Borussia Monchengladbach
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: Borussia Monchengladbach
Očekivano teška partija večeras ali i očekivan prolaz... Pohvale Kickersima na hrabroj partiji i njihovim navijačima na krasnom štimungu...
Nadam se da će nas malo i sreća pogledati u subotu prilikom izvlačenja , da dobijemo utakmicu kući.
Sent from my ST25i using Tapatalk
Nadam se da će nas malo i sreća pogledati u subotu prilikom izvlačenja , da dobijemo utakmicu kući.
Agieren statt reagieren
-
- Kontakt:
Imaš 0-2 u gostima 20 minuta prije kraja i umjesto da lagano spakuješ pobjedu kući mi moramo stenjat do samog kraja da makar bod izvučemo
Ovakve pizdarije će nas koštati višegodišnjeg sna o nastupu u ligi prvaka
Sommer kod prvog gola
... A ni kod drugog nije baš najbolje znao gdje će ... No samo da napomenem da nije postojao faul iz kojeg je Geis zabio za 1-2, čovjek bi rekao nebitna situacija no kad imaš u ekipi izvođača prekida poput Geisa logično je da je sudija ondje morao bolje procijeniti situaciju ... Geis zabio, ekipa se uz publiku digla krila i eto 2-2 ...
Vodimo 2-0, Stranzl izlazi (ne znam zbog čega), na kraju 2-2
... Eto koliko je taj čovjek bitan za nas, koliko nam je važno da je na terenu... Valjda nije neka ozbiljna povreda opet u pitanju ...
Kruse je morao danas iz one dvije odlične prilike jednu zabiti... Ne znam koji mu je qurac u zadnje vrijeme ali neka malo na klupu sjedne, nek Brane dobije malo više prilike za igru, vrijeme je... Drago mi je zbog Rafka, nek je i njemu pročepilo, vrijeme je bilo ...
Svaka čast Mainzu na borbi i apsolutno zasluženom bodu... Odličan gegenpresing koji je i specijalnost ovog novog trenera Schmida, kojeg je upravo i zbog tog gegenpresinga Tuchel prije nekoliko godina i doveo u klub...
Ovaj De Blasis je nevjerovatan igrač, kako samo lako riješava situacije 1 na 1, to se ne viđa baš tako često
... Svaka čast Christianu Heidelu gdje samo vadi ove igrače
Iduća protiv Hanofe kući, to se mora dobiti. Nakon toga slijedi paklen raspored (gdje su i između ostalih utakmice sa Bayernom i Dortmundom) gdje će se i najvjerovatnije iskristalizirati naša sudba kada je konačni domet za ovu sezonu u pitanju...
Šteta za ovu propuštenu priliku danas, al bit će bolje nadam se...

Ovakve pizdarije će nas koštati višegodišnjeg sna o nastupu u ligi prvaka

Sommer kod prvog gola

Vodimo 2-0, Stranzl izlazi (ne znam zbog čega), na kraju 2-2

Kruse je morao danas iz one dvije odlične prilike jednu zabiti... Ne znam koji mu je qurac u zadnje vrijeme ali neka malo na klupu sjedne, nek Brane dobije malo više prilike za igru, vrijeme je... Drago mi je zbog Rafka, nek je i njemu pročepilo, vrijeme je bilo ...
Svaka čast Mainzu na borbi i apsolutno zasluženom bodu... Odličan gegenpresing koji je i specijalnost ovog novog trenera Schmida, kojeg je upravo i zbog tog gegenpresinga Tuchel prije nekoliko godina i doveo u klub...
Ovaj De Blasis je nevjerovatan igrač, kako samo lako riješava situacije 1 na 1, to se ne viđa baš tako često

