Vidis kakvu si glupost napisao a nisi ni sjestan.emir18 je napisao/la:Jbt i ja tek sad skonta da je ovo FIFA POY haha.TonySosa je napisao/la:Nije vam ovo za Zlatnu Loptu.
Pa dobro realno ovo uzima Modrić a BDO Ronaldo
![]()
Kakav ba Messi jedva gol dao na WC....
To da je veliki jeste ali pod pritiskom je 0,htjeli to vidi priznati sebi ili ne Ronadlo je iznad Messia i steta sto zalazi duboko u 4 deceniju.
Sve to stoji Messie je geniije ovo ono.
Ali u glavnim trofejima LP i Kontinetanlno takmicenje Ronaldo vodi,plus ce biti i razlika u BDO a sanse da Messi uzme opet BDO su jako male tu si Neymar,Salah,Mbappe koji pretenduju da skinu CR i M sa strona.
Malo cu ti pomoci :
Messi nije osvojio WC , izgubio je u finalu , nesretno.Bio najbolji igrac turnira.
Messi je izgubio 2 finala Cope , bio oba puta najbolji igrac turnira.Jednom na penale , jednom na ludost.
Ronaldo je osvojio EP- bio dobar u 1 utakmici , finale gledao van okvira fudbalakog igralista.
Moje pitanje glasi : U kojem paralelnom svijetu je Ronaldo pokazao da je key mavn u bitnom trenutku , a u kojem Messi da nije ???
Hocemo dalje ?
Prosla sezona.Messi je daleko najbolji igrac Primere bio , kako statisticki , konstantom i utjecajem.Najbolji igrac i strelac lige koja traje 38 kola.
Messi je bio najbolji igrac Barcelone u grupnoj fazi, bukvalno je sam prosao Chelsea , nakon toga je nestao u Rimu kao i citava Barcelona.
Ronaldo je bio najbolji strelac grupe , najbolji igrac protiv Juventusa i najgori igrac polufinala protiv Bayerna odnosno Liverpola.Real Madrid digao titulu.
Gdje je ovdje Messi pokazao slabost a gdje Ronaldo kvalitet ?
Evo da ti pomognem.Razlika u svoj prici je da Ronaldo iza sebe ima masinu u kojoj je on bio samo jedan od mnogih utjecajnih igraca.Pa su tako zajedno sa sudijskom pomoci prosli Bayern jer u svojim redovima imaju igrace koji su u stanju i bez igre proci jedan Bayern.Ista stvar se desila u finalu uz ocajnog golmana koji im je poklonio titulu.Ronaldov doprinos i sama igra je bila katastrofalna.
Zamisli da Barca ima takvog Messija 3 najvaznije utakmice sezone ? Sta mislis da li bi imali sanse jednu Sevillu izbaciti ?
Messijev individualni kvalitet je nemjerljiv sa bilo kojim drugim igracem na Svijetu.Njegova konstanta i njegova kompletnost kao fudbalera.Nije se rodio igrac koji ima vise smisla za fudbal i osjecaj za savrsenu reakciju.