FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

roleeee
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la roleeee » 23 feb 2015, 22:49

Ma najvaznije je da sad momcima damo podrsku i aBd uzmemo 3 boda protiv olimpika.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 23 feb 2015, 22:58

pa prije desetak godina je Mesa finansirao ljetne pripreme koje smo odradili u Tunisu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 23 feb 2015, 23:05

Daleko najbitnija stvar za klub i inace njegovu budućnost je predobar novi statut koji MORA biti usvojen...
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 feb 2015, 23:05

mnogo bitnije je da se ne serenda po forumima, nego kupe clanske i dolazi na utakmice ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 23 feb 2015, 23:24

Sve ovo sto je navedeno na min. zadnje dvije stranice je bitno:Clanske, marketing, uredjivanje stadiona , statut, dovesti neko ime zbog atraktivnosti, postaviti nakav stand negdje u gradu makar jednom hefticno pa nek se raja prijavi i plati a clansku da pokupi na prozoru pred utakmicu, napraviti racun da se moze platiti online zajedno sa formularom koji ispunis( pa cak i za dijasporu, platis online pa posalji postom clansku bilo bi i takvih) Ako nemaju para da ciste stadion svake hefte daj naprimjer ponudu da dodju navijaci, djeca ko god pa ucestvuje u ciscenju a kao nagradu das mu kartu ili vise za sljedecu tekmu . Izbetoniratu onu prokletu stepenicu na ulazu itd itd. Sve je to vazno, I svi ovi koji su pisali su dobronamjerni kriticari, sve to treba uvaziti, kao i ovaj forum koji je vrlo bitan koliko god to izgledalo da se samo piskara na njemu.
Ovo su neke vise neke manje vazne stvari, neke lakse a neke teze ostvarljive ali sve to skupa pravi jednu zajednicku sliku.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 24 feb 2015, 00:38

Meni nije jasno kako će novi statut tretirati stadion i zemlju koju imamo. Ja bih da se pitam barem u početku taj stadion i zemlju "zašteko" pa da vidimo koje ozbiljan od ovih potencijalnih ulagača. Prepisati imovinu na SD pa da vidimo šta će biti. Nešto me hastra da nas neko ne izdindrla. Ako se dobro sječam pričalo se o procjeni kluba na nekih 30-ak miliona, a svima nam je jasno da većina toga otpada na Željinu imovinu. To znači da onaj ko uloži lovu preuzima praktično određeni procenat i Željine imovine. Nešto mi to nelagodu stvara jer bojim se kakvih hoštaplera.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 feb 2015, 08:41

koliko znam odluke vezane za stadion imaju poseban tretman u nacrtu i neće se donositi prostom većinom kao druge. ali inače, ni kad je obična d.o.o. firma samo tvoja, ti i direktor i jedini član, imovina firme nije tvoja i velika je zahebancija da nešto besplatno prebaciš na sebe lično. a u konceptu udruženja građana se definitivno nema čega bojati u tom smjeru. naročito ako ostane kod toga da će se ulozi prodavati samo do 49%.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 24 feb 2015, 09:29

Meni je nejasno ko predstavlja tih 51%, Gredic i kompanija ili 1.500 navijaca sa clanskim?
Isto tako oko stadiona mi je toliko sve zapetljano da nekada pomislim da je to nemoguce urediti, tesko je ocekivati da neka znacajna lova stigne ako ce taj sto je daje biti 49%. Recimo hoce da smijeni strucni stab ili direktora, a navijaci, tj. 51%, kazu ne!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 24 feb 2015, 09:43

perodeformero je napisao/la:Meni je nejasno ko predstavlja tih 51%, Gredic i kompanija ili 1.500 navijaca sa clanskim?
Isto tako oko stadiona mi je toliko sve zapetljano da nekada pomislim da je to nemoguce urediti, tesko je ocekivati da neka znacajna lova stigne ako ce taj sto je daje biti 49%. Recimo hoce da smijeni strucni stab ili direktora, a navijaci, tj. 51%, kazu ne!
Otprilike nešto slično. Ako sam dobro razumio, 49% bi se moglo ''privatizovati'', a 51% ostaje u vlasništvu kluba. Na osnovu ti 49% u klub ulaze (u Skupštinu i Predsjedništvo) investitori, a ostatak Skupštine (vjerovatno i Predsjedništva) bi činili predstavnici članova kluba, predstavnici igrača, legende kluba.....(ne znam ni ja ko sve tačno i u kojem omjeru). Takođe mislim da će po novom Statutu za donošenje odluke biti potrebna nadpolovična većina.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 feb 2015, 09:47

dok se ne prodaju ulozi skupština je 100%.

a što se tiče smjene trenera, u stvarnosti je vrlo teško zamisliti situaciju da glavni finansijer kluba koji ima 49% ne može naći još 1,1% drugih glasova da podrže njegovu odluku.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 feb 2015, 10:25

Onaj ko ulaze ima drugacije ciljeve od smjene trenera njegov cilj je obrne pare koje je ulozio.Bilo to kroz omladinski pogon prodaju igraca ili neki plasman u evropi ili kroz neki predefinisani modus koji je dogovoren ugovorom.Kako sam ja shvatio a malo je informacija o statutu trebalo bi osnovati firmu koja bi bila pod udruzenjem i to bi bio modus poslovanja.S tima da takav raspred garantuje zastitu interesa kluba.Najbolje je sacekati zvanicne informacije ljudi u klubu djeluju zadovoljni uradjenim.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 feb 2015, 10:44

naravno, ulagač hoće profit. ulagač nije donator.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 24 feb 2015, 12:22

Siljak tvrdi da ce statut biti usvojen. :think:
Ja bas i nisam optimistican toliko ... :/
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 feb 2015, 12:31

a zašto?

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 24 feb 2015, 12:37

ChWilla je napisao/la:a zašto?
Ne znam... Nekako mislim da ima previse ljudi u toj skupstini koji ce gledati samo svoju korist, ili koji imaju vec korist. Al vidjet cemo, uskoro ce 4.mart.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 feb 2015, 12:37

Treba pozitivno razmišljati, nadam se da će statut biti usvojen ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 24 feb 2015, 12:37

Vecina bitnih ljudi u i oko kluba ga podrzava...

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 24 feb 2015, 12:38

Ma bit će sve kako treba. Nadam se da će ovaj statut biti novi početak Velikog Željezničara...
Željezničar živimo !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 feb 2015, 12:39

ako ima kočničara, pravo su se dobro sakrili.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 feb 2015, 13:13

Mislim da ce se jasno pokazati ko je tu za dobrobit kluba a ko za licni interes. Nadam se da ce se na ovo obratiti posebna paznja !

Vrlo malo je informacija pred samu sjednicu sta se desava u vezi statuta, ostaje nam samo da sacekamo a prije toga da ako Bog da pobjedimo Olimpic za dobar nastavak sezone.

:cool:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.