Iduća protiv Hanofe kući, to se mora dobiti. Nakon toga slijedi paklen raspored (gdje su i između ostalih utakmice sa Bayernom i Dortmundom) gdje će se i najvjerovatnije iskristalizirati naša sudba kada je konačni domet za ovu sezonu u pitanju...
Šteta za ovu propuštenu priliku danas, al bit će bolje nadam se...
Agieren statt reagieren
-
- Kontakt:
Dobro smo prošli.
Agieren statt reagieren
Pale, strahoba šta ste jučer prokockali.
Kako jeftino primljeni golovi, nevjerovatna situacija.
Ovo prosipanje će vas koštati, sigurno da u završnici veće šanse imaju Bayer i Schalke,
a da pošten budem i ja bih volio da Gladbach ipak bude peti,
niste još za Lige prvaka zreli,
još jedna sezona u ligi Evrope je po mjeri.
Naravno da je tebi želja LP, a i ako ne bude, opet je sezona pravo uspješna, stabilizovali ste se, ali ima tu još teškog posla, posebno ovo ljeto će da bude vruće.
Kako jeftino primljeni golovi, nevjerovatna situacija.

Ovo prosipanje će vas koštati, sigurno da u završnici veće šanse imaju Bayer i Schalke,
a da pošten budem i ja bih volio da Gladbach ipak bude peti,
niste još za Lige prvaka zreli,
još jedna sezona u ligi Evrope je po mjeri.
Naravno da je tebi želja LP, a i ako ne bude, opet je sezona pravo uspješna, stabilizovali ste se, ali ima tu još teškog posla, posebno ovo ljeto će da bude vruće.
-
- Kontakt:
Iskreno klare davti velim i ja se često pitam da li smo zreli za LP, strah me ako odemo tamo da nas neko pošteno ne isprasi... Mada opet kad razmislim dugo nas neko nije pošteno nakanto, ima koja godina... No u LP su drugi kalibri ekipa...
No opet, nekih 15-20 mil se dobije plasmanom u LP, mislim da bismo tim parama mogli nadomjestiti neiskustvo... A i ova ekipa je već neko vrijeme na okupu, valjda su i naučili nešto...
Svakako da će ovo ljeto biti interesantno, Kramer nas napušta a moguće još Kruse i Herrmann ... No Eberl ima jasan plan i viziju, spreman je na sve scenarije, to je jučer i za sky potvrdio
Svakako da nismo još uvijek prava spitzenmanchsaft, ali ljudi olako zaboravljaju da smo do prije par sezona bili na rubu propasti, a pogle nas danas... Uspjeh ne dolazi preko noći, pogotovo kad nemas brendove poput VW-a ili Allianza iza sebe, pa čak ni prodano pravo za naziv stadiona
No opet, nekih 15-20 mil se dobije plasmanom u LP, mislim da bismo tim parama mogli nadomjestiti neiskustvo... A i ova ekipa je već neko vrijeme na okupu, valjda su i naučili nešto...
Svakako da će ovo ljeto biti interesantno, Kramer nas napušta a moguće još Kruse i Herrmann ... No Eberl ima jasan plan i viziju, spreman je na sve scenarije, to je jučer i za sky potvrdio

Svakako da nismo još uvijek prava spitzenmanchsaft, ali ljudi olako zaboravljaju da smo do prije par sezona bili na rubu propasti, a pogle nas danas... Uspjeh ne dolazi preko noći, pogotovo kad nemas brendove poput VW-a ili Allianza iza sebe, pa čak ni prodano pravo za naziv stadiona

Agieren statt reagieren
Pale zato i govorim kako je veliki uspjeh u 4 godine 3 puta igrati Evropu, 4 godine zaredom biti među prvih 8 u ligi.
Niste se dali, poslije one sezone i odlazaka 3 tako važna igrača, niste posustali,
nastavili ste dalje, a sigurno da ne biste blamažu ni u LP doživjeli,
ali mislim da bi neiskustvom dosta toga prosuli.
Ali ako bi kojim slučajem na kraju završili na ovoj poziciji svakako da mi ne bi bilo krivo, štaviše bilo bi interesantno kako bi se to uložilo, ali eto u samoj LP neiskustvo igra veliku ulogu.
Prepustićemo se igrama, pa nek se pozicije podijele tačno prema zaslugama.
Niste se dali, poslije one sezone i odlazaka 3 tako važna igrača, niste posustali,
nastavili ste dalje, a sigurno da ne biste blamažu ni u LP doživjeli,
ali mislim da bi neiskustvom dosta toga prosuli.
Ali ako bi kojim slučajem na kraju završili na ovoj poziciji svakako da mi ne bi bilo krivo, štaviše bilo bi interesantno kako bi se to uložilo, ali eto u samoj LP neiskustvo igra veliku ulogu.
Prepustićemo se igrama, pa nek se pozicije podijele tačno prema zaslugama.

