Tomić
Greška od strane uprave što nije odmah sjela i završila posao oko njegovog statusa kada je odbio ponudu Banik-a i odbio da potpiše produženje. Ne ulazim u odnos uprave i Tomić. Igrom slučaja da se ovo desilo sa Kvesićem, da nije htio da pristane na potpis onda bi se znao definitivni krivac. Koliko znam Kvesa je potpisao na obostrano zadovoljstvo i mislim da to dovoljno govori. Moguće je da je i naša uprava imala propusta, opet kažem jedinu grešku koju vidimo što se odugovlačilo ovako dugo, a nije se ništa uradilo po tom pitanja. Jer 18 dana je do prve utakmice, ne znam koga da dovedeš na tu poziciju teško da se može uklopiti u startnu postavu. Mi nemamo igrače koje imaju iskustvo u veznom redu, imamo mlade i perspektivne igrače koji trebaju dobiti priliku, ali ukoliko želimo nešto više trebaće nam živci koje nam do sada nisu baš toliko trebali.
Pojačanja
Uzelac i Đelmić po meni su pojačali konkurenciju na tim pozicijama, a tek trebaju da dokažu da su pojačanja. Iz ličnih saznanja i informacija koje sam dobio od forumaša imali smo mnogo ponuđenih igrača. Mnogi od njih su bili i imena za našu ligu. Međutim šta je stvarni razlog ne potpisivanja s njima bio... Po meni u ovom trenutku što nam treba jeste taj destruktivac, zadnji vezni i još jedan vezni sa iskustvom jer malo me strah ove naše mladosti. Mislim da imamo sada solidnu zadnju liniju, ali ako nemaš nekog ko će ćiniti vezu između odbrane i veze onda rijetko šta štima, a to nam je falilo u prvoj polusezoni. Bez jake vezne linije...igra će se svoditi na izbij nabiji, a to nije igra koju preferira Odović...
Odović-Adžem
Po meni veliko pojačanje na klupi. Moram priznati da sam uživo geledajući treninge koje je predvodio Adžem sve je imalo smisla, ali na terenu kada je utakmica mnogo toga nije štimalo. Možda nam je falio taj igrač u vezi koji bi rasteretio i odbranu i napad. Sa Odom ćemo dobiti sigurno 20% više u igri. Očekujem da igrači budu spremniji fizički jer prošle godine mi smo igrali do 70' nekako, a poslije igra živaca.
Amar
Teško mi je bilo kada sam čuo da ide, to je naš najveći gubitak. Mnogi vidim da su jedva čekali da mu vide leđa, imao je i ono grešaka ali imao je i titula to dovoljno govori. Mislim da se ovo odugovlačenje oko svega ne bi desilo da je on tu, on bi našao neku zamjenu ako ništa drugo. Mnogi ga mogu da vole ili ne vole, ali to je čovjek koji bi samo svojim prisustvom rješavao mnogo toga, ali... Neki ljudi ga nisu dostojno zamjenili na toj funkciji. Bez obzirao što je i on sam insistirao na njima. Željo sa Amarom i Željo bez Amara nije Željo nek priča šta ko hoće. Međutim ona je postavio ljude na te funkcije u klubu uradio koliko je mogao da uradi i ostalo ostavio u "amanet" da drugi dovrše, vidječemo kako će to uspjeti da urade.
Gredić - Šiljak
Miro je tu relativno kratko vrijeme i uradio je puno toga što neki njegovi prethodnici nisu uspjeli za puno duži period. Gredić će uraditi puno toga na saniranju duga jer se drugačije ne može. Ne bi ulazio u to ko nas je zadužio i u kojoj mjeri ali ovo je jedina uprava koja je izažla u javnost i rekla kako stvari stoje, što jako cijenim. Sad kako oni rade vrijeme će da pokaže. Vidjećemo rezultate za nepunih mjesec dana. Istina je da imamo još puno dušmana u i oko kluba, ali sve se da iskorjeniti. Ono što mi se nije svidjelo u jednom momentu na relaciji Gredić- Šiljak jeste istupi u novinama i portalima, malo kontradiktornosti.
Navijači
Manje pirotehnike jer 90 000KM je 90 000KM. Članske u ruke te kartu za tekmu i navijajte ko sad bez pirotehnike.
Sportski direktor
Mišljenja sam da se dosta pogubio na toj funkciji iako ga cijenima kao čovjeka i kao igrača...
Malo sam bio opširan ko hoće nek čita ko ne i ne mora
P.S. Prešlo od @boccaccio