BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Pale_Companion
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Pale_Companion » 10 nov 2014, 01:44

Čestitke na pobjedi, samljeli ste nas :salut:

Sve osim realizacije je bilo na fantastičnom nivou, nismo mogli da prdnemo na terenu...

Ajde nek smo vas pogurali, ko će koga ako neće svoj svoga (vraćamo za prošlu sezonu) :D

P.S.

Veoma grub start Sokratisa nad Hahnom, ono je po meni bilo za crvenog...
Agieren statt reagieren

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 10 nov 2014, 03:12

A udaranje Hahna po Durmu..non stop...zaradio je isto 2.zuta i iskljucenje..samo toliko da se zna..pa gladbachovi igraci su se jedva kretali po terenu..to se ocito vidjelo!
Da je ona stativa..pa precka...i cisti ziceri Mikia i Aube ptetvoreni u golove..bilo bi 5 : 0 za nas.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 10 nov 2014, 08:45

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: :nene: Gubis se. Levat je prije finale kupa (5-2) trazio novi ugovor. Odnosno njegov paksu agent je tad trazio 7, dok se Fatzke htjeo prosvercat sa 4,5/5.
Ne znam da li je ovo uopste vrijedno komentara al' hajd...poslije PRVE sezone u kojoj je bio starter on trazi 7 miliona,
:facepalm: Ne idu ti brojke nekako. Levat je dosao 2010, a double je bio 2012. I kad onako razvalis buyern levat i jest bio u kategoriji Reusa, koji usput tada nije ni bio u BVBeu.
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Dobro. Ja sam zadnjih 6,7 godina gledao da Fatzke gubi ekipu iz snova zarad nesposobnosti i skrtavog stava da produzi ugovore kljucnim igracima na vrijeme i adekvatno.
Ja mislim da bi ti bio najsretniji da se vrate ove strucnjaci...njihova politika je bukvalno ista sa onom za koju se ti zalazes.
:nene:
Ta dva krkana su trosili bez pokrica. Krediti i ti folovi. Ja kazem da je treblo ustedjevinu (i to samo do pola) izkoristit da bi zadrzali kvalitet. :wave:

...
Protiv Gladbacha smo bili odlicni. Konacno zivina u ekipi. Volim Shinjija ko brata, ali sinoc je bio rinaka. Sreca pa se Miki trzno. Odlican. Papa bog i batina. Steta sto slomi kost (3 sedmice out). Mada je sad i dobra prilika za Gintera. Kehl i Bender su bili prejaki. Sve u svemu apsolutno zasluzena pobjeda.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 10 nov 2014, 09:01

vjerojatno sam već dosadan ali eto zanimljivog članka o Kramariću, usporedbe sa Lewatom, kaže kako su mu najdraži igrači Lewa i Gotze koji su igrali za BVB, kako voli naš nogomet koji igramo, cijeni Kloppa i ako on bira izabrat će nas, samo je upitno koliko smo mi ozbiljni u toj priči...može se za relativno malo novaca dovesti killera, siguran sam da nećemo pogriješiti

http://bleacherreport.com/articles/2261 ... j-kramaric" onclick="window.open(this.href);return false;

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 10 nov 2014, 09:15

zgmiky je napisao/la:vjerojatno sam već dosadan ali eto zanimljivog članka o Kramariću, usporedbe sa Lewatom, kaže kako su mu najdraži igrači Lewa i Gotze koji su igrali za BVB, kako voli naš nogomet koji igramo, cijeni Kloppa i ako on bira izabrat će nas, samo je upitno koliko smo mi ozbiljni u toj priči...može se za relativno malo novaca dovesti killera, siguran sam da nećemo pogriješiti

http://bleacherreport.com/articles/2261 ... j-kramaric" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije on sazreo jos za Borusie ! :)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 10 nov 2014, 10:20