-
- Kontakt:
Quelle: http://www.kicker.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Im Sommer kann Lars Stindl für drei Millionen Euro aus seinem bis 2016 gültigen Vertrag bei Hannover 96 herausgekauft werden. Die Top-Klubs der Bundesliga liegen in Lauerstellung, ein Abschied von den Niedersachsen zeichnet sich immer mehr ab. Neben Leverkusen und Schalke soll auch Dortmund den 26-Jährigen im Auge haben. Doch nach kicker-Informationen hat aktuell Borussia Mönchengladbach die besten Karten für eine Verpflichtung. Am Niederrhein fände der vom Typ her ruhige, zurückhaltende Stindl ein zweifellos überschaubares Umfeld vor.

Eberl sagt zum Thema Offensive: „Wir wollen jetzt unsere Transfers machen. Wir haben klare Ideen im Kopf – die können wir uns auch leisten. Wir wollen breiter werden und eine neue Qualität in den Kader bringen. Ich will mich da nicht zu weit herauslehnen, aber da haben wir zwei, drei gute Ideen.“

Naša U23 ekipa je u derbiju protiv RW Essena upisalo i 8 uzastopnu pobjedu i probila se na sami vrh kojeg dijeli sa Achenom... Ritter i dalje nastavlja da trpa

Veoma izvjestan ulazak u treću ligu ...
Agieren statt reagieren
-
- Kontakt:
Definitivno moramo u ofanzivnom segmentu dodati gasa ....

Agieren statt reagieren
-
- Kontakt:
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Deset kandidata za ljeto, ima realnih ima manje realnih opcija, ali svi ovi igrači bi podigli kvalitet Borussije. U slučaju odlaska u Ligu prvaka, svaki kvalitetan igrač bi dobro došao, pogotov što će Borussija sa ovim kadrom odlaskom Kramer biti slabija nego ove sezone. Potrošeno je 8 mil eura na Hazarda i budžet za pojačanja se znatno smanjuje, a pojedine pozcije se moraju pokrpati. Portal fussbaltransfer.com donosi deset mogućih kandidata s obzirom na špekulacije zadnjih dana. Odlazak Krusea je također moguć jer su njegove igre ove sezone ispod zadovoljavajućeg nivoa, a klauzulu u ugovoru je bakšiš za engleske klubove (Newcastle).
-Lars Stindl (3 mil eura)
-Johannes Geis (5 mil eura)
-Mihailo Ristić (1,5 mil eura)
-Stefan Reinartz (free)
-Kerem Demirbay (free)
-Fabian Schar (free)
-Dante (?)
-Carlos Bacca (20-tak mil eura)
-Josip Drmić (?)
-Adrian Ramos (?)
-Franco di Santo (u zadnjih par dana se aktualiziralo)
Bacca i Drmić su po meni nerealni, Drmić je u formi i ne vjerujem da će ga Bayer prodavati i ako se to desi cifra će biti 15+ mil eura, što nije realno jer je 8 mil eura već potrošeno. Stindl i neki od slobodnih igrača su puno realnije opcije.
-Lars Stindl (3 mil eura)
-Johannes Geis (5 mil eura)
-Mihailo Ristić (1,5 mil eura)
-Stefan Reinartz (free)
-Kerem Demirbay (free)
-Fabian Schar (free)
-Dante (?)
-Carlos Bacca (20-tak mil eura)
-Josip Drmić (?)
-Adrian Ramos (?)
-Franco di Santo (u zadnjih par dana se aktualiziralo)
Bacca i Drmić su po meni nerealni, Drmić je u formi i ne vjerujem da će ga Bayer prodavati i ako se to desi cifra će biti 15+ mil eura, što nije realno jer je 8 mil eura već potrošeno. Stindl i neki od slobodnih igrača su puno realnije opcije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
FRANK RIBERY je napisao/la: -Kerem Demirbay (free)
?? KD ima Vertrag kod nas do 2017-te
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Da , greškom sam sa TM pokupio datum do kojeg mu traje posudba. Da , još dvije godine, koja mu je realna cijena za odlazak, milion, dva?ledar je napisao/la:FRANK RIBERY je napisao/la: -Kerem Demirbay (free)
?? KD ima Vertrag kod nas do 2017-te
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Prodajom Krusea sigurno i možda Herrmana i mogučem igranju u lp i ne izgledaju Bacca i Drmkan toliko nerealni... Ma da bi ja htjeo vidjeti Mitrovića u Gladbachu, jedno vrijeme se govorilo o njemu na tm-u... A ako se Gladbach kvalificira za lp vjerovatno će biti proširivanja kadra s time da bi postali poželjna destinacija za dosta igraća tipa Bacca i sl koji gledaju lp samo na tv-u 

