NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Bihac1299
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Bihac1299 » 15 mar 2026, 23:44

IstokZapad je napisao/la:
15 mar 2026, 15:49
Mislim da uopce niste upuceni u stanje unutar kluba, pricam iskljucivo o nacinu financiranja kluba, nacinu upravljanja itd. Mi smo predaleko od ozbiljnog kolektiva. Krenimo iz pocetka, Jedinstvo nema ni jednog uposlenog, osim nekoliko ljudi na ugovor, Jedinstvo i dan danas ima ogroman problem sa infrastrukturom, od stadiona pa na dalje, što ne ispunjava uvjete za Premijer ligu, Jedinstvo fali minimalno x3 budzet od ovog samo za igracki kadar da bi se igrala PL što je automatski jasno, Jedinstvo nema omladinski pogon, svi ovi koraci koje oni objavljuju to je sve supljina, mi nemamo svog igraca u Seniorskom pogono o tome dosta, ne mozes svake godine potrositi milion da sastavis ekipu, nemas ni jednog svog dijeteta, nemas pravi sistem upravljanja kluba, Upravni odbor radi dobrovoljno ( a znamo sta to znaci), nama nasa djeca odlaze u Zrinjski i Velez, nemojte da pricamo o Premijer ligi molim vas, sve ok, imamo dobru ekipu, trenera cemo tek vidjeti, ali sve ostalo sto prati dobar kolektiv stoji u mjestu. Naranvo ima tu i pozitivnih pomaka koje je ova uprava uradila, ali daleko smo od bilo cega ozbiljnog i odrzivog. Nama se moze desiti dobra sezona, ali dugorocno nemamo plan niti smo odrzivi
Ako ćemo tako razmišljati, treba srušiti komplet sve što se tiče infrastrukture i raditi na novo?

Ne slažem se s tobom, druže moj većina Upravnih odbora ne samo u Bihaću je v.d i većina direktora javnih ustanova a mi trenutno pričamo o nogometnom klubu, a s druge strane koliko ljudi radi na određeno u većini tih preduzeća…

Kad bi se išlo u pravcu PL misliš da je problem zaposliti nekog u taj klub za par dana (ekonomista, pravnik…), to su brzorješivi problemi…

Sloga, rudar i široki imaju ekipe koje vrijede 3.5 miliona dok naša 1.7 mil ( Transfermarkt tako smatra), od ova 3 kluba kad se renovira naš travnjak i mala tribina, mi imamo bolju infrastrukturu od njih i sad kad se baci na papir ispada da mi trebamo još 2 miliona uložiti u ekipu? Pa uz dužno poštovanje s tako vrijednom ekipom bi zadugo bili sredina tabele u Premier ligi…

Omladinski pogon? Trenutno imaš sve kategorije, a i misliš da ovo spajanje predpionira i pionira sa nogometnom školom 3E nije namjenski odrađeno, trenutno imaš sve kategorije omladinskog pogona.
Uvijek se pričalo, nema naše djece… pa daj mi ime jednog koji je iole dobar igrač da je izašao iz omladnskih kategorija jedino Sinan Samardžić, nemamo mi druže talenata i kad ga imaš normalno je da će ga roditelj gurati u Zagreb, Sarajevo i veće klubove. Nije realno očekivati da dobar i talentovan omladinac gradi karijeru u Jedinstvo hajmo realno pričati i da imamo najbolje uslove u državi neće ostati ovdje…

Kad novac uđe u klub i bude kontinuiran onda ćemo i imati pravi sistem upravljanja, imaš pravi primjer Hajduka i Veleža…članska karta, stavi je 100 KM i nek imamo 5000-7000 članova to je fina cifra za budžet, ulaznica u PL nek bude 20 KM, neka bude 3000 ljudi po utakmici ( 15 domaćih= 900.000 KM+članske 500.000-700.000 KM) jel to fina cifra bez para iz grada, kantona i da ne govorim sponzora i privatnika a kamoli s tim novcem…( cifre jesu velike ali i realne kad bi se sve to uzelo u obzir).

Ovaj klub je održiv i bit će dok god pošteni, normalni ljudi i sa malim znanjem o nogometu i ekonomiji budu upravljali s njim, zadnjih 15 godina izgubile/nestale/ prošle su desetine miliona KM i samo zamisli gdje bi sad bili da su klubom upravljali ljudi kao danas, normalni, pošteni i sa malo fudbalskog znanja!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.