog rada u akademiji i sa stručnim ljudima.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Za nadati se da ce Mirvic to skontati.H8Z7 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 21:53Može se uključiti u proces odabira, možda ima nekoga i poznaje kvalitetne stručnjake. Ali čisto sumnjam da u toj sferi ima jače veze od Mirvića koji se slika sa ljudima iz Inter Miami.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 nov 2024, 16:04Ja bi čak i Zorana nagovorio da bude involviran u proces odabira direktora akademije. Da se maksimalno usaglasi koncept igre akademije u odnosu na prvi tim. Tek onda ću smatrati da je ovaj klub u potpunosti krenuo u pravom smjeru.
Krenulo je u dobrom pravcu sa skauting službom za akademiju, samo što me brine je da će se pitati pogrešni( po mom mišljenju nekompetentni ) ljudi.
Moje mišljenje i stav jeste da mi moramo dovesti stučne ljude u akademiju, od naših rijetko ko može biti član akademije. Jedini uvjet po mom mišljenju jeste da se ne smije zadovoljiti radom u Sarajevu već na nas da gleda kao prvu stepenicu uspješne karijere, samo takve ljude iz BiH možemo imati u klubu ako želimo napredovati.
Meni se lično ne sviđa ova 352 iz ličnih razloga, preferiram 433 sa dvije osmice i jednim zadnjim veznim.
Svakako da akademija treba pratiti formaciju prvog tima ali isto tako prvi tim ne smije na sezonskom nivou mijenjati formacije. Moramo imati jednu glavnu i još dvije pomoćne, npr 433, 451 i 352. Ovaj sistem rada pokrenuti od predpionira pa nadalje. Lakše ćeš djecu mlađu naučiti nečemu nego starije uzraste. Tako da bi za 5 do 6 godina mogao ubirati prve igrače koji su prošli taj sistem i imaš spremnog igrača ili više za prvi tim. Naravno sve pod uslovom pravilnog rada u akademiji i sa stručnim ljudima.
Kada bi se to upotpunilo i povezali najmladji s principom rada prvog tima. Kroz 10 godina realno bi daleko odudarali od ostatka lige i financijski i igracki.
Prvo sto bi imao skolovanije igrace dosta a i onda dodas to u prvu ekipu.
Najbolja opcija za akademiju neki Njemci ili Spanci realno pitnje je koliko je to moguce, uvezani s nasim skolovanijim ljudima i potencijalom za napredak.
Uvjeren sam da bi Zekic i momci rutinirali onu sprdanciju od reprezentacije
Bog Bosna i Bošnjaci
Po ovim oranicama je najbolji centrirati u 16. Fikni je samo u 16 i to je to, ali ozbiljno. Koliko ce igracima Sarajeva biti zeznuto kombinovanje po takvom terenu, toliko ce Gosku biti zajebano da izbija lopte koje idu u 16 sa strane. Prebacis je samo na krilo i centarsut i od 5 centarsuteva jedna ce odskocit kako ne treba i doci Turkesu na nogu ili glavu.
Ne navijam uopste za BiH, sinoc sam navijao za Njemacku a sada cu navijati za Holandiju. Barbarez, Spahic i Dzeko su Vicine pudlice. Dao im Vico da vode repku, a da ne komentarisu sta se desava u ligi i sa bh klubovima. Ne znam samo kako ocekuju jaku repku ako je namjestanje u domacoj ligi kao u nekoj Africkoj drugoj ligi. Volio bi da izgubimo svaku utakmicu ne bi li se stvarno svi digli i smjenili Vicu. Imam osjecaj da je jedini nacin da se Vico skine taj da javnost poludi zbog losih rezultata repke, pa da stvarno ode.
Ako želimo iskorak to moramo uraditi. Imamo hajmo reći zadovoljavajuću infrastrukturu (za tržište BiH), imamo novac, imamo izlazne transfere. Još nam nedostaje koordinator da upotpunimo sve i konačno krenemo stazom uspjeha na svim nivoima kluba.bvsic je napisao/la: ↑17 nov 2024, 22:34Za nadati se da ce Mirvic to skontati.H8Z7 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 21:53Može se uključiti u proces odabira, možda ima nekoga i poznaje kvalitetne stručnjake. Ali čisto sumnjam da u toj sferi ima jače veze od Mirvića koji se slika sa ljudima iz Inter Miami.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 nov 2024, 16:04
Ja bi čak i Zorana nagovorio da bude involviran u proces odabira direktora akademije. Da se maksimalno usaglasi koncept igre akademije u odnosu na prvi tim. Tek onda ću smatrati da je ovaj klub u potpunosti krenuo u pravom smjeru.
Kada bi se to upotpunilo i povezali najmladji s principom rada prvog tima. Kroz 10 godina realno bi daleko odudarali od ostatka lige i financijski i igracki.
Prvo sto bi imao skolovanije igrace dosta a i onda dodas to u prvu ekipu.
Najbolja opcija za akademiju neki Njemci ili Spanci realno pitnje je koliko je to moguce, uvezani s nasim skolovanijim ljudima i potencijalom za napredak.
@Neza Spahić je jedini koji radi svoj posao kako treba i radi ono što treba. Ne možeš ga svrstavati među nabrojane. Za ostalo mogu biti saglasan.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Komentator Drago Ćosić i Zoran Zekić o nama.,,Kaže mi da su svi pakleni, posebno navijači. To je, otprilike, kao da si u Splitu. Tolika je strast i ljubav tih ljudi koji navijaju za Sarajevu, kao i pritisak”, otkrio je Ćosić.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Mozeš li poslat na kojoj stranici ima to da se procita kompletno .. hvala