Bilo bi suludo da ga prodamo, pa takav igrač nam je nasušno potrebanFRANK RIBERY je napisao/la:
Da , greškom sam sa TM pokupio datum do kojeg mu traje posudba. Da , još dvije godine, koja mu je realna cijena za odlazak, milion, dva?
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Znaš i sam da vaša uprava pravi sulude stvari. Demirbay je jako interesantan igrač.ledar je napisao/la:Bilo bi suludo da ga prodamo, pa takav igrač nam je nasušno potrebanFRANK RIBERY je napisao/la:
Da , greškom sam sa TM pokupio datum do kojeg mu traje posudba. Da , još dvije godine, koja mu je realna cijena za odlazak, milion, dva?
-
- Kontakt:
Što se transfera tiče treba nam zamjena za Kramera... Po svemu sudeći to će biti Stindl i tim potezom sam i više nego zadovoljan. Smatram ga jako dobrim igračem i vjerujem da bi se odlično uklopio u tim
. Može igrati na pozicijama 6,8 i 10 što je dodatni bonus, a najbolje u svemu je to što ga možemo kupiti za smiješnih 3 mil eura
, njegova realna vrijednost je po meni 7-10 mil eura... Tu će Eberl ušparati nešto para tako da može investirati na druge pozicije...
Slijedeće što bi trebalo da se dovede jeste stoper... Stranzl je još uvijek naša glavna osovina pozada ali neće on moći još dugo, zato je potrebno da se na vrijeme integriše taj novi stoper... Treba nam ''modernija'' vrsta stopera
brz, agilan, dobar u defanzivnim zadacima naravno, dobro otvaranje igre iz zadnje linije te po mogućnosti da ponekad zna i povući loptu ala Hummels
... Nekakav prototip toga mogao bi biti Schar, a još je i pred kraj ugovora. No on ima već duže vremena ozbiljnih problema sa koljenom stoga je to sve pod velikim upitnikom
...
Moja želja je Martin Hinteregger, mlad i veoma perspektivan stoper iz RB Salzburga, jedan od najvećih talenata u evropi na svojoj poziciji
... No taj transfer bi bilo teško za očekivati jer ne bi bio jeftin a i siguran sam da ga mnogi klubovi skautiraju.
Ne bih imao ništa protiv dovođenja Zambrana niti povratka Dantea, ali to u slučaju da ništa ''pametnije'' odnosno kvalitetnije nije dostupno ovoga ljeta...
Također Nordtveit je izrazio želju da ga se koristi na stoperu pošto se u budućnosti vidi na toj poziciji, a to i već par godina igra u reprezentaciji Norveške... Svakako interesantna situacija i Favre će to morati dobro da ocijeni
...Tu je i talent domaće proizvodnje Schulz pred kojim bi mogla biti solidna karijera. Brouwersu je vjerovatno ovo posljedna sezona u Borussiji, no i tu bi trebalo sačekati sa prognozama
...
Ako bi ostalno nešto para možda nekog talenta dovesti za poziciju lijevog beka, to ne bi bilo loše...