Lokos19 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: :nene: Gubis se. Levat je prije finale kupa (5-2) trazio novi ugovor. Odnosno njegov paksu agent je tad trazio 7, dok se Fatzke htjeo prosvercat sa 4,5/5.
Ne znam da li je ovo uopste vrijedno komentara al' hajd...poslije PRVE sezone u kojoj je bio starter on trazi 7 miliona,
:facepalm: Ne idu ti brojke nekako. Levat je dosao 2010, a double je bio 2012. I kad onako razvalis buyern levat i jest bio u kategoriji Reusa, koji usput tada nije ni bio u BVBeu.
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Dobro. Ja sam zadnjih 6,7 godina gledao da Fatzke gubi ekipu iz snova zarad nesposobnosti i skrtavog stava da produzi ugovore kljucnim igracima na vrijeme i adekvatno.
Ja mislim da bi ti bio najsretniji da se vrate ove strucnjaci...njihova politika je bukvalno ista sa onom za koju se ti zalazes.

Tačno je da je Lewat pokazao svoj kvalitet tek drugu sezonu u BvB jer do tada nije imao mjesto pored Bariosa, ali očito je čovjek pravilno procijenio svoje mogućnosti i zato je sad tamo gdje jeste. To što je nama bio 2012. preskup, to je naš problem, recimo da objektivno tad nije moglo drugačije, zato smo sad dali 25 i kusur miliona za Ciru i Ramosa koji počesto zajedno sjede na klupi. A ovo stalno poređenje sadašnje uprave sa onom starom koja je klub dovela do ruba bankrota ne vodi ničemu, cilj je valjda da se ova sadašnja prikaže nepogrešivom i dalekovidnom. Pa ako je to tako, onda nemamo o čemu raspravljati, jer je samo jedna strana u svemu u pravu.

Što se tiče sinoćnje utakmice, BMG me razočarala onim što su pokazali u odnosu na utakmicu protiv Bayerna kad su statistički bili u svemu bolji, a juče ni šut na gol nisu uputili. Pomalo neshvatljivo i da se igralo u našoj ligi, rekli bi da je sigurno namješteno.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 10 nov 2014, 10:58

@Miki

Ako je ovo fakat ovako izjavio, mislim da bi ga trebali dovest. Ovoliko golova dati nije slucajnost. Dali mlade kategorije dinama, dali hrv. repka, pa sad i rijeka. Bas je slican levatu i po stilu i po brojkama. Za 2,3 miliona nebi mogli izgubiti nista. U najgorem slucaju za te pare se uvjek moze utopit nekom drugom bundesligasu.

@Opel

Nije Gladbach bio toliko los koliko smo ih mi pojeli i nedozvolili im da dahnu. Uz to Gladbah je igrao EL u cetvrtak dok smo mi odmarali 2 dana duze.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 nov 2014, 16:06

Lokos19 je napisao/la: :facepalm: Ne idu ti brojke nekako.
Ne ide tebi citanje...probaj jos jednom.
zgmiky je napisao/la: a Kramarić dao 4 komada danas za sada :D
Kol'ko ga prizivas tacno ce na kraju i doci :D
effe_sa je napisao/la: Ovo je danas bila baš ironija sudbine.... :)
Zakon velikih brojeva...i to na obje strane :)
Semir bvb je napisao/la: P.S.
Schurrle na radaru. :salut:
Ne vidim bolju zamjenu za Reusa...mozda Firmino :hmmmmm:
Pale_Companion je napisao/la: Ajde nek smo vas pogurali, ko će koga ako neće svoj svoga
:thumbup:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 10 nov 2014, 16:24

Birof: Rojsovo srce pripada Dortmundu, trebalo bi da ostane tamo

"Verujem da će Rojs ostati u Dortmundu. Borusija je idealan klub za njega jer njegovo srce tu pripada", poručio je bivši reprezentativac.

