dinoo je napisao/la:Mene ne zanima zabava, mene samo zanina sigurnost pobjedjivanja
Apsolutno se slažem, isti sam. Kako god igrali najbitnije mi je da imam sigurnost da znam ko šta igra, kad napadamo, kad se branimo i da vidim samopouzdanje u igri. Trenutno toga manjka i to mi je veća briga nego sami rezultat. Ali...
dinoo je napisao/la:ali mi to vise nemamo. Ni od koga nismo bolji,imamo samo vise bodova jer imamo bolje pojedince.
...sa ovim se ne mogu složiti ako misliš na cijelu sezonu dosad. Juventus iz prvog dijela sezone je bio vrhunska ekipa. Igrali smo sigurno, napadački, puni samopouzdanja i imao sam osjećaj da možemo zabiti i riješiti utakmicu kad hoćemo. U zadnje 3 utakmice slažem se, ali previše je drugih faktora da bi sad to uzeo kao neku normu. U periodu kad se obara forma, treninzi su teški kao na pripremama i gomila ozljeda, prvenstveno MM i Chiellini. Sačekajmo još 15-ak dana da se sve smiri, nadam se bez novih ozljeda i da na teren izađe ekipa od prije dva mjeseca.
dinoo je napisao/la:A kada igramo protiv najjacih znaci sebi ravnima e tu moramo pruzati adekvatne partije, i hajde da vidimo na sta ce to liciti protiv atletica, vjerujem u prolaz. Kako? Ne znam. Ali vjerujem u prolaz.
Također. Kakvi god da smo bili u domaćim utakmicama LP sa Allegrijem nikad nije bila problem. Motivacija, fokus sve se posloži i igrali smo kako treba. A ove godine najbolji fudbal smo igrali u LP i protiv najjačih u ligi. Koliko god to ne volim koristiti i spominjati i koliko god Allegri bio dobar u održavanju motivacije nakon toliko godina jednostavno je teško biti na istom nivou uvijek.
Isto tako stvar koja se zanemaruje kod kritikovanja i postova tipa 'razvaliće nas x, y' je da te druge ekipe imaju probleme kao i Juventus. Niko nije savršen. Atletico je jak i loš matchup, ali očekivati da će oni biti savršeni i svi njihovi problemi nestati dok u nas ništa ne valja je površno.
Igraju se dvije utakmice i toliko se stvari promijeni ne samo od utakmice do utakmice nego za 15 minuta. Dokaz mi prošle godine protiv Tottenhama i Reala. Isto, ko kaže da je bio siguran da će Real uzeti LP prvi put sa Zizuom u kakvoj su formi bili laže. Sjećam se dvomeča sa Romom otvarali su ih bez problema, nisu znali zabiti. Kasnije ušli u formu i ostalo je historija.
dinoo je napisao/la:Ps. Max treba otici ako ne osvoji ls, da ,apsolutno
Max treba ići ako ima dostupan bolji trener od njega (ja ga ne vidim) ili neko ko može donijeti nešto drukčije i neku novu energiju ako se njemu ne da više. Glupo mi je postavljati ultimatum u takmičenju kao LP. Ovo je praktički prva godina da ima ekipu u rangu ostalih najjačih i da ne možeš reći izgubili smo jer nismo imali jednako dobre igrače/klupu itd. Nismo ni počeli KO fazum, a donose se zaključci.
dinoo je napisao/la:seriju a smo uzeli kiksovima napolia,ekipe koja ulaze/trosi cca 300 miliona eura manje po sezoni od nas.
Daj ba, jedini razlog zašto je Napoli bio u utrci uopšte su naši kiksevi protiv SPAL-a, Crotonea i njih na kraju krajeva. Imali smo 8-9 bodova prednosti i opustili se.