"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
sc.sport, naslov ,,Legendarni hrvatski komentator: Čitav život navijam za Želju i danas sam njegov član, Zekić radi sjajan posao u Sarajevu"nedimmmm1337 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 00:32Mozeš li poslat na kojoj stranici ima to da se procita kompletno .. hvala![]()
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- nedimmmm1337
- Kontakt:
ZahvaljujemNirton je napisao/la: ↑18 nov 2024, 00:43sc.sport, naslov ,,Legendarni hrvatski komentator: Čitav život navijam za Želju i danas sam njegov član, Zekić radi sjajan posao u Sarajevu"nedimmmm1337 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 00:32Mozeš li poslat na kojoj stranici ima to da se procita kompletno .. hvala![]()

"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
- napoleon72
- Kontakt:
Nije Djurickovic los al bojkotuje trenerajurisicduska je napisao/la: ↑17 nov 2024, 12:31Guzina igra za Domžale odnosno ne igra nego ima ugovor , a prije toga je igrao 2. Ligu Rusije.bordobijeli je napisao/la: ↑16 nov 2024, 23:19Guzina igra u Rusiji prvu ligu vec godinama i zabijao neke golove . Kod nas nije bio nesto al ok igrac .
Ne igra godinama u prvoj ligi.
Najgori igrač Sarajev je ovaj Crnogorac sto nam je bio kapiten. I to ubjedljivo.
Samo pogledati statistiku koliko smo golova primili kad je on igrao i koliko kad nije. Sve bude jasno.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pitaristok je napisao/la: ↑18 nov 2024, 10:19https://www.transfermarkt.com/yusuf-abd ... er/1200345
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Je li nam to brat Yusuf dolazi?
Ko onda ide od stranaca? Guli ili Renan...ili oba?
Ko onda ide od stranaca? Guli ili Renan...ili oba?
- FKS -
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
NajvecaRadosti je napisao/la: ↑18 nov 2024, 10:49Pitaristok je napisao/la: ↑18 nov 2024, 10:19https://www.transfermarkt.com/yusuf-abd ... er/1200345
Evo šta je srušio rekorda za jedan mečYoungest NPFL player to score a hatrick away from home in the League
First ever player to score four goals away from home in the NPFL
First ever player to score five goals away from home in the NPFL
First ever player to score five goals in the NPFL since Emem Edouk for Dolphins in October 2014!

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
1 utakmica 5 gola
23 utakmica 0 gola
jos je 2005jg. nama treba neko 2006 da moze igrati prvo za u19 ko Jatta.
23 utakmica 0 gola
jos je 2005jg. nama treba neko 2006 da moze igrati prvo za u19 ko Jatta.
Zadnja izmjena: BigZlatan, dana/u 18 nov 2024, 11:13, ukupno mijenjano 1 put.
Možda Kyeremeh dobije srpske papire?
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], kanarinac, Uvijeknapravojstrani i 48 gostiju.