Rojs se nalazi na meti Čelsija, Mančester Sitija, Arsenala i Bajerna, ali Birof, aktuelni tim - menadžer reprezentacije Nemačke, misli da bi za njega najbolje bilo da ostane u Dortmundu.
„Verujem da će Rojs ostati u Dortmundu. Borusija je idealan klub za njega jer njegovo srce tu pripada. Marko ima podršku svih u klubu, a on je igrač kome je potrebno takvo okruženje. Finansijski će svakako dobro proći i u Borusiji i mislim da ne bi trebalo da žuri sa odlaskom", rekao je Birof, a prenosi Bild.

Jos samo da ga poslusa :D

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 12 nov 2014, 05:19

Odlicna emisjia o derby-ima po evropi. Tako su i posjetili derbi protiv scheisse-a. Mislim da nije bilo ovde postavljeno do sad. Vrijedi pogledati.
[youtube][/youtube]

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 nov 2014, 17:18

Reus izvan terena dva tjedna

Prva pobjeda nakon šest uzastopnih poraz donijela je i dvije žrtve u redovima Borussije D. Osim Sokratisa Papastathopoulosa, koji se ozlijedio prilikom svog brutalnog starta nad Hahnom, posljedice velike borbe osjetio je i Marco Reus. On je, pak, ponovo ozlijedio lijevi gležanj zbog kojeg je propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ovo mu je treća ozljeda istog gležnja ove godine, naime, nakon stanke od tri mjeseca u dvoboj kvalifikacija za Euro sa Škotskom, Reus je ponovno stradao i stanka je potrajala četiri tjedna. Iz Borussije su naznačili da bi se mogao vratiti na travnjak već za dva tjedna, isto kao i grčki stoper crno-žutih.
Saklen (svako malo povrijedjen), ne zeli produziti (iako mu se nude veliki novci), treba to prodati!

Nek' Celzi dadne Shurlea i 20 milki i sto se mene tice, neka ga sutra vode u London ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 12 nov 2014, 19:46

kraljttbvb je napisao/la:
Reus izvan terena dva tjedna

Prva pobjeda nakon šest uzastopnih poraz donijela je i dvije žrtve u redovima Borussije D. Osim Sokratisa Papastathopoulosa, koji se ozlijedio prilikom svog brutalnog starta nad Hahnom, posljedice velike borbe osjetio je i Marco Reus. On je, pak, ponovo ozlijedio lijevi gležanj zbog kojeg je propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ovo mu je treća ozljeda istog gležnja ove godine, naime, nakon stanke od tri mjeseca u dvoboj kvalifikacija za Euro sa Škotskom, Reus je ponovno stradao i stanka je potrajala četiri tjedna. Iz Borussije su naznačili da bi se mogao vratiti na travnjak već za dva tjedna, isto kao i grčki stoper crno-žutih.
Saklen (svako malo povrijedjen), ne zeli produziti (iako mu se nude veliki novci), treba to prodati!

Nek' Celzi dadne Shurlea i 20 milki i sto se mene tice, neka ga sutra vode u London ;)
Od 01.01.2015 cijena Reusa je 19,5 miliona funti, nema potrebe da Chelsea nudi i igraca i novac.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 13 nov 2014, 14:37

Ozren je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:
Od 01.01.2015 cijena Reusa je 19,5 miliona funti, nema potrebe da Chelsea nudi i igraca i novac.
Balkanski novinari
:facepalm:

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 15 nov 2014, 23:47

Sha je ba ovo,forum zamro...ima li kakvih novih novosti ..kada Kuba ulazi u prvih 11...da li ce Hummels biti spreman sljedece kolo?!
Kakvih ima novosti u vezi Reusa..hoce li produziti ili nece ?
Da li Sahin isto uskace u prvu postavu...da li dmo zainteresirsni za onog momka Kramarica..lik je prva liga..dosta podsjeca na Lewata..nebi sa njim nista izgubili,a mogli bi puno dobiti..a cijena obicni kikiriki!!
Ako itko ima odgovore,na ova moja pitanja neka postavi..tj. odgovori.

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 16 nov 2014, 17:23

Dortmund odgovorio Junajtedu: Van Gal će morati da isprazni kasu ako hoće da dovede Humelsa

Naime, kako tvrde engleski mediji, Klop je odgovorio Mančesteru, a odgovor glasi: Humels može da ode za 60 miliona eura! Sada je na potezu Luj van Gal. Cifra je svakako ogromna, međutim, Đavolima toliko gori pod nogama da je Borusija u mogućnosti da se dugo nagađa i verovatno izvuče lepo obeštećenje.

Mats Humels ima 25 godina i ugovor sa Dortmundom do 2017. godine. Njegova tržišna vrednost trenutno iznosi oko 35.000.000 eura.
Željezničar
Borussia Dortmund

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 16 nov 2014, 23:28

Ramos pokušao da na prevaru položi vozački ispit i poslao belca da polaže umesto njega!?

Neverovatan biser našeg tamnoputog napadača koji je uhvaćen u prevari i moraće da plati kaznu u visini od 30.000 evra

Protiv Adrijana Ramosa, napadača Borusije iz Dortmunda, nemačko tužilaštvo je podnelo prekršajnu prijavu zbog varanja na polaganju za vozački ispit. Ramos će morati da plati kaznu od 30.000 evra, a i dalje ne sme da sedne za volan u Nemačkoj.

Šta se zapravo desilo?

U maju ove godine, Ramos je morao da polaže teorijski ispit u prostorijama nemačkog auto-moto saveza. Iako, Ramos poseduje vozačku dozvolu iz Kolumbije, nemački zakoni kažu da mora da položi i teorijski i praktični deo vozačkog ispita po nemačkim standardima kako bi stekao pravo da upravlja automobilom u ovoj zemlji.

Međutim, Ramos je odlučio da vara na vozačkom ispitu koji je bio zakazan za 7. maj u Štausbergu. Odlučio je da pošalje nekog drugog na ispit teorije umesto da ode sam. I tu dolazimo do najzanimljivijeg dela. Umesto tamnoputog napadača Borusije, na ispitu se pojavio čovek bele puti sa papirima na Ramosovo ime, tvrdeći da je on zapravo Adrijan. Ljudima iz komisije je odmah bilo sumnjivo s obzirom da je Ramos lično podneo prijavu ispita, kao i da su znali da je reč o poznatom fudbaleru.

Kolumbijac je brzo uhvaćen u prevari i dve do danas je njegov ”genijalni plan” uspevao da ostane van dometa nemačke javnosti. Međutim, novinari Bilda su saznali sa glupost Ramosa, a ubrzo su dobili i zvaničnu potvrdu od njegovog advokata.

Advokat je priznao sve detalje pokušaja prevare i istakao da će Ramos platiti kaznu u visini od 30.000 evra čime će izbeći da dobije kriminalni dosije u nemačkoj polociji.

Ramos će uskoro opet imati pravo da polaže vozački ispit, a do tada će biti osuđen na taksi, pomoć prijatelja ili možda eventualno gradski prevoz.

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Željezničar
Borussia Dortmund

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 17 nov 2014, 12:52

edobvb je napisao/la:Sha je ba ovo,forum zamro...ima li kakvih novih novosti
Kuba i Nurko poceli sa treninzima. Bit ce zestoka borba za prvih 18... a ne 11 :cool:

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 17 nov 2014, 12:55

ta je ovo domuzari citam daily veli da ce murinjio dati surlea i novac za reufa :mrgreen:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 17 nov 2014, 17:41

slika

Reprezentativna stanka je iskorištena za postavljenje nove trave.
Novi travnjak će biti isproban tek 5.12. kada igramo domaću utakmicu sa Hoffenheimom.
Željezničar
Borussia Dortmund

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 nov 2014, 23:35

PEP je napisao/la:ta je ovo domuzari citam daily veli da ce murinjio dati surlea i novac za reufa :mrgreen:
Ja to napisao ovdje na forumu, pa to ovi iz Daily-a prekopirali :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.