Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Reprezentacija Njemacke - Elf
DFL sada vrši žestok pritisak na DFB, jer žele da sportski direktor u DFB-u ima šire ovlasti nego do sada. Isto tako žele da više učestvuju u izboru tog sportskog direktora.
Govorio sam ja i prije i o dobrim i o lošim stranama Jogija i govorio da ne treba sad odnosit se prema njemu kao da nikakav rezultat nije postigao i kao da je on jedini krivac što u skorije vrijeme nije uzeta titula.
Međutim, jedno je definitivno, jako loša osobina njegova je što želi apsolutnu vlast nad reprezentacijom, široke ovlasti, skoro pa totalnu nezavisnost. A naravno u takvim uslovima ti je pozicija nedodirljiva i siguran si. A što bi se dobar trener plašio jakog sportskog direktora? Pa to je suludo. Kako je Heynckes mogao pored sebe trpiti jaku ličnost, jakog sportkog direktora u liku Mathiasa Sammera? I to je dobro funkcionisalo, Sammer mu je stvorio i pozitivni pritisak, ali mu bio i podrška (pogotovo kada su se našli, jer mali trzavica je u početku bilo).
A ovako Loew dok nema pravog pritiska, odmah i ne može doći do onog najvećeg rezultata.
Par loših poteza Jogija je imalo u kratkom periodu određene posljedice. Kao prvo on se zalagao da nakon propalog prošlog kvalifikacionog ciklusa Adrion ostane selektor U-21 selekcije. Šta se desilo? Ta selekcija je sad otišla na EP, ali je ispala u prvom krugu. Još jedna Jogijeva odluka je na to uticala, a to je da par igrača koji su mogli nastupat za U-21 odu umjesto na to EP, na američku turneju s A reprezentacijom.
Koliki je kloc Adrion dovoljno pokazuje činjenica da je s Hrubeschom 2009. godine U-21 selekcija osvojila EP, a sada joj uspjeh bude kada se plasira na isto. Može to biti i do igrača, jer u toj prije generaciji su bili Neuer, Howedes, Ozil, Khedira (sve igrači koji su danas veliki). Ali i ova sada trenutna itekako ima kvaliteta, samo sad bi bila duga lista, kada bi nabrajao sve gluposti koje Adrion pravi.
Govorio sam ja i prije i o dobrim i o lošim stranama Jogija i govorio da ne treba sad odnosit se prema njemu kao da nikakav rezultat nije postigao i kao da je on jedini krivac što u skorije vrijeme nije uzeta titula.
Međutim, jedno je definitivno, jako loša osobina njegova je što želi apsolutnu vlast nad reprezentacijom, široke ovlasti, skoro pa totalnu nezavisnost. A naravno u takvim uslovima ti je pozicija nedodirljiva i siguran si. A što bi se dobar trener plašio jakog sportskog direktora? Pa to je suludo. Kako je Heynckes mogao pored sebe trpiti jaku ličnost, jakog sportkog direktora u liku Mathiasa Sammera? I to je dobro funkcionisalo, Sammer mu je stvorio i pozitivni pritisak, ali mu bio i podrška (pogotovo kada su se našli, jer mali trzavica je u početku bilo).
A ovako Loew dok nema pravog pritiska, odmah i ne može doći do onog najvećeg rezultata.
Par loših poteza Jogija je imalo u kratkom periodu određene posljedice. Kao prvo on se zalagao da nakon propalog prošlog kvalifikacionog ciklusa Adrion ostane selektor U-21 selekcije. Šta se desilo? Ta selekcija je sad otišla na EP, ali je ispala u prvom krugu. Još jedna Jogijeva odluka je na to uticala, a to je da par igrača koji su mogli nastupat za U-21 odu umjesto na to EP, na američku turneju s A reprezentacijom.
Koliki je kloc Adrion dovoljno pokazuje činjenica da je s Hrubeschom 2009. godine U-21 selekcija osvojila EP, a sada joj uspjeh bude kada se plasira na isto. Može to biti i do igrača, jer u toj prije generaciji su bili Neuer, Howedes, Ozil, Khedira (sve igrači koji su danas veliki). Ali i ova sada trenutna itekako ima kvaliteta, samo sad bi bila duga lista, kada bi nabrajao sve gluposti koje Adrion pravi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@ effe_sa
ova trenutna generacija mladog Elf-a nimalo ne zaostaje za onom generacijom koja je 2009-te godine uzela naslov - naravno pod uslovom da su najkvalitetniji igraci koji su imali pravo nastupa bili na spisku. Cak bih se usudio i reci da bi ova generacija na papiru bila jaca nego li ona iz 2009-te.
Sto se tice novog SD-a u potpunosti sam na strani DFL-a, jer se onda postavlja pitanje sto placati milion(e) za SD-a koji nema ovlasti.
Modni-guru je u reprezentaciji stvorio nase uslove gdje jedan klan zeli upravljati cijelim pogonom i gdje kritika uopste nije pozeljna. Ja bih cak pristao da Njemacka na SP-u ispadne u grupnoj fazi samo da isti vise napuste DFB, jer bila bi velika steta da ova generacija ne osvoji naslov, a to je skoro pa nemoguce dok je Modni-guru na celu.
ova trenutna generacija mladog Elf-a nimalo ne zaostaje za onom generacijom koja je 2009-te godine uzela naslov - naravno pod uslovom da su najkvalitetniji igraci koji su imali pravo nastupa bili na spisku. Cak bih se usudio i reci da bi ova generacija na papiru bila jaca nego li ona iz 2009-te.
Sto se tice novog SD-a u potpunosti sam na strani DFL-a, jer se onda postavlja pitanje sto placati milion(e) za SD-a koji nema ovlasti.
Modni-guru je u reprezentaciji stvorio nase uslove gdje jedan klan zeli upravljati cijelim pogonom i gdje kritika uopste nije pozeljna. Ja bih cak pristao da Njemacka na SP-u ispadne u grupnoj fazi samo da isti vise napuste DFB, jer bila bi velika steta da ova generacija ne osvoji naslov, a to je skoro pa nemoguce dok je Modni-guru na celu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mene bih licno bilo stid postaviti ovakav clanak...Porediti Beckenbauera i Modnog-guru-a

- gerdmuller
- Kontakt:
amerosm je napisao/la:@ effe_sa
Objasnio

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Kloc je odletio. Adrion, vjerovatno jedan od najvećih trenerski amatera današnjice je dobio otkaz na mjestu selektora U-21 reprezentacije Njemačke. Novi selektor je pravi čovjek: HORST HRUBESCH, 2009. godine osvojio titulu s ovom repkom. E ovo je nešto, krenule se sređivat stvari u DFB-u.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sljedeći bi trebao biti kloc Ziege, koji nije pozvao nijednog igrača iz najače ekipe u ligi (Wolfsburga). Doživio je debakl i vrijeme je da ide. Dva papka koja uništavaju njemački potencijal zajedno sa modnim guruom su najgori treneri koji su radili u reprezentativnim selekcijama.effe_sa je napisao/la:Kloc je odletio. Adrion, vjerovatno jedan od najvećih trenerski amatera današnjice je dobio otkaz na mjestu selektora U-21 reprezentacije Njemačke. Novi selektor je pravi čovjek: HORST HRUBESCH, 2009. godine osvojio titulu s ovom repkom. E ovo je nešto, krenule se sređivat stvari u DFB-u.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Smrdoljub ziege je po meni veci moron od adriona , lik je citavu prvu postavu izostavio sa spiska pa nije ni cudo sto su I'm smjesni norvezani utrpali 3 komada...
Problem je u tome sto postoje reprezentacije sa boljim igracima od Njemacke, a ne kako ga ti nazivas Modni-guru. Mada nije ni on bez mane.amerosm je napisao/la: Modni-guru je u reprezentaciji stvorio nase uslove gdje jedan klan zeli upravljati cijelim pogonom i gdje kritika uopste nije pozeljna. Ja bih cak pristao da Njemacka na SP-u ispadne u grupnoj fazi samo da isti vise napuste DFB, jer bila bi velika steta da ova generacija ne osvoji naslov, a to je skoro pa nemoguce dok je Modni-guru na celu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Peter Neururer , trener Bochuma, žestoko je kritikovao DFB i Loewa. On je izjavio kako postavlja pitanje "kakvi to idioti koji pripadaju fudbalskoj vrsti, mogu staviti čast njemačkog fudbala na kocku, radi nebitnih utakmica protiv SAD i Ekvadora, umjesto da određene igrače upute na U-21 EP".
On se ovim osvrnuo na to što je Loew par igrača koji su mogli nastupiti na U-21 EP vodio na turneju po SAD, gdje su odigrane dvije prijateljske utakmice A tima protiv SAD-a i Ekvadora.
On se ovim osvrnuo na to što je Loew par igrača koji su mogli nastupiti na U-21 EP vodio na turneju po SAD, gdje su odigrane dvije prijateljske utakmice A tima protiv SAD-a i Ekvadora.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Peter je to odlično rekao 

Koji IDIOTI rade u ovom DFB-u, pa to je za nepovjerovati...Modni-guru ce dobiti ono sto je trazio i prije SP-a u dzep staviti novi ugovor, dok ce ova najtalentovanija generacija Elf-a zbog toga ispastati.Niersbach für Löw-Verbleib nach WM 2014 - Gespräche nach Quali
DFB-Präsident Wolfgang Niersbach tendiert weiterhin zu einer Vertragsverlängerung mit Bundestrainer Joachim Löw (Foto) noch vor der WM 2014 in Brasilien. «Ich empfand es 2010 in Südafrika als nervig, dass nach jedem Sieg die Frage kam: «Ist das jetzt nicht der richtige Zeitpunkt für die Vertragsverlängerung?», sagte der Verbandschef in einem Interview der «Süddeutschen Zeitung» (Samstag). Die Arbeit des Bundestrainers findet bei Niersbach großen Anklang. «Ich habe eine große Sympathie, den Weg mit Jogi weiter zu gehen, und weiß, dass die Stimmung im DFB-Präsidium ähnlich ist», sagte Niersbach.
Den Zeitplan für Verhandlungen über einen neuen Kontrakt will der DFB-Chef nach einer erfolgreichen WM-Qualifikation festlegen. «Vielleicht qualifizieren wir uns schon im September. Dann überlegen wir: Machen wir es wie 2008? Oder machen wir es wie 2010?», sagte Niersbach. 2008 hatte der DFB vor der EM mit Löw verlängert, 2010 erst nach dem WM-Turnier.
Auch ein drohendes frühzeitiges WM-Scheitern ist für Niersbach kein starkes Argument gegen eine Verlängerung vor dem Turnier. «Ja, das spräche fürs Abwarten. Aber im September 2014 stehen schon wieder Qualifikationen an. Da gerät man unter Druck, wenn man zuvor nicht klare Verhältnisse geschaffen hat», betonte der DFB-Präsident.
Die Verträge des Deutschen Fußball-Bundes (DFB) mit Bundestrainer Löw, Manager Oliver Bierhoff sowie den beiden Assistenztrainern Hansi Flick und Andreas Köpke laufen nach der WM aus. Löw hatte bislang stets betont, keine Job-Garantie vor dem Turnier zu benötigen.
Modni-guru nek kod gospodje Silvije Neid uzme instrukcije na temu:
Kako voditi i pripremiti ekipu za utakmicu knock-out faze
Odlicna igra Nijemica i zasluzena pobjeda protiv domacina turnira, koji je i ovu utakmicu odigrao fenomenalno i siguran sam da bi Svedjanke igrale u finalu da sa druge strane nije bila Njemacka.
Kako voditi i pripremiti ekipu za utakmicu knock-out faze
Odlicna igra Nijemica i zasluzena pobjeda protiv domacina turnira, koji je i ovu utakmicu odigrao fenomenalno i siguran sam da bi Svedjanke igrale u finalu da sa druge strane nije bila Njemacka.
A što mi se najviše sviđa, što one pobjeđuju na klasičan njemački način. Ma ženski DFB-Elf je čudo, samo su na onom SP kući zakazale....Još sad nema Birgit Prinz koja je uvijek znala ispalit projektil (čak su joj na šutu i neki muški fudbaleri mogli pozavidjet), ali opet se ove žene bore ko lavice i zasluženo su u finalu...amerosm je napisao/la: Odlicna igra Nijemica i zasluzena pobjeda protiv domacina turnira, koji je i ovu utakmicu odigrao fenomenalno i siguran sam da bi Svedjanke igrale u finalu da sa druge strane nije bila Njemacka.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Svaka cast Nijemicama na odbrani titule prvaka Evrope...
Igracica utakmica Nadine Angerer koja je odbranila dva penala Norvezankama. Strijelac odlucujuceg gola je bila Anja Mittag.
I nadam se da ce Modni-guru uzeti instrukcije kod gospodje Neid i valjda onda shvati kako treba igrati u utakmicama knock-out faze.
Igracica utakmica Nadine Angerer koja je odbranila dva penala Norvezankama. Strijelac odlucujuceg gola je bila Anja Mittag.
I nadam se da ce Modni-guru uzeti instrukcije kod gospodje Neid i valjda onda shvati kako treba igrati u utakmicama knock-out faze.
Jesi li gledao utakmicu? Jest penale Angerer dobro skinula, a borile se ko lavice. Od 11 Evropskih prvenstava koja su se do sad igrala, Nijemice osvojile 8.amerosm je napisao/la:Svaka cast Nijemicama na odbrani titule prvaka Evrope...

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Jesam gledao sam utakmicu...effe_sa je napisao/la:Jesi li gledao utakmicu? Jest penale Angerer dobro skinula, a borile se ko lavice. Od 11 Evropskih prvenstava koja su se do sad igrala, Nijemice osvojile 8.amerosm je napisao/la:Svaka cast Nijemicama na odbrani titule prvaka Evrope...
Nijemice dominirale tokom cijelog toka utakmice i Norvezanke su imale dosta srece. Stativa, precka, tri puta Norvezanke loptu skidale sa linije itd itd.
Ova titula je najvaznija za Nijemce, jer je ovo najmladja ekipa sa kojom su Nijemice nastupile na nekom takmicenju, a uz to pred pocetak im je sest igracica zbog povreda otkazalo nastup koje su ukupno imale preko 300 utakmica u reprezentativnom dresu.
Jedan nas novinar na pocetku svog clanka napisa sljedece i osta covjek ziv...

Njemačkoj ne nedostaje samo stručna snaga u privredi. Uskoro bi se mogao pojaviti nedostatak talentovanih nogometaša sa njemačkim pasošem u džepu.

Pozicija gdje je Elf tanak je napadač. Ostalo ima za izvoza od velikih talenata, do WC igrača. Članak je u najmanju ruku amaterski, da ne koristim teže riječi. Nevjerovatno je da je objavljen na nekoliko portala.
Lasogga bi mogao biti jako dobar napadač, samo šteta što se povrijedio 6 mjeseci kada su mnogi očekivali njegovu eksploziju na terenu.
Lasogga bi mogao biti jako dobar napadač, samo šteta što se povrijedio 6 mjeseci kada su mnogi očekivali njegovu eksploziju na terenu.
Dogodila se velika senzacija kada je u pitanju prijenos utakmica reprezentacije...
Naime ARD i ZDF su izgubili po prvi put prava prijenosa kvalifikacijskih utakmica reprezentacije, koje ce ubuduce prenositi RTL (za EP 2016 i SP 2018).

Naime ARD i ZDF su izgubili po prvi put prava prijenosa kvalifikacijskih utakmica reprezentacije, koje ce ubuduce prenositi RTL (za EP 2016 i SP 2018).

Je li ovo prvi veći sportski događaj na rtl-u nakon formule 1 ?
Ne sjećam se da sam vidio nešto drugo osim Kai Ebela, Nikki Laude und co.
Dajte nam Gunter Jaucha za komentatora
Ne sjećam se da sam vidio nešto drugo osim Kai Ebela, Nikki Laude und co.
Dajte nam Gunter Jaucha za komentatora

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.