Slijedeće što je potrebno je novi napadač, pravi golgeter. Brz, jak u skoku i tehnički odlično potkovan sa izrazitim osjećajem za igru i prostor
... To će biti mislim i najteži zadatak za Eberla no ne i nerješiv... Također dosta toga ovisi i o Kruseu, da li će ostati. Jučer je izjavio za express da se nada da će ostati u Gladbachu još dugo vremena i da se odlično osjeća u klubu. Lako moguće da cijela ova situacija oko njega u posljednje vrijeme je velika igra njega i njegovog menadžera za novi, bogati ugovor. Ipak je Max stari pokeraš i dobro zna kako se ove igre igraju.
No ostane li ili ode novi napadač će prema izjavi Eberla sigurno doći. Moja prva želja je Josip Drmić, imam veoma visoko mišljenje o njemu i smatram da bi se fantastično uklopio u Favreov koncept igre. No mislim da je to teško ostvarivo. Skup bi bio, trenutno prva opcija u Leverkusenu i ne bih baš rekao da je 'kusen spreman da ojača konkurenciju...
Ne bih imao niti protiv Di Santa ništa ali za njega sam ipak malo skeptičan da li bi se uklopio i da li može u kontinuitetu igrati dobro kao i ove sezone ... Tu su i Mitrović, Seferović i Adrian Ramos kao još neke od opcija... Bacca je mislim samo obična spekulacija novinara.
No Eberl je poznat i po tome što zna izvući nekog igrača o kome niko nije pisao niti mogao pretpostaviti, tako da sva ova priča i naglabanja vrlo lako mogu pasti u vodu...
Nisam baš za dovođenje Demirbaya jer imamo već dovoljno svojih talenata na toj poziciji (Dahoud, Branderburger, Sezer)... Mo Dahoud je budućnost ovog kluba i nadam se da će i ubrzo dobiti pravu šansu...
Dosegli smo određeni nivo, ime Borussia M. se već pomalo vraća na velika vrata, i u evropi nas počinju cijeniti. Postali smo interesantni mnogima i ljudi vide i cijene dobar rad. Stoga već pomalo treba razmišljati kako na što bolji način riješavati transfer politiku, kako što bolje posložiti kadar u skladu sa mogućnostima. Zadatak nije nimalo lagan, jer Gladbach je klub ograničenih finansijskih mogućnosti. Treba biti mudriji i uvijek korak ispred konkurencije da bi se opstalo na visokom nivou... Sada su nam za neke više iskorake potrebniji već formirani igrači, nemamo više toliko vremena da formiramo od talenata dobre igrače i čekamo ih i nadamo se da će upaliti...
Mnogo bi nam značio plasman u ligu prvaka, to bi dodalo jednu novu dimenziju svemu ovome
...
Slijede nimalo lagane sedmice pred nama, pjesničkim žargonom rečeno sedmice istine...
Imao bih još dosta toga za reći, napisati, ali ne mogu, i ovo je previše i sumnjam da će iko to i pročitati...

Slijedeće što bi trebalo da se dovede jeste stoper... Stranzl je još uvijek naša glavna osovina pozada ali neće on moći još dugo, zato je potrebno da se na vrijeme integriše taj novi stoper... Treba nam ''modernija'' vrsta stopera

Moja želja je Martin Hinteregger, mlad i veoma perspektivan stoper iz RB Salzburga, jedan od najvećih talenata u evropi na svojoj poziciji

Ne bih imao ništa protiv dovođenja Zambrana niti povratka Dantea, ali to u slučaju da ništa ''pametnije'' odnosno kvalitetnije nije dostupno ovoga ljeta...
Također Nordtveit je izrazio želju da ga se koristi na stoperu pošto se u budućnosti vidi na toj poziciji, a to i već par godina igra u reprezentaciji Norveške... Svakako interesantna situacija i Favre će to morati dobro da ocijeni

Ako bi ostalno nešto para možda nekog talenta dovesti za poziciju lijevog beka, to ne bi bilo loše...
Slijedeće što je potrebno je novi napadač, pravi golgeter. Brz, jak u skoku i tehnički odlično potkovan sa izrazitim osjećajem za igru i prostor

No ostane li ili ode novi napadač će prema izjavi Eberla sigurno doći. Moja prva želja je Josip Drmić, imam veoma visoko mišljenje o njemu i smatram da bi se fantastično uklopio u Favreov koncept igre. No mislim da je to teško ostvarivo. Skup bi bio, trenutno prva opcija u Leverkusenu i ne bih baš rekao da je 'kusen spreman da ojača konkurenciju...
Ne bih imao niti protiv Di Santa ništa ali za njega sam ipak malo skeptičan da li bi se uklopio i da li može u kontinuitetu igrati dobro kao i ove sezone ... Tu su i Mitrović, Seferović i Adrian Ramos kao još neke od opcija... Bacca je mislim samo obična spekulacija novinara.
No Eberl je poznat i po tome što zna izvući nekog igrača o kome niko nije pisao niti mogao pretpostaviti, tako da sva ova priča i naglabanja vrlo lako mogu pasti u vodu...

Nisam baš za dovođenje Demirbaya jer imamo već dovoljno svojih talenata na toj poziciji (Dahoud, Branderburger, Sezer)... Mo Dahoud je budućnost ovog kluba i nadam se da će i ubrzo dobiti pravu šansu...
Dosegli smo određeni nivo, ime Borussia M. se već pomalo vraća na velika vrata, i u evropi nas počinju cijeniti. Postali smo interesantni mnogima i ljudi vide i cijene dobar rad. Stoga već pomalo treba razmišljati kako na što bolji način riješavati transfer politiku, kako što bolje posložiti kadar u skladu sa mogućnostima. Zadatak nije nimalo lagan, jer Gladbach je klub ograničenih finansijskih mogućnosti. Treba biti mudriji i uvijek korak ispred konkurencije da bi se opstalo na visokom nivou... Sada su nam za neke više iskorake potrebniji već formirani igrači, nemamo više toliko vremena da formiramo od talenata dobre igrače i čekamo ih i nadamo se da će upaliti...
Mnogo bi nam značio plasman u ligu prvaka, to bi dodalo jednu novu dimenziju svemu ovome

Slijede nimalo lagane sedmice pred nama, pjesničkim žargonom rečeno sedmice istine...

Imao bih još dosta toga za reći, napisati, ali ne mogu, i ovo je previše i sumnjam da će iko to i pročitati...

Agieren statt reagieren
- Omerbavarac
- Kontakt:
Procitao sam ja od do, osvrnuo si se na najvaznije stvari a to su pojacanja i to na vrlo kvalitetan nacin. 
Sta mislis koliko bi Gladbachu godio jedan Kempf koji bi se mogao sigurno kaparisati kao i Joselu.
Stoper i napadac, obojica veliki talenti za koje vjerujem ne bi trebalo izdvojiti ogroman novac.

Sta mislis koliko bi Gladbachu godio jedan Kempf koji bi se mogao sigurno kaparisati kao i Joselu.
Stoper i napadac, obojica veliki talenti za koje vjerujem ne bi trebalo izdvojiti ogroman novac.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
Hvala Omere.
Mislim da je Kempf još uvijek premlad i nema dovoljno iskustva da bi ga se moglo smatrati nasljednikom Stranzla. Svakako da je riječ o velikom talentu ali potrebno je da odigra dvije-tri sezone na zadovoljavajućem nivou da bi bio interesantan... Nedavno sam naletio na zanimljiv podatak da ove sezone Freiburg niti jednom nije pobjedio ako je Kempf bio u sastavu
Joselu je bio na tržištu prošloga ljeta i vrlo lako ga se moglo dovesti no Eberl je kategorično izjavio da to nije igrač koji odgovora onome što oni traže tako da sumnjam da bi od toga u bližoj budućnosti mogli biti išta... Traže ga neki klubovi iz Španjolske navodno, mogao bi vrlo lako tamo nastaviti karijeru ako se Hanofa ubrzo ne izvuće iz gofana...
A i Joselu ''već'' ima 25 godina, u mojim knjigama to je već formirani igrač a ne talenat
.
Mislim da je Kempf još uvijek premlad i nema dovoljno iskustva da bi ga se moglo smatrati nasljednikom Stranzla. Svakako da je riječ o velikom talentu ali potrebno je da odigra dvije-tri sezone na zadovoljavajućem nivou da bi bio interesantan... Nedavno sam naletio na zanimljiv podatak da ove sezone Freiburg niti jednom nije pobjedio ako je Kempf bio u sastavu

Joselu je bio na tržištu prošloga ljeta i vrlo lako ga se moglo dovesti no Eberl je kategorično izjavio da to nije igrač koji odgovora onome što oni traže tako da sumnjam da bi od toga u bližoj budućnosti mogli biti išta... Traže ga neki klubovi iz Španjolske navodno, mogao bi vrlo lako tamo nastaviti karijeru ako se Hanofa ubrzo ne izvuće iz gofana...
A i Joselu ''već'' ima 25 godina, u mojim knjigama to je već formirani igrač a ne talenat

Agieren statt reagieren
- Omerbavarac
- Kontakt:
Apsolutno zasluzeno vodstvo Gladbacha koji je isuvise superioran u odnosu na anemicnog Hannovera.
Gosti su se ogranicili na branjenje svog gola a to im se itekako osvetilo, no mislim da ce u drugom dijelu igrati nesto otvorenije i pokusati da dodje do povoljnog rezultata.
Gosti su se ogranicili na branjenje svog gola a to im se itekako osvetilo, no mislim da ce u drugom dijelu igrati nesto otvorenije i pokusati da dodje do povoljnog rezultata.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
Kontrola utakmice tokom čitavog susreta (osim početka drugog poluvremena) i na kraju zaslužena pobjeda koja je možda mogla biti i ubjedljivija...
Hannover igrao ekstremno defanzivno u prvom poluvremnu, nije mi to jasno jer imaju solidni ofanzivni potencijal da probaju nešto uraditi. No dobro, očito je da nas dosta protivnika maksimalno respektira pa odluče parkirati bus i čekati kontre...
Kući smo i dalje superiorni, jedini ko nas je ove sezone dobio na Borussia Parku je Schaffova četa
NIsmo kući primili gol već 360 minuta
Danas su svi odigrali solidno do dosta dobro, meni nekako najbolji su bili Jantsckhe i Xhaka... Kakav samo napredak Xhake u odnosu na njegovu prvu sezonu u Borussiji
, aposultni lider na terenu, alfa i omega naše igre ... Hazard također sve bolji i bolji, mogu samo da zamislim kakv će biti kroz sezonu-dvije
Sada slijede mnogo ozbiljniji i opasniji protivnici do kraja sezone... Iskren da budem u neku ruku mi je i drago zbog toga. Radujem se utakmicama gdje se protivnik neće zatvarati, već će i on aktivno sudjelovati u organizaciji igre. I sa takvim protivnicima se apsolutno da igrati i tu će biti malo više prostora za neke polukontre i kontre...
Hannover igrao ekstremno defanzivno u prvom poluvremnu, nije mi to jasno jer imaju solidni ofanzivni potencijal da probaju nešto uraditi. No dobro, očito je da nas dosta protivnika maksimalno respektira pa odluče parkirati bus i čekati kontre...
Kući smo i dalje superiorni, jedini ko nas je ove sezone dobio na Borussia Parku je Schaffova četa

NIsmo kući primili gol već 360 minuta

Danas su svi odigrali solidno do dosta dobro, meni nekako najbolji su bili Jantsckhe i Xhaka... Kakav samo napredak Xhake u odnosu na njegovu prvu sezonu u Borussiji

Sada slijede mnogo ozbiljniji i opasniji protivnici do kraja sezone... Iskren da budem u neku ruku mi je i drago zbog toga. Radujem se utakmicama gdje se protivnik neće zatvarati, već će i on aktivno sudjelovati u organizaciji igre. I sa takvim protivnicima se apsolutno da igrati i tu će biti malo više prostora za neke polukontre i kontre